Собственикът на ЦСКА Иво Иванов говори за втори пореден ден пред вестник "7 дни спорт" за случващото се в клуба. Босът на червените направи меко казано скандални разкрития за работата в отбора през последната година. Иванов твърди, че съветник по спортно-техническата част на Стойчо Младенов е... Станимир Стоилов, имало е големи измами при лагер на тима в Боровец, след който футболистите са се върнали като парцали. Също така става ясно, че доктори, а не безпаричие, е причината лагерът на ЦСКА през лятото да бъде изместен от Холандия в Турция. Преди възловия мач в Перник между Миньор и ЦСКА пък играчите били смачкани, а Стойчо Младенов вместо да отговори защо армейците са четвърти, питал колко струва ЦСКА.
Г-н Иванов, групата за натиск срещу вас непрекъснато повтаря две заклинания - "Вън боклуците от ЦСКА!" и "Титан" източва ЦСКА". Вие мълчите и хората, които не са започнати с механизмите, които движат спорта, могат да си помислят, че тези крясъци имат основание.
- Първото заклинание очевидно насочва хората към това други да станат собственици на ЦСКА. Нищо лошо не виждам някой да пожелае такова нещо. Но да купи, не да му подарим или да открадне.
Сега има ли кандидат да купи ЦСКА?
- Никой даже не е питал.
Аз знам за един, който е питал, и то наскоро.
- Да, това не е за вярване. При срещата ми със Стойчо Младенов
аз го попитах: "Стойчо, защо ние сме на четвърто място?" А той ми отговори: "Колко струва ЦСКА?". Такова поведение е неприлично, но да го оставим настрана. Човек може да си помисли, че Стойчо сега ще бръкне в джоба си и ще извади десетина-двайсет милиона.
А натиск срещу вас имали?
- Натиск има. Добре - вън боклуците от ЦСКА, ами аз ако не платя, отборът няма да се върне от Турция. ЦСКА не е някакво предприятие, което генерира пари, не прави болтове и да се издържа. Не казвам, че ние не сме направили грешки, не казвам, че сме безгрешни. Но пък чак "Титан" източвал ЦСКА...
А всъщност ЦСКА източва "Титан", така ли да ви разбирам?
- Приходите на ЦСКА от телевизионни права на година са 100 хил. лв, от билети са 50-60 хил. лв. и нещо от реклама да се закачи - 10-20 хил. лв. Е, как източвам аз ЦСКА, как тия пари да ги взема?
"Титан" разпродаде футболистите" е друг лозунг, който се размахва.
- "Титан" разпродаде футболистите?! Я ми кажете как да стане със Зику. Сега той получава 100 хил. долара заплата на месец и подписа договор за 5 г. Как ще го спреш, какво ще му кажеш? Ако толкова милеят за Зику, защо не събраха 1,8 милиона лв., колкото му е заплатата на година, и Зику да остане. Аз не мога да си позволя футболист за 100 хил. долара на месец, за да играе срещу Ботев от Враца, срещу Монтана и в Гоце Делчев. Няма такова нещо по света.
То е очевидно.
- Как го спираш? Какво му казваш? Тук при мен има заплата 15 хил. евро - това мога, това му давам. Добър футболист е, беше с една от най-високите заплати, 15 000 евро са 30 000 лв. Отива в следващия отбор на 150 000 лв., разликата е огромна. Както в момента би се получило същото нещо и с Платини. Има оферта за него, заплатата също е много по-различна от тази, която се дава на футболистите тук.
Откъде е офертата?
- От Китай.
Какво предлагат?
- Нека да го запазим засега в тайна. Ще се опитаме да задържим Платини.
Той каква заплата би получавал от там?
- Три пъти по-висока от тук.
Тук е на 15 хил. евро. Там 45 хил. евро. Е, как ще го задържите?
- Ще говорим с футболиста. Ще се опитаме да се договорим с Платини, да му дадем процент от бъдещ трансфер и се надявам да го задържим.
А цената, която дават китайците, добра ли е?
- Удовлетворява ни. Не е лоша.
И въпреки това вие ще искате да го задържите.
- Да, за да опитаме тази година да стигнем със сигурност в тройката и нещо повече, ако можем да изместим някой от лидерите.
Защо се допусна тази странна ситуация. Присъствието на Стойчо Младенов в ЦСКА този път е една поредица от провали. Той имаше 8 т. преднина и не стана шампион, това е катастрофално. Той трябваше да спечели един мач в Перник и ЦСКА щеше да е шампион, но той го загуби. ЦСКА трябваше да спечели един мач в Разград и щеше да е шампион - пак загуби. Пълен провал. Играе с някакви физкултурници от Мура, които отиват на мач с велосипеди или с автобусите на градския транспорт, и отпадна. Започна първенството, направи се някаква лятна селекция, докараха се някакви играчи, половината от които не стават за храна на кучетата, а той ги е харесал. ЦСКА е 4-и в класирането, което за ЦСКА е неприемливо, дори обидно. Но Стойчо бил добър треньор. Може да е добър като съсед, като приятел, но като треньор при такива резултати?! И изведнъж всички питат "защо махате Стойчо?"
- Откакто сме ние, за първи път ЦСКА е там, на четвърто място. После се появиха на пресконференцията му въпроси какво ние сме направили, за да стане ЦСКА шампион.
Какво да сте направили, има си треньор - той да направи. Той ако иска зимни трансфери за 12 милиона евро, както обяснихте вчера, за да бие Ботев Враца и Монтана, това е леко притеснително от гледна точка на психическата му адекватност. Така той и Лео Меси може да поиска и като не го вземете, да каже, че вие нищо не сте направили.
- Аз ще обясня какво ние направихме. За мача в Перник - аз отидох на мача, преди това дадох кураж на футболистите. И на всичките бяха анекси към договорите за 25 хил. евро на човек, ако станат шампиони. Ако това не са достатъчни мотивационни моменти от наша страна...
Всъщност това са пари за един мач - печелиш мача с Миньор и взимаш тези пари.
