Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот vaskonti » 27 яну 2013 15:48

W84me написа:
vaskonti написа:Ами щом наистина смяташ, че от цяла Европа Станишев е единственият достоен за тоя пост и за това Расмусен го е посочил, вярвай си. Явно за теб само и единствено тези, които не харесваш въртят машинации, а всички други са еталон за честност и професионализъм.

Не, Расмусен е искал да назначи Цветан Цветанов или Дянков, обаче лошите социалисти са му наредили да сложи некадърния Станишев...

Ако не си в състояние да измислиш смислен отговор, по-добре си трай... То си е за твоя сметка де.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 27 яну 2013 18:32

vaskonti написа:Ако не си в състояние да измислиш смислен отговор, по-добре си трай... То си е за твоя сметка де.

Какъв смислен отговор да дам на твоите разсъждения, че Станишев е сложен там, защото е никой? Българският политик, заемащ най-висок пост в европейска партия няма как да е некадърен. Забравяте, че разни Калинки от ГЕРБ дори не ги сложиха за заместник-председатели.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
Botevist_1912
Контакти:

Мнениеот Botevist_1912 » 27 яну 2013 19:29

W84me написа:
vaskonti написа:Ако не си в състояние да измислиш смислен отговор, по-добре си трай... То си е за твоя сметка де.

Какъв смислен отговор да дам на твоите разсъждения, че Станишев е сложен там, защото е никой? Българският политик, заемащ най-висок пост в европейска партия няма как да е некадърен. Забравяте, че разни Калинки от ГЕРБ дори не ги сложиха за заместник-председатели.

+ 1 Станишев е най-уважаваният български политик в Европа. Това е нормално, всеки уважава интелигентните политици, а не мутрите и демократи за слаба България, които мразят собствения си народ. Те са ненавиждани, както от собственият им народ, така и от Европа. Никой не обича предателите, даже и да им носят облаги.
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 27 яну 2013 20:16

Botevist_1912 написа:
W84me написа:

+ 1 Станишев е най-уважаваният български политик в Европа. Това е нормално, всеки уважава интелигентните политици, а не мутрите и демократи за слаба България, които мразят собствения си народ. Те са ненавиждани, както от собственият им народ, така и от Европа. Никой не обича предателите, даже и да им носят облаги.

Ама разбира се, че е най-уважавания :lol:
Интересно защо нямаше друг кандидат за поста му? Това, че Расмусен го е предложил, а не назначил, значи ли, че останалите евентуални кандидати са били направо размазани и изпаднали в депресия пред огромния авторитет на Станишев и са се отказали по тази причина?
Между другото, имате ли някакво адекватно обяснение как е възможно човек без нито един ден трудов стаж да стане изведнъж министър-председател на една държава? И съответно на какво основание някой би го считал за голям професионалист(в коя област е друг въпрос)?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 27 яну 2013 21:00

megan fox написа:Ти сериозно ли смяташ, че комунистите ни направиха мързеливи?! :lol: :lol: :lol: По-голяма глупост в тая тема не беше казвал! Че по тяхно време да се работи бе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Мързела дойде с демокрацията, когато всеки почна да се скатава и да се прави на тарикат! Едно време ако не бачкаш айде в Милицията и те спукваха от бой, сега на никой не му дреме дали работиш или не, така че не си измисляй глупости!

Това писание е толкова далече от истината, че няма накъде повече. Трудно ми е да си представя, какво (или колко) може да подтикне някой да го направи. Един от основните отличителни белези за режима беше "ние ги лъжем, че работим - те ни лъжат, че ни плащат". Явно трябва да се показват на младите дихатели повече документални филни от близкото минало, за да не стават недоразумения и да е ясно, от каква дупка е излязла горката ни държава.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 28 яну 2013 00:46

1913 написа:
megan fox написа:Ти сериозно ли смяташ, че комунистите ни направиха мързеливи?! :lol: :lol: :lol: По-голяма глупост в тая тема не беше казвал! Че по тяхно време да се работи бе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Мързела дойде с демокрацията, когато всеки почна да се скатава и да се прави на тарикат! Едно време ако не бачкаш айде в Милицията и те спукваха от бой, сега на никой не му дреме дали работиш или не, така че не си измисляй глупости!

Това писание е толкова далече от истината, че няма накъде повече. Трудно ми е да си представя, какво (или колко) може да подтикне някой да го направи. Един от основните отличителни белези за режима беше "ние ги лъжем, че работим - те ни лъжат, че ни плащат". Явно трябва да се показват на младите дихатели повече документални филни от близкото минало, за да не стават недоразумения и да е ясно, от каква дупка е излязла горката ни държава.

