Взимаме по-малко от страните в третия свят !
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: Взимаме по-малко от страните в третия свят !
Всеки както си го направи , закаквото учи , каквото постигне
- Captain Stottlemeyer
TheMelodyInMyHeart написа:Мечтаещите за мигриране към други държави - внимавайте какво си пожелавате, или по-точно внимавайте каква държава си пожелаватеЖивял съм почти 1 година в Нова Зеландия и 5 месеца в Нова Каледония, не са чак такива цветя за мирисане. Единственото им хубаво е, че са по-спокойни за живот от Европа. Нова Зеландия е същата като the UK, северният им остров е като Англия, а южният - като Шотландия, зимите са много свирепи, летата... ми хладнички
Масата емигранти отиват там за да вземат паспорт за 4 години, и от там беж към Австралия, щото в Австралия се вземат 2-3 пъти по-големи заплати.
В Нова Каледония има доста добре прикрити търкания между местните и франсетата, а да не си един от двата лагера си е да си като между чук и наковалня
Насочете се към Австралия, това е моя съвет.
Тъпо и мързеливо младо поколение - "бъдещето на България": Ами това е положението, другарки и другари, дами и господа от форума...

П.П. Според една статистика, повече от четвърт милион млади българи между 15 и 30 години не учат и не работят...

http://www.dw.de/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0% ... a-16351251
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 22 яну 2013 10:57, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Към сметките на Станко ще добавя няколко бележки.
Колко са разходите на 140 излишни народни представители - за охрана,гориво,командировки,храна,хотели и т.н.т.
Колко са разходите на държавната администрация и за какво. Та днес сутринта един забравен герой по телевизията
сподели че правителството на ГЕРБ е разширило щата на министерски съвет от 250/260 човека на над 500 !!!
Е как е възможно това предишните 5 правителства да се събирали в щат до 250/260 човека а сегашното
да си назначи още толкова на хранилка и това не са експерти това си е чиста хранилка, същия бухал
спомена че от всички новоназначени само 5-ма са с конкурс !!!
Колко е новоназначената администрация, как може във време на криза да идваш с обещанието за намаляване
на администрацията а докопвайки се до власт да правиш точно обратното, т.е. качваш броя на администрацията !!!
И това ако не е хранилка на некадърни,глупави но верни хора какво е ?
И същите тези твърдят че са "десни" !!!
Колко са разходите на 140 излишни народни представители - за охрана,гориво,командировки,храна,хотели и т.н.т.
Колко са разходите на държавната администрация и за какво. Та днес сутринта един забравен герой по телевизията
сподели че правителството на ГЕРБ е разширило щата на министерски съвет от 250/260 човека на над 500 !!!
Е как е възможно това предишните 5 правителства да се събирали в щат до 250/260 човека а сегашното
да си назначи още толкова на хранилка и това не са експерти това си е чиста хранилка, същия бухал
спомена че от всички новоназначени само 5-ма са с конкурс !!!
Колко е новоназначената администрация, как може във време на криза да идваш с обещанието за намаляване
на администрацията а докопвайки се до власт да правиш точно обратното, т.е. качваш броя на администрацията !!!
И това ако не е хранилка на некадърни,глупави но верни хора какво е ?
И същите тези твърдят че са "десни" !!!
Reckless написа:Най са ми жалки, такива които постоянно се оплакват. Такива обикновено чакат някой нещо направи за тях. Повечето българи живеещи в България са точно такива.
Ок, като не ви изнася, какво направихте, за да се подобрят нещата ? Хайде, ясно е, че е сложно някой да предприеме нещо за подобряване на стандарта в страната, но в личния си живот, какво постигнахте и с какво си помогнахте, за да заживеете по-добре !? Задоволения човек не мрънка ! Вие явно не сте доволни от живота си и какво направихте по въпроса ? Оплаквате се в интернет !? Колко трябва да е глупав човек, да си въобразява, че като плаче във виртуалното пространство и не щеш ли нещата ще се подобрят ! Малко ви били парите там ! Ами и още по-малко ще станат и още по-трудно ще се оцелява, какъв ви е проблема, че само мрънкате ?
За хора, които не могат да се оправят сами а чакат някой да ги оправи, е нормално да им е трудно и да се гърбят от работа и пак да нямат пари и да ги грабят и да ги малтретират и да ги използват ! Така че сърбайте си попарата и си трайте, никой не е длъжен да се товари с вашите постоянни оплаквания и мрънкания !
И още нещо:
Защо по дяволите си мислите, че заслужавате по-високи заплати и заслужавате да живеете по-добре от страните от 3-тия свят?
С какво сте заслужили по-добър живот ? С това, че сте голямата работа в интернет пространството ли ?