- На момента! Когато видях отбора с наведена глава, изплашен до смърт, на мен ми беше ясно, че мачът ще бъде труден.
Какво се е случило?
- Не мога да си обясня. Може би натискът по пресата, предаванията. Това изплаши футболистите. Нямам обяснение. Тук може би трябваше да говори треньорът, да създаде шампионски дух, да им каже - излезте и победете. Аз им казах: "Миньор е слаб отбор, просто отивате и вземате мача".
За мен е малко странно поведението не само на Стойчо Младенов, но и на повечето треньори. Съвършено ясно е, че работното място на треньора е в съблекалнята и на терена. Стойчо не каза една дума за своята работа в съблекалнята и на терена. Той говори през цялото време за неща, които въобще не са негова работа - за пари, за финанси, за стратегии, за строителство, за трансфери. Треньоре, това не е твоя работа, защо не говориш за своята работа?!
- Стойчо поведе война със собствениците, която се хареса на част от публиката.
Това е безумно, защо? Вие давате парите, те взимат парите и са срещу вас. Кой при кого е на работа, кой на кого е подчинен?
- Понеже поведе тая война, Стойчо трябваше да оправдае очакванията на онези фенове, които мразят "Титан". Кой ще дойде? Да заповяда. Несериозно е аз да искам отчет на Стойчо, а той да ме пита колко струва клубът.
Така ли стана?
- Така стана. Аз го питам защо сме на четвърто място, защо ми даваш селекция, която не мога да изпълня? Обяснявам му, че нямам пари за такава селекция, как ще отида при Гриша Ганчев или при Цецо Василев и ще им кажа: "Дайте ми без пари вашите звезди." Те ще ме помислят, че съм избягал от лудницата. И вместо да ми даде смислен отговор, той ме пита колко струва клубът. Викам, Стойчо, ако има кой да дойде, ей толкова струва. И по-малко даже ще струва.
Какво друго каза Стойчо във вашата среща?
- Ние не се разбрахме по две неща - селекция и бюджет.
Значи той държеше на тази селекция за 10-12 млн. евро?
- Какви са ни целите? Да влезем в тройката с тази селекция ли? Ние и в момента разполагаме с добри футболисти. С малки изключения на един-два поста, имаме един добър отбор. Поне аз смятам, че тоя отбор не е по-лош от всеки един друг - Левски, Лудогорец, Ботев Пд.
А за бюджета?
- Ние предложихме намаляване на бюджета в рамките на 7 млн. лв.
Че колко ви е бил бюджетът досега?
- Ами над 9 милиона и от 9 ще го намалим на 7.
Той какво каза?
- Ами не се разбрахме.
Тогава нормално, хората се разделят.
- Разбира се. Нашето предложение беше нетната заплатата на треньора и на футболистите да влезе в рамките на 500 хил. лв. на месец. Защото като сложим данъците 100 -мл. лв., отиваме на 400 хил. лв. Това нещо е 5 млн. лв. годишно. Има още ДЮШ, администрация, поддръжка на стадиона.
Вие имате разходи по мачове, подготовка?
- Точно така, още два милиона - 7 млн. лв.
Той казва - не, не съм съгласен?
- Той казва с този бюджет няма да можем да се борим за тройката. Можем да сме десети. Това беше основното ни разминаване с него.
Вчера казахте нещо изключително интересно - че се очаква и е в процес влизането на Гриша Ганчев ЦСКА.
- Не е спирал процесът. Ние от една година и половина говорим за това нещо. Сами ние не можем да финансираме клуб на ниво европейски турнири. Общо взето, много малко фирми могат да издържат клуб като ЦСКА.
Какви са сега отношенията с феновете?
- Какви - сложни. От една страна са прави, че няма титла, от друга страна не са прави, защото ако не съм аз, няма кой да даде пари. Ако има някой, да заповяда.
Има неточни подходи в управлението ви, защото се допусна в ЦСКА етаж от властта да бъдат феновете, което е недопустимо в европейския футбол по принцип. Допусна се етаж от властта да се превърнат бившите футболисти на ЦСКА и всичките те със самочувствието, че след като са играли за ЦСКА някога, ЦСКА им дължи до живот да бъдат някакви началници, което е много неразбираемо. Допусна се някакъв кръг, който хората наричат кръга "Царско село". Вие по-добре знаете кои са в този кръг, да получават големи суми от ЦСКА, които невинаги са оправдани?
- Ние наистина нямаше къде да играем.
Аз не говоря само за това, чувам, че в един момент теоретик на някои процеси е бил Мъри Стоилов, вярно ли е?
- Да, част от футболистите, които бяха привлечени, са препоръчани от Мъри Стоилов.
Машалла! Вие как можете да допуснете всичко това?
- Ние го разбираме впоследствие. Треньорът пише докладна записка и казва - тия футболисти ми трябват.
Значи треньорът Стойчо Младенов е в комбинацията?
- Или поне той е гласът на Мъри.
Е, как може Мъри да съветва ЦСКА?
- Ами нямам представа. Мъри съветва ЦСКА, Мъри съветва треньора на ЦСКА.
Това е странно.
- Това е част от хаоса. Например отиваме на лагер в Боровец при завишена цена, защото ще сме на специален режим. Оказва се, че менюто е ол инклузив като на туристите. Същото, което ядат туристите, ядат и нашите футболисти - мусака, пълнени чушки, пиле с картофи. Връщаме се от лагера и правим кръвни изследвания. И какво се оказва - резултатите на нашите футболисти са отвратителни. Хемоглобинът е толкова нисък, че не можеш да разбереш на мъж ли е или на жена.
Защо е така?
- Защото не е спазено да се хранят нормално и защото не са тренирали нормално. А за това отговаря треньорът, който после ни пита ние какво сме направили, за да е ЦСКА шампион. Викаме няколко лекари специалисти, плащаме пари да ни направят предписания какво да направим. Разбира се, обвиняваме доктора, уволняваме го. Тогава тия специалисти казват така: противопоказен е лагерът в Холандия, трябва ви високопланински лагер, иначе забравете целия полусезон. Аз звъня на Жейнов, той има приятел турчин, който по една случайност разбрахме, че се занимава с високопланински лагери. Вадим 10-15 хил. евро и ги качихме горе. Един от компонентите, който може да повиши хемоглобина, е желязото. То трябва да се усвоява на по-висока надморска височина, за да може да вдигнем хемоглобина, да влезе в нормата.
