Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

anker1878
Контакти:

Re: Анкета:За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Мнениеот anker1878 » 19 яну 2013 10:46

WESLEY119 написа:
Red_Neck написа:
WESLEY119 написа:На неадекватните управления, последните години, има само един адекватен избор, и това е Синята Коалиция.За жалост, българския народ е доказал,че няма способността да прави адекватни избори, а си избира само целофани.

То останали кой да се коалира в синята коалиция? :)

Коалицията я има още от април 2009г..Направи се опит да бъде смачкана, но беше само разклатена.Важното е, да бъде наново изградена до изборите, а след това отиваме към единен субект.
До 6.11.2012, бях председател на една от младежките организации в СДС,но партията реши, че няма бъдеще и реши да премахне възможността младите хора да участват във вземане на важни решения.Така да е.Аз съм седесар, но СДС не е само трибуквието, а хора,идеи и принципи-такова нещо в Кабаиванското СДС няма.

Има едно СДС и ренегатите избягали с алчната Надка при Ваньо ЧЕРНИЯ , да не се занимават повче с него. Никой няма да плаче за тях , а относно идеите и принципите кака им Надка е най-точния пример за политическа въртиопашка.Не може десницата в България да е заложник на годежите и разводите на Надежда и Иван.

Потребителски аватар
levskar_95
Контакти:

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот levskar_95 » 19 яну 2013 10:47

"И аз да се изкажа по темата. Не за да се правя на интересна и да отбивам номера. И не защото професията ми го изисква. Просто съм засегната лично. И не ме е срам да споделя с вас тези толкова лични неща.

Откакто се помня, баща ми работи във ВМЗ - става сутрин в 6:30, взима душ, облича хубави дрехи и се отправя в познатата посока. Застава зад бюрото си и до 17 ч дава чинно своята дан за "благото на родината". Накрая на месеца получава скромно парично възнаграждение, което звучи по-скоро като извинение... "Извинявайте, че работите тук!"

Майка ми също беше част от екипа на завода, докато не претърпя животоспасяваща операция и се наложи да прекрати работа.

Семейството ми никога не е било мега заможно. Но заводските заплати ми осигуряваха по две ходения на море през лятото, хубави парцалки и джунджурийки в ученическите ми години и вкусна храна.

Днес се издържам сама, горда, че поне аз съм отпаднала като "перо" в крехкия заводски бюджет. Днес обаче заводската заплата стига само за тока, водата, хляб и консервите на кучето ни Сахара. Когато я дават, де. Защото от доста време насам баща ми става в 6:30, взима душ, поема в познатата посока, но не получава нищо за това.

Когато се приберем със сестра ми, срещаме усмивки и топлина. Но АЗ виждам - виждам угрижените очи на баща ми, пресилената усмивка на майка ми. Виждам уморените рамене на баща ми, когато мъкне дърва за печката (защото какво ти отопление на ток, бре алооо?) и напуканите ръце на майка ми, броящи стотинките за хляб.

Поводът съвсем да кипна, беше както винаги "крайно интелигентното" изказване на нашия премиер: "Трябва да се съкратят 700-800 души във ВМЗ и тогава ще се реши проблема".

Г-н Борисов, извинявайте, че прекъсвам поредната Ви игра на тенис, но исках само да попитам - за кого по-точно ще се реши проблемът? За тези 700-800 души, сред които може да бъде и моят баща, които утре ще останат на улицата? За хората, които от сутрин до вечер са превивали гръб, за да можете Вие и свитата Ви да се реете свободно из света, да хапвате пържолки и да режете лентички? За хората, които Вие с лека ръка ще пратите на борсата или по-лошо... в гроба?!

Г-н Борисов, канят Ви на много места - да кръщавате бебета, да откривате сгради, да биете първия училищен звънец... Знам, че сте ужасно зает да се пъчите пред камерите и да ръсите дивотии на език, по-достоен за краварка от Чепръчане, но... Моля, когато намерите пролука в претоварения си график, заповядайте на гости вкъщи, в града на патриарха на българската литература Иван Вазов.

В града, чието препитание зависи 85% от предприятието, с чиято съдба Вие и себеподобните Ви се подигравате. Заповядайте да попитате майка ми как намира сили и варианти за днешната вечеря и как баща ми успява да осигури луксове като светлина, отопление и вода в жилището ни.

Г-н Борисов, живеем в 21 век. А на мен ми става неудобно, че когато си отида при мама и тате, имам компютър с интернет, докато познатата ми Мариянка е забравила дори как да си провери пощата.

Знаете ли г-н Борисов, животът на българина не е само магистрали и прерязани ленти. Българинът има нужда от работа. Българинът има нужда от топла храна. И от спокоен сън, а не легло, в което да се върти и да плаче скришом, защото не му го побира умът как утре ще нахрани и изпрати децата си на училище. И не са му нужни сладки приказки от Вашата уста. И вечните Ви войни с бившето правителство.