Евала, някой да мисли точно като мен. Само че предния път като казах тези неща ме обвиниха че съм бил платен от управляващите, защото в България ако си на различно мнение значи си подкупник и лъжец. Писна ми всички да мрънкат за пари, които не са си заслужили. "Имам вишо и искам европейска заплата" е просто един пример колко са образовани нашите студенти, този коментар съм го срещал поне 50 пъти. Първо е пълна държавата с неграмотни, второ хората си мислят че като са избутали образованието си трябва някой да им плаща за това, трето родителите чакат на учителите да възпитат децата им. Африканските държави може да разчитат на земеделие но явно се справят добре. А ние какво правим, от 20 години вместо да се напънем да си подобрим стандарта ние 20 години търсим кой бил виновен държавата да затъва. Какъвто народа такова и управлението такава и държавата. И спрете с тези митове че тези същите необразованите като избягат навън живеят като царе в западна европа, който иска да слугува и да чисти може да го прави и в България.
А някой може ли да каже, изброените страни, какво могат да си купят с тези пари?
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!
Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!
Ca7alano написа:Евала, някой да мисли точно като мен. Само че предния път като казах тези неща ме обвиниха че съм бил платен от управляващите, защото в България ако си на различно мнение значи си подкупник и лъжец. Писна ми всички да мрънкат за пари, които не са си заслужили. "Имам вишо и искам европейска заплата" е просто един пример колко са образовани нашите студенти, този коментар съм го срещал поне 50 пъти. Първо е пълна държавата с неграмотни, второ хората си мислят че като са избутали образованието си трябва някой да им плаща за това, трето родителите чакат на учителите да възпитат децата им. Африканските държави може да разчитат на земеделие но явно се справят добре. А ние какво правим, от 20 години вместо да се напънем да си подобрим стандарта ние 20 години търсим кой бил виновен държавата да затъва. Какъвто народа такова и управлението такава и държавата. И спрете с тези митове че тези същите необразованите като избягат навън живеят като царе в западна европа, който иска да слугува и да чисти може да го прави и в България.
Викаш,друго си е да работиш за 150-200 евро на месец и да си благодарен за това,че и толкова ти дават

[offtopic]Абе отличника,като каза,че държавата ни е пълна с неграмотни...пише се "висше",а не "вишо"

Последна промяна от CTAHKO на 22 яну 2013 11:37, променено общо 3 пъти.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
- mertezaker
- Контакти:
Евала, някой да мисли точно като мен. Само че предния път като казах тези неща ме обвиниха че съм бил платен от управляващите, защото в България ако си на различно мнение значи си подкупник и лъжец. Писна ми всички да мрънкат за пари, които не са си заслужили. "Имам вишо и искам европейска заплата" е просто един пример колко са образовани нашите студенти, този коментар съм го срещал поне 50 пъти. Първо е пълна държавата с неграмотни, второ хората си мислят че като са избутали образованието си трябва някой да им плаща за това, трето родителите чакат на учителите да възпитат децата им. Африканските държави може да разчитат на земеделие но явно се справят добре. А ние какво правим, от 20 години вместо да се напънем да си подобрим стандарта ние 20 години търсим кой бил виновен държавата да затъва. Какъвто народа такова и управлението такава и държавата. И спрете с тези митове че тези същите необразованите като избягат навън живеят като царе в западна европа, който иска да слугува и да чисти може да го прави и в България.
И как се подобрява стандартът? Ако си на мама и татко (честните бизнесмени)-син тогава може и да имаш подобно мнение!
Проблема до голяма степен не е само в цигани, турци, гърци, македонци, албанци и т.н., които живеят на гърба на държавата (т.е. хората, които плащат данъци в нея), а на БЪЛГАРИТЕ! На нас. От всички гореспоменати само циганите, доколкото ми е известно (не съм правил задълбочено проучване) хрантутят масово, но това може да се промени с адекватни решения в парламента, които да ограничат несправедливо раздаваните им пари. Има много начини това да се изкорени, но няма правителство, на което му стиска да го направи за съжаление.
