До всички, които реват за Кокала:
Абе вие, малоумни ли сте?! Не виждате ли, че всичко сега е заради Велев. Слаба, бих казал трагична физическа подготовка, играчите не могат да ходят след 60 мин, пролетта в първенството може да не е било фатално това, ама сега срещу Дебрецен и особено срещу Виляреал ще се забележи и то с просто око. Просто отбора не беше никакъв отбор под ръководството на Велев. Просто го смениха навреме, че да не се излага в Европа и в сериозните сблъсъци.
Миш-маш
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: кой да е треньор на левски
ndrangheta написа:Ратко да не го пипат до 2011-а.
След него - Бардон.Даже отсега да почват да го подготвят.
Ех, мечти.
Напълно съм съгласен. Ратко трябва да остане задължително.
За съжаление в Левски няма никаква политика по
отношение на треньорските кадри. Не се залага на
на бивши футболисти на отбора, които са се квали-
фицирали във ведущи школи и са добили практика
в западноевропейските първенства.
В това отношение показателни са примерите с
Николай Илиев, Илия Груев, Петър Хубчев, Илиян
Илиев, които дори не са привлечени в щабовете на
други треньори или на работа в школата.
За сметка на това Батков заложи на хора като Ву-
цов и Велев, които с нищо не се бяха доказали пре-
ди назначението им в Левски. Убеден съм, че потен-
циалът на цитираните по-горе четирима специа-
листи е значително по-голям от този, на досегаш-
ните двама старши треньори и дори и от този на
Ратко Достанич. А да не говорим, ако на някои от
тях беше възложено, организирането и воденето
на детско-юношеската школа.
Искам да кажа и няколко думи за Ратко Достанич.
Познавайки го като помощник на Муслин и амби-
цията с която провеждаше тренировъчния процес
и модерното му мислене, считах, че той е сравни-
телно добро решение. За съжаление, пропуснах, че
треньорът не само провежда тренировки, поставя
тактически задачи, но и трябва да определя съста-
ва на отбора и да търси подходящи изпълнители
за определени постове. За жалост, това което на-
блюдавам ме прави песимист.
1. И за най-големият лаик е видно, че Ортега не е
състезател с качества за Левски, а Достанич, дори
го наложи титуляр в вчерашната среща.
2. Левски разполага само с двама дефанзивни халфо-
ве. След контузията на Гаджев и сега и на Сърмов
няма подготвени състезатели в тази част на терена.
Не се работи нито с Лъчезар Балтанов и Мариан Ог-
нянов, нито с юноши на отбора, за да запълнят създа-
дената празнина. Не се експериментира с преквали-
фицирането, примерно на Генев, Милиев, Миланов,
Минев, да играят в дефанзивната част на халфовата
линия. Връщането на Бардон, Тасевски или Симонович
в тази част е неефективно, тъй като и тримата не
притежават типичните черти на разбивачи.
3. Централната защитна двойка в лицето на Топузаков
и Рабех не е синхронизирана и еднотипна. Отстъпва
прекалено назад и отваря големи пространства за
нахлуването на нападатели на противника. А това,
че играят в линия и са сравнително бавни, доведоха
до редица неразбории пред нашата врата.
4. При създадената ситуация и при наказанието и кон-
тузията на Сърмов, мисля че е уместно в халфовата
линия да бъдат преквалифицирани двама от централ-
ните защитници или Миланов. За съжаление времето
е безкрайно малко и това трябваше да бъде сторено
по време на двуседмичното прекъсване.
5. При слабата форма, в която се намират Жоазиньо и
Г.Христов, на тези позиции биха могли да играят, сът-
ветно Ники Димитров /Йовов/, Бардон /Йовов/, но в
никакъв случай Ортега.
6. В по-леките мачове задължително е използването
на Лъчезар Балтанов, М.Огнянов, Балджийски и Та-
баков.
Винаги съм уважавал, треньори, които експеримен-
тират и търсят подходящи позиции на своите със-
тезатели. Не са малко примерите в това отношение,
когато нападатели са ставали халфове или бекове,
както и обратното. А след трансформациите са ста-
вали и национали.
отношение на треньорските кадри. Не се залага на
на бивши футболисти на отбора, които са се квали-
фицирали във ведущи школи и са добили практика
в западноевропейските първенства.