Е, какво, всичко това трябва да изляза да го обясня ли? И като не изляза, казват - хаос. Като ревнаха журналистите: ЦСКА отменя без причина лагера в Холандия, ЦСКА няма пари да плати лагера в Холандия и т.н. На пресконференцията казаха, че се вземали емоционални решения, т. е. разбирай пиянски решения. Аз или Димитър Борисов се е напил, за да вземе това решение...
Добре, но треньорът също е отговорен за този провал на лагера в Боровец. Това означава, че е платено по туристически цени, а не като за специално обслужване на футболистите. Къде отива разликата в парите?
- Проблемът не е в разликата при парите. Загубата да е 10-20 хиляди лева. Проблемът е в това, че футболистите идват с много лоши данни.
Ако не бяхме ги вдигнали впоследствие, нямаше да играят както сега. Смятам, че отборът физически стоеше добре тази есен. Поне досега на мен ми харесва. Надиграхме Левски, надтичахме ги, надиграхме Лудогорец за купата. Имахме въздух, отборът беше подготвен. Иначе било хаос, пък Холандия, пък сме нямали пари... Добре, ама трябва ли за всяко едно такова нещо ние като ръководство да обясняваме какъв е резилът, да даваме пресконференции? Това са причините. И са основателни.
Наистина тези неща не се знаят дори от всезнайковците, които се хвалят, че знаят всичко за ЦСКА. Те знаят само това, което други им внушат да говорят, и така създават публичните нагласи срещу вас.
- Да, както не се знае, че аз съм платил на отборите, с които сме играли. Защото всичко стана в последния момент и трябваше за два дни да направим контролите.
Сами сте си виновни. Допуснали сте неправилни хора до вас и до отбора.
- Очевидно е, че кой каквото си го направи, друг не може да му го направи.
Добре, сега започна новата подготовка. Какви са целите, които стоят пред вас?
- Изоставаме с доста точки. Но от друга страна имаме може би най-лесната програма в сравнение с нашите конкуренти. Надяваме се на нещо повече от тройката. Да_ кажа, че ще стопим деветте точки... не че е невъзможно, ние видяхме, че е възможно... Но не звучи сериозно, все пак въпрос и на стечение на обстоятелства, на случайности е това.
Може да стопите не 9, може и 12 т., но трябва Стойчо Младенов да стане треньор на Левски. Иначе няма как.
- Просто се надяваме нещо да се случи. Каквото се случи, това е. Ще се борим до последно.
Значи минимум тройката?
- Да, минимум. Нагоре каквото стане.
Какви са ви плановете за Радуканов?
- Милен в момента е назначен, изпратили сме го на подготовка с БАТЕ Борисов, искаме да видим модела.
Колко време ще седи там?
- Мисля, че 15 дни и след това вече ще се договорим за ходене на друго място. Желанието ни е един-двама треньори, те са един вид капитал на ЦСКА, да започнат да се обучават там.
Колко време Радуканов ще бъде там, цялата пролет?
- Може би месец и половина. Ние навремето изпратихме двама в Удинезе да видят как физически се подготвят футболистите в Италия.
Остана премълчано във футболното пространство вашето желание в един момент да вземете дори треньора на БАТЕ Гончаренко. Но аз не съм вярвал, че това е реалистично.
- Желание, да, имахме.
Какво предотврати тази възможност?
- Неяснотата с контракта му беше изчистена. Имаше слух, че Гончаренко няма да подпише с БАТЕ Борисов и, разбира се, наши приятели, които познават обстановката, дойдоха и казаха, че наистина е добър треньор. Дали щеше да дойде в България...
Контакт не сте имали с него?
- Лично с него не.
Но с негови представители?
- Предпочитам да не го коментирам това.
Да ви благодаря тогава за откровения разговор и да ви пожелая успех през пролетта и най-вече през лятото.
- За мен е важно ЦСКА да бъде в тройката и да играе в евротурнирите. Нещата, които наклониха везната с новия треньор, са, че по негово време ЦСКА играеше нелош футбол. Дано стане и сега.
http://football.sportal.bg/news.php?news=406626
Всичко за Титан и управлението на ЦСКА(АНКЕТА)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- ASENOVSKI VOYN
- Контакти:
Иво Иванов със скандални разкрития за случващото се в клуба
9 МАРТ 1230 Битката при Клокотница
"В лято 6738, индикт 3 аз, Иван Асен, в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария цар Асен, излязох на война в Романия и разбих гръцката войска, а самия цар кир Теодор Комнин взех в плен."
"В лято 6738, индикт 3 аз, Иван Асен, в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария цар Асен, излязох на война в Романия и разбих гръцката войска, а самия цар кир Теодор Комнин взех в плен."
Re: Ще се ангажира ли Гриша Ганчев с ЦСКА ?
гледам цялото Подуене оживено плюе срещу евентуалното влизане на Гришата в ЦСКА, то страх, то напикани гащи .. щом дори прословутия Бай Ганьо Батков се изказа в полза на това, значи смятайте вие останалите какви ганьовци сте ..
п.п. още по темата от президента на Литекс
щом дори президента им шикалкави така и не обявява ясно, че сделка няма да има, а се прави на дръж ми шапката .. значи преговори наистина има, титаните обаче като пълни глупаци си признават всичко без да ги питат, все едно не знаят къде се намират и какви доноснически пера драскат неуморно и ще направят всичко възможно една такава сделка да пропадне
п.п. още по темата от президента на Литекс
Трифон Попов за обединението с ЦСКА: Няма нищо
17 януари 2013 11:18
Президентът на Литекс разкри, че научава от медиите за сливането
Президентът на Литекс Трифон Попов разкри, че не знае нищо за евентуално обединение с ЦСКА. Попов сподели, че научава всички новини от медиите и ако има нещо официално, то ще бъде съобщено от ръководствата на двата клуба.
