Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот metodito » 19 яну 2013 23:43

В случая малоумния си ти , и да не гласуваш и да гласуваш , пак ще те управляват , освен ако не станеш отшелник и да се спасяваш сам , но нямаш толкова смелост , както и аз де
Вместо да псуваш наляво и надясно , дай предложения и алтернативи , да псува всеки знае ,а че държавата е чалга - не казваш нищо ново , а аз искам да кажеш нещо ново.
А иначе приятелите ти не са избягали заради чалгарите тук, избягали са защото им се живее лесно и им се взимат много пари -т.е. приятелите ти са егоисти, не им пука за България и българите , а им пука за собствения им задник , за да живеят по европейски , точно заради такива като твоите приятели , България е на това положение , всеки като види зора бяга навън , а не се мъчи тука . Ако тези като твоите приятели бяха мнозинство и бяха живяли по турско робство , то България отдавна нямаше да я има

Бях пиян като селска пръчка и не трябваше да поствам (нещо не ми започна годината добре...). Без грубиянщините общо взето това искам да кажа, де. Няма партии в Българии - всички са маскари. И не си прав за тези приятели, понеже един-двама от тях бяха стигнали дъното тук и не мисля какво щеше да се случи, ако бяха останали. Сега живота им е друг. Не ми се обяснява. Просто приеми, че в повечето случаи това не е дезертьорство. Относно смелостта - в моя случай си абсолютно прав. Имитирам живот, кога мога да си платя сметките и храната - все едно съм ударил джакпота, но се посирам от страх, че може да не се върна, ако тръгна, и ще трябва да почвам всичко от нулата, като в същото време аз съм (на) нула тук.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 20 яну 2013 14:14

Не споделям мнението, че който отива да живее в чужбина, бил страхливец и едва ли не предател. ;) Нормално е всеки човек да търси реализация и да иска по-добър и спокоен живот. И след като държавата не прави нищо, за да го осигури, всеки е свободен сам да търси щастието си където и да е по света. Да, разбира се, че е най-добре всички хора, особено младите, да работим за България и да помагаме тя да става все по-хубаво място за живеене. Когато обаче простащината и чалгарщината са завладели всеки слой на обществото ни, когато умните, възпитаните и честни хора са мачкани за сметка на нагли, прости и нагаждачески типове, в един момент се питаш "Абе аз какво правя тук ?" . Защото в чужбина отиват именно талантливите, кадърни, работливи млади хора, които искат да се развиват. Oсвен това чужбина не е някаква манна небесна и парите да растат по дърветата, там винаги ще си чуденец и трябва да полагаш двойно повече труд от местните, за да се реализираш, така че въобще не им е лесно и на емигрантите и никой не бяга от хубавото ;) Щеше да е супер, ако повече млади учеха в чужбина и след това се връщаха в България, както е било непосредствено преди и след Освобождението. За съжаление обаче разликата с тогава е огромна ...
Изображение

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 20 яну 2013 14:21

Viktor4o_Rs написа:Не споделям мнението, че който отива да живее в чужбина, бил страхливец и едва ли не предател. ;) Нормално е всеки човек да търси реализация и да иска по-добър и спокоен живот. И след като държавата не прави нищо, за да го осигури, всеки е свободен сам да търси щастието си където и да е по света. Да, разбира се, че е най-добре всички хора, особено младите, да работим за България и да помагаме тя да става все по-хубаво място за живеене. Когато обаче простащината и чалгарщината са завладели всеки слой на обществото ни, когато умните, възпитаните и честни хора са мачкани за сметка на нагли, прости и нагаждачески типове, в един момент се питаш "Абе аз какво правя тук ?" . Защото в чужбина отиват именно талантливите, кадърни, работливи млади хора, които искат да се развиват. Oсвен това чужбина не е някаква манна небесна и парите да растат по дърветата, там винаги ще си чуденец и трябва да полагаш двойно повече труд от местните, за да се реализираш, така че въобще не им е лесно и на емигрантите и никой не бяга от хубавото ;) Щеше да е супер, ако повече млади учеха в чужбина и след това се връщаха в България, както е било непосредствено преди и след Освобождението. За съжаление обаче разликата с тогава е огромна ...

А кой би могъл да промени нещата, ако не тези млади и интелигентни хора? Както каза някой всеки търси по-лесното. Сам определи за себе си кое е по-достойно-да останеш да се бориш в страната си или да избягаш? Да не говорим, че положението в България изобщо не е трагично-да, има държави, в които се живее по-добре, но има много повече, в които се живее по-зле. А да сравняваме днешното време с други периоди е меко казано безсмислено, тъй като къде-къде условията за нашите предци са били по-тежки в миналото, но те не са избягали! Моето мнение е, че човек трябва да се опита да промени нещата, за да ги направи по-добри, а не да бяга от проблемите. ;)
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 20 яну 2013 16:21