В това отношение показателни са примерите с
Николай Илиев, Илия Груев, Петър Хубчев, Илиян
Илиев, които дори не са привлечени в щабовете на
други треньори или на работа в школата.
За сметка на това Батков заложи на хора като Ву-
цов и Велев, които с нищо не се бяха доказали пре-
ди назначението им в Левски. Убеден съм, че потен-
циалът на цитираните по-горе четирима специа-
листи е значително по-голям от този, на досегаш-
ните двама старши треньори и дори и от този на
Ратко Достанич. А да не говорим, ако на някои от
тях беше възложено, организирането и воденето
на детско-юношеската школа.
Искам да кажа и няколко думи за Ратко Достанич.
Познавайки го като помощник на Муслин и амби-
цията с която провеждаше тренировъчния процес
и модерното му мислене, считах, че той е сравни-
телно добро решение. За съжаление, пропуснах, че
треньорът не само провежда тренировки, поставя
тактически задачи, но и трябва да определя съста-
ва на отбора и да търси подходящи изпълнители
за определени постове. За жалост, това което на-
блюдавам ме прави песимист.
1. И за най-големият лаик е видно, че Ортега не е
състезател с качества за Левски, а Достанич, дори
го наложи титуляр в вчерашната среща.
2. Левски разполага само с двама дефанзивни халфо-
ве. След контузията на Гаджев и сега и на Сърмов
няма подготвени състезатели в тази част на терена.
Не се работи нито с Лъчезар Балтанов и Мариан Ог-
нянов, нито с юноши на отбора, за да запълнят създа-
дената празнина. Не се експериментира с преквали-
фицирането, примерно на Генев, Милиев, Миланов,
Минев, да играят в дефанзивната част на халфовата
линия. Връщането на Бардон, Тасевски или Симонович
в тази част е неефективно, тъй като и тримата не
притежават типичните черти на разбивачи.
3. Централната защитна двойка в лицето на Топузаков
и Рабех не е синхронизирана и еднотипна. Отстъпва
прекалено назад и отваря големи пространства за
нахлуването на нападатели на противника. А това,
че играят в линия и са сравнително бавни, доведоха
до редица неразбории пред нашата врата.
4. При създадената ситуация и при наказанието и кон-
тузията на Сърмов, мисля че е уместно в халфовата
линия да бъдат преквалифицирани двама от централ-
ните защитници или Миланов. За съжаление времето
е безкрайно малко и това трябваше да бъде сторено
по време на двуседмичното прекъсване.
5. При слабата форма, в която се намират Жоазиньо и
Г.Христов, на тези позиции биха могли да играят, сът-
ветно Ники Димитров /Йовов/, Бардон /Йовов/, но в
никакъв случай Ортега.
6. В по-леките мачове задължително е използването
на Лъчезар Балтанов, М.Огнянов, Балджийски и Та-
баков.
Винаги съм уважавал, треньори, които експеримен-
тират и търсят подходящи позиции на своите със-
тезатели. Не са малко примерите в това отношение,
когато нападатели са ставали халфове или бекове,
както и обратното. А след трансформациите са ста-
вали и национали.
Върнете Овчеглавия, той ви подхожда най-много. 

Re: Гонзо май нещо се е объркал?
Що да се е объркал Гонзо?
Това, което казва, си е напълно резонно. Ратко дойде в заварено положение с футболисти, играещи по една схема години наред. Сега се опитва да налага свое виждане, но просто няма как да стане така светкавично и в движение.
За вчера най ме беше яд на това, че едва се движеха по терена, все едно не са почивали две седмици, ами са играли пет мача.
Това, което казва, си е напълно резонно. Ратко дойде в заварено положение с футболисти, играещи по една схема години наред. Сега се опитва да налага свое виждане, но просто няма как да стане така светкавично и в движение.
За вчера най ме беше яд на това, че едва се движеха по терена, все едно не са почивали две седмици, ами са играли пет мача.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!
Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!
Скоро треньор на ЛЕВСКИ ще е Гонзо!!!
