Европейско по волейбол/баскетбол в България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Re: Европейско по волейбол/баскетбол в България?

Мнениеот durex » 14 сеп 2009 20:16

vrvolleyball написа:Залите , които ги има в България не отговарят на всички изисквания ! За волейбол мога да говоря ,защото с баскетбола не съм запознат ! Трибуните и местата на тях са важни , но не чак толкова ! от по-голямо значение е мястото на полето , където трябва да бъде изградена волейболната площадка ! В българските зали единствено във Варна и донякъде в Габрово покриват минималните изкисквания за изграждането на площадката ! Т.е. Разстоянието от трибуните до площадката е в някакви норми , които нашите зали не могат да осигурят !

Така е,но аз показвам снимки на нашата зала за Баскетбол,тъй като в темата ставаше въпрос и за баскетбол ;)

Потребителски аватар
jusi
Контакти:

Мнениеот jusi » 14 сеп 2009 20:20

vrvolleyball написа:Залите , които ги има в България не отговарят на всички изисквания ! За волейбол мога да говоря ,защото с баскетбола не съм запознат ! Трибуните и местата на тях са важни , но не чак толкова ! от по-голямо значение е мястото на полето , където трябва да бъде изградена волейболната площадка ! В българските зали единствено във Варна и донякъде в Габрово покриват минималните изкисквания за изграждането на площадката ! Т.е. Разстоянието от трибуните до площадката е в някакви норми , които нашите зали не могат да осигурят !

Нямам си на идея какви са нормите затова не мога да кажа да ли ''Скаптопара'' става ..

Потребителски аватар
koki950
Контакти:

Мнениеот koki950 » 14 сеп 2009 20:33

Поразрових се и открих,че зала Скаптопара е с капацитет от 1000 зрители.
А може ли да попитам дали в многофункционалната зала в Пловдив ще има волейболна зала?
http://cdn.makeagif.com/media/12-03-2014/5vg9WV.gif
ПО-ДРЕВНИ ОТ РИМ,ПО-ГОЛEМИ ОТ ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ-ТОВА Е ПЛОВДИВ,ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ!!!

bokomilanista
Контакти:

Мнениеот bokomilanista » 14 сеп 2009 20:47

ПРИНЦИПНО СИ ПРАВ,НО ПОМИСЛИ ПРИ ЕДИН МАЧ МЕЖДУ ФИНЛАНДИЯ И ЧЕХИЯ ДА РЕЧЕМ,КОЛКО ФЕНОВЕ ЩЕ ОТИДАТ ОТ НАШИТЕ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ ИГРАЕ ПРЕДИШНИЯ ИЛИ СЛЕДВАЩИЯ МАЧ.ТОВА СА НОРМАЛНИ НЕЩА СПОРЕД МЕН.ИНАЧЕ ЗА ЗАЛИТЕ СИ ПРАВ.ЗА ТАКИВА СРЕЩИ КОИТО КАЗВАМ И ТАЗИ В САМОКОВ ЩЕ СВЪРШИ РАБОТА.НЕ ЗНАМ ГОДНА ЛИ Е ЗА ВОЛЕЙБОЛ,НО АКО Е-НА ТАКИВА МАЧОВЕ ИМ Е ТАМ МЯСТОТО.АЗ СЪЩО СЕ НАДЯВАМ,НО ПО-СКОРО БИХА НИ ДАЛИ ПЪРВО ЖЕНСКО ЕВРОПЕЙСКО,ЗА ДА НИ ПРОВЕРЯТ НА КАКВО ДЕРЕДЖЕ СМЕ.МАЛКО СА СВЕСТНИТЕ ЗАЛИ ,КОИТО МОЖЕМЕ ДА ИМ ПРЕДЛОЖИМЕ ЗА ПОДГОТОВКА.КАТО ИСКАМЕ ДОМАКИНСТВО И ТВО Е МНОГО ВАЖНО.НЕ САМО ЗАЛИТЕ ЗА ОФИЦИАЛНИ МАЧОВЕ.ТАКАВА ЗАЛА Е СИКОНКО.ТЯСЪЩО СТАВА ЗА ПО-МАЛОВАЖНИТЕ ОТКЪМ ПУБЛИКА МАЧОВЕ

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 14 сеп 2009 20:51

Само едно нещо не разбрах, за да направим европейско не трябва ли да имаме и добре развита инфраструктура освен зали :?: :?: :?:
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

vrvolleyball
Контакти:

Мнениеот vrvolleyball » 14 сеп 2009 20:54

Арена Самоков става за волейбол , там бяха на подготовка кадетите преди Европейското първенство , и там Цска ще играе мачовете от Шампионската лига !

bokomilanista
Контакти:

Мнениеот bokomilanista » 14 сеп 2009 20:58

vrvolleyball написа:Арена Самоков става за волейбол , там бяха на подготовка кадетите преди Европейското първенство , и там Цска ще играе мачовете от Шампионската лига !