"В момента съм в Гърция и наблюдавам подготовката на момчетата. Всеки ден се пускат информации, които ни свързват с ЦСКА. Научавам по нещо ново от всяка медия, но в крайна сметка няма нищо. Не знам какво да кажа. Ако нещо ще се случи между Литекс и ЦСКА, ръководствата на двата клуба ще ги обявим официално", заяви пред "Меридиан Мач" Трифон Попов.
щом дори президента им шикалкави така и не обявява ясно, че сделка няма да има, а се прави на дръж ми шапката .. значи преговори наистина има, титаните обаче като пълни глупаци си признават всичко без да ги питат, все едно не знаят къде се намират и какви доноснически пера драскат неуморно и ще направят всичко възможно една такава сделка да пропадне

04.09.2013Batkoto написа:ЦСКА съвсем скоро ще започне да печели и искам тогава всичките "познавачи" тука, които се редите да давате съвети, да излезете и да се извините
Гриша Ганчев е спортна натура и има нужда от ново предизвикателство, тъй като очевидно Ловеч не е най-подходящото място за развитие на футбол. В Ловеч бе направено всичко - в началото се заложи на скъпа селекция и атрактивни чужденци, взеха се шампионски титли и купа, участва се в евротурнирите, построи се стадион красавец, изгради се работеща школа, докара се футболната легенда Стоичков за треньор, в отбора се наложиха млади момчета от школата и въпреки това градът и околностите му останаха безучастни, не подкрепят отбора и не пълнят стадиона. Знаете ли колко гадно ми стана, когато тази година на гостуването в Ловеч отидохме около 2000 души от Пловдив и вместо срещу ни да се изправи пълен стадион, с когото да се надпяваме по време на мача, видях обидно празни трибуни. Ако един ден дай боже в Ботев имаме нов стадион и отбор, изграден предимно от момчета от школата ни, част от които национали на България, то на мачовете ще идват не по-малко от 10 000 души, а на дербитата по 15-20 000, а съм сигурен това ще се случва при подобна ситуация и в Локо Пловдив, Левски, ЦСКА, Берое и другаде. Затова и според мен рано или късно Гриша Ганчев ще поеме друг отбор, но едва ли ще го направи в момента точно с ЦСКА. Проблемът на ЦСКА е, че собствениците му са го довели до състояние, в което никой не иска да го получи, тъй като не знае с какво ще се сблъска и какви дългове ще му се стоварят на главата. За ЦСКА не е решение Гриша Ганчев да им подари Стоичков за треньор и 5-6 отлични млади футболисти, защото ако ръководството на отбора е същото, резултатите пак ще са плачевни.
-
- Контакти:
Отговора е.Не.Собствениците признават дълг от 12 милиона повечето са по оста ЦСКА-Титан.Хората които ги познават бегло, знаят че това означава поне 15 милиона.Това са знайни дългове,а незнайните ще се окажат в пъти повече.Лиценза беше спасен след като накараха служителите в клуба да се разпишат, че нищо няма да взимат като заплати,премии,хонорари.Т.е. това е бомба със закъснител.Капитана на отбора имаше да взима 3 заплати.Направете си сметка другите колко имат да взимат.А бившите футболисти,треньори,мениджъри,скаути.ЦСКА е на командно дишане.Без футболисти,без база,със множество дългове и разделени фенове.Вероятноста да не играе в евротурнирите зависи само от жребия за купата.Кой идиот ще хвърля пари напразно.12 милиона срещу какво.
-
- Контакти:
Отговора е.Не.Собствениците признават дълг от 12 милиона повечето са по оста ЦСКА-Титан.Хората които ги познават бегло, знаят че това означава поне 15 милиона.Това са знайни дългове,а незнайните ще се окажат в пъти повече.Лиценза беше спасен след като накараха служителите в клуба да се разпишат, че нищо няма да взимат като заплати,премии,хонорари.Т.е. това е бомба със закъснител.Капитана на отбора имаше да взима 3 заплати.Направете си сметка другите колко имат да взимат.А бившите футболисти,треньори,мениджъри,скаути.ЦСКА е на командно дишане.Без футболисти,без база,със множество дългове и разделени фенове.Вероятноста да не играе в евротурнирите зависи само от жребия за купата.Кой идиот ще хвърля пари напразно.12 милиона срещу какво.Просто интересите на Титан и Гриша съвпадат.Едните успокояват топката докато започнат да изхвърлят боклука в разширените територии и затова е тази сръбска инванзия,а г-н Ганчев прекратява разследването срещу фирмите му чрез успокението на червена България.Е и на техните гласове разбира се.А пък след изборите ще видим....Вече бай-големите агитки са в тигана.Остава още една.
Още малко за влизането на Гриша Ганчев и ЦСКА
Уважаеми читатели,
Във връзка с емоционалните ви реакции на вчерашния ми коментар по повод процесите в ЦСКА и категоричната ви нетърпимост към използваната реплика на Гриша Ганчев пред трибуквена агенция, отделих време за проверка. И оказа се, че въпросното електронно издание не е провело такъв разговор с Гриша Ганчев. Признавам, че бях подведен от препечатването на това изявление в сайт №1 по посещаемост в България. Сайт, който освен всичко до вчерашния ден е сред либимите свои на собствениците на ЦСКА.
Тази забележка не е по същество.
Същественото е, че двамата собственици на ЦСКА излизат пред обществеността и обявяват един процес на преговори с Гриша Ганчев. Човек, който ще бъде добре приет на "Армията". Но трябва да си слепец да не видиш, че изявите на собствениците, включително и чрез уникално, и със сервилен характер, интервю в най-тиражния спортен вестник, имат и втори план.
