Циганска престъпност, новини и случки свързани с цигани

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

BETCHUALENG
Контакти:

Re: Българи срещу роми пребили младеж във Враждебна - София

Мнениеот BETCHUALENG » 11 яну 2013 01:45

dunavfc написа:Да ние бяхме единни,излязохме 2 млн. души по площадите и свалихме червените мизерници.Най-големият успех на българският народ през последните 60 год. 8-) Ти,като не си доволен от живота - мост - въже - скок....

О да, гигантски успех. Щом казваш...

Разбирам, че дреболии като циганизация и потурчване на страната, унищожена икономика, разбито здравеопазване, образование и масова безработица, масова емиграция на талантливите българи поради липса на шанс за реализация в родината си, както и унищожаването на българската армия едва ли са проблем на фона на този Гигантски успех, затова моля да ми обясниш в какво се състои той?

Да уточня: аз не намирам за чутовен успех замяната на Москва с Вашингтон като команден център...
И още едно уточнение: не го казвам като фен на московския режим, просто съм на мнение че в България алтернатива на властта преди 10 ноември НЕ Е НАМЕРЕНА вече 23 години. Тоест.. никой не иска да намери.
Когато се събаря една система, е добре хората да имат под ръка друга, работеща ползотворно за народа, с която да я заменят. Пък тогава нека бутат, колкото си искат..

Тъй, а по въпроса за циганите: Не е толкова сложно да бъдат озаптени, стига някой да има волята за целта. Всичко опира до прилагане на закони.
Ама крадяли? Ами има затвори, да се въведе и задължителен неплатен труд в затвора, за да не ядат там на аванта.
Ами само раждали за помощи? Няма проблем, като майката забременее, бащата се получава... по-голяма заплата.
Ама не работи? Ми да се хване в работа, иначе какви помощи?
Ама не плащали ток, вода? Ами спирайте ги! Ама крадат ги - ами кражба -> Затвор, тока струва пари, тоест кражбата на ток си е като ОБИР на кинти...

Аз не искам те да бъдат пребивани като кучета, затворени в гета, кастрирани и други такива. Искам само да си плащат данъците, да не получават повече от българите без да имат право на това и да са отговорни пред закона както аз! Щом има цигани, които правят това ДОБРОВОЛНО (аз познавам такива), значи ако ги ПРИНУДЯТ с цялата сила на държавния апарат.. няма да има къде да мърдат. Един друг съфорумец даде пример със "социализма", да, по време на тази епоха наистина са били принудени да мируват. Защо пък да не може сега?

Циганите са такива, когато има шанс да измъкнат нещо за себе си, да наложат своето надигат глави, вилнеят, протестират, реват. Уверят ли се, че срещу тях има сила, с която НЕ МОГАТ да се преборят, повечето си сядат на задниците. А малкото, които се окажат твърдоглави няма да са толкова трудни за усмиряване като нямат подкрепата на своите. Казвам го като човек, които познава отблизо много, ама МНОГО цигани, всякакви: от провинцията, от София, честни и не дотам такива, пълни отрепки, крадци, сводници и честни хора.. всякакви.

Проблемът е не това, че няма как да бъдат сложени в ред. Има. Проблем е факта, че Европа се старае тук да създаде оазис за тях и като нищо да опита да ни натресе и своите цигани някой ден. А правителствата в страната слушкат, и не обвинявайте само Бойко Борисов, така си беше и при Станишев, и при Симеон и така нататъка.

Няма правителство, което твърдо да заеме позиция спрямо тях, изгодна за нормалните граждани на страната.
Но ако се появи такова, Европа ще пореве, ще пореве, сигурно ще спре някакви пари от фондовете но накрая ще клекне. Просто ще се насочи към следващата държава, която да обърне на цигански рай.