Покойната ми баба Христина ми казваше, когато бях още ученичка в 5-ти клас :" За нас беше тежко, но за вас ще е още по-зле. Направо не знам как ще се справяте, деца..." Сега разбирам, че е била пророк - знаела е, че един ден Вие ще дойдете на власт!

В Европа сме. А работниците от ВМЗ - Сопот живеят като в страна от Третия свят. Няма да се учудя, ако утре се прибера в родния си град и видя група мъже, въоръжени с пушки, да тръгват на лов - за насъщния. А жените им да събират опадалите по земята плодове. Като в Третия свят.

Майка ми винаги казва - "От всяка безизходица има най-малко два изхода". За тази безизходица, изходите наистина са два - Терминал 1 и Терминал 2 на Летище София. Г-н Борисов, моля съберете свитата си некадърници и изберете един изход. За Третия свят. Там със сигурност са останали повече хора, които можете да ограбите.

Оставете работниците от ВМЗ - Сопот да стават в 6:30, да взимат душ и да поемат познатата посока. Оставете им радостта да стиснат малкото заплата, изплюта от банкомата. Защото ако всички те утре решат да изберат двата изхода на Летище София - на кого ще царувате Вие? Кого ще ограбвате?

Искам баща ми отново да спи спокойно. А майка ми да се смее истински. Искам да не ги мисля какво са яли тази вечер. А да им завидя... Искам бръчките около очите им да са от смях, а не от грижа за насъщния... Ако е удобно."
Мачът е толкова значим за българския футбол не заради това, че е влязъл в репертоара на агитката на Левски, а защото дори Би Би Си отбелязва успеха на сините с думите: "Отборът на народа победи отбора на властта със 7:2."

Офтопик:

Потребителски аватар
Fridtjof Nansen
Контакти:

Мнениеот Fridtjof Nansen » 19 яну 2013 10:59

10 Бирената партия, защото "сите други са маскари", а тя защищава изконни български традиции и ценности! :)
Отборът ЦСКА е толкова Централен Спортен Клуб на Армията, колкото Банка ДСК е Държавна Спестовна Каса - две кухи, лишени от съдържание абревиатури от миналото.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 19 яну 2013 11:06

"АТАКА" няма да влезе в парламента, а тук има 20%? :mrgreen:
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
Jorkorazporko

Мнениеот Jorkorazporko » 19 яну 2013 11:24

Защо няма вариант "Няма да гласувам"???

Потребителски аватар
botev_plovdlv
Контакти:

Мнениеот botev_plovdlv » 19 яну 2013 11:26

Аз ще пусна бял лист на който ще пише -Всички сте Маскари

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 19 яну 2013 11:29

Jorkorazporko написа:Защо няма вариант "Няма да гласувам"???

Защото това е най-антибългарската позиция ! Все едно даваш глас на ДПС . То и да се гласува за БСП , пак си е глас за ДПС . БСП няма как да вземат мнозинство сами.

Знам , че няма за кой да се гласува и всички са боклуци , но няма да помагам на ДПС и съответно на БСП. А ВИЕ ?

За тези , които ще питат как така се помага на ДСП - във омален мащаб , избирателите на ДПС са твърди 400 гласа , но има разлика във процента , който те ще вземат от това дали ще гласуваме общо 10 000 или 5 000 .

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 19 яну 2013 12:01

dunavfc написа:
megan fox написа:Относно Костов, искам да напомня едно негово култово изказване. Докато Костов бе премиер на страната Външен министър ни бе Надежда Михайлова. По време на тяхното управление стана разправията в Либия с медиците ни, тогава Надежда Михайлова можеше да ги изтегли тук в България и да бъдат съдени от български съд! И помнете ли какво направи Костов? Излезе в ефира на Канал 1 и каза "Ами ако са виновни? Нека си седят там!" Всички знаем после колко усилия и най-вече пари ни струваше, за да си върнем медиците! Че се наложи да опростим дълга на Либия към нас, а дълга на Либия бе в милиарди долари! Това също е "заслуга" на Костов!!!

Няма значение дали са виновни или не! Те са български граждани и можехме да ги приберем веднага и да ги съди нашият съд, без това после да ни струва милиарди!!! Когато стана СПИН аферата в Либия не бяха замесени само наши медици, имаше и доста други от други държави, всичките те до една си прибраха хората и накрая останаха нашите да оберат пешкира! "Благодаря" ти Костов, ти си номер 1!

А сега си представи следният случай..в България са заразени 53 деца със спин,главни заподозрени са 8 лекари от Уругвай.Правителството на Уругвай,иска да си прибере лекарите от българия и да ги разследва "независимо" в собствената си държава.Как би реагирал,българският народ ? И репликата на Костов "Ами,ако са виновни" е много на място,защото все пак имаше шанс и това да е нали ?

Всеки е невинен до доказване на противното,няма ако,и най малко български министър-председател има право да говори по този начин и какви са тези странни и неадекватни разсъждения които правиш постоянно,не влизай в спорове с хора които повече знаят, разбират и са чели малко повече от теб.

Върни се в “Архив”