подкрепям само ходенето в чужбина - където изкарваш пари за да отвориш бизнес тук ;)
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 20 яну 2013 16:31

parvanoff написа:А кой би могъл да промени нещата, ако не тези млади и интелигентни хора? Както каза някой всеки търси по-лесното. Сам определи за себе си кое е по-достойно-да останеш да се бориш в страната си или да избягаш? Да не говорим, че положението в България изобщо не е трагично-да, има държави, в които се живее по-добре, но има много повече, в които се живее по-зле. А да сравняваме днешното време с други периоди е меко казано безсмислено, тъй като къде-къде условията за нашите предци са били по-тежки в миналото, но те не са избягали! Моето мнение е, че човек трябва да се опита да промени нещата, за да ги направи по-добри, а не да бяга от проблемите. ;)

Съгласен съм, че младите са длъжни да останат и да се опитат да променят нещата, но не съм съгласен че положението не е трагично. В сравнение с някои африкански страни може и да сме по-добре, но от всички европейски страни сме най-зле във всякакъв план.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 20 яну 2013 16:51

doktora25 написа:
parvanoff написа:А кой би могъл да промени нещата, ако не тези млади и интелигентни хора? Както каза някой всеки търси по-лесното. Сам определи за себе си кое е по-достойно-да останеш да се бориш в страната си или да избягаш? Да не говорим, че положението в България изобщо не е трагично-да, има държави, в които се живее по-добре, но има много повече, в които се живее по-зле. А да сравняваме днешното време с други периоди е меко казано безсмислено, тъй като къде-къде условията за нашите предци са били по-тежки в миналото, но те не са избягали! Моето мнение е, че човек трябва да се опита да промени нещата, за да ги направи по-добри, а не да бяга от проблемите. ;)

Съгласен съм, че младите са длъжни да останат и да се опитат да променят нещата, но не съм съгласен че положението не е трагично. В сравнение с някои африкански страни може и да сме по-добре, но от всички европейски страни сме най-зле във всякакъв план.

По данни на световната банка сме на 70-то място в света от 182 държави по бвп. Това за 2008-ма година. По индекс на човешко развитие се водим висок клас и сме на 60-то място от 172 страни. В този индекс се отчита продължителност на живот, стандарт на живот, грамотността и образованието. Имаме покачване с 3 места от 2009-та до 2011-та година. И да, в сравнение с Европейския съюз сме зле, но и в Европа има много държави с по-нисък индекс от нас. Така че спрете с тези вопли, че едва ли не сме умрели от глад и подобни... Тези данни са нещо реално, което и аз виждам около мен. Хората имат кабелна, интернет, повечето имат плазми, лаптопи, правят постоянно ремонти на домовете си, карат коли, макар и стари, ходят по заведения, театри, кино, опера, концерти, спортни събития и т.н., и т.н. Да, не сме цъфнали и вързали, както можеше да бъдем при по-различно стечение на последните 20 години у нас... Или пък ако имахме едно истинско гражданско общество, което да не гласува през 4-5 години за една и съща партия или пък да излезе и да защитава интересите на обществото, независимо дали в даден период е засегнат лично някой, вместо да си плюе на маса и сред приятели... Пък, както казах да не сравняваме с предишни периоди от историята ни, когато хората не са бягали така масово от Родината си! Иначе да, тези, които са в чужбина с мисълта да се върнат в България не са избягали-това е ясно. ;)
само Левски и България

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 20 яну 2013 17:04

parvanoff написа:По данни на световната банка сме на 70-то място в света от 182 държави по бвп. Това за 2008-ма година. По индекс на човешко развитие се водим висок клас и сме на 60-то място от 172 страни. В този индекс се отчита продължителност на живот, стандарт на живот, грамотността и образованието. Имаме покачване с 3 места от 2009-та до 2011-та година. И да, в сравнение с Европейския съюз сме зле, но и в Европа има много държави с по-нисък индекс от нас. Така че спрете с тези вопли, че едва ли не сме умрели от глад и подобни... Тези данни са нещо реално, което и аз виждам около мен. Хората имат кабелна, интернет, повечето имат плазми, лаптопи, правят постоянно ремонти на домовете си, карат коли, макар и стари, ходят по заведения, театри, кино, опера, концерти, спортни събития и т.н., и т.н. Да, не сме цъфнали и вързали, както можеше да бъдем при по-различно стечение на последните 20 години у нас... Или пък ако имахме едно истинско гражданско общество, което да не гласува през 4-5 години за една и съща партия или пък да излезе и да защитава интересите на обществото, независимо дали в даден период е засегнат лично някой, вместо да си плюе на маса и сред приятели... Пък, както казах да не сравняваме с предишни периоди от историята ни, когато хората не са бягали така масово от Родината си! Иначе да, тези, които са в чужбина с мисълта да се върнат в България не са избягали-това е ясно. ;)