Има и друг метод, по-груб.. населението масово да им оказва съпротива при изстъпления, но доколкото ги е имало, тези времена отминаха. Ако пребият един, другите ще псуват циганите по форуми и на шише ракия и на другия ден ако пребият и пред тях някого, ще се направят че не са видяли. Ох, толкова бързо стана.. ама ако се бех усетил тяхната циганска ... Знаем ги ние тия...
[center]Изображение[/center]

rscossworth
Контакти:

Re: 48 000 роми обитават "Столипиново"! От тях 10 000 били "пост

Мнениеот rscossworth » 11 яну 2013 13:29

rsk написа:Официално можем да се наречем Мангасария. Не може на тия да им се дават апартаменти безвъзмездно, те да ги трошат, после да им се правят къщи :shock: А аз след година-две като се заженя трябва да мисля от къде да изкопам 150 хиляди лева да си купя жилище :evil: Тука в България да си циганин, турчин или гей и си с ебати привилегиите.

Значи смятай ако си турски циганин гей какви привилегии ще имаш.

ShooterMan
Контакти:

Re: Циганска престъпност, новини и случки свързани с цигани

Мнениеот ShooterMan » 11 яну 2013 19:11

Мога да кажа,че колкото и да си врътката задниците ще трябва да признаете,че:
-през Соц-а мангала си знаеше мястото в обществото!Първо го пращаха 2 години в КЕЧ-а,наказателна каторга,хем строи,хем му дават занаят.Мангалите не ровеха по кофите и имаха огромен респект към властта.Хелзински комитет?Отворено общество?Един набит българин и цялата циганска махала щяха да я направят на мармалад и всички мангали вътре щяха да са положени на паважа.Не,просто и през ум не им минаваше,че могат да са нещо повече от това,което са и това,което им дава образованието им.Бяха кротки,бяха ДРЕСИРАНИ.
-през Соц-а и турците си знаеха мястото!!!НЕ МОЖЕ В ЕДНА ДЪРЖАВА МАЛЦИНСТВОТО ДА КАЗВА НА МНОЗИНСТВТОТО КАКВО ДА ПРАВИ!!!Това стана благодарение на гьотверяни като Костов,Желев,Стоянов,Кобурга,Станишев и всякакви други палячовци,които лансираха движението на Духан.Преди 89-та също си знаеха КЕЧ-а,а като почнаха да им знаят и устите и да се смятат за турци - натоварвай си партакешите и в Турция!Тук е България,който не се смята преди всичко за нейн гражданин - в колата и през Свиленград към Делиормана.
-през Соц-а ВСЕКИ ще ви каже,че и до 12,и до 1 посред нощ да оставиш детето си навън никой няма да го пипне.Просто защото властта беше такава,че не те арестува,не те разследва,няма СМЕШНИ присъди условно с предсрочно излизане за изнасилване,педофилия,убийство...просто те хващат,смазват,унищожават и повече никога не се появяваш сред обществото.А тука?Разни доказани престъпници с по 20 присъди убиват,колят и блъскат с колите си наред и никой нищо не им казва.Преди 89-та такива елементи бяха унищожавани от системата,никой не можеше и да си помисли да прави такива неща,просто знаеше присъдата-куршум в тила или електрически стол,а преди това и много много бой :idea:
-през Соц-а майка ми не е заключвала вратата,никога,а от къщата нищо никога не е изчезвало.Сега дори и ябълките в градината идват да ти окрадат!!!Ако се оплачеш в полицията ще ги хванат и ще ги пуснат,а после ще дойдат и ще те пребият като куче.Когато баща ми е бил малък,60-те в квартала е имало 1 милиционер.Само един път някакъв манго откраднал 1 диня от една бабичка....оня го хванал,пребил го като псе на улицата и го накарал да изяде корите на динята,пред всички хлапетии и пред всички насъбрали се там.Е,как да има кражби?Как,като знаеш,че закона е ЗАКОН,че пази работещите,че а си посегнал-а те е смлял с бой,с унижения,с какво ли не?
Може да ляляте тука,но аз това време го помня!Бях 5 годишен,играех до 10-11 пред блока,минаваха разби големи момчета,1 стотинка никой не ми е взел,никой не ми е посегнал,винаги имах пари за някоя вафличка или лимонада,но пак казвам-никога нищо не ми е било взето.След това,в мутренските години не само пари са ми вземали в училище по-големите,но дори веднъж като нямах пари ми взеха хамбургера,който си бях купил.Ей това направи Костов,Желев,Димитров,Кобурга,Станишев и останалата сган.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