Та моята теза е такава: Българите сме си виновни сами, че сме в това положение, защото в момента, в който някой си разработи някакъв бизнес независимо колко добре върви не дава адекватни заплати на работниците си. Все пак много от вас са били в различни страни по света, но все пак виждате ли някъде такова количество скъпи коли от най-висок клас по улиците им? Аз поне - не. С други думи тук всичко, което дадена фирма си докара като доход се инвестира в глезотии за шефа, а хората изкарали парите всъщност си остават със смешни възнаграждения 600-700-800 лева или нещо от сорта. Оттам парите залежават в малко джобове и няма как да се раздвижат в икономиката ни. В крайна сметка в днешно време 1000 души с доход от 1000 лв. са сигурни 1 млн. лева пръснати в най-различни сектори на икномиката, а 1 млн. лева в само 1 човек означава дори при огромен харч 100 000 лева и то в много по-ограничен кръг от сектори. Оттам се задъхва всичко. Не можем да създадем потребителско общество, а не е тайна, че исмаке да сме такива. Отделно същите хора укриват данъци масово, което води до недостиг на пари в държавата, отделен въпрос е дали попаднали там ще отидат по предназначение, но по-добре да има повече все пак.
Това, че като работодатели българите си плащаме ниски заплати и се експлоатираме един друг също е добър коз за чуждестранните компании, които идвайки тук плащат ниски заплати, защото няма кой да ги конкурира на трудовия пазар. Още по-жалко е, че именно чуждестранните компании дават по-високи заплати от българските в по-голямата си част и именно такива компании най-често плащат реални данъци. Друг проблем е, че без да има кой да ни контролира ние се самозабравяме. Припомнете си колко скочи цената на яйцата миналата година, когато нямаше достатъчно внос... Значи, ако няма някой да ни регулира пазара ние се превръщаме в канибали.
П.П. Капитана попита за БВП на глава от населението: Според уикипедиа по данни за 2011 сме по-напред в това отношение от Македония. Все пак не трябва да се забравя. че БВП не е съвсем реално отразяващ колко е висок стандарта на хората, защото разликата може чисто и просто да идва от по-високата цена на цигарите, които пушим например. Т.е. аз днес отивам и си купувам цигари за 4.60 лв., а македнеца си купува за 2.40 лв. да речем - БВП на България скача с 4.60, на Македония с 2.40 лв., но и двамата сме потребили един и същ продукт.
Та моята теза е такава: Българите сме си виновни сами, че сме в това положение, защото в момента, в който някой си разработи някакъв бизнес независимо колко добре върви не дава адекватни заплати на работниците си. Все пак много от вас са били в различни страни по света, но все пак виждате ли някъде такова количество скъпи коли от най-висок клас по улиците им? Аз поне - не. С други думи тук всичко, което дадена фирма си докара като доход се инвестира в глезотии за шефа, а хората изкарали парите всъщност си остават със смешни възнаграждения 600-700-800 лева или нещо от сорта. Оттам парите залежават в малко джобове и няма как да се раздвижат в икономиката ни. В крайна сметка в днешно време 1000 души с доход от 1000 лв. са сигурни 1 млн. лева пръснати в най-различни сектори на икномиката, а 1 млн. лева в само 1 човек означава дори при огромен харч 100 000 лева и то в много по-ограничен кръг от сектори. Оттам се задъхва всичко. Не можем да създадем потребителско общество, а не е тайна, че исмаке да сме такива. Отделно същите хора укриват данъци масово, което води до недостиг на пари в държавата, отделен въпрос е дали попаднали там ще отидат по предназначение, но по-добре да има повече все пак.
Това, че като работодатели българите си плащаме ниски заплати и се експлоатираме един друг също е добър коз за чуждестранните компании, които идвайки тук плащат ниски заплати, защото няма кой да ги конкурира на трудовия пазар. Още по-жалко е, че именно чуждестранните компании дават по-високи заплати от българските в по-голямата си част и именно такива компании най-често плащат реални данъци. Друг проблем е, че без да има кой да ни контролира ние се самозабравяме. Припомнете си колко скочи цената на яйцата миналата година, когато нямаше достатъчно внос... Значи, ако няма някой да ни регулира пазара ние се превръщаме в канибали.
П.П. Капитана попита за БВП на глава от населението: Според уикипедиа по данни за 2011 сме по-напред в това отношение от Македония. Все пак не трябва да се забравя. че БВП не е съвсем реално отразяващ колко е висок стандарта на хората, защото разликата може чисто и просто да идва от по-високата цена на цигарите, които пушим например. Т.е. аз днес отивам и си купувам цигари за 4.60 лв., а македнеца си купува за 2.40 лв. да речем - БВП на България скача с 4.60, на Македония с 2.40 лв., но и двамата сме потребили един и същ продукт.
- South_Park
Captain Stottlemeyer написа:TheMelodyInMyHeart написа:Мечтаещите за мигриране към други държави - внимавайте какво си пожелавате, или по-точно внимавайте каква държава си пожелаватеЖивял съм почти 1 година в Нова Зеландия и 5 месеца в Нова Каледония, не са чак такива цветя за мирисане. Единственото им хубаво е, че са по-спокойни за живот от Европа. Нова Зеландия е същата като the UK, северният им остров е като Англия, а южният - като Шотландия, зимите са много свирепи, летата... ми хладнички
Масата емигранти отиват там за да вземат паспорт за 4 години, и от там беж към Австралия, щото в Австралия се вземат 2-3 пъти по-големи заплати.
