АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: ЗА или ПРОТИВ АЕЦ Белене

Мнениеот Tommi » 17 яну 2013 15:19

GOLEADOR написа:Вече отговорих на този въпрос,но специално за теб повтарям отговора си :http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5158731

За този инвеститор ли става въпрос? :mrgreen:
[offtopic]http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5160151[/offtopic]

Само някой мошенник може да поеме пазарен риск 20 млрд. евро при неконкурентна цена на произвежданата електроенергия. ;)
Последна промяна от Tommi на 17 яну 2013 15:21, променено общо 1 път.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 17 яну 2013 15:21

Red_Neck написа:
Tommi написа:Баце, за десети път го пишеш това. :lol: Не знам кой ще е този инвеститор, който да поеме пазарния риск, при положение, че цената на тока ще е неконкурента.

Той за да е сигурен, че ще го прочетем :)
Ама аз като попитах дали ще инвестира 15 млрд. в Македония при подобни условия се направи, че не го е видял :)

Не съм разбрал ,че питаш мен.Ако това е икономически изгодно - ДА!
За сега в Европа (ЕС) няма страна която да има разрешение да строи АЕЦ.А това нещо струва пари!Ако може с този проект да привлечем 15 милиарда инвестиции ще е безумие да се откажем от тях!След това няма защо да се оплакваме,че България не просперира,пенсиите са малки,а реформите в здравеопазването са немислими поради липса на пари.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Avanti_Ragazzi
Контакти:

Мнениеот Avanti_Ragazzi » 17 яну 2013 15:23

saigon написа:
Avanti_Ragazzi написа:Абе щом комунистите дават зор да строи нещо и то да отбележим РУСКО, значи НЕ ТРЕБЕ ДА ГО ДОПУСКАМЕ НИКОГА!!!

От тия и чеп за зеле не става, камо ли ядрена електроцентрала да строят! Както казваше баба ми бог да я прости за комунистите "Тези господ да ги убие сите до един, що народ изтрепаха"!!!

Ако комунист иска да прави или да ти помага с нещо, плюй си петите и бягай възможно най-на далече, и никога повече не се обръщай и поглеждай назад!

Ти сигурно и такса смет не плащаш, щото ще отиде при Титан,а? Сори, ма фенщината ти е малко в повече. И знаеш ли кое го доказва? Това, че много се гордеете с Козлодуй, а той е строен от руснаци по поръчка на комунисти :)))))

Първо едно е футбола, друго е политиката която е свързана конкретно с нашият живот! Докато футбола не е!

Да вярно е, че мразя комунистите и мисля, че подобно на милиони българи имам право на това! Срам ме е от този исторически период на родината ми, тебе ако не те е, си е твоя работа! А дали се гордея с нещо от комунизма, ОТГОВОРА Е НЕ!!! А Дали ти можеш да се гордееш с каквото ти душа иска създадено от партията, дали е АЕЦ-а, дали е НДК или ЦСКА това си е твой избор и право! Ама за мен хилядите избити без съд и причина, както и попаднали в лагери! 50те години строене на вятърни мелници и напразни надежди са по-важни от някакво си НДК или ЦСКА! Но всеки си има право на личен избор, защото историята е различна за едните и за другите хора! Докато на едните хора родата им се заселва в София и другите големи градове благодарение на комунистите, на другите хора им взимат имотите и всичко което имали!

История кво да я правиш все пак! ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]

saigon
Контакти:

Мнениеот saigon » 17 яну 2013 15:26

Avanti_Ragazzi написа:
saigon написа:
Avanti_Ragazzi написа:Абе щом комунистите дават зор да строи нещо и то да отбележим РУСКО, значи НЕ ТРЕБЕ ДА ГО ДОПУСКАМЕ НИКОГА!!!

От тия и чеп за зеле не става, камо ли ядрена електроцентрала да строят! Както казваше баба ми бог да я прости за комунистите "Тези господ да ги убие сите до един, що народ изтрепаха"!!!

Ако комунист иска да прави или да ти помага с нещо, плюй си петите и бягай възможно най-на далече, и никога повече не се обръщай и поглеждай назад!

Ти сигурно и такса смет не плащаш, щото ще отиде при Титан,а? Сори, ма фенщината ти е малко в повече. И знаеш ли кое го доказва? Това, че много се гордеете с Козлодуй, а той е строен от руснаци по поръчка на комунисти :)))))

Първо едно е футбола, друго е политиката която е свързана конкретно с нашият живот! Докато футбола не е!