BETCHUALENG
Контакти:

Мнениеот BETCHUALENG » 11 яну 2013 21:54

ShooterMan написа:Мога да кажа,че колкото и да си врътката задниците ще трябва да признаете,че:
-през Соц-а мангала си знаеше мястото в обществото!Първо го пращаха 2 години в КЕЧ-а,наказателна каторга,хем строи,хем му дават занаят.Мангалите не ровеха по кофите и имаха огромен респект към властта.Хелзински комитет?Отворено общество?Един набит българин и цялата циганска махала щяха да я направят на мармалад и всички мангали вътре щяха да са положени на паважа.Не,просто и през ум не им минаваше,че могат да са нещо повече от това,което са и това,което им дава образованието им.Бяха кротки,бяха ДРЕСИРАНИ.
-през Соц-а и турците си знаеха мястото!!!НЕ МОЖЕ В ЕДНА ДЪРЖАВА МАЛЦИНСТВОТО ДА КАЗВА НА МНОЗИНСТВТОТО КАКВО ДА ПРАВИ!!!Това стана благодарение на гьотверяни като Костов,Желев,Стоянов,Кобурга,Станишев и всякакви други палячовци,които лансираха движението на Духан.Преди 89-та също си знаеха КЕЧ-а,а като почнаха да им знаят и устите и да се смятат за турци - натоварвай си партакешите и в Турция!Тук е България,който не се смята преди всичко за нейн гражданин - в колата и през Свиленград към Делиормана.
-през Соц-а ВСЕКИ ще ви каже,че и до 12,и до 1 посред нощ да оставиш детето си навън никой няма да го пипне.Просто защото властта беше такава,че не те арестува,не те разследва,няма СМЕШНИ присъди условно с предсрочно излизане за изнасилване,педофилия,убийство...просто те хващат,смазват,унищожават и повече никога не се появяваш сред обществото.А тука?Разни доказани престъпници с по 20 присъди убиват,колят и блъскат с колите си наред и никой нищо не им казва.Преди 89-та такива елементи бяха унищожавани от системата,никой не можеше и да си помисли да прави такива неща,просто знаеше присъдата-куршум в тила или електрически стол,а преди това и много много бой :idea:
-през Соц-а майка ми не е заключвала вратата,никога,а от къщата нищо никога не е изчезвало.Сега дори и ябълките в градината идват да ти окрадат!!!Ако се оплачеш в полицията ще ги хванат и ще ги пуснат,а после ще дойдат и ще те пребият като куче.Когато баща ми е бил малък,60-те в квартала е имало 1 милиционер.Само един път някакъв манго откраднал 1 диня от една бабичка....оня го хванал,пребил го като псе на улицата и го накарал да изяде корите на динята,пред всички хлапетии и пред всички насъбрали се там.Е,как да има кражби?Как,като знаеш,че закона е ЗАКОН,че пази работещите,че а си посегнал-а те е смлял с бой,с унижения,с какво ли не?
Може да ляляте тука,но аз това време го помня!Бях 5 годишен,играех до 10-11 пред блока,минаваха разби големи момчета,1 стотинка никой не ми е взел,никой не ми е посегнал,винаги имах пари за някоя вафличка или лимонада,но пак казвам-никога нищо не ми е било взето.След това,в мутренските години не само пари са ми вземали в училище по-големите,но дори веднъж като нямах пари ми взеха хамбургера,който си бях купил.Ей това направи Костов,Желев,Димитров,Кобурга,Станишев и останалата сган.

Много си прав, но колко хора ще те разберат? За мнозинството всеки, който намери нещо положително в режима на Тато е Комунист, всеки, който изкритикува Костов или Б.Б. е Комунист... пък и за други неща дават тая дефиниция без да жалят сили...