Този втори план е с ясни политически послания след протекциониските маневри с ВТБ и "Газпром" по посока "Герена". Всеки си изпълнява задачата и играе ролята. Трябва да се тушират емоциите и да не се подлага на съмнение "правата линия". Да се стигне чак до покрепата на Тодор Батков. Човекът, проектирал "Лицензгейт" през 2008-а по собствените му признания. Забележително.
Ясно е, че ще бъда последният човек, който няма да подкрепи промяна на "Армията" с адрес "Гриша Ганчев", а и с какъвто и да е в името на възхода на клуба. Най-напред, защото ще затворя едни недовършени собствени усилия от края на 90-те години това да се случи. Мечтаехме заедно с бизнесмена за този момент. Тогава ни спряха и изгониха спечелилите с малко, но завинаги. Същите, които даваха указания как този човек да бъде притиснат да даде повече за кампанията и да бъдат нахранени журналистите. След това се сърдиха години наред на неразбралия ги народ при следващия вот. И второ - защото отборът на "Армията" ще продължи да има изцяло българска идентичност. Както се полага на една армия. Тайните служби си имат други, различни правила.
Дано този път прокламациите за 50 процента, или 55, не е повторение на разговорите от август-септември, когато също се започна от 50 на 50 с "ЦСКА-Възраждане", мина се на 75 на 25, а след това на директна продажба с обявена цена за продажба от 19 600 000 лева и задължения, достойни за двумилярдния китайски народ.
Властта има да запълва много дупки по пътя към Гриша Ганчев, след миналогодишните изцепки с демонстративните арести и унижаване на бизнесмена и неговата компания. Ясно е, че сливане или влизане до лятото не може да има. Или поне не в пълен размер. А изборите са лятото. Добре ще бъде до тогава да е съвсем ясно доколко феновете да се изявяват по темата "Вън боклуците!" или по тази за половите особености на властта. Ще бъде изгодно и във финансов план. Няма да се налага на ултрасите да купуват нови пакети със свещи. Трябват обаче доказателства, а не приказки за добра воля и край на полиотическия геноцид над най-успелия и обичан български футболен клуб. В противен случай ще се наложи да се повторя - ще има насинени задници!
Уважаеми читатели,
Пиша своите коментари не за да ви угодя. Правя го за да предложа своята позиция и да предизвикам нормална човешка дискусия между интелигентни хора. Не търся вашето съгласие.
Забележка: Както съм казвал и преди - аз не предавам своите приятели. Но и моите приятели желаят да видят възроден ЦСКА и не биха предали тази позиция. Това е цел.
Петьо Костадинов-Полковника
Уважаеми читатели,
Във връзка с емоционалните ви реакции на вчерашния ми коментар по повод процесите в ЦСКА и категоричната ви нетърпимост към използваната реплика на Гриша Ганчев пред трибуквена агенция, отделих време за проверка. И оказа се, че въпросното електронно издание не е провело такъв разговор с Гриша Ганчев. Признавам, че бях подведен от препечатването на това изявление в сайт №1 по посещаемост в България. Сайт, който освен всичко до вчерашния ден е сред либимите свои на собствениците на ЦСКА.
Тази забележка не е по същество.
Същественото е, че двамата собственици на ЦСКА излизат пред обществеността и обявяват един процес на преговори с Гриша Ганчев. Човек, който ще бъде добре приет на "Армията". Но трябва да си слепец да не видиш, че изявите на собствениците, включително и чрез уникално, и със сервилен характер, интервю в най-тиражния спортен вестник, имат и втори план.
Този втори план е с ясни политически послания след протекциониските маневри с ВТБ и "Газпром" по посока "Герена". Всеки си изпълнява задачата и играе ролята. Трябва да се тушират емоциите и да не се подлага на съмнение "правата линия". Да се стигне чак до покрепата на Тодор Батков. Човекът, проектирал "Лицензгейт" през 2008-а по собствените му признания. Забележително.
Ясно е, че ще бъда последният човек, който няма да подкрепи промяна на "Армията" с адрес "Гриша Ганчев", а и с какъвто и да е в името на възхода на клуба. Най-напред, защото ще затворя едни недовършени собствени усилия от края на 90-те години това да се случи. Мечтаехме заедно с бизнесмена за този момент. Тогава ни спряха и изгониха спечелилите с малко, но завинаги. Същите, които даваха указания как този човек да бъде притиснат да даде повече за кампанията и да бъдат нахранени журналистите. След това се сърдиха години наред на неразбралия ги народ при следващия вот. И второ - защото отборът на "Армията" ще продължи да има изцяло българска идентичност. Както се полага на една армия. Тайните служби си имат други, различни правила.
Дано този път прокламациите за 50 процента, или 55, не е повторение на разговорите от август-септември, когато също се започна от 50 на 50 с "ЦСКА-Възраждане", мина се на 75 на 25, а след това на директна продажба с обявена цена за продажба от 19 600 000 лева и задължения, достойни за двумилярдния китайски народ.
Властта има да запълва много дупки по пътя към Гриша Ганчев, след миналогодишните изцепки с демонстративните арести и унижаване на бизнесмена и неговата компания. Ясно е, че сливане или влизане до лятото не може да има. Или поне не в пълен размер. А изборите са лятото. Добре ще бъде до тогава да е съвсем ясно доколко феновете да се изявяват по темата "Вън боклуците!" или по тази за половите особености на властта. Ще бъде изгодно и във финансов план. Няма да се налага на ултрасите да купуват нови пакети със свещи. Трябват обаче доказателства, а не приказки за добра воля и край на полиотическия геноцид над най-успелия и обичан български футболен клуб. В противен случай ще се наложи да се повторя - ще има насинени задници!
Уважаеми читатели,
Пиша своите коментари не за да ви угодя. Правя го за да предложа своята позиция и да предизвикам нормална човешка дискусия между интелигентни хора. Не търся вашето съгласие.
Забележка: Както съм казвал и преди - аз не предавам своите приятели. Но и моите приятели желаят да видят възроден ЦСКА и не биха предали тази позиция. Това е цел.
