Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Red Warrior
- Контакти:
Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?
Явно само на теб формулата на живота ти е ясна и ще сме ти благодарни да ни кажеш как САМО с 600 лева се живее нормално? Според мен, или получават пари от теб, или други роднини, или поне храната си я добиват от село, или получават някакви странични доходи. Иначе идилията с 600 кинта да живеят 2-ма човека, макар и пенсионери, не я виждам честно казано. Аз, сам човек ми трябват ПОНЕ 1500 лева (да не кажа 2000), ако искам да живея самостоятелно, а не с мама и тате.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост
Red Warrior написа:Явно само на теб формулата на живота ти е ясна и ще сме ти благодарни да ни кажеш как САМО с 600 лева се живее нормално? Според мен, или получават пари от теб, или други роднини, или поне храната си я добиват от село, или получават някакви странични доходи. Иначе идилията с 600 кинта да живеят 2-ма човека, макар и пенсионери, не я виждам честно казано. Аз, сам човек ми трябват ПОНЕ 1500 лева (да не кажа 2000), ако искам да живея самостоятелно, а не с мама и тате.
Много бе,

Да не залиташ по комара

- Red Warrior
- Контакти:
NOMER14 написа:Red Warrior написа:Явно само на теб формулата на живота ти е ясна и ще сме ти благодарни да ни кажеш как САМО с 600 лева се живее нормално? Според мен, или получават пари от теб, или други роднини, или поне храната си я добиват от село, или получават някакви странични доходи. Иначе идилията с 600 кинта да живеят 2-ма човека, макар и пенсионери, не я виждам честно казано. Аз, сам човек ми трябват ПОНЕ 1500 лева (да не кажа 2000), ако искам да живея самостоятелно, а не с мама и тате.
Много бе,2000 лева.
Да не залиташ по комара
Сметни само наема на жилището, или ипотечния кредит за месец и ще видиш как се стопява тази сума с между 500 и 1000 лева. Слагай ток, парно, вода, телефон, интернет и кабелна, сложи храна, тури и пари за транспорт (ако ще и градски) и кажи к'во става? Пък семейство как ще се гледа с тия пари не ми се мисли...
Red Warrior написа:Явно само на теб формулата на живота ти е ясна и ще сме ти благодарни да ни кажеш как САМО с 600 лева се живее нормално? Според мен, или получават пари от теб, или други роднини, или поне храната си я добиват от село, или получават някакви странични доходи. Иначе идилията с 600 кинта да живеят 2-ма човека, макар и пенсионери, не я виждам честно казано. Аз, сам човек ми трябват ПОНЕ 1500 лева (да не кажа 2000), ако искам да живея самостоятелно, а не с мама и тате.
Сега, караш ме да бъда подробен. И понеже съм културен

само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!
-
- Контакти:
Аз ще гласувам за ГОРД. 

- Red Warrior
- Контакти:
parvanoff написа:Red Warrior написа:Явно само на теб формулата на живота ти е ясна и ще сме ти благодарни да ни кажеш как САМО с 600 лева се живее нормално? Според мен, или получават пари от теб, или други роднини, или поне храната си я добиват от село, или получават някакви странични доходи. Иначе идилията с 600 кинта да живеят 2-ма човека, макар и пенсионери, не я виждам честно казано. Аз, сам човек ми трябват ПОНЕ 1500 лева (да не кажа 2000), ако искам да живея самостоятелно, а не с мама и тате.
Сега, караш ме да бъда подробен. И понеже съм културенще го направя. Пък дано наистина някой тук разбере кое е градивно и кое е деградивно мислене. Естествено, че живеят на село и си добиват много неща оттам. Човекът обаче сам каза, че говори за заплати в провинцията. Освен това съм дал статистики, които не са правени от българи. И трябва ли да ти уточнявам, че огромната част от населението живее в големите градове. Или пък, че над 90% от населението в България има собствени жилища. Като си решил от някой град да се преместиш в София и да плащаш наеми, ипотеки и т.н. е твой собствен избор. Ти така си преценил-преценяваш какво можеш да си позволиш и го правиш-нормално е. Аз живея с по-малко пари от теб и нито съм умрял от глад, нито се лишавам от хиляди неща. Ходя на концерти, кино, театър, заведения, дори на 500 километра ходя да гледам мачове на любимия тим, постоянно пътувам из България и то не служебно и т.н., и т.н. И ми трябват по-малко от 1000 лв на месец за тези неща. Това че българинът е алчен и е недоволен, когато някой някъде по света взима повече от него е друг въпрос, но както казах човек трябва да е граждански активен, а това не става с плюнки по форумите и гласуване за идиотски партии по убеждение или пък щото са му дали 20-тина лева... Прочети темата отначало и ще видиш защо сме на това дередже. Аз не се мъча да те убеждавам, че си добре! Не е задължително човек да има плазми, за да е щастлив! Ти сам си преценяваш дали си щастлив, дали можеш да се радваш на нещата, които имаш или си нещастен от сутрин до вечер.
Аз съм ти дал статистики-видял съм хора от почти всички градове в България, а ти отново се мъчиш да ме убедиш, че умираме от глад и всеки ден умират по 100 човека, защото не са имали какво да сложат в устата си... Още повече забравяме хората от една малцинствена група, които със сигурност доста ни свалят рейтингите в тези статистически данни. Но ти си знаеш своето-няма как да се оправим с такова мислене...
А бе аз се чудя защо хората не протестират, а то те си живели добре.