Затова брат, радвай се на Демокрацията, носи си бокса у джоба и трай. Тъй де, другото си е комунистическа отживелица хх
[center]Изображение[/center]

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 11 яну 2013 22:22

В "демократична" България всеки,който апелира за ред е наричан комунист,защото бередието отърва на много хора.В нашата Родина и народа се скапа.Народи се едно "демократично" поколение отрепки,дето хем не работят,хем хратутници при мама и тате,хем изпедерастяха,хем са и нахални,а ако случайно почнат да работят-бързо се разбира,че за нищо не стават-нито идват навреме,нито изпълняват каквото им се каже.Просто нищожества,поколението на Азис и повечето с 9-ки като старт на ЕГН-то са такива,а тези след 2000-ната направо не искам да ги коментирам.Те не знаят ред,те са обучени в демокрацията,която разбират-безредие,хленч ако някой те ръчка с остена,а ако някой иска да ти дръпне юздите е комунист 100%.Не знам за вас,но пред Соц-а кълна се,кръстя се,дядо ми бог да го прости,обикновен човечец,средностатистически дядка...ядеше редовно карловска луканка и салам закуска.Чували ли сте тези деликатеси?По 25-30 лева им е килото,някои не сте ги и опитвали,а на дядовата маса бяха нещо съвсем обикновено,храната изобщо не е била проблем за пенсионерите,да не говорим за младите.Това да нямаш пари за ток,вода,телефон - дори и чакълджиите,дори боклукчиите не го поставяха като проблем.Бензина да ви казвам ли колко беше?Но не беше само това.Ние уважавахме възрастните,дори чуждите възрастни.Примерно като 5-7 годишен да те прати дядка съсед до магазина,ами отиваш.Сега може и да го напсуват лапетата,а ако аз направех това дядовия шамар щеше веднага да долети и да ми запали врата,не,просто беше невъзможно такова държание.Сега гледам във ВИБОКС някакви келемета на 15 години настигат обикновен пенсионер,събарят го,ритат го,той им вика аз съм пенсионер бе,те му викат къв си бе и го бият още.Тогава това беше невъзможно,разбира те ли,не можеше да стане,не от страх от милицията,а от възпитанието и ценностите.Кво ми говорите подигравателно за онуй време,половината само за чували за Тато,но коментират "престъпленията" му.Впрочем Тато не е откраднал 1 лев дори,а Костов?А Пешо?А Желю селянина?А Кобурга - този окраде половин България,мръсен комарджия,дядо му ни закопа в 2 войни,тоз се върна да окраде де що има - гори,замъци,сякаш дядо му ги е притежавал...оня дойде в България гол като пушка.Аз винаги съм казвал,че се възхищавам на Китай.Те не срутиха системата,запазиха всичко стойностно в нея и я надградиха...не можеш ги стигна.Пазар номер 1 в света...а същевременно ако те хванат да крадеш - няма Амнести,няма Хелзинки,една торба с надпис КРАДЕЦ и на площад ТянАнМън да ти се смеят всички,а после и бой с пръчка,да се научиш.И има ред,и няма крадци,и просперират,и ще просперират.А тукашните въшливи демократи ще пъдят децата си навън очаквайки така да оправят родината си.Вие за мене се НЕЩАСТНИЦИ,тези,които бягате.Просто едни жалки ПОМИЯРИ и страхливци.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 11 яну 2013 23:37

ShooterMan написа:Мога да кажа,че колкото и да си врътката задниците ще трябва да признаете,че:

После обяснявай,как не си бил комунист,а си гледал реално на нещата...Никога повече комунизъм господа,разберете го това вече 8-) Колкото и да се се опитвате да манипулирате с изключително неверните си и нелепи аргументи ;) Хубавите неща на комунизмът се броят на пръстите на една ми ръка ! Едно от тях,което аз наистина много харесвам е това,че децата през учебните ваканции са били пращани по разни ниви и лозя и са се трудили,като по този начин са се учили на работа,колективност и т.н.Ако се помъча,мога да кажа,още 2-3 хубави неща на комунизмът,ама няма смисъл,както казах,никога повече...