Това е типичен пример за пословицата "Сит на гладен не вярва." :lol:
Това, което казваш че "имат хората" е вярно, но за една малка част. И в тази част влизат или семействата на мутрите, или ако има много високо квалифицирани (лекари, юристи и т.н.), или ако в семейството има някой работещ в чужбина. Как е възможно с 2 (в най-добрия случай) заплати от по 400 лв (такава е средната нетна заплата извън София) да се гледа семейство, да се плащат данъци и в същото време да има пари за плазми, коли и т.н.?
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 20 яну 2013 17:25

doktora25 написа:Това е типичен пример за пословицата "Сит на гладен не вярва." :lol:
Това, което казваш че "имат хората" е вярно, но за една малка част. И в тази част влизат или семействата на мутрите, или ако има много високо квалифицирани (лекари, юристи и т.н.), или ако в семейството има някой работещ в чужбина. Как е възможно с 2 (в най-добрия случай) заплати от по 400 лв (такава е средната нетна заплата извън София) да се гледа семейство, да се плащат данъци и в същото време да има пари за плазми, коли и т.н.?

Баща ми е с 400 лв пенсия, а майка ми със 1хх. Миналата година си взеха Нисан и 32 инчова плазма Филипс. Имат булсат с 3 приемника. Позволяват си сравнително добър стандарт на живот. Имам доста роднини и познати в Монтана, които могат да си позволят подобни неща. Бил ли си във "Вълшебния северозапад"? И да не си, сигурно знаеш, че е най-бедният район в Европейския съюз. Както неведнъж съм казал всичко е относително. Затова съм дал личен пример, затова съм посочил и официални данни, които дава Световната банка и които не са отчетени само от богаташите в дадена държава. А мутрите и богатите хора имат съвсем, съвсем други неща. Коли за по 50-100 хиляди, луксозни къщи, вили и съвсем по-различни неща от западна, но 10-20 годишна кола, лаптоп и плазма. ;) Посещават съвсем различни заведения, позволяват си и съвсем различни почивки. Както казах-ако имахме гражданско общество нещата може би щяха да са по-добре. ;)
само Левски и България

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 20 яну 2013 18:02

parvanoff написа:
doktora25 написа:Това е типичен пример за пословицата "Сит на гладен не вярва." :lol:

Баща ми е с 400 лв пенсия, а майка ми със 1хх. Миналата година си взеха Нисан и 32 инчова плазма Филипс. Имат булсат с 3 приемника. Позволяват си сравнително добър стандарт на живот. Имам доста роднини и познати в Монтана, които могат да си позволят подобни неща. Бил ли си във "Вълшебния северозапад"? И да не си, сигурно знаеш, че е най-бедният район в Европейския съюз. Както неведнъж съм казал всичко е относително. Затова съм дал личен пример, затова съм посочил и официални данни, които дава Световната банка и които не са отчетени само от богаташите в дадена държава. А мутрите и богатите хора имат съвсем, съвсем други неща. Коли за по 50-100 хиляди, луксозни къщи, вили и съвсем по-различни неща от западна, но 10-20 годишна кола, лаптоп и плазма. ;) Посещават съвсем различни заведения, позволяват си и съвсем различни почивки. Както казах-ако имахме гражданско общество нещата може би щяха да са по-добре. ;)

Ти вместо да ми вадиш подобни статистики, по-добре ми отговори на конкретно зададения въпрос. А иначе по-късно тази вечер ще постна една статия която прочетох преди ден-2 ако я намеря за това какво казват за нас едни британски статистици. Много ще ви хареса. :)
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 20 яну 2013 18:11

doktora25 написа:
parvanoff написа:Баща ми е с 400 лв пенсия, а майка ми със 1хх. Миналата година си взеха Нисан и 32 инчова плазма Филипс. Имат булсат с 3 приемника. Позволяват си сравнително добър стандарт на живот. Имам доста роднини и познати в Монтана, които могат да си позволят подобни неща. Бил ли си във "Вълшебния северозапад"? И да не си, сигурно знаеш, че е най-бедният район в Европейския съюз. Както неведнъж съм казал всичко е относително. Затова съм дал личен пример, затова съм посочил и официални данни, които дава Световната банка и които не са отчетени само от богаташите в дадена държава. А мутрите и богатите хора имат съвсем, съвсем други неща. Коли за по 50-100 хиляди, луксозни къщи, вили и съвсем по-различни неща от западна, но 10-20 годишна кола, лаптоп и плазма. ;) Посещават съвсем различни заведения, позволяват си и съвсем различни почивки. Както казах-ако имахме гражданско общество нещата може би щяха да са по-добре. ;)

Ти вместо да ми вадиш подобни статистики, по-добре ми отговори на конкретно зададения въпрос. А иначе по-късно тази вечер ще постна една статия която прочетох преди ден-2 ако я намеря за това какво казват за нас едни британски статистици. Много ще ви хареса. :)

Ами човек аз съм ти го казал. Баща ми 400 лв, майка ми кажи го 200-ето ти 600. Живеят си и си позволяват, както и други хора, които познавам. Очевидно не е невъзможно, но не мога да разбера-нима не прочете отговорът? Защо ми задаваш отново въпросът? ;) Може би, защото ти си писал общо 800, а аз ти написах, че и с 600 става? ;)
само Левски и България

Върни се в “Архив”