Петьо Костадинов-Полковника
ЗАХАР И БОКЛУК СЕ СЛИВАТ В ЕДНА ХАРИЗМА
„Две села, две села, в едно село се сляха,
Две моми, две моми, в един глас запяха…”
Това са куплети от една песен, с която високоговорителите продънваха ушите на моите набори - пропаганда за обединение на малките текезесета в по-големи. Във футбола този процес бе започнат малко по-рано, като цели 13 „текезесета” вече се бяха обединили под шапката на един централен дом на военните. За друг български клуб може да звучи болезнено всяка такава промяна и добавка към идентичността, но не и за една лумпенизирана прослойка, за коята баща и майка са титлите и купите…
Да внимаваме, все пак, защото преди година от сливането между цска и Литекс остана само един неспортменски резултат в полза на борещия се за титлата /4:1/, а и в момента оранжеивте и червените побратими все още надцакват дописниците. Инак, колкото и да е “военизирана” новината, между шекерджии и боклукчии договорката е станала…
ЩЕ ИДВА ЛИ В ПАРКА „ГРИША АНАНИЕВ”?
ЦАР КИРО СПИРА МИКРЕНЕЦА ЗА АРМИЯТА
Две манипулативни заглавия, набили ми се в главата от преди година. когато „сливането” аха-аха да стане.
Не сливането между Баерн-Мюнхен и Баер-Лерверхузен, примерно, нито между Реал и Райо Валекано. Там нещата са подредени веднъж завинаги. Но в държава, където един футболен гранд се състои от 14 „квартални гранда”, колко му е да присединят още един, пък макар и доскорошен шампион. Важното, че е от района на оперативната зона на отряда Чавдар, важното е да се пере…
Тъй, остава да видим какво общо имат имена като Гриша Ананиев и Цар Киро Катунски, запомнени от онези жълти заглавия. И да си дадем сметка с какво щеше да ни дари фатмашката преса, ако в цитираните по-долу криминални сводки героят не беше Гр.Г, а Батков, Баждеков, Тонев…
Текстовете, с които своевременно се е запасил Блога на Драгой, освен че са сходни, са и делови:
„Запис на заповед за 440 000 щатски долара на “Литекс комерс” в полза на Кирил Рашков е открита в кашоните документация, които разследващите са изнесли от именията на цар Киро в Катуница, научи GustoNews от източници от разследването. Председател на борда на директорите на “Литекс” е Гриша Ганчев – президент и на едноименния футболен клуб. Според документа Рашков е дал доларите в началото на годината. Записът на заповед позволява на притежателя да изиска дължимата сума веднага. Това налага извода, че освен върху политици влиянието на цар Киро се е простирало и върху водещи фигури в други сфери.”
„Кирил Рашков е превел 430 000 долара на Футболен клуб “Литекс”. Такъв документ е открит в багажника на една от колите му, паркирани пред дома му. Това съобщи за Дарик един от свидетелите Васил Васев, който е поемно лице и е присъствал на обиските в Катуница.”
„По време на тази акция в спиртоварната в Катуница са намерени 800 тона меласа – суровина за производство на спирт. Тя е била предмет на търговска сделка между Ангел Рашков и дружество от групата на „Литекс”. Меласата била доставена в дружеството на Рашков от „Литекс”, допълни прокурор Гавраилов.”.
„Цар Киро се оказа спонсор на футболния шампион “Литекс”. Тайната изскочи от папка на ромския бос, намерена в един от мерцедесите му. “Вътре имаше документ, че Кирил Рашков е превел 430 000 долара на “Литекс”, разкри Васил Васев, поемно лице при обиска на автомобилите на боса след екшъна в Катуница. “
“Следовател намери в багажника нотариално заверен банков ордер. С него Рашков превежда парите като заем на клуба”, обясни пред Дарик радио Васев. Запознати с разследването също твърдят, че такъв документ е приложен към делото срещу Цар Киро. Хората на ловешкия футболен бос Гриша Ганчев обаче категорично отрекоха да са опирали до парите на скандалния ром. В специална декларация те обявиха, че Рашков не е давал никакви заеми нито на футболния клуб “Литекс”, нито на едноименното акционерно дружество.”
Приехме да се омърсим и с прякора “Гриша Ананиев”, тъй като нашият пример за мръсотии е журналистът ГА. На него никой, засега, не възразява, колкото и да съчинява нелепи компромати за “геренци”.
Впрочем, не е никой, възразява му редовно и според силите си „тигърът на шаечната правда”, Блога на Драгой…
Споменатият двубуквен гробокопач на четирибуквието и в последния си пасквил яко е захапал футболните ни деятели, въпреки че на никого от тях цар Киро не е подарявал по половин милион долара, за да издържа “Левски”. Га- пасквилът „Джакпот за десет години напред” само показва колко не издържат нервите на „агент Ставрий”.
Ето, въведението:
„Идват уж нормални хора на „Герена”, а там за нула време се превръщат в арогантни нахалници. Последният от тази поредица е директорът Иво Тонев. За има-няма година в „о(т)бора” от Подуяне, този до неотдавна сдържан и културен млад човек, за когото бях писал само хубави думи, се принизи до манталитет до агент Тара, Гонзо, Кокала, Шурея, Кривия, Тити и т.н Съзнателно не включвам в листата Наско Сираков, който е отделен случай заради по-високия си интелектуален ресурс в сравнение с изброените индивиди.”
Това за Наско Сираков ще го пропуснем, щото помним като какъв се привиждаше този „носител на интелектуален ресурс” на плювача ГА, Но нали вече не прави никакво добро на родния си клуб, а напритив, приятелят на приятелят му Жаклин бива отделят от носителите на подуенското зло. Зер, утре може да го издигнат и за заместник на “перука”….
С две думи – толкова очакваният месия ГГ е наричан с прякора „Ананиев” заради дълбоката му обвързаност с професорката от АОНСУ Нора Ананоева, червената легенда от времето на червените куфарчета? Само това е достатъчно, без повдигнатите обвинения за кражба на ддс, някой син ГА да пише за бизнесмена от Микре като важна престъпна фигура от криминалния преход. Ще го правят ли във фатмашките сайтове?
