АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Re: ЗА или ПРОТИВ АЕЦ Белене

Мнениеот 1912plovdiv » 17 яну 2013 11:26

Keine Lust написа:
1912plovdiv написа:Който е за, явно има излишни пари за касата на БС*П/ДПС :idea:

:o :o :o
Е.бал съм ги и БСП и ДПС, и ГЕРБ. Това коя партия за какво лобира какво значение има след като после последствията ще са само за нас. Добре, че повечето в тоя форум нямате право да гласувате защото с такива мнения не ми се мисли :shock:

Ти слабоумен ли си :shock:
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
D.Georgiev
Контакти:

Мнениеот D.Georgiev » 17 яну 2013 11:27

8 причини "ПРОТИВ". Нека всеки си ги прочете:

Избрани лъжи от театъра "Нова ядрена електроцентрала"

Една проста сметка: За да се изкупи инвестицията от 20.6 милиарда лева през цената на електроенергията от АЕЦ "Белене" за 20 години, е необходимо тя да бъде продавана за близо 200 лв. за мегаватчас.

Нито днес, нито до 2025 - 2030 г. се налагат инвестиции в нови мощности освен във ВЕИ, за които сме поели задължение.
Последна промяна от D.Georgiev на 17 яну 2013 11:35, променено общо 2 пъти.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Pupper_
Контакти:

Мнениеот Pupper_ » 17 яну 2013 11:28

ЗА! Принципно за новИ атомни реактори, а дали ще са в Белене - все тая. И в Пловдив да ги сложат, на мястото на ТЕЦ-а, ще съм доволен.

България (АЕЦ, 2 блока, 2.000 MW - 44 % от ел.енергията)
Румъния (АЕЦ, 2 блока, 1.400 MW - 9 %)
Франция (20 АЕЦ, 59 блока, 66.000 MW - 78 %)
Литва (АЕЦ, 2 блока, 1.300 MW - 70 %)
Финландия (2 АЕЦ, 4 блока, 2.780 MW - 28 %)
Словения (АЕЦ, 1 блок, 730 MW - 40 %)
Унгария (АЕЦ, 4 блока, 1.900 MW - 38 %)
Чехия (2 АЕЦ, 6 блока, 3.800 MW - 32 %)
Швеция (3 АЕЦ, 10 блока, 9.400 MW - 48 %)
Холандия (АЕЦ, 1 блок, 515 MW - 4 %)
Словакия (2 АЕЦ, 5 блока, 2.200 MW - 57 %)
Германия (12 АЕЦ, 17 блока, 21.500 MW - 48 %)
Испания (6 АЕЦ, 8 блока, 7.700 MW - 20 %)
Белгия (2 АЕЦ, 7 блока, 6.100 MW - 54 %)
Великобритания (8 АЕЦ, 16 блока, 10.902 MW – 18 %)

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Мнениеот 1912plovdiv » 17 яну 2013 11:29

W84me написа:
1912plovdiv написа:
Ти не ми казвай аз какво съм разбрал, покажи ми какво има изградено на ливадата АЕЦ Белене с милиардите държавни пари който наляха там БС*П/ДПС :?:

Какви милиарди бе? Не си запознат, гледай си там учебниците...

Хайде да не ми даваш наклон на к*** какво да си гледам. Чакам да ни светенеш , ти като си доста запознат :lol:
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]

WESLEY119
Контакти:

Мнениеот WESLEY119 » 17 яну 2013 11:30

Абсолютно "ПРОТИВ".Който е "за" този проект, явно има излишни 2700лева.Щом иска-да ги дава.Електроенергията ще стане по-скъпа.Изключително дълъг период на изплащане(много е вероятно да не се стигне до момент в който ще печелим).Това е икономически необоснован проект, защото държавите около нас имат необходимия енергиен ресурс и не им се налага да внасят ток от нас.Тогава какво ще правим с произвежданата ел. енергия?.Нищо.Ще затворим ТЕЦ-те, които дават живот на 10 000 човека.

Добре е, че остана една парламентарно представена партия, която да казва истината за този проект-СК.

Потребителски аватар
Keine Lust
Контакти:

Мнениеот Keine Lust » 17 яну 2013 11:34

1912plovdiv написа:
Keine Lust написа:
1912plovdiv написа:Който е за, явно има излишни пари за касата на БС*П/ДПС :idea:

:o :o :o
Е.бал съм ги и БСП и ДПС, и ГЕРБ. Това коя партия за какво лобира какво значение има след като после последствията ще са само за нас. Добре, че повечето в тоя форум нямате право да гласувате защото с такива мнения не ми се мисли :shock:

Ти слабоумен ли си :shock:

Кво дали съм слабоумен. Коя е управляващата в момента (а най-вероятно и след изборите) партия? Това е проект, който ще се финансира и с държавни средства. Съответно управляващата партия определя бюджета и времето за строеж. Двете партии дето си казал само могат да барат мекия при едно бъдещо строителство на АЕЦ (освен ако не са в управление, но не ми се вярва).

Потребителски аватар
Mitko-Levskar
Контакти:

Мнениеот Mitko-Levskar » 17 яну 2013 11:34

Keine Lust написа:
Mitko-Levskar написа:
Keine Lust написа:За! Едно по-евтин ток както и отваряне на работни места.

