Кролик написа:Red_Neck написа:Момчета, свършва работното време и нещо зациклихме още преди кота 500
хайде, че план имаме за изпълнение
нема влезем в новините довечера
Ами да, пуснаха темата с гласуването ( долни саботьори

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Кролик написа:Red_Neck написа:Момчета, свършва работното време и нещо зациклихме още преди кота 500
хайде, че план имаме за изпълнение
нема влезем в новините довечера
Кролик написа:doktora25 написа:Кролик написа:Red_Neck написа:До къде стигна дискусията?
Някой разцепи ли вече атома?
Стига ме до там, че тези които са ЗА, са принципно ЗА, без съвременен и точен бизнес план на централата. Теорията им е принципно вярна, ама не е категорично доказана. Т.е. иска им се да е вярно, на база на някой каза. Ако не знаете в БМФ има едно много старо съкращение - ЕЖК. Означава - една жена каза ... Т.е. тя чула, че брата на братовчедка и пътувал на кораб Х и той познавал Бай Пешо от БМФ, който му казал че кораба най-вероятно ще идва до Варна на следващия рейс. На база на ЕЖК инфо се слага софрата и се чака кораба да пристигне у дома.
Всички искаме да има работа в България и да плащаме по-евтино за ток, ама защо да не е след 100% сигурност в плана ?!? А не, защото Руснаците казали ?
Едно евентуално Не на референдума би означавало никога да няма никакви бизнес планове, разберете го това!
Даже и плановете за завладяване на Марс зависят от Белене. Кажи ми защо подкрепяш нещо, което не е 100% сигурно ? Играеш рулетка ли ?
mrw8 написа:4. По-добре да се вземат тези пари и да се затворят в някакъв предмет, демек ако един ден капитализма рухне или монетарната система пропадне, или нещо от тоя род, за човек ще е по-добре да има налични имоти или някакви ресурси, но не и хартийки.
Че подкрепям АЕЦ Белене подкрепям го, но референдумът не е за АЕЦ Белене, а дали изобщо да развиваме ядрена енергетика. Който гласува с НЕ се отказва от всякакви изгодни или неизгодни бизнес планове за в бъдеще и ни обрича на енергийна зависимост в скоро време
LyuboKov написа:joro65 написа:От това ,което съм прочел- ЗА.Но при тези условия:
1.Нека инвестицията да не е държавна.
2.Държавата да не се задължава да изкупува тока
3.Да бъде построена по най-нови технологии и да бъде сигурна
4.Да не се съхраняват отпадъците в България
1. Идеята на този референдум (макар и никъде не е написано) е именно инвестицията да е държавна. Ако имаше хора, които са готови да влагат милиардите си, всяка една власт би ги приела, дори и най-големите тъпаци да са. Сигурен съм, че в далаверата си ще сложат и задължения и гаранции от държавата
3. Затова няма как да знам, мога само да подозирам отново продажните политици, но може и да не е нова.
4. Отпадъците абсолютно задължително ще се съхраняват в България. Според ЕС за в бъдеще всяка една държава ще се задължава да съхранява собствените си ядрени отпадъци. Нещо повече, от Русия искат и смятат да ни върнат ядрените отпадъци, които сме им дали.
5. Аз подкрепям Референдумите, но за въпроси, по които населението е видимо компетентно. Аз дори и в момента си признавам, че не знам супер много. Референдуми по бюджетни въпроси не трябва да има, а този макар и формално да не е такъв, цели именно това. Смятам, че трябва да има референдуми за тютюнопушенето, синята зона в София и подобни неща, с които човек се сблъсква всеки ден и от които всеки разбира и има мнение. Този референдум категорично не е такъв. Питат ни за нещо, с което нямаме пряк досег и от което очевидно не разбираме. И ако все пак тук, независимо от позицията си (да или не), ние се информираме чрез интернет и други източници , то огромна част от хората, които ще гласуват си нямат никаква представа и нформация относно това. Между 500 хиляди и 1 милион баби и дядовци ще пуснат своето "ДА" само защото някой им е казал "Режим на тока", "18 пъти по-скъп ток", "силна държава" и още куп подобни лозунги без никакви аргументи. Тези хора ще гласуват изключително неинформирано и целият реферндум ще е опорочен. Отделно те няма да носят отговорността от милиардите, които ще трябва да се платят за тази централа и въобще не мислят затова.
saigon написа:Neron написа:Аз ти дадох че сме изнесли с 10% по-малко ток през 2012 в сравнение с 2011 точно защото потреблението намалява а ние изнасяме в тези държави защото нямат АЕЦ.Аз не виждам икономиката на Гърция как ще се оправи или Македония да стане Швейцария на Балканите че да започнат да купуват ток.А шанса да изнасяме ток на Румъния Турция Унгария и т.н. е повече от смешен.
Е, и? Какво като си изнесъл по - малко в тази година? А и, на кого са данните? Щото аз си спомням, че спряхме износа, заради студовете, щото не ни достигаше енергия.А като ти затворят няколко стари ТЕЦ - а след 2015 - та и загубиш близо 2000 мегавата, кво прайм? А ако рушняците се опънат за Козлодуй, кво прайм?
saigon написа:mironi88 написа:ПРОТИВ нов АЕЦ в Белене! ЗА изграждане на нов реактор в Козлодуй!
Така и никой не ми отговори, като нямаме пари за Белене, откъде пари за Козлодуй. Или вие си мислите, че Белене струва 10 милиарда, а понеже е в Козлодуй, ще е 10 лв.
milen.hristov написа:saigon написа:mironi88 написа:ПРОТИВ нов АЕЦ в Белене! ЗА изграждане на нов реактор в Козлодуй!
Така и никой не ми отговори, като нямаме пари за Белене, откъде пари за Козлодуй. Или вие си мислите, че Белене струва 10 милиарда, а понеже е в Козлодуй, ще е 10 лв.
Реактора за Козлодуй, така или иначе е платен
Botevist_1912 написа:Въпросът не е дали се опасяваме от авария в АЕЦ, защото Турция строи АЕЦ точно до границата на България. Тук не става дума за опасност от авария. Помислете затова дали ако гръмне този АЕЦ в Турция няма да има екологична катастрофа в България ? Румъния също планира да строи АЕЦ в близост до нашата граница. Така че дали ще построим АЕЦ Белене или не - няма гаранция, че няма да се случи екологична катастрофа в България. Аз искам всеки, който е ЗА АЕЦ Белене да дава пари, но после и да получава по-евтин ток. А който не е съгласен да не дава пари за АЕЦ, но после да плаща по-скъп ток и да не мрънка, щото така си го е избрал. Аз съм съгласен да давам пари за АЕЦ 10 години и после аз и децата ми да плащаме по-евтин ток. По принцип аз бих гласувал със ЗА, ако АЕЦ е държавна собственост и тока на българите ще стане по-евтин. Но ако АЕЦ Белене е в ръцете на капиталисти изобщо не ми пука дали ще се строи или не. Но понеже диктаторът Бойко Борисов е против АЕЦ, аз ще гласувам напук на антинародния диктатор със ЗА.
Потребители, разглеждащи този форум: ReBorn1982 и 19 госта