Македонският национал се изгаври с Локомотив Пловдив

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Re: Македонският национал се изгаври с Локомотив Пловдив

Мнениеот Raoul_Duke » 06 яну 2013 00:01

Модератор ЛокоПД написа:За Славия нещо да кажеш ?

Какво да кажа? За тях говори достатъчно другаря Йорданов :lol:
Факт е, че те единствени от най-старите и ДОСЕГА СЪЩЕСТВУВАЩИ (дебело подчертавам "досега"), имат протокол. Ботев, Левски и ЧМ имат други материали, които водят към съответните години. Но са достатъчно ясни и достоверни и без да са "протоколи".
А нещо за протокола на ЖСК да кажеш? Такъв май също липсва, питай Ангел ако не ми вярваш ;)
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg

[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]
Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 06 яну 2013 00:09

Raoul_Duke написа:
Модератор ЛокоПД написа:За Славия нещо да кажеш ?

Какво да кажа? За тях говори достатъчно другаря Йорданов :lol:
Факт е, че те единствени от най-старите и ДОСЕГА СЪЩЕСТВУВАЩИ (дебело подчертавам "досега"), са единствени, които имат протокол. Ботев, Левски и ЧМ имат други материали, които водят към съответните години. Но са достатъчно ясни и достоверни и без да са "протоколи".
А нещо за протокола на ЖСК да кажеш? Такъв май също липсва, питай Ангел ако не ми вярваш ;)

Кои са "другите материали",които са "достатъчно ясни и достоверни",отнасящи се до Ботев ПД ?

Нали вие твърдите,че сме създадени 1936 г.? Би трябвало да си по-добре запознат с протокола на ЖСК и от коя година е.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Мнениеот Raoul_Duke » 06 яну 2013 00:13

Модератор ЛокоПД написа: Би трябвало да си по-добре запознат с протокола на ЖСК и от коя година е.

ЖСК-то си е от 35-та, това е ясно. Въпросът е, че няма протокол! Това променя ли фактите за миналото на този клуб? Не разбира се. Има много начини за доказване на нещо. Протоколът е само един от тях и не е задължителен ;)
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg

[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]
Изображение[/offtopic]

kubik
Контакти:

Мнениеот kubik » 06 яну 2013 00:55

Raoul_Duke написа:
Модератор ЛокоПД написа: Би трябвало да си по-добре запознат с протокола на ЖСК и от коя година е.

ЖСК-то си е от 35-та, това е ясно. Въпросът е, че няма протокол! Това променя ли фактите за миналото на този клуб? Не разбира се. Има много начини за доказване на нещо. Протоколът е само един от тях и не е задължителен ;)

Ok.Не задължителен,така да бъде.Да бъде на твойто.
Всеки клуб от съществуването си от годината на създаване започва да играе футбол.Дали приятелски,дали официални срещи.Играе,нали?
Въпрос :Ботев с кой е играл през 1912 или 1913 например? :)
Локомотив Пловдив е моята душа, Пловдив е моя град ,а Лаута е моя дом !!!

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 06 яну 2013 02:00

kubik написа:Въпрос :Ботев с кой е играл през 1912 или 1913 например? :)

До 1917 година не са играли с никой.Не е отбелязано в никоя статистика,няма данни и в Градския архив на Пловдив.А мачове през този период в Пловдив са се играли.Има документиран мач между отбора на Св.Августин и софийски отбор - всичко е описано,има и обща снимка на двата отбора - с футболни топки,футболни екипи,емблеми на екипите и т.н.

http://www.loko-pd.com/wp-content/uploa ... 5/il.6.jpg
Сега сигурно ще се окаже,че и това не е задължително... :roll:
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 06 яну 2013 09:18

