Ще ви представя три много интересни филма, които не са американски и не са толкова популярни, но са изключително добри и много ми харесват. Надявам се да ви допаднат.
http://zamunda.net/details.php?id=340868&hit=1
Снощи имах възможност да гледам един унгарски филм "
Деца на славата" (2006), много добре направен филм за възстанието в Будапеща през 1956 година. Филмът не се преоръчва за русофили, шумкари, мушмороци и кндр-ици , понеже няма да им хареса

Останалите да го гледат, страхотна актьорска игра и сценарии.
Още един филм, който ми хареса е
"Весела Коледа" от 2005 година. Продукция е на Франция, Германия и Великобритания. Става въпрос за 1-вата световна война и как на Коледа, враждуващи френски, германски и шотландски войници, празнуват заедно, пеят, пият, веселят се, играят футбол, показват човечност и уважение. Филмът отново е по действителен случай и е много силен и добре направен. Допада ми, че германския войник си говори на немски, шотландецът на английски, французинът на френски, което придава още по-голяма оригиналност и достоверност.

Битката при чевените скали/ Red Cliff Pack 2008 и 2009
Това е един китайски филм от 2 части. Смело мога да твърдя, че това е един от най-добрите военни-исторически филми, които съм гледал. Изключително мащабен филм и невероятни бойни сцени и хореография. Съжалявам, че този филм не съм го гледал на кино. Ако го пуснат по кината в България, задължително ще отида, но лично ме съмнява, понеже е от 2008 и 2009, а мисля, че и китайско кино не пускат в България.