От как бай Ганя е начело, за сините фенове най-голямата радост е победата над ЦСКА. Къде с късмет, къде със съдийски аванти, но победите са факт. И бай Ганя използва еуфорията покрай това събитие да поскача заедно с верните фенове, да пообещае малко светло бъдеще, да обяви пред медиите, че неговия отбор играе като Барселона /а на моменти и по-добре/ и гордо да засуче мустак и плюейки против нещастниците от комунистиеческото гадно отборче гордо и величествено да напусне стадиона. И милия син фен изпада в екстаз и умиление, представяйки си светлото бъдеще. То шампионска лига. то нови играчи, то доминация у нас и чужбина.
Да, ама неееее /както казваше един наш телевизионер/. Синият / а и всеки друг/ фен може да скандира и да очаква каквото си иска, но когато говорим за футбол, рано или късно стигаме до думичката ПАРИ. Пари, уважаеми/и неуважаеми/ фенове няма. Няма бе, просто няма. За да замажем положението и очичките на синия фен, ще махнем гадния кокал и некадърния Боримиров и ще доведем специалиста от световна величина Ратко , а за директор, о . боже мой, ами да-Гонзо-идолът на синия фен. Нямал образование-ми голяма работа, то и без това всеки разбира от футбол , а той е идол. ПОмните ли как с превързана глава победи ЦСКА, а? Нищо, че начупи на половината отбор главите с лакти и още 20-а минута трябваше да бъде изгонен /не от стадиона, а от града/, ама тва са стари работи. Бития бит, и т.н.
И нещата се укротяват- за малко, ама пък ако вземе случайно да се побеждава, оооо ,чудо-всичко е наред. Тогава останалото ще го свършат така наречените журналистчета, дето висят като кученца на банкетите нейде по края на масите и викат наздраве с чашка трофейно питиенце, ехххх милите. Та те ще обеснят на феновете колко добър е отбора , как в него играят най-добрите играчи на планетата и как догодина просто ще прегазят всички в Шампионската лига /за БГ да не говорим?
Тренерчето през това време гледа много много да не се пречка на Бай Ганя, купува си джип и джапанки и кротко си кюта от мач на мач само да даде след мача пресконференция, в която да обясни,че няма претенции към съдията, че терена е ужасен, че е гадно като вали и той ще се оплаче и т.н.
И всичко така, докато дойде БАТЕ или някой подобен. И пак започва после всичко от начало- реорганизация и подмладяване / с 34-35 годишни играчи/
И феновете пак си задават въпроса : Кой да е треньор на Левски? /оправи си заглавието приятелю, поне името му пиши с главна буква/
А правилният въпрос е : КОЙ ДА Е ПРЕЗИДЕНТ НА ЛЕВСКИ?
Да, ама неееее /както казваше един наш телевизионер/. Синият / а и всеки друг/ фен може да скандира и да очаква каквото си иска, но когато говорим за футбол, рано или късно стигаме до думичката ПАРИ. Пари, уважаеми/и неуважаеми/ фенове няма. Няма бе, просто няма. За да замажем положението и очичките на синия фен, ще махнем гадния кокал и некадърния Боримиров и ще доведем специалиста от световна величина Ратко , а за директор, о . боже мой, ами да-Гонзо-идолът на синия фен. Нямал образование-ми голяма работа, то и без това всеки разбира от футбол , а той е идол. ПОмните ли как с превързана глава победи ЦСКА, а? Нищо, че начупи на половината отбор главите с лакти и още 20-а минута трябваше да бъде изгонен /не от стадиона, а от града/, ама тва са стари работи. Бития бит, и т.н.
И нещата се укротяват- за малко, ама пък ако вземе случайно да се побеждава, оооо ,чудо-всичко е наред. Тогава останалото ще го свършат така наречените журналистчета, дето висят като кученца на банкетите нейде по края на масите и викат наздраве с чашка трофейно питиенце, ехххх милите. Та те ще обеснят на феновете колко добър е отбора , как в него играят най-добрите играчи на планетата и как догодина просто ще прегазят всички в Шампионската лига /за БГ да не говорим?
Тренерчето през това време гледа много много да не се пречка на Бай Ганя, купува си джип и джапанки и кротко си кюта от мач на мач само да даде след мача пресконференция, в която да обясни,че няма претенции към съдията, че терена е ужасен, че е гадно като вали и той ще се оплаче и т.н.