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 12 яну 2013 19:21

Хубавите неща от комунизма са доста що се отнася до реда,морала и ценностите в обществото.А това което ти изтъкваш,бригадите - мога да ти кажа,че най-малко го изтъквам като положително.Да те научат на труд,а да не ти плащат?Малко си мяза на казармата,против съм,за безплатен труд - КЕЧ-а и циганите,именно те имат нужда от обучение в това направление.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 12 яну 2013 19:53

ShooterMan написа:Хубавите неща от комунизма са доста що се отнася до реда,морала и ценностите в обществото.А това което ти изтъкваш,бригадите - мога да ти кажа,че най-малко го изтъквам като положително.Да те научат на труд,а да не ти плащат?Малко си мяза на казармата,против съм,за безплатен труд - КЕЧ-а и циганите,именно те имат нужда от обучение в това направление.

Абе пич ти не познаваш,значението на думите...Какви ценности,какъв морал може да има народ,който е като вързана овца ? Кой иска ред,какъвто е имало през комунизмът ? Това не е ред,това е диктатура,разликата е огромна ! Относно бригадите,децата трябва да се учат на труд на колективност в името на успеха.Няма нужда от комерсиализъм,хубаво е да им се дават някакви лакомства и може би някой минимален лев. но не това е целта на тези бригади.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 12 яну 2013 23:46

Може и да си прав,не помня бригадите,бил съм малък.Помня обаче,че играех до късно,бях 5 годишен и никой не се притесняваше за мене,никой не ме е и закачал навън.Ако някой тука мисли,че днес може да остави 5 годишното си дете до 11 ч. навън и да не го наглежда,да е спокоен,че нищо няма да му се случи нека каже АЗ!За мене това беше ценност на онова общество,както и уважението към по-възрастните.Също и наркомани нямаше сред лапетата,нямаше и пияндурници,дегенерати от малки още.На 16 припалваха със страх някои първата си цигарка,това за мене също беше ценност.Нямаше и масови убийства,просто се живееше по-спокойно.През погледа и мътните спомени на 5 годишен пикльо това днес ми се струва уникално,непостижимо дори.Не мога да говоря за сблъсъците с диктатурата,за свобода на личността и тем подобни,не съм се сблъсквал с тях и сигурно щях да имам проблеми защото обичам да говоря не до там лицеприятни неща,но тази деградация на нашата страна последните години е плод на грешното тълкуване на демокрацията и България щеше да цъфне ако имаше своя Дън Сяо Пин както го имаха Китай,но ние имахме помияри и подлизурковци като Костов,Желев,Стоянов.И най-елементарния мозък би проумял,че една система градена 45 години не може да се преиначи за 1 ден и ако пробваш просто ще последва разруха на всичко съградено.А то беше доста,и днес всичко важно на което се опита икономиката на тая страна е строено през Соц-а - АЕЦ-а,ТЕЦ-ове,ВЕЦ-ове,Нефтохим,пристанища,БМФ....за 23 години мижетурките не са построили и един келяв кокошарник,но успяха да сринат металургията в лицето на Кремиковци,да сринат половината Енергетика,да окрадат народните пари с пирамидите,да създадат мутрите и бандитите,да превърнат цели областни центрова като Враца в западащи градове пълни с пенсионери.Ей това направиха тези лилипути.И към това плюя аз,ако може поне малко да вденеш какво точно искам да кажа.Диктатура има и днес,нали един човек отиде и хвърли домати пред парламента?Веднага го окошариха,а преди имаше и бити по протестите,защото е демокрация и може да си изказваш мнението.И вместо да сме като Китай,където да има една партия над мутрафоните и над икономическите интереси,тука икономическите интереси издигат политици....я се сети за Мишо Бирата,дето завода му посмъртно нямал да получи лиценз ако не беше демократичния ББ да натисне в обратна посока???В Китай това е просто невъзможно,има милионери,да,но се съобразяват с народа,иначе просто утре няма да са милионери,и има ред,а тука няма,и всеки хехранимайко със свити пари(защото са точно свити,а не спечелени) се държи като онбашия,с охрани от по 20 човека с пистолети,като в Дивия запад...