Ти си гледай измислените филми, от които явно черпиш информация и не се опитвай да продаваш на краставичар краставици! ;) Аз си имам лични спомени от ония години, не ми трябва някой да ми разказва врели-некипели...
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 28 яну 2013 00:52

Фоксидж не, че нещо, но спомените ти са от края на този строй когато почти нищо не е било както преди ;)

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 28 яну 2013 01:11

megan fox написа:
1913 написа:

Ти си гледай измислените филми, от които явно черпиш информация и не се опитвай да продаваш на краставичар краставици! ;) Аз си имам лични спомени от ония години, не ми трябва някой да ми разказва врели-некипели...

Би ли споделил в периода 1980-1990 къде си работил, в каква работна среда, колко колеги имаше, колко от тях работеха пълноценно и каква беше диференциацията в работното ви заплащане? Ще бъде интересно за по-младата аудитория да споделиш от собствения си опит.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 28 яну 2013 01:19

vaskonti написа:
megan fox написа:Ама как говориш наизуст! Станишев бе единствен кандидат, защото така бе наредено от предшественика му, който посочи и каза, че точно Станишев ще е неговият наследник! Айде сега ми кажи защо Поул Нюруп Расмусен посочи точно Серго за свой наследник! Сигурно ще да е защото Станишев е ужасно некадърен и съсипва всичко, до което се докосне...

Ами щом наистина смяташ, че от цяла Европа Станишев е единственият достоен за тоя пост и за това Расмусен го е посочил, вярвай си. Явно за теб само и единствено тези, които не харесваш въртят машинации, а всички други са еталон за честност и професионализъм.

И стигнахме до момента, как дявола чете евангалието! За теб избора на Станишев е плод на машинации, а за мен е плод на заслуги. Най-вероятно истината е някъде по-средата. :) Но да ми кажеш, че Серго от малка и бедна България е успял да упражни такъв натиск над човек като Расмусен е нелепо и не напоследно място не е подкрепено с нито едно доказателство, а това автоматично го превръща в клевета! Но не се изненадвам, всички, които плюят по БСП не обичат да прилагат доказателства, а само да говорят/плюят, колкото да не заспят. ;)

vaskonti написа:
megan fox написа:Ти сериозно ли смяташ, че комунистите ни направиха мързеливи?! :lol: :lol: :lol: По-голяма глупост в тая тема не беше казвал! Че по тяхно време да се работи бе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Мързела дойде с демокрацията, когато всеки почна да се скатава и да се прави на тарикат! Едно време ако не бачкаш айде в Милицията и те спукваха от бой, сега на никой не му дреме дали работиш или не, така че не си измисляй глупости! По времето на комунизма такова нещо като безработица нямаше! Работа имаше за всички, чак не стигаше работна ръка, а сега какво е? С няколко дипломи за висше образование със зор си намираш работа като барман...

Ти правиш ли разлика между това да ХОДИШ задължително на работа и това наистина да се работи? 50 години всичко беше ОБЩО, тоест ничие, съответно отговорността беше обща, тоест ничия! Преди 1945г. бъргарите сме били един от най-работливите народи, като не само се е ходило на работа, ами и се е работело, при това - не задължително, а С ЖЕЛАНИЕ - представи си! Все пак сме били един от най-големите производители в Европа на земеделска продукция. Какво имаме след 50г. "задължителен" труд? Не е ли факт, че младите хора масово предпочитат да измислят някаква далавера, от колкото наистина да работят?
Крайно забавно е човек, който няма ясен спомен от онова време да ми обяснява на мен какво е било :lol:

И преди 1945-а е имало измекяри, и в периода на комунизъм е имало такива, и сега има такива. Това не е нищо ново. Но да се твърди, че точно комунизма ни е направил мързеливи е доста смешно, поне за мен. Както казах и на Морски - не е важна формата на управление, а какъв си като човек! Ако си сериозен и съвестен без значение кой е на власт и кой ти е шеф ще си вършиш работата. Ако си пинизчия ще се скатаваш. Но пинизчиите не са дело на управлението на БКП.

vaskonti написа:
megan fox написа:Ама разбира се! Само като ти чета тъпоизлеянията, че комунистите ни били направили мързеливи и ми става ясно колко си бил в час в ония години!