И всичко така, докато дойде БАТЕ или някой подобен. И пак започва после всичко от начало- реорганизация и подмладяване / с 34-35 годишни играчи/
И феновете пак си задават въпроса : Кой да е треньор на Левски? /оправи си заглавието приятелю, поне името му пиши с главна буква/
А правилният въпрос е : КОЙ ДА Е ПРЕЗИДЕНТ НА ЛЕВСКИ?
killer написа:kroko1914 написа:groti написа:Значи кой ще е зависи само от мустакатия педер. Иначе какво искаме ние е друг въпрос. Лично аз съм си казвал мнението. Първо трябва да се направи дългосрочен план,какво искаме да постигнеме и как да се развиваме. След това Гочето с контракт за 1,5 г. през това време Груев и Йовов (евентуално последния..чувал съм че създава проблеми,но дали е истина не знам),изкарват няколко практики назапад и тренират юноши и дублиращ отбор,оглеждат за МЛАДИ,перспективни играчи,които да привлекат и след 2 години имаме един много сериозен и сравнително евтино постигнат отбор.
Абсолютно съм съгласен:)))) 1 глас за Гочето!!!
Гочето не е варианта за Левски, неговите разбирания са защитен футбол и тотално подсигуряване отзад, а отпред - каквото стане. Най-много да ни доведе отново Видолов.
Казвам ви - треньор от чужбина, и то от бяла държава - англичанини, холандец, швед. Треньорът на Дебрецен също става.
Трябва треньор, който ще си избере играчи, ще си ги нареди на терена и ще работи на спокоствие с тях поне за 3-4 години. Писна ми от анонимници с договори 2+1, които в най-добрия случай се изпълняват до 1,5 години.
Тук не хвана идеята ми. Говориме за отбор след 2-3 години. Дотогава с тези футболисти има един единствен треньор,който може да изтиска максимума,ако ще и с антифутбол. От днес за утре няма как да стане номера. Трябва да има някаква последователност. Тази последователност за мен е да се вземе треньор,който 1-2 години да се учи в школите на Левски,да види какво излиза оттам.Писна ми от куци трансфери. Все си мисля,че ако имахме треньори и ръководители,които гледат децата в момента в отбора щяха да играят Ивелин Попов,Бандаловски, Цачев,Балтанов,Генев и още и още. За сметка на това имаме Еньо,Симонович,Рабех (който е добър футболист...ама по принцип. не винаги) и т.н. Стига вече. Лично аз не съм фен на Гочето,като цяло,но той е доказал,че може да поеме отбор и да го вдигне на крака. Пък нека Груев/И.Илиев/Йовов или който се сетиш да изкарат 1-2 години практики,да видят школата,да работят с децата и ако покажат качества да оглавят отбора. А откога треньора на Дебрецен не е анонимник? Кога го чу като треньор за 1-ви път? Между другото и аз харесах как стои отбора му в тези мачове.И защо си мислиш,че можеме да вземеме и да плащаме на доказан треньор от Западна Европа? Немислимо е. В Швеция сигурно масажистите в детските отбори взимат повече отколкото би им дал батко.
110 години любов!
gun175 написа:Скоро треньор на ЛЕВСКИ ще е Гонзо!!!
Доколкото се чува той и в момента е.
110 години любов!
yasen написа:До всички, които реват за Кокала:
Абе вие, малоумни ли сте?! Не виждате ли, че всичко сега е заради Велев. Слаба, бих казал трагична физическа подготовка, играчите не могат да ходят след 60 мин, пролетта в първенството може да не е било фатално това, ама сега срещу Дебрецен и особено срещу Виляреал ще се забележи и то с просто око. Просто отбора не беше никакъв отбор под ръководството на Велев. Просто го смениха навреме, че да не се излага в Европа и в сериозните сблъсъци.
Не знам малоумен ли съм,ама да те питам как би направил подготовка за 2 седмици? Какво очакваш от 2 седмици подготовка,бе пич? Велев ли е виновен,че започнахме в турнирите толкова рано? Или,че първенството завърши толкова късно. Аре нема нужда. Отбора не бил никакъв отбор (ебаси израза) под ръководството на Велев? Сериозно? Левски би основните си конкуренти за титлата.БЕЗАПЕЛАЦИОННО.Колко мача обърна Левски под ръководството на Велев,колко пъти под ръководството на Ратко? Добре че,досега не се изложихме в мачовете с азерските и унгарските колоси...
110 години любов!