Гледам, че вчера сте се позабавлявали :mrgreen: , но когато написах, за "липсите" при Ботев, в отговор на запитването затова - къде е нашата купа?..То.... далеч нямах предвид само "изтърканата" вече тема за липсващият им "учредителен протокол"... например можеха да кажат още - къде е НОТАРИАЛНИЯТ им АКТ за ИЗКОННОТО им игрище дарено им през 20-те години от пловдивската управа, вместо сега постоянно да ни го набиват това "Колежа" като нещо, което има някаква историческа връзка с тях, 'щото ако си говорим за "ПРИСВОЯВАНЕ НА ИСТОРИЯ" под някаква форма, то тук можем май повече да намерим нещо. отколкото при това, в което те ни обвиняват БЕЗ ДОРИ ДА ЗНАЯТ КАКВО ГОВОРЯТ... ФАКТ!!! Всъщност отборът на Ботев Пловдив можем с абсолютна сигурност да кажем, че няма никаква връзка /особен историческа/ с Френския колеж. Не говорим, че с игрището, което те сега толкова свойски наричат "Колежа" пък не ги свързва абсолютно нищо до 1959-та, когато отново УПРАВЛЯВАЩИТЕ решават да дадат това място на военните, които да им направят стадион...

Красота Вяра и Борба пак се е отдал на боравенето с ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ, но ще ми е интересно друго.... оставете на страна липсата на "учредителният" протокол на Ботев... т'ва просто е един документ, който да приемем, че е загубен или унищожен... На мен лично ще ми е интересно хора като него, които се смятат за толкова компетентни, че да правят такива квалификации като тази - "Вашата история е една голяма чиния със спагети без начало и край.Вашите самонаричания и самозвания изхвърляния предизвикват само смях.".... Та... Дали този човек може да ни изброи и посочи по дати и източници всички ДОКУМЕНТИРАНИ мачове на неговият Ботев в периода март 1912 г. (когато би трябвало да са създадени) до март 1923 г., когато е дадено началото на ПЪРВОТО градско първенство? 'щото като гледам как свободно говорят и дават квалификации и определения за другите и най-лошото - мислят се за хора, които могат да дават ОЦЕНКИ, то нека видим КАКВО ЗНАЯТ И КАКВО МОГАТ ДА КАЖАТ ЗА СОБСТВЕНИЯ им отбор, когато става въпрос за КОНКРЕТНИ НЕЩА... 'щото като ги слушаме то ПО-ГОЛЕМИ от тях няма...
Изображение

Потребителски аватар
Pupper_
Контакти:

Мнениеот Pupper_ » 06 яну 2013 09:29

Честита Нова Година! Здраве в семейството и радост по стадионите на Пловдив!
Стига с това дребнаво поведение. Мненията дори не са по темата!

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 06 яну 2013 09:47

Честита Нова година и на теб и всички пожелания да ти се връщат Pupper_...

Когато едно нещо е НЕДОБРОНАМЕРЕНО обаче няма как да не му се обръща внимание... Ето например Красота Вярва Борба говори за хора, които явно ОТНОВО непознава като за "бракониери" (вероятно тук има предвид "иманяри"), а всъщност говори за хора, които са ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ на ПЛОВДИВ и на които дължим цялото си ПРАИСТОРИЧЕСКО наследство, за което са дали няколко десетилетия от живота си и ако трябв да сме по-точни - целият трудоспособен живот.... Говорят с такова завидно самочувствие за неща, за които СЪЩО НИЩО НЕЗНАЯТ, но НАСТОЯВАТ... Ами да вземат малко да седнат, да попрочетат - СТИГА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.... Говорят за някакви ПРЕДПОЛАГАЕМИ ИМЕНА, на града ни, които аз лично не съм сигурен, че са засвидетелствани някъде като такива, а не знаят, че ОБЛАСТТА, ЧИЙТО АДМИНИСТРАТИВЕН ЦЕНТЪР Е БИЛ НАШИЯТ ГРАД Е НОСИЛА ИМЕТО "БЕСИКА"... Ами млко повече се ИНТЕРЕСУВАЙТЕ бе майна, 'щото се получават наистина смешни неща да ни размахвате направени от вас картинки на такива като Теренции Варо Лукул, който изтребвал ГРАЖДАНИТЕ на нашият град!!! СМЕШНО Е!!!