БЛАГОДАРЯ ЗА ИНФОТО.ЕВАЛА И НА ПЛОВДИВ АКО ЗАЛАТА ЩЕ СТАВА И ЗА ВОЛЕЙБОЛ.ТАКА ШАНСИВЕТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ.ИНАЧЕ КОЙТО КАЗА ЗА ИНФРАСТРУКТУРАТА СЪЩО Е МНОГО ПРАВ.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 14 сеп 2009 21:04

Според мен, има някакво изискване за капацитет на залите, които трябва да приемат подобни форуми ( европейски и световни първенства ) и мисля че ставаше въпрос, за капацитет от порядъка на минимум 5 000 ( за европейско ) и 7 000 за световно. Така че, на този етап единствено залата във Варна става !
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
sasho0111
Контакти:

Мнениеот sasho0111 » 14 сеп 2009 21:06

bokomilanista написа:ПРИНЦИПНО СИ ПРАВ,НО ПОМИСЛИ ПРИ ЕДИН МАЧ МЕЖДУ ФИНЛАНДИЯ И ЧЕХИЯ ДА РЕЧЕМ,КОЛКО ФЕНОВЕ ЩЕ ОТИДАТ ОТ НАШИТЕ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ ИГРАЕ ПРЕДИШНИЯ ИЛИ СЛЕДВАЩИЯ МАЧ.ТОВА СА НОРМАЛНИ НЕЩА СПОРЕД МЕН.ИНАЧЕ ЗА ЗАЛИТЕ СИ ПРАВ.ЗА ТАКИВА СРЕЩИ КОИТО КАЗВАМ И ТАЗИ В САМОКОВ ЩЕ СВЪРШИ РАБОТА.НЕ ЗНАМ ГОДНА ЛИ Е ЗА ВОЛЕЙБОЛ,НО АКО Е-НА ТАКИВА МАЧОВЕ ИМ Е ТАМ МЯСТОТО.АЗ СЪЩО СЕ НАДЯВАМ,НО ПО-СКОРО БИХА НИ ДАЛИ ПЪРВО ЖЕНСКО ЕВРОПЕЙСКО,ЗА ДА НИ ПРОВЕРЯТ НА КАКВО ДЕРЕДЖЕ СМЕ.МАЛКО СА СВЕСТНИТЕ ЗАЛИ ,КОИТО МОЖЕМЕ ДА ИМ ПРЕДЛОЖИМЕ ЗА ПОДГОТОВКА.КАТО ИСКАМЕ ДОМАКИНСТВО И ТВО Е МНОГО ВАЖНО.НЕ САМО ЗАЛИТЕ ЗА ОФИЦИАЛНИ МАЧОВЕ.ТАКАВА ЗАЛА Е СИКОНКО.ТЯСЪЩО СТАВА ЗА ПО-МАЛОВАЖНИТЕ ОТКЪМ ПУБЛИКА МАЧОВЕ

Нормално е на мач Финландия-Чехия да няма много хора, но не знам дали си гледал финала на това европейско. Залата беше полупълна. Никой не може да ме убеди, че на финал в България, дори и да не играем, ще има толкова малко хора. Иначе мисля, че Арена Самоков става, тъй като знам, че всяка баскетболна зала може да се пригоди за волейбол (но не и обратното), но проблема с нея е, че надали покрива всички изисквания на CEV, защото капацитета й е едва 2500-3000 души

Klaatu
Контакти:

Мнениеот Klaatu » 14 сеп 2009 21:53

Залата в Русе ще бъде при всички положения по-малка от 10 000. Малко са противоречиви данните точно колко ще е голяма - някъде между 6 000 и 8 000. Просто се използват основите на зала, която е започната преди повече от 20 години и е била предвидена за 3 500 души и затова няма как да бъде с много по-голям капацитет. До нея ще има 5-звезден хотел и мол, а на разположение ще има повече от 1 000 паркоместа,които обаче ще се ползват и от клиентите на мола. Ще се намира почти в центъра на Русе, така че няма да има проблем с инфраструктурата. Стойността само на залата е 22 млн. евро. Всичко това е в строеж в момента и се очаква да бъде завършено през 2011 г.

Ето как изглежда целият проект (залата е кръглият обект):
Изображение

Ето компютърна анимация (залата почва някъде на третата минута):
http://www.youtube.com/watch?v=Aev-KgWcK2w

Залата в Пловдив изглежда много впечатляващо. Първоначално си мислех, че в зала с писта за колоездене, няма да се създава хубава атмосфера, защото трибуните ще бъдат много далеч от терена, но се оказа, че ще бъде с подвиждна конструкция и ще могат да се добавят нови трибуни.

И един малко изненадващ според мен проект за мултифункционална зала в Разлог. Не знам доколко наистина се прави нещо там, обаче.

Така че както нямаме зали сега, може докато дойде време за Европейското, да имаме няколко.

Върни се в “Волейбол”