След като през тази седмица Григор Димитров демонстрира великолепна игра и достигна до исторически за българския тенис първи финал на ниво АТР, букмейкърите определиха хасковлията като фаворит за титлата в Сидни.
Bet365 оцени шансовете на първата ни ракета да триумфира с трофея с коефициент от 5,00, на второ място е водачът в основната схема Джон Изнър с 6,00, а третата позиция си разделят Жил Симон, Кевин Андерсън и звездата на домакините Бърнард Томич с коефициент 9,00.
Припомняме ви, че жребият определи на старта Григор Димитров да се изправи срещу италианеца Фабио Фонини, който в момента се намира под №45 в световната ранглиста, а през 2011 г. записа най-доброто си класиране, достигайки до №32.
На фона на прогнозите на букмейкърите за крайния победител в турнира, първата ни ракета нормално е определен за пълен фаворит и в двубоя си срещу италианеца с коефициент 1,22, докато победа за Фонини е оценена с 4,00.
Ако Григор успее да преодолее съпротивата на първия си съперник и се класира за втори кръг, това ще му донесе $7,550 от наградния фонд и 20 точки за АТР ранглистата, а в спора за място на четвъртфиналите ще срещне победителя от двубоя между Марсел Гранойерс и представителя на домакините Матьо Ебдън, който от началото на 2013 г. работи с бившия треньор на Гришо - Питър Макнамара.
Все пак съществува вероятност Григор Димитров и неговият екип да предпочетат почивката през следващата седмица и хасковлията да пропусне състезанието в Сидни, за да бъде свеж за предстоящите сблъсъци на Australian Open.
ТеnnisKafe.com
Григор Димитров-фаворит за титлата в Сидни според букмейкъри
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Григор Димитров-фаворит за титлата в Сидни според букмейкъри
[wrapimg=]http://media.tumblr.com/tumblr_m8b1dmmBIe1qka6nwo13_500.gif[/wrapimg]
Re: Григор Димитров-фаворит за титлата в Сидни според букмейкъри
Дай боже да спечели!
[center]"Nothing is too ugly for this world, I think it’s just that people pretend not to see.”[/center]
Според мен ще си оттегли заявката за турнира,но до няколко часа ще бъде ясно дали ще участва на турнира.Миналата година по същото време Гришата буквално бягаше от корта на Хопмън къп за да хване самолета за турнира в Сидни.Но тогава бързаше защото трябваше да играе квалификации за влизане в основната схема.365дни по-късно вече е фаворит за титлата.Успех на Гришата,дано с щабът вземат най-правилното за него решение каквото и да било то.
- shotgun blues
- Контакти:
Ако участва на турнирът и победи Фонини,си мисля че ще се класира поне за 1/4 финалите,защото Гранойерс и особенно другият нищо не ми говорят
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]
Това че на теб не ти говорят нищо,не означава че са слаби 

[wrapimg=]http://media.tumblr.com/tumblr_m8b1dmmBIe1qka6nwo13_500.gif[/wrapimg]

Само дето М.Гранойерс в момента е 34-ти в ранглистата и е пред Григор. Иначе мисля че миналата година
играха и Григор май победи в един от турнирите в който стигна на 1/2 финал.
shotgun blues написа:Ако участва на турнирът и победи Фонини,си мисля че ще се класира поне за 1/4 финалите,защото Гранойерс и особенно другият нищо не ми говорят
Гранойерс е някъде около 32-34 място по памет,но силната му настилка е клеят.Но е доста добър играч.Ебдън няма някакви значителни успехи.Гледал съм му няколко мача доста приличен играч и ако му върви играта може да обърка много сметки на играчи извън топ 10.Но с тениса който игра Григор в Бризбейн може би трудно би загубил от играч извън голямата четворка.Но все пак нека не слагаме каруцата пред коня.
Гранойерс също така мисля че беше и в топ 20 по едно време макар и за малко не е случаен !!!
Много е смешно как хора, които не са хващали ракета през живота си коментират тенис. Тоя бил такъв, оня такъв...щото не съм ги чувал. Като начало Григор може изобщо да не играе в Сидни, а тия го направиха фаворит. Играта му все още не е на такова високо ниво, а годината му тепърва започва. С наближаването на сезона на трева и особено на американските турнири ще е във вихъра си и точно тогава трябва да очакваме големите успехи за сезона. Момчето е сериозно, новите треньори са доста по-земни хора от Муратоглу и от тук трябва да гледа само нагоре, но е излишно по български да го издигаме до небетео, защото на практика нищо не е направил все още...и той го знае!
Много израстна Григор за последната година.Да си призная гледах само финала от целия турнир тази седмица, но ми направи впечатление колко много е подобрил бекхенда си.Естествено има да работи върху психиката си на победил, трябва повече да си вярва,качествата ги има.Що се отнася до предстоящия турнир, това че е фаворит дано не му изсипе допълнително напрежение.