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 13 яну 2013 00:47

ShooterMan написа:Може и да си прав,не помня бригадите,бил съм малък.Помня обаче,че играех до късно,бях 5 годишен и никой не се притесняваше за мене,никой не ме е и закачал навън.Ако някой тука мисли,че днес може да остави 5 годишното си дете до 11 ч. навън и да не го наглежда,да е спокоен,че нищо няма да му се случи нека каже АЗ!За мене това беше ценност на онова общество,както и уважението към по-възрастните.Също и наркомани нямаше сред лапетата,нямаше и пияндурници,дегенерати от малки още.На 16 припалваха със страх някои първата си цигарка,това за мене също беше ценност.Нямаше и масови убийства,просто се живееше по-спокойно.През погледа и мътните спомени на 5 годишен пикльо това днес ми се струва уникално,непостижимо дори.Не мога да говоря за сблъсъците с диктатурата,за свобода на личността и тем подобни,не съм се сблъсквал с тях и сигурно щях да имам проблеми защото обичам да говоря не до там лицеприятни неща,но тази деградация на нашата страна последните години е плод на грешното тълкуване на демокрацията и България щеше да цъфне ако имаше своя Дън Сяо Пин както го имаха Китай,но ние имахме помияри и подлизурковци като Костов,Желев,Стоянов.И най-елементарния мозък би проумял,че една система градена 45 години не може да се преиначи за 1 ден и ако пробваш просто ще последва разруха на всичко съградено.А то беше доста,и днес всичко важно на което се опита икономиката на тая страна е строено през Соц-а - АЕЦ-а,ТЕЦ-ове,ВЕЦ-ове,Нефтохим,пристанища,БМФ....за 23 години мижетурките не са построили и един келяв кокошарник,но успяха да сринат металургията в лицето на Кремиковци,да сринат половината Енергетика,да окрадат народните пари с пирамидите,да създадат мутрите и бандитите,да превърнат цели областни центрова като Враца в западащи градове пълни с пенсионери.Ей това направиха тези лилипути.И към това плюя аз,ако може поне малко да вденеш какво точно искам да кажа.Диктатура има и днес,нали един човек отиде и хвърли домати пред парламента?Веднага го окошариха,а преди имаше и бити по протестите,защото е демокрация и може да си изказваш мнението.И вместо да сме като Китай,където да има една партия над мутрафоните и над икономическите интереси,тука икономическите интереси издигат политици....я се сети за Мишо Бирата,дето завода му посмъртно нямал да получи лиценз ако не беше демократичния ББ да натисне в обратна посока???В Китай това е просто невъзможно,има милионери,да,но се съобразяват с народа,иначе просто утре няма да са милионери,и има ред,а тука няма,и всеки хехранимайко със свити пари(защото са точно свити,а не спечелени) се държи като онбашия,с охрани от по 20 човека с пистолети,като в Дивия запад...

Пич,ще ти кажа,нещо което споменавам много често,когато някой започне да ми говори измислици,как едно време не се крадяло,не се е убивало,нямало е прстъпност и т.н. Единствената причина,това да остава така в съзнанието на хората е по простата причина,че тогава е имало медийно затъмнение и цензура.Ти,ако сега нямаш телевизия и интернет,как ще разбереш,че един къде си е станало убийство,изнасилване,кражба и т.н ? Представи си средностатистическият българин през 70-те год. живеещ в Пирдоб,е как аджеба няма да му се струва,че светът е мир и любов,при положение,че няма никаква идея,какво се случва извън малкото му градче.
Ето малко "непрестъпления" които можеш да прочетеш,ако не те мързи :
http://temanews.com/index.php?p=tema&iid=108&aid=2839
culture.actualno.com/news_233678.html
novanews.bg/news/view/2011/03/25/13980/%D0%9A%D0%BE%D0%B9-%D0%B5-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B8-%D0%B2-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/

Материали още,колкото искаш.Ако си мислиш,че престъпността и злото са се появили след 90-та година. значи си много наивен.

Върни се в “Свободна зона”