Наскоро много известният икономист Емил Димитров – Ревизоро, разказа в интервю какво е посъветвал Гриша Ганчев, чийто бизнес бил на прага на провала и разграбването.
Посъветвал го е да се спасява чрез близък допир с политиката и политиците. Което включва и търсене на популярност сред най-лумпенизираната българска публика.
След като се нямат с Бойко Борисов, понеже прекалено се имат с Георги Първанов, пътят е един, а връзката проверена - две фирми-спонсори на Гоце и до край предани на Позитано ще се обединяват, за да се спасява червената пералня.
Кралят на захарта и кралете на боклука ще показват, какво е солидарност в името на крал Футбол. Със всичкия му феърплей, присъщ на всички сливащи се футболни грандове по света…
Тъжни случки и развръзки ще ни предложи поредното комунисти1еско задкулисие, но се очертава и друго – левскарите няма от какво да се притесняваме от поредните “рицари на червените куфарчета” „Левски” си извоювал европейски престиж където трябва - в средите на сериозни предприемачи, нямащи нищо общо с “парвенето на яйца от омлет” Точно така изглеждат усилията около спасяването на военно-партийният отбор, в условията, когато липсват в онзи си вид и армията и партията.
При временния враг наистина е драматично и ще става още повече – лидерът на „Възраждане” и герберски депутат Емо Заменката се поотказа да се снима като потенциателен червен водач, завира се из храстите на откраднатите си гори,. А Гришата тепърва има да прави разликата да си супермен из Ловешко, и политиканстващ футболен бос, покорител на Сектор Г.
Витринаджиите, които си представят джуджето като титла и купа едновременно, могат бързо-бързо да му скроят плакат. Стига нормалният клуб продължава да им напомня, че сме в 21 век,
„Две села, две села, в едно село се сляха,
Две моми, две моми, в един глас запяха…”
Това са куплети от една песен, с която високоговорителите продънваха ушите на моите набори - пропаганда за обединение на малките текезесета в по-големи. Във футбола този процес бе започнат малко по-рано, като цели 13 „текезесета” вече се бяха обединили под шапката на един централен дом на военните. За друг български клуб може да звучи болезнено всяка такава промяна и добавка към идентичността, но не и за една лумпенизирана прослойка, за коята баща и майка са титлите и купите…
Да внимаваме, все пак, защото преди година от сливането между цска и Литекс остана само един неспортменски резултат в полза на борещия се за титлата /4:1/, а и в момента оранжеивте и червените побратими все още надцакват дописниците. Инак, колкото и да е “военизирана” новината, между шекерджии и боклукчии договорката е станала…
ЩЕ ИДВА ЛИ В ПАРКА „ГРИША АНАНИЕВ”?
ЦАР КИРО СПИРА МИКРЕНЕЦА ЗА АРМИЯТА
Две манипулативни заглавия, набили ми се в главата от преди година. когато „сливането” аха-аха да стане.
Не сливането между Баерн-Мюнхен и Баер-Лерверхузен, примерно, нито между Реал и Райо Валекано. Там нещата са подредени веднъж завинаги. Но в държава, където един футболен гранд се състои от 14 „квартални гранда”, колко му е да присединят още един, пък макар и доскорошен шампион. Важното, че е от района на оперативната зона на отряда Чавдар, важното е да се пере…
Тъй, остава да видим какво общо имат имена като Гриша Ананиев и Цар Киро Катунски, запомнени от онези жълти заглавия. И да си дадем сметка с какво щеше да ни дари фатмашката преса, ако в цитираните по-долу криминални сводки героят не беше Гр.Г, а Батков, Баждеков, Тонев…
Текстовете, с които своевременно се е запасил Блога на Драгой, освен че са сходни, са и делови:
„Запис на заповед за 440 000 щатски долара на “Литекс комерс” в полза на Кирил Рашков е открита в кашоните документация, които разследващите са изнесли от именията на цар Киро в Катуница, научи GustoNews от източници от разследването. Председател на борда на директорите на “Литекс” е Гриша Ганчев – президент и на едноименния футболен клуб. Според документа Рашков е дал доларите в началото на годината. Записът на заповед позволява на притежателя да изиска дължимата сума веднага. Това налага извода, че освен върху политици влиянието на цар Киро се е простирало и върху водещи фигури в други сфери.”
„Кирил Рашков е превел 430 000 долара на Футболен клуб “Литекс”. Такъв документ е открит в багажника на една от колите му, паркирани пред дома му. Това съобщи за Дарик един от свидетелите Васил Васев, който е поемно лице и е присъствал на обиските в Катуница.”
„По време на тази акция в спиртоварната в Катуница са намерени 800 тона меласа – суровина за производство на спирт. Тя е била предмет на търговска сделка между Ангел Рашков и дружество от групата на „Литекс”. Меласата била доставена в дружеството на Рашков от „Литекс”, допълни прокурор Гавраилов.”.
„Цар Киро се оказа спонсор на футболния шампион “Литекс”. Тайната изскочи от папка на ромския бос, намерена в един от мерцедесите му. “Вътре имаше документ, че Кирил Рашков е превел 430 000 долара на “Литекс”, разкри Васил Васев, поемно лице при обиска на автомобилите на боса след екшъна в Катуница. “
“Следовател намери в багажника нотариално заверен банков ордер. С него Рашков превежда парите като заем на клуба”, обясни пред Дарик радио Васев. Запознати с разследването също твърдят, че такъв документ е приложен към делото срещу Цар Киро. Хората на ловешкия футболен бос Гриша Ганчев обаче категорично отрекоха да са опирали до парите на скандалния ром. В специална декларация те обявиха, че Рашков не е давал никакви заеми нито на футболния клуб “Литекс”, нито на едноименното акционерно дружество.”
Приехме да се омърсим и с прякора “Гриша Ананиев”, тъй като нашият пример за мръсотии е журналистът ГА. На него никой, засега, не възразява, колкото и да съчинява нелепи компромати за “геренци”.