В Нова Каледония има доста добре прикрити търкания между местните и франсетата, а да не си един от двата лагера си е да си като между чук и наковалня
Насочете се към Австралия, това е моя съвет.
Тъпо и мързеливо младо поколение - "бъдещето на България": Ами това е положението, другарки и другари, дами и господа от форума...
П.П. Според една статистика, повече от четвърт милион млади българи между 15 и 30 години не учат и не работят...![]()
http://www.dw.de/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0% ... a-16351251
А тази статистика включва ли малцинствата?
А тази статистика казва ли тези които "учат" какво точно "учат" , кави преподаватели (главно над 60 години) им преподават , как си взимат "изпитите" , т.е. колко % от тези които учат - реално учат и какво са разбрали, а не колко си взимат изпитите
А тази статистика казва ли колко работа и КАКВА точно работа има в България.
Лично аз предпочитам да НЕ работя , отколкото да работя на кварталната мутра по 60 часа седмично за 300 лв - това ли ме прави мързелив. - Не - това ме прави свободен човек - НЕ-роб.
А тази статискита казва ли че безработицата в България е минимум 50 % - ако се върнат 2 000 000 емигранти напуснали България - ще стане толкова безработицата.
И 1 моя статистика - голям процент от хората плюещи по младото поколение са пенсионери , които нищо не работят ( а искат другите да работят) , обучени в робско поведение

И накрая 1 цитат от Детлефсен : "Ужасяваща е пълната убеденост на всяко ново поколение, че грешките и заблудите са съществували единствено и само в миналото." - чрез което признавам че и това поколени прави големи грешки
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]
Без да искам да съм краен, призовавам всички да си търсят щастието където искат. Все пак човек веднъж живее и ако мисли, че в Нова Зеландия, Германия или друга държава ще е по-щастлив, не трябва да се колебае!!
Най-вероятно съм "идиот" или там какъвто ще ме изкарате, но аз съм решил да остана тук поради причини, които няма да споделям. Имал съм добри възможности да отида в Германия или Лондон и да работя по специалността си но както и да е..
Та нека тука да останат 1 милион души, ама да им се работи и да не се оплакват. Всички барабар с малцинствата да ходят където си искат! Не съм връзкар, но съм си учил и изкарвам достатъчно добра заплата за да поддържам не лош стандарт. Приятелката ми, която между другото я осигуряват на минимална заплата и влиза в тая статистика) взема над 1000лв. Замисляли ли сте се как в България заплатите са толкова ниски, пък хората поддържат такъв стандарт? Не говоря за София, вижте навсякъде се карат коли.. сега преди да почнете да говорите как автомобила е необходимост, а не лукс.. в Ню Йорк само около 10% от населението има автомобил..
Та приятели мои, без по никакъв начин да искам да се заяждам, веднъж се живее.. човек трябва да внимава какво решава да прави с живота си. А ако сте нещастни тук, спрете да говорите, а отидете някъде, където ще сте добре. Светът е по-отворен от всякога. Мой приятел замина за Малта, просто ей така, без да знае 2 думи на език, различен от английския.. и си се оправя някак си.
Хайде щастие
Най-вероятно съм "идиот" или там какъвто ще ме изкарате, но аз съм решил да остана тук поради причини, които няма да споделям. Имал съм добри възможности да отида в Германия или Лондон и да работя по специалността си но както и да е..
Та нека тука да останат 1 милион души, ама да им се работи и да не се оплакват. Всички барабар с малцинствата да ходят където си искат! Не съм връзкар, но съм си учил и изкарвам достатъчно добра заплата за да поддържам не лош стандарт. Приятелката ми, която между другото я осигуряват на минимална заплата и влиза в тая статистика) взема над 1000лв. Замисляли ли сте се как в България заплатите са толкова ниски, пък хората поддържат такъв стандарт? Не говоря за София, вижте навсякъде се карат коли.. сега преди да почнете да говорите как автомобила е необходимост, а не лукс.. в Ню Йорк само около 10% от населението има автомобил..
Та приятели мои, без по никакъв начин да искам да се заяждам, веднъж се живее.. човек трябва да внимава какво решава да прави с живота си. А ако сте нещастни тук, спрете да говорите, а отидете някъде, където ще сте добре. Светът е по-отворен от всякога. Мой приятел замина за Малта, просто ей така, без да знае 2 думи на език, различен от английския.. и си се оправя някак си.
Хайде щастие