Национал живее с баничка на ден

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Национал живее с баничка на ден

Мнениеот ehh » 09 яну 2013 11:43

23-годишният национал по лека атлетика Йордан Петров, представил България на световното по полумаратон в Каварна, се прицели в Олимпиадата в Рио. Талантливият състезател от Добрич извървя кратък път до върха на лекоатлетическите първенства у нас и в чужбина. С голяма воля и къртовски труд в тренировките амбицията му го заведе в националния ни тим в Царицата на спортовете само след 2-годишна работа и хиляди навъртени километри.

Данчо влиза в спорта като футболист на Добруджа. Бил е най-бързият на терена и затова веднъж треньорът му Съби Николаев го завел на лекоатлетическо състезание между ученици в центъра на града. Станал първи, след което всички специалисти били категорични, че той има дарба и трябва да я развие.

Сега мечтата му е да участва на Игрите в Бразилия през 2016 година и да докаже, че в дългите бягания българите може и да не дишат праха на кенийци и етиопци.

Още тук: http://gong.bg/view_article.php?article_id=320353

След като прочетете цялата статия в линка, идеята ми е следната: дали не е достатъчно сериозна кауза, освен да помагаш на болни деца или деца сираци, да помагаш и на подобни хора, като това момче. Ясно е, че пари по друг начин едва ли ще дойдат отнякъде.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Re: Национал живее с баничка на ден

Мнениеот child in time » 09 яну 2013 11:48

Парите от ТОТОто къде отиват? Нали точно за спорт са предназначени? Ако се разпределят както трябва няма причина да се стига до такова положение! Всеки път се убеждавам че в тая държава има достатъчно пари но винаги се разпределят със схеми на тоя и ония!
Идеята ми е да спрат да ни скубят за щяло и не щяло и да вземат да разпределят парите както трябва!
Не съм нито банка нито пък ми капят пари от небето , че да давам на всякъде!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
MaRTo1233
Контакти:

Мнениеот MaRTo1233 » 09 яну 2013 11:50

България...

На година се правят по 10-ки Молове .... толкова ли не може някой да финансира това момче а не се иска много ... А да не говорим колко фондации има спортни като тази на Бербатов....
[center]ИзображениеИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
boi4eto68
Контакти:

Мнениеот boi4eto68 » 09 яну 2013 12:04

Момчето явно е талантливо, но предпочитам да помогна на болен човек и го правя с дребни суми. Това момче нека го спонсорира държавата, това е мнението ми!

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 09 яну 2013 12:10

Като цяло в България има примери на доста спонсорирани единични спортисти но
все са по шуробадженашка линия или едва след като са постигнали наистина голям успех.
УСПЕХ на момчето и дано прослави България и като разказва историята си след удпехите
да им стане неудобно на някои хора от които зависят нещата.
Вижте и думата "национал" и то по лека атлетика а не някой от по-малко атрактивните спортове,
федерацията не знам къде спи а не помогне на момчето.

Потребителски аватар
Beck's
Контакти:

Мнениеот Beck's » 09 яну 2013 12:52

Ето за това е "Фондация Димитър Бербатов"!
Номинирате момчето и евентуално ще му се помогне да си развие таланта .

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 09 яну 2013 13:06

За мен това не е никакво спонсориране от страна на държавата. Не може да оставиш някой, който се вижда, че е талант, да живее по този начин. Но иначе после се чудят, защо този бягал в онази държава. В друга държава това момче отдавна щеше да е дръпнато от средата, в която живее, и щеше да мисли само за спорт.
А фондацията на Бербатов не е ли за по-малки деца?
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
Beck's
Контакти:

Мнениеот Beck's » 09 яну 2013 13:17

ehh написа:За мен това не е никакво спонсориране от страна на държавата. Не може да оставиш някой, който се вижда, че е талант, да живее по този начин. Но иначе после се чудят, защо този бягал в онази държава. В друга държава това момче отдавна щеше да е дръпнато от средата, в която живее, и щеше да мисли само за спорт.
А фондацията на Бербатов не е ли за по-малки деца?

Мисля, че е за по малки деца, но се правят изключения, особенно момчето дори не е завършило още, предстои му бал и тн.

Потребителски аватар
Виктор 1914
Контакти:

Мнениеот Виктор 1914 » 09 яну 2013 13:45

Поредният ни талант, който за съжаление може да бъде "затрит"... Къде е БОК и Стефка Костадионова? Тя толкова пари налапа с Нейков, а още има национални спортисти, които едвам свързват двата края. Спортове като Лакрос, Ръгби и т.н. в които нямаме традиции, получават много пари, а в леката атлетика, нямат с какво да се хранят някои...
[rimg]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/292522_10200395667711842_1360105554_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 09 яну 2013 13:56

child in time написа:Парите от ТОТОто къде отиват? Нали точно за спорт са предназначени? Ако се разпределят както трябва няма причина да се стига до такова положение! Всеки път се убеждавам че в тая държава има достатъчно пари но винаги се разпределят със схеми на тоя и ония!
Идеята ми е да спрат да ни скубят за щяло и не щяло и да вземат да разпределят парите както трябва!
Не съм нито банка нито пък ми капят пари от небето , че да давам на всякъде!

Тотото отдавна го съсипаха. Както и спорта. А парите, колкото и да са малко, хич не се вижда къде отиват, така е. Когато пък се види, по-добре да не си видял. Ако можеше сами да си управляваме парите от данъци...
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Върни се в “Други спортове”