Впрочем, не е никой, възразява му редовно и според силите си „тигърът на шаечната правда”, Блога на Драгой…
Споменатият двубуквен гробокопач на четирибуквието и в последния си пасквил яко е захапал футболните ни деятели, въпреки че на никого от тях цар Киро не е подарявал по половин милион долара, за да издържа “Левски”. Га- пасквилът „Джакпот за десет години напред” само показва колко не издържат нервите на „агент Ставрий”.
Ето, въведението:
„Идват уж нормални хора на „Герена”, а там за нула време се превръщат в арогантни нахалници. Последният от тази поредица е директорът Иво Тонев. За има-няма година в „о(т)бора” от Подуяне, този до неотдавна сдържан и културен млад човек, за когото бях писал само хубави думи, се принизи до манталитет до агент Тара, Гонзо, Кокала, Шурея, Кривия, Тити и т.н Съзнателно не включвам в листата Наско Сираков, който е отделен случай заради по-високия си интелектуален ресурс в сравнение с изброените индивиди.”
Това за Наско Сираков ще го пропуснем, щото помним като какъв се привиждаше този „носител на интелектуален ресурс” на плювача ГА, Но нали вече не прави никакво добро на родния си клуб, а напритив, приятелят на приятелят му Жаклин бива отделят от носителите на подуенското зло. Зер, утре може да го издигнат и за заместник на “перука”….
С две думи – толкова очакваният месия ГГ е наричан с прякора „Ананиев” заради дълбоката му обвързаност с професорката от АОНСУ Нора Ананоева, червената легенда от времето на червените куфарчета? Само това е достатъчно, без повдигнатите обвинения за кражба на ддс, някой син ГА да пише за бизнесмена от Микре като важна престъпна фигура от криминалния преход. Ще го правят ли във фатмашките сайтове?
Наскоро много известният икономист Емил Димитров – Ревизоро, разказа в интервю какво е посъветвал Гриша Ганчев, чийто бизнес бил на прага на провала и разграбването.
Посъветвал го е да се спасява чрез близък допир с политиката и политиците. Което включва и търсене на популярност сред най-лумпенизираната българска публика.
След като се нямат с Бойко Борисов, понеже прекалено се имат с Георги Първанов, пътят е един, а връзката проверена - две фирми-спонсори на Гоце и до край предани на Позитано ще се обединяват, за да се спасява червената пералня.
Кралят на захарта и кралете на боклука ще показват, какво е солидарност в името на крал Футбол. Със всичкия му феърплей, присъщ на всички сливащи се футболни грандове по света…
Тъжни случки и развръзки ще ни предложи поредното комунисти1еско задкулисие, но се очертава и друго – левскарите няма от какво да се притесняваме от поредните “рицари на червените куфарчета” „Левски” си извоювал европейски престиж където трябва - в средите на сериозни предприемачи, нямащи нищо общо с “парвенето на яйца от омлет” Точно така изглеждат усилията около спасяването на военно-партийният отбор, в условията, когато липсват в онзи си вид и армията и партията.
При временния враг наистина е драматично и ще става още повече – лидерът на „Възраждане” и герберски депутат Емо Заменката се поотказа да се снима като потенциателен червен водач, завира се из храстите на откраднатите си гори,. А Гришата тепърва има да прави разликата да си супермен из Ловешко, и политиканстващ футболен бос, покорител на Сектор Г.
Витринаджиите, които си представят джуджето като титла и купа едновременно, могат бързо-бързо да му скроят плакат. Стига нормалният клуб продължава да им напомня, че сме в 21 век,
-
- Контакти:
ГГ много бързо ще разбере разликата между Ловеч и ЦСКА. В Ловеч един път на 10 години му идваше музата за шампионска титла, и през останалото време-рахатлък и спокойствие.Тука всяка година приматите ще искат титли...а при наличието на Домусчиев, Цветан Василев, и Левски с ВТБ и ГАЗПРОМ, това ще струва много, много кинти...а ГГ само с "организация" може да печели титли, по друг начин не съм видял...така че нека да дойде, мисля че червените другарки ще останат много изненадани и разочаровани от резултатите 

[wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/cec5bbba9156abab3f8f0b9f09e3104b/tumblr_mvqczbeEU11sr39gto1_500.gif#_=[/wrapimg]
allez_les_blues написа:ГГ много бързо ще разбере разликата между Ловеч и ЦСКА. В Ловеч един път на 10 години му идваше музата за шампионска титла, и през останалото време-рахатлък и спокойствие.Тука всяка година приматите ще искат титли...а при наличието на Домусчиев, Цветан Василев, и Левски с ВТБ и ГАЗПРОМ, това ще струва много, много кинти...а ГГ само с "организация" може да печели титли, по друг начин не съм видял...така че нека да дойде, мисля че червените другарки ще останат много изненадани и разочаровани от резултатите
Най-активен във форум:ЦСКА
(100 Мнения / 30.77% от всички потребителски мнения)
Един истински обичащ турско-синьото си отборче !
Май други са приматите , аз често съм ви чел коментарите след загубена точка от ПФК Левски , ах какви примати са писали

Аз съм 100% сигурен , че повечето фенове на ЦСКА предпочитаме 3 години без титла , но със точен собственик , отколкото една титла "стил Лупи " .
Той на Гришата му писна да се занимава с тоя бардак Бг футбол. Едвали след 16 години инвестиции би почнал нови такива. Имаше логика това да стане след първите две титли, но сега няма логика.
То ако ние бяхме един влак фенове само а всички други с препълнени стадиони Ок, но нещо подобно май не виждам.
Просто сега дава пари само Литекс да си прави отбор от академията и ако може да ги продава за добри пари значи всичко е точно от което печели и футбола в Бг
То ако ние бяхме един влак фенове само а всички други с препълнени стадиони Ок, но нещо подобно май не виждам.
Просто сега дава пари само Литекс да си прави отбор от академията и ако може да ги продава за добри пари значи всичко е точно от което печели и футбола в Бг