Наистина съм крайно любопитен да ми разкажеш своите спомени от онова време, та да разбера как всъщност са седели нещата :lol:

Ами аз за разлика от някои хора не помня изберателно, помня и доброто, и лошото. Несъмнено в управлението на онзи режим имаше огромни минуси, но и имаше и големи плюсове. Както казах нулева безработица! Отлично помня купонната система и опашките пред кварталният супермаркет, за да се купи кашкавал, луканка и прочие продукти. Помня, че да си купиш Лада се чакаше 10 години, да не говорим за Волга... Това е много голям глупост на комунизма - липсата на свободна пазарна икономика, но тогава поне хората имаха пари и можеха да си позволят почти всичко, а не като сега магазините да са затрупани със стока, а да си броиш стотинките и да се чудиш от кое да си лишиш, за да си купиш нещо друго!
Какво ще кажеш за сигурността на ония години? Тогава такова нещо като секретни брави, да си наредиш 3-4 ключалки на входната врата или пък решетки на прозорците нямаше! Хората си държаха колите и жилищата отключени и никой не крадеше! Да, по селата имаше кокошкарски кражби, някой да открадне кокошка-две, част от реколта или нещо от сорта, но това някой да ти влезе в жилището и да те обере бе немислимо! Да не говорим, че в ония години ромите изобщо не бяха такъв проблем! Да видиш просещи циганета по улиците бе немислимо, а ако все пак някъде се случи тежко им и на циганетата, и на родителите им! Да не говорим какво се случваше на мангалите, ако извършат някакво, каквото и да е било престъпление! А това нещо да имат по 20 циганета, да не ходят на работа и да разчитат на социалните помощи бе напълно изключено! Кражба на ток, не плащане на сметки... хаха, нека само да се пробват и тежко им! Конкретно като отношение към циганите много ми липсват ония години!!!

Да, имаше много големи глупости, като ограничението на един градски и един полски имот и ако се случеше така, че да се озовеш с два и не успееш веднага да продадеш или прехвърлиш на някого дублиращият се той ти бе отнеман в полза на държавата. Частната собственост по ония времена не бе несъприкосновенна и най-вече държавата се възползваше от това нещо, но от друга страна какво да кажем за нивото на образование или здравеопазване тогава и сега (абстрахирай се от настоящите научни открития в сферата на медицината, тогава те просто не са били познати). В ония години и образованието и здравеопазването бяха на много по-високо ниво и по-важното бяха БЕЗПЛАТНИ! А не като сега да дойде първият учебен ден и да се чудиш от къде да изкараш минимум два бона, за да купиш всичко необходимо на детето ти, че да тръгне за училище! Да не говорим, ако ти се наложи да влезеш в болница. Ако не кихнеш една доста стабилна сума на лекарите, независимо, че си здравно осигурен те третират като куче и без да им мигне окото ще те оставят да умреш! И само не се опитвай да ми противоричеш по този въпрос, защото последните години имах толкова много разправии с лекари, заради близките ми, които имаха нужда от лекарска помощ, че лошо може да ти стане!

Да, в ония години бе ужасно трудно да се уредиш с виза и да напуснеш страната на Запад, дори и да говорим за почивка (но никой не те спираше да отидеш на почивка в Съюза, примерно в Москва, това беше супер лесно и по-важното ЕВТИНО), а сега като са отворени границите и можем свободно да пътуваме из Европа колко хора могат да си го позволят? ;)

Мога да продължавам така до безкрай със сравненията. Както казах комунизма имаше своите огромни минуси и НЕ ТРЯБВА да се връща, но определено имаше и своите плюсове, които неясно защо повечето хора забравят да споменат. Ако имаш конкретни въпроси не се притеснявай да ги задаваш, на теб ще ти отговоря, ти поне си интересен и МИСЛЕЩ събеседник, а не като оня Първанофф, дето нямам намерение да си правя труда повече да се занимавам с него, тотална липса на време е това!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 28 яну 2013 01:30

megan fox написа:Както казах и на Морски - не е важна формата на управление, а какъв си като човек! Ако си сериозен и съвестен без значение кой е на власт и кой ти е шеф ще си вършиш работата. Ако си пинизчия ще се скатаваш. Но пинизчиите не са дело на управлението на БКП.[/color][/b]

С едната разлика, че както аз ти казах, строй като социализма спомага скътавките да са повече. Той не се опитва да се бори с тях, той ги поощрява негласно с това, че за всички има работа и, че всичко е "общо", че всички са "равни" ;) При всичките минуси на сегашният уж капиталистически демократичен и т.н строй, това го няма. Тоест ако се скътаваш ще пострадаш директно и никой няма да те трае на работа ;)

Върни се в “Архив”