Работни места само докъто я построят и после-лунен пеизаж,и кафяви хра4ки в буквален смисъл

Ами аз съм врачанин и съм живял като са работили и 6те блока на АЕЦ Козлодуй. Лунен пейзаж не съм видял. Също като се разхождам няма хора, които да си повръщат дробовете, но пък има много хора които цяла зима стоят на студено, защото не могат да си платят сметката за тока.

Аз пък съм живял в Оряхово и мога да кажа обратното,но няма зна4ение.Мислиш ли 4е като построят Белене и хората за които казваш ще могат да си плащат сметките-според мен даже обратното.

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Мнениеот 1912plovdiv » 17 яну 2013 11:36

Keine Lust написа:
Кво дали съм слабоумен. Коя е управляващата в момента (а най-вероятно и след изборите) партия? Това е проект, който ще се финансира и с държавни средства. Съответно управляващата партия определя бюджета и времето за строеж. Двете партии дето си казал само могат да барат мекия при едно бъдещо строителство на АЕЦ (освен ако не са в управление, но не ми се вярва).

А защо управляващата в момента е ПРОТИВ, а двете партии които ще барат мекия според теб са ЗА :?: Смислен отговор :?:
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

Потребителски аватар
malchev
Контакти:

Мнениеот malchev » 17 яну 2013 11:37

10-те измами “Нова ядрена централа”
Първа. „Гласува се за развитие на ядрената енергетика”. Истината е: гласува се за строителство на „нова ядрена централа”! Ядрена енергетика можем да развиваме като удължим живота на АЕЦ Козлодуй и я разширим с най-модерни реактори.

Втора. „Строи се втора ядрена централа”. Истината е: не се строи! Цяло десетилетие АЕЦ „Белене” е средство да се източват парите на българския данъкоплатец с откровени кражби, незаконни поръчки и подозрително високи комисионни.

Трета. „Гласуваме за нова централа”. Избирателите ще гласуват за стара централа, защото реакторите са модел от 1993 г. от поколение 2+. Сега се строят нови ядрени централи от поколение 3+ , а след 6 години ще има 4-то поколение.

Четвърта. „Цената на електроенергията ще бъде ниска”. Разчетите на HSBC показват, че продажната цена на тока на АЕЦ Белене трябва да бъде три пъти по-висока от сегашната на АЕЦ „Козлодуй”, за да се откупи инвестицията за 18 години.

Пета. „Има външно търсене на електроенергия в региона”. Истината е: на тази цена няма! Защото международната цена на произвежданата електроенергия в региона и сега е по-ниска от цената на електроенергията, продавана от АЕЦ „Козлодуй”.

Шеста. „Има стратегически инвеститор за нова ядрена централа”. Такъв няма, защото няма крайна стойност на инвестицията, защото няма финансиране и кредит; държавата и българската енергетика нямат възможности да финансират или гарантират кредит.

Седма. „Инвестицията е 3 милиарда и 997 милиона евро”. Най-ниската оценка на инвестицията е на консултанта HSBC и е 10 милиарда и 353 милиона евро. При досегашните цени на тока на АЕЦ „Козлодуй“ срокът на откупуването й ще е 107 години.

Осма. „България има нарастваща нужда от електроенергия”. Истината е, че за 10 години номиналният БВП на страната се увеличи 2.3 пъти, а нетното вътрешно потреблението на ток – с 8.4 на сто. Като продължи да повишава енергийната си ефективност, българската икономика може да произведе 2 пъти по-голям от сегашния БВП с днешното потребление на електроенергия. Едва тогава ще достигне средната енергийна консумация в ЕС.

Девета. „Строителството на втора ядрена централа ще създаде много нови работни места и ще се повиши благосъстоянието”. Напротив, изграждането й ще ликвидира част от останалите енергийни мощности в страната, особено големите ТЕЦ на български въглища, които ще се окажат излишни.

Десета. „Отработеното ядрено гориво ще се връща в Русия”. Законодателството на ЕС задължава всяка страна-членка да погребва отработеното гориво на своя територия. България ще бъде единствената страна в света, която ще създава радиоактивни отпадъци, за да продава навън чиста електроенергия.

[offtopic]http://stopbelene.eu/10-myths/#.UPe63D_Poe8.facebook[/offtopic]

Потребителски аватар
onegavon
Контакти:

Мнениеот onegavon » 17 яну 2013 11:39

Помня как докараха платеният реактор от Чехия и го шътнаха после на безценица.Сега се повтаря същата глупост руснаците вече направиха единия реактор ние пак се отказваме от него след някакъв доклад. на английска банка.

Е, няма други такива идиоти да си плащаме два пъти за едно и също нещо и после да го харизваме.Как няма да е най- скъпата АЕЦ в света.
Да хващат да я довършват след 30 години кой знае какви ще са цените на тока,ако растат със същите темпове гаранция ще се изплати.
Защо никой не каже каква е радиацията бълвана от ТЕЦ.Защото за невежите при изгарянето на въглищата се отделят радиоктивни елементи и то основно радон.
Защо никой не смее да каже в Мариците се гори чиста пръст с ниска калоричност и не се казва кога ще се се изчерпят запасите от въглища в България.

На Бинокио лъжите нямат край.Нямал пари за Белене, а за Козлодуй щял да осигури.За там ще намери за да се включи в комисионните пожарникар мръсен.

На по- горния икономически гений ще кажа, че няма такъв филм да се запазят непроменени цените на тока 107г.Всяка година всички виждаме ,че цената на тока расте и то солидно.
Последна промяна от onegavon на 17 яну 2013 11:46, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”