АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Мнениеот Red_Neck » 18 яну 2013 16:50

Кролик написа:
Red_Neck написа:Момчета, свършва работното време и нещо зациклихме още преди кота 500 :)
хайде, че план имаме за изпълнение :)

нема влезем в новините довечера

Ами да, пуснаха темата с гласуването ( долни саботьори :) ) и сите Нобелови лауреати се изнесоха там :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
mmm1987
Контакти:

Мнениеот mmm1987 » 18 яну 2013 17:20

Против
20 May 1992 Barcelona 1–0 Sampdoria
17 May 2006 Barcelona 2-1 Arsenal
27 May 2009 Barcelona 2–0 Manchester United
28 May 2011 Barcelona 3–1 Manchester United
:D:D:D:D:D

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 18 яну 2013 20:11

Кролик написа:
doktora25 написа:
Кролик написа:
Red_Neck написа:До къде стигна дискусията?
Някой разцепи ли вече атома :) ?

Стига ме до там, че тези които са ЗА, са принципно ЗА, без съвременен и точен бизнес план на централата. Теорията им е принципно вярна, ама не е категорично доказана. Т.е. иска им се да е вярно, на база на някой каза. Ако не знаете в БМФ има едно много старо съкращение - ЕЖК. Означава - една жена каза ... Т.е. тя чула, че брата на братовчедка и пътувал на кораб Х и той познавал Бай Пешо от БМФ, който му казал че кораба най-вероятно ще идва до Варна на следващия рейс. На база на ЕЖК инфо се слага софрата и се чака кораба да пристигне у дома.
Всички искаме да има работа в България и да плащаме по-евтино за ток, ама защо да не е след 100% сигурност в плана ?!? А не, защото Руснаците казали ?

Едно евентуално Не на референдума би означавало никога да няма никакви бизнес планове, разберете го това!

Даже и плановете за завладяване на Марс зависят от Белене. Кажи ми защо подкрепяш нещо, което не е 100% сигурно ? Играеш рулетка ли ?

Че подкрепям АЕЦ Белене подкрепям го, но референдумът не е за АЕЦ Белене, а дали изобщо да развиваме ядрена енергетика. Който гласува с НЕ се отказва от всякакви изгодни или неизгодни бизнес планове за в бъдеще и ни обрича на енергийна зависимост в скоро време.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 18 яну 2013 20:46

mrw8 написа:4. По-добре да се вземат тези пари и да се затворят в някакъв предмет, демек ако един ден капитализма рухне или монетарната система пропадне, или нещо от тоя род, за човек ще е по-добре да има налични имоти или някакви ресурси, но не и хартийки.

Хм, ето един разумен довод, за който не бях се сетил. Човек винаги може да научи нешо! ;)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Кролик
Контакти:

Мнениеот Кролик » 18 яну 2013 21:40

Че подкрепям АЕЦ Белене подкрепям го, но референдумът не е за АЕЦ Белене, а дали изобщо да развиваме ядрена енергетика. Който гласува с НЕ се отказва от всякакви изгодни или неизгодни бизнес планове за в бъдеще и ни обрича на енергийна зависимост в скоро време

Съгласен съм с теб ! Аз ще съм ЗА Белене, само ако е доказано печеливш и безопасен. Когато има съмнения и за двете, аз не мога да кажа ДА.

Между другото резултата от референдума може да бъде талкуван от любимците ни от парламента по толкова много начини, че почти да няма смисъл от вота. Казвам го в смисъла, че дори да кажем НЕ на този етап, те ще намерят начин след време пак да го направят.
Майката: Защо вчера си подарил на баба си за рождения ден футболна топка ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Re: ЗА или ПРОТИВ АЕЦ Белене

Мнениеот milen.hristov » 18 яну 2013 21:48

LyuboKov написа:
joro65 написа:От това ,което съм прочел- ЗА.Но при тези условия:
1.Нека инвестицията да не е държавна.
2.Държавата да не се задължава да изкупува тока
3.Да бъде построена по най-нови технологии и да бъде сигурна
4.Да не се съхраняват отпадъците в България

1. Идеята на този референдум (макар и никъде не е написано) е именно инвестицията да е държавна. Ако имаше хора, които са готови да влагат милиардите си, всяка една власт би ги приела, дори и най-големите тъпаци да са. Сигурен съм, че в далаверата си ще сложат и задължения и гаранции от държавата
3. Затова няма как да знам, мога само да подозирам отново продажните политици, но може и да не е нова.

4. Отпадъците абсолютно задължително ще се съхраняват в България. Според ЕС за в бъдеще всяка една държава ще се задължава да съхранява собствените си ядрени отпадъци. Нещо повече, от Русия искат и смятат да ни върнат ядрените отпадъци, които сме им дали.

5. Аз подкрепям Референдумите, но за въпроси, по които населението е видимо компетентно. Аз дори и в момента си признавам, че не знам супер много. Референдуми по бюджетни въпроси не трябва да има, а този макар и формално да не е такъв, цели именно това. Смятам, че трябва да има референдуми за тютюнопушенето, синята зона в София и подобни неща, с които човек се сблъсква всеки ден и от които всеки разбира и има мнение. Този референдум категорично не е такъв. Питат ни за нещо, с което нямаме пряк досег и от което очевидно не разбираме. И ако все пак тук, независимо от позицията си (да или не), ние се информираме чрез интернет и други източници , то огромна част от хората, които ще гласуват си нямат никаква представа и нформация относно това. Между 500 хиляди и 1 милион баби и дядовци ще пуснат своето "ДА" само защото някой им е казал "Режим на тока", "18 пъти по-скъп ток", "силна държава" и още куп подобни лозунги без никакви аргументи. Тези хора ще гласуват изключително неинформирано и целият реферндум ще е опорочен. Отделно те няма да носят отговорността от милиардите, които ще трябва да се платят за тази централа и въобще не мислят затова.

Да добавя режим на тока сме имали след 89 година самои веднъж при това редовно, ха познайте коя партия е била на власт тогава, добре, че за кратко.
Същата тази партия при която магазините седяха празни, не защото народа е можел да пазарува много и не се е смогвало да се заредят, по същото време се редяхме пред магазина на опашки да си купим хляб с купони.

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 18 яну 2013 21:54

saigon написа:
Neron написа:Аз ти дадох че сме изнесли с 10% по-малко ток през 2012 в сравнение с 2011 точно защото потреблението намалява а ние изнасяме в тези държави защото нямат АЕЦ.Аз не виждам икономиката на Гърция как ще се оправи или Македония да стане Швейцария на Балканите че да започнат да купуват ток.А шанса да изнасяме ток на Румъния Турция Унгария и т.н. е повече от смешен.

Е, и? Какво като си изнесъл по - малко в тази година? А и, на кого са данните? Щото аз си спомням, че спряхме износа, заради студовете, щото не ни достигаше енергия.А като ти затворят няколко стари ТЕЦ - а след 2015 - та и загубиш близо 2000 мегавата, кво прайм? А ако рушняците се опънат за Козлодуй, кво прайм?

Хайде си спомни, защо не ние достигало енергия.
Май защото беше спрян преноса на газ за западна Европа и Балканите, по вина на отново на Русия и Украйна

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 18 яну 2013 22:14

saigon написа:
mironi88 написа:ПРОТИВ нов АЕЦ в Белене! ЗА изграждане на нов реактор в Козлодуй!

Така и никой не ми отговори, като нямаме пари за Белене, откъде пари за Козлодуй. Или вие си мислите, че Белене струва 10 милиарда, а понеже е в Козлодуй, ще е 10 лв. :?

Реактора за Козлодуй, така или иначе е платен

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 18 яну 2013 22:21

milen.hristov написа:
saigon написа:
mironi88 написа:ПРОТИВ нов АЕЦ в Белене! ЗА изграждане на нов реактор в Козлодуй!

Така и никой не ми отговори, като нямаме пари за Белене, откъде пари за Козлодуй. Или вие си мислите, че Белене струва 10 милиарда, а понеже е в Козлодуй, ще е 10 лв. :?

Реактора за Козлодуй, така или иначе е платен

Реакторът не за Козлодуй, а за Белене ..... и не е платен, а поръчан! :)

Твоето малко като вица:
- Пък Пено, наш Гошо спечелил Лада 7-ца от лотарията!
- Не ма Радке, не е Лада а колело ..... и не го е спечелил а са му го откраднали!
:)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 18 яну 2013 22:26

Botevist_1912 написа:Въпросът не е дали се опасяваме от авария в АЕЦ, защото Турция строи АЕЦ точно до границата на България. Тук не става дума за опасност от авария. Помислете затова дали ако гръмне този АЕЦ в Турция няма да има екологична катастрофа в България ? Румъния също планира да строи АЕЦ в близост до нашата граница. Така че дали ще построим АЕЦ Белене или не - няма гаранция, че няма да се случи екологична катастрофа в България. Аз искам всеки, който е ЗА АЕЦ Белене да дава пари, но после и да получава по-евтин ток. А който не е съгласен да не дава пари за АЕЦ, но после да плаща по-скъп ток и да не мрънка, щото така си го е избрал. Аз съм съгласен да давам пари за АЕЦ 10 години и после аз и децата ми да плащаме по-евтин ток. По принцип аз бих гласувал със ЗА, ако АЕЦ е държавна собственост и тока на българите ще стане по-евтин. Но ако АЕЦ Белене е в ръцете на капиталисти изобщо не ми пука дали ще се строи или не. Но понеже диктаторът Бойко Борисов е против АЕЦ, аз ще гласувам напук на антинародния диктатор със ЗА. :)

Къде ще го продаваме този ток, за да избием производството му, след като ние НЯМА как използваме пълнаа му мощност, т.е. парите от излишното производство ще трябва да се избива от по-високи сметки за ток, или да затваряме ток в буркани за зимнина

Върни се в “Свободна зона”