Специално за Красота Вяра Борба помествам фрагмент от картата на Абрахам Ортелиус от годината 1585... Явно хората отпреди 1912-та повече са знаели за местната ни история!!! :mrgreen:

Изображение

Всъщност... това е ПОКАЗАТЕЛНО за цялото ви отношение в такива дискусии с нас.... САМО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!!!
Изображение

sky1
Контакти:

Мнениеот sky1 » 06 яну 2013 09:52

Първо за много години.
Интересно ми стана аршина на модератота за това кое е по темата и кое не. Когато буквално са се “оакали” всичко се трие понеже не е по темата,а когато смятат, че са “големци” по някой въпрос нещата продължават да стоят.Въпрос на принципи, както се казва. От тук човек може да си направи извода, аджеба с какви хора спори. В тази лаладжийница, нито човека Х ще убедя ,че съм прав, нито човека Х ще убеди мен за правотата на своето мнение.
Та по втората тема- историческата. Гледах интервю на директора на Историческият музей в Пловдив, който говореше за Ботев и неговото създаване. Та той беше убеден в това,че няма как годината да бъде подменена, защото на база косвени доказателства всичко води за 1912 година. Има Златна книга има и други брошури за 15 годишнина,20 годишнина и тн. Нещата за разлика от сега са били със много живи свидетели, нямало е как в този кратък период нещата да бъдат тотално подменени. Подписи на Каблешков и Фердинант, говорят повече от думи на Кубик и Модератор Локо Пловдив. А и както каза директора на Историческият музей, което ми направи силно впечатление, е че тогава хората са били много ревниви на тема история и са се опитвали да бъдат максимално коректни. Та аз вярвам в думите и документите на хора преки свидетели на историята, въпреки че протокол няма. Защото едва ли един лист хартия е повече от думите и подписите на видни личности.А да не забравяме,че никой не е казал тогава, че това е лъжа.
А сега да се върнем на Локото. По принцип всеки се чувства такъв какъвто той самият иска да бъде.Щом сте Спортклубовци такива бъдете. Смешното в цялата история е ,че това става след цели 85 години.Хоп едната година имате празненства за 75 годишнина,хоп на другата за 85.Това е странното в цялата история. Всеки има право да пише книги и това не прави автора на книгата все и всьо.
И един въпрос към запознатите-беше ми странна една картинка как 10 човека (не съм сигурен за бройката) от Спортклуб се местят в днешното Локо. И това е доказателство за приемственост и Спортклуб става водещ. Е питам се аз като от Кюстендил дойдоха повече от 10 човека защо те не станаха водещ отбор.
ПС: Владо водихме един дълъг разговор за строителството на бази и тн. Ти ме обещаваше, че всичко е прах в очите и как няма да имаме нито база нито стадион. Та да питам профилактично дали още си на това мнение, въпреки ,че по базата нещата са вече доста видими.
Умно момче си, но за жалост няма все още човек на света да знае от всичко най-много, затова понякога вярвай на думи на хора които са по запознати с теб за някой неща.Защото да не стане от всезнайко да се превърнеш в недознайко :idea:

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 06 яну 2013 10:07

Sky1... Върни се на дискусиите, които водихме с теб и ще се УБЕДИШ, че СПОРА, който водихме бе за СТАДИОНА ви, за който ти ме убеждаваше, че едва ли не му започва строежа... Тогава за БАЗИ изобщо не сме дискутирали.... Говорихме си затова каква е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ИДЕЕН и РАБОТЕН ПРОЕКТ, при което ти ме определи като човек, който незнае какво говори и с това приключихме... Към момента така или иначе аз лично незнам какво стана с РАБОТНИЯ ви проект за стадиона и такъв дали има изобщо изготвен... Така че... айде да ни си "играем" пак с думите и най-вече с ТЕМИТЕ...
Изображение

Върни се в “Локо Пловдив”