parvanoff написа:По данни на световната банка сме на 70-то място в света от 182 държави по бвп. Това за 2008-ма година. По индекс на човешко развитие се водим висок клас и сме на 60-то място от 172 страни. В този индекс се отчита продължителност на живот, стандарт на живот, грамотността и образованието. Имаме покачване с 3 места от 2009-та до 2011-та година. И да, в сравнение с Европейския съюз сме зле, но и в Европа има много държави с по-нисък индекс от нас. Така че спрете с тези вопли, че едва ли не сме умрели от глад и подобни... Тези данни са нещо реално, което и аз виждам около мен. Хората имат кабелна, интернет, повечето имат плазми, лаптопи, правят постоянно ремонти на домовете си, карат коли, макар и стари, ходят по заведения, театри, кино, опера, концерти, спортни събития и т.н., и т.н. Да, не сме цъфнали и вързали, както можеше да бъдем при по-различно стечение на последните 20 години у нас... Или пък ако имахме едно истинско гражданско общество, което да не гласува през 4-5 години за една и съща партия или пък да излезе и да защитава интересите на обществото, независимо дали в даден период е засегнат лично някой, вместо да си плюе на маса и сред приятели... Пък, както казах да не сравняваме с предишни периоди от историята ни, когато хората не са бягали така масово от Родината си! Иначе да, тези, които са в чужбина с мисълта да се върнат в България не са избягали-това е ясно.
Кои са тия МНОГОТО държави в Европа, които са по-зле от нас? Аз се сещам единствено за Албания и за Босна, като за последните е съмнително, дали са по-зле от нас.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема
Red Warrior написа:А бе аз се чудя защо хората не протестират, а то те си живели добре.
Това е тезата на Милен Цветков. Затова не протестират хората, защото им харесва това положение. Харесва им да крият данъци, харесва им да крадат и да подкупват полицаите, да минават прегледи на колите по втория начин, да плащат на лекари, на данъчни и т.н., и т.н. Предпочитат да си плюят по форумите и кръчмите с основание или без, но не и да протестират. Както казах-липсва гражданско общество.

W84me написа:parvanoff написа:По данни на световната банка сме на 70-то място в света от 182 държави по бвп. Това за 2008-ма година. По индекс на човешко развитие се водим висок клас и сме на 60-то място от 172 страни. В този индекс се отчита продължителност на живот, стандарт на живот, грамотността и образованието. Имаме покачване с 3 места от 2009-та до 2011-та година. И да, в сравнение с Европейския съюз сме зле, но и в Европа има много държави с по-нисък индекс от нас. Така че спрете с тези вопли, че едва ли не сме умрели от глад и подобни... Тези данни са нещо реално, което и аз виждам около мен. Хората имат кабелна, интернет, повечето имат плазми, лаптопи, правят постоянно ремонти на домовете си, карат коли, макар и стари, ходят по заведения, театри, кино, опера, концерти, спортни събития и т.н., и т.н. Да, не сме цъфнали и вързали, както можеше да бъдем при по-различно стечение на последните 20 години у нас... Или пък ако имахме едно истинско гражданско общество, което да не гласува през 4-5 години за една и съща партия или пък да излезе и да защитава интересите на обществото, независимо дали в даден период е засегнат лично някой, вместо да си плюе на маса и сред приятели... Пък, както казах да не сравняваме с предишни периоди от историята ни, когато хората не са бягали така масово от Родината си! Иначе да, тези, които са в чужбина с мисълта да се върнат в България не са избягали-това е ясно.
Кои са тия МНОГОТО държави в Европа, които са по-зле от нас? Аз се сещам единствено за Албания и за Босна, като за последните е съмнително, дали са по-зле от нас.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 0%B8%D0%B5
10-тина са

само Левски и България
Украйна, Русия, Турция ли са по-зле от нас? Вие живеете в някакви балони на невежеството...
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема