Е не е възможно да спечелиш без допинг, там е работата. Нито веднъж. Затова оставиха без победител седемте Тура, които му отнеха на Ланс, щото не върви да ги дадат и на никой от другите. Има спортове в които няма зоб, примерно волейбола, имм няколко колеги волейболисти, които са играли в елитни отбори в половин Европа, един от тях е стигнал и до САЩ, и никъде не са зобели. Дали не са се научили, дали не им трябва, щото там има повече техника и изобретателност, ама в колоезденето и атлетиката не става така. Та затова не знам какъв е смисълът да се занимават с него.
А не знам що само Меркс споменавате, доколкото си спомням и Жак Анкетил, и Бернар Ино имат по 5 победи, а за Мигел Индурайн съм сигурен, щото го помня.
След големия скандал с Армстронг
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: След големия скандал с Армстронг
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.
- shumkar_44
- Контакти:
Апропо, това беше един от малкото западни спортисти, когото уважавах до недалечното минало, ала вече го ненавиждам! Ще помоля колегите да не го възхваляват, че си е признал, защото типично по западен стил сега ще го превърнат в герой и стожер на морала, понеже, видиш ли, си бил признал! Долу хаповете, приятели! Висок оборот на тренировъчна дейност и дълбоки духовни устои! Нищо друго! Ето, вземете например един Владимир Канайкин, Павол Блажек, та даже и ако щете- Божо Василиев в спортното ходене. Това са страхотни натоварвания, които те преодоляват БЕЗ НИКАКВИ СТИМУЛАНТИ!!!
Толстолоб, на теб съм роб.
Всички зобят, но Ланс си призна, макар и със закъснение! Впрочем има един много важен момент, над който досега никой не е акцентирал. Ланс каза, че е зобил, каза и че е взимал ЕПО, но не каза какво точно е зобил и кога е взимал ЕПО! Ами ако това, което е зобил и ЕПО-то, ако ги е приемал преди да бъдат забранени???!
Тогава то той НЕ е нарушил правилата! Много ясно, че СЕГА когато му отварят старите проби и при СЕГАШНИТЕ много по-големи списъци със забранени субстанции могат да му открият нещо, което СЕГА е забранено, въпроса е дали то е било забранено към момента, когато го е взимал! Ако тогава не е било забранено, въпреки, че Ланс се е зобил това не е против правилата! В крайна сметка всички вземат нещо, въпроса е да взимаш кашичка (най-общо казано), която към момемнта на приемане не е забранена! 

[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Добре де ако след 15 годинки. Меси си признае, че е вземал нещо забранено или някакви други стимуланти какво правим
Но това че си признава с ''похвално".Прочете автобиографичната му книга и ще видите какво е преживял!!Но той може да е вземал нещо, но е имал голям талант, без който не може!!Много е лесно, когато човек е на земята да го нападаме и мачкаме!!!Голям си Ланс, неговата фондация Livestrong помага много на хората!!Сега всички. Негови големи приятели партньори ще са срещу него, което е нормално, но все пак е "Важно е мисията на Livestrong да продължи"

-
- Контакти:
Точно Livestrong са на мушката ,целта беше да се дискредитира фондацията.Спонсорираните от тях проекти са толкова близо до нещо огромно за човечеството,но на големите играчи от сферата това хич не им харесва.Атаката не е срещу Ланс.Аз съм тренирал колоездене-абсолютно всички взимат допинг.Дори да си супер талалантлив-нямаш никакъв шанс,решиш ли да играеш чисто. Лично аз повече харесвам Улрих пред Армстронг,но и Ян е взимал допинг,за да е сред големите. Единодушно признат за най-тежкото изпитание за човешкия организъм,спортът колоездене никога не е бил чист
Agent Yellow написа:Точно Livestrong са на мушката ,целта беше да се дискредитира фондацията.Спонсорираните от тях проекти са толкова близо до нещо огромно за човечеството,но на големите играчи от сферата това хич не им харесва.Атаката не е срещу Ланс.Аз съм тренирал колоездене-абсолютно всички взимат допинг.Дори да си супер талалантлив-нямаш никакъв шанс,решиш ли да играеш чисто. Лично аз повече харесвам Улрих пред Армстронг,но и Ян е взимал допинг,за да е сред големите. Единодушно признат за най-тежкото изпитание за човешкия организъм,спортът колоездене никога не е бил чист
Абсолютно! Който не се е качвал на колело и не въртял стотици километри или не му е ставало лошо по големите баири, няма как да знае какво натоварване и жертви изисква този спорт.
"If you're losing your soul and you know it, then you've still got a soul left to lose."
-
- Контакти:
Тъкмо гледам интервюто. Не проумявам как може толкова години да лъжеш и да се чувстваш неприкосновен. Той сам си го каза, че за него не е било голяма работа, но просто, за да продължаваш с години да се зобаш и да се опитваш да покриваш всички следи, докато целия спортен свчт те обвинява, просто трябва да си някакъв много низш човек без достойнство. Жал ми е за всичките хора, сред които и болните от рак, за които ланс е бил пример за вдъхновение.
не го разбирам аз това нещо!
първо категорично отричаш, после пак отричаш, накрая те разкриват и ти с половин уста си признаваш, и нек'ви ми ти тука почват да ти се кланят, щото видиш ли си си бил признал!
верно че като човек с неговата фондация прави трогателни неща, но требва ли да му простим, че е извършил най-големите грехове в спорта, като ги е криел и лъгал до последно!
не е достойно това, а спорта е за достойни хора!
първо категорично отричаш, после пак отричаш, накрая те разкриват и ти с половин уста си признаваш, и нек'ви ми ти тука почват да ти се кланят, щото видиш ли си си бил признал!
верно че като човек с неговата фондация прави трогателни неща, но требва ли да му простим, че е извършил най-големите грехове в спорта, като ги е криел и лъгал до последно!
не е достойно това, а спорта е за достойни хора!

След време ще изникне такава тема и за Фелпс и за Болт. Ненавиждам леката атлетика, спорт в който като една китайка можеш да се появиш от никъде и да вземеш златото. Духът на спорта отдавна се е превърнал в един Франкенщайн...
България !!!!
Steve Wayne написа:Тъкмо гледам интервюто. Не проумявам как може толкова години да лъжеш и да се чувстваш неприкосновен. Той сам си го каза, че за него не е било голяма работа, но просто, за да продължаваш с години да се зобаш и да се опитваш да покриваш всички следи, докато целия спортен свчт те обвинява, просто трябва да си някакъв много низш човек без достойнство. Жал ми е за всичките хора, сред които и болните от рак, за които ланс е бил пример за вдъхновение.
Пак не правите съпоставка във времето! Не е било голяма работа към ОНЗИ момент! Човек с възрастта помъдрява и променя възгледите си. Да не би сега да разсъждаваш и да взимаш същите решения, като тези които си взимал преди 10-15 години?! Сега сигурно се срамуваш от част от тях, но тогава са ти се стрували логични и правилно и си си казвал "голяма работа"!
А коментара, че това е удар срещу Livestrong е доста на място!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]