Да вярно е, че мразя комунистите и мисля, че подобно на милиони българи имам право на това! Срам ме е от този исторически период на родина та ми, тебе ако не те е си е твоя работа! А дали се гордея с нещо от комунизма, ОТГОВОРА Е НЕ!!! Дали може да се гордееш с каквото душа ти иска създадено от партията, дали е АЕЦ-а, дали е НДК или ЦСКА това си е твой избор и право! Ама за мен хилядите избити без съд и причина, както и попаднали в лагери! 50те години строене на вятърни мелници и напразни надежди са по-важни от някакво НДК или ЦСКА! но всеки си има право на личен избор, защото историята е различна за едните и за другите хора! Докато на едните хора родата им се заселва в София и другите големи градове благодарение на комунистите, на другите хора им взимат имотите и всичко което имали!

По тая логика, дай да не си купуваме германски коли, щото германците са избили сума ти милиони във ВСВ? Или американски телефони, щото американците продължават да убиват невинни? Аз също не харесвам комунизма, заради безчинствата, но е факт, че без построеното по това време, днес щяхме да сме страна от третия свят.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 17 яну 2013 15:30

Avanti_Ragazzi написа:
saigon написа:

Да вярно е, че мразя комунистите и мисля, че подобно на милиони българи имам право на това! Срам ме е от този исторически период на родината ми, тебе ако не те е, си е твоя работа! А дали се гордея с нещо от комунизма, ОТГОВОРА Е НЕ!!! А Дали ти можеш да се гордееш с каквото ти душа иска създадено от партията, дали е АЕЦ-а, дали е НДК или ЦСКА това си е твой избор и право! Ама за мен хилядите избити без съд и причина, както и попаднали в лагери! 50те години строене на вятърни мелници и напразни надежди са по-важни от някакво си НДК или ЦСКА! Но всеки си има право на личен избор, защото историята е различна за едните и за другите хора! Докато на едните хора родата им се заселва в София и другите големи градове благодарение на комунистите, на другите хора им взимат имотите и всичко което имали!

Ако мислиш,че БСП са комунисти явно си в яка заблуда!Я направи една комунистическа революция и ще видиш,че първите които ще застанат срещу теб са Станишев и компания!Само си представи как комунизма се връща и разколачват публично Гргов,овчаров,Батков и сие!Няма такъв филм,но ти явно си се вкарал яко в него!

Потребителски аватар
percival
Контакти:

Мнениеот percival » 17 яну 2013 15:33

Спора доста ми прилича ,дали да си купя жилище или да живея на квартира.Като ги дам за жилище кога ще го изплатя ,а така като си давам по малко за квартира поне за сега ми е по-добре ,а бъдещите поколения да му мислят !
Кашчей:Никаква песен няма да пея.Ще тегля една сочна на БФС и футбола и ще го заеба!
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора

Потребителски аватар
the bunker
Контакти:

Мнениеот the bunker » 17 яну 2013 15:34

iliyan написа:За :) Който е против явно има излишни пари за скъп ток !

Хайде сега се обоснови защо ще стане тока по евтин. Разни мастити специалисти твърдят че няма да поевтинее. А доколкото слушам какво се говори по телевизията, никой не твърди такова нещо. Ние и сега имаме ток в излишък, при положение, че се изнася в съседни страни.

Потребителски аватар
sslevski
Контакти:

Мнениеот sslevski » 17 яну 2013 15:39

ЗА!!!!
[wrapimg=]http://media.giphy.com/media/3EAKx3B7pIkygglk7C/giphy.gif[/wrapimg]

saigon
Контакти:

Мнениеот saigon » 17 яну 2013 15:39

the bunker написа:

Хайде сега се обоснови защо ще стане тока по евтин. Разни мастити специалисти твърдят че няма да поевтинее. А доколкото слушам какво се говори по телевизията, никой не твърди такова нещо. Ние и сега имаме ток в излишък, при положение, че се изнася в съседни страни.

Разбира се, че няма да е по - евтин, но няма да нараства стремглаво нагоре, както ако няма аец. щото фотоволтаиците са ти 800 лв. за мегават, вятъра ти е 400, веца около 300, а тец, засега е над 100, но след въвеждането квотите за въглероден диоксид и необходимостта от инсталации за улавяне и пречистване, цената на ток от тецове ще достигне около 130 евро за мегават. Дори и най - песимистичните прогнози, от противниците на проект Белене, сочат цена 75 евро за мегават. Я ги сравни с тия горе да видим кое е най - евтино :?

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 17 яну 2013 15:41

the bunker написа:

Тока за съжаление ще поскъпва заради отпадането на мощностите на варненският ТЕЦ , както и на поскъпването квотите на емисиите за CO2.С отпадането на базовите мощности износът ни намалява и цената на тока за българите ще поскъпне .

Върни се в “Свободна зона”