doktora25 написа:parvanoff написа:Хубаво е да знаеш, че не ти си носител на абсолютната и чиста истина. Ядрената енергия е опасна и замърсява околната среда. Това автоматично не я прави национална кауза! Неслучайно много държави, начело с Германия спират ядрените си мощности... БСП къде бяха и защо не поискаха референдум, когато се спираше 4-ти блок в Козлодуй? Нали се сещаш колко е лицемерно това?И освен за Белене по кои други въпроси ви съвпадат вижданията?
Първото ти изречение в същата степен се отнася и за ББ. Ядрената енергия нито е опасна (реакторът, който се предлага за Белене притежава почти всички съвременни системи за защита), нито замърсява околната среда. Цитираш ми Германия, но аз ще ти цитирам Румъния и Турция, които искат да строят, ще ти цитирам Япония, която въпреки аварията във Фукушима не се отказва от ядрената си енергетика, всички те по-глупави ли са от нас?
Съвпадат ни вижданията по националните приоритети, казаха НЕ на шистовия газ, една от малкото партии които имат за цел балансиране между Изтока и Запада и разширяване на сътрудничеството с Русия, което е от изключителна важност за запазване на нашия суверенитет, мога да продължавам още много.
Ще започна от началото. Не знам къде трябва да си отраснал и какво образование трябва да имаш, за да не се усетиш, че ядрената енергетика е опасна и именно свръхнапредналата технически Япония го доказа. А за замърсяването изобщо мисля, че няма нужда да го обсъждаме-всеки знае какво представляват радиоактивните отпадъци... А въпросът-парите или бъдещето на планетата е ясно, че отдавна има своя отговор в повечето държави в посока на парите. А да сравняваш Румъния и Турция с Германия-извинявай, но е неуместно.