„Надявам се, че заедно с Анатоли Нанков ще вземат правилното решение и ще се разделим нормално“, призна един от шефовете в ЦСКА
„Никой не искаше Стойчо на „Армията“, заяви изпълнителният директор Венцислав Живков. Един от шефовете в „армейския“ клуб призна, че и той не е имал желание да работи с легендата на „червените“. Както е известно, преди броени минути Младенов бе уволнен от Живков по изричното желание на собствениците Димитър Борисов и Иво Иванов. Босът на 31-кратния шампион на България разкри, че в момента се водят преговори с два треньорски екипа – роден и чуждестранен, като през следващата седмица ще стане ясно името на новия наставник.
„Никой не искаше Стойчо Младенов в клуба, включително и аз. Решението за раздялата с него е изцяло по желание обаче на собствениците. Те са хората, които дават пари за клуба. Ако се появи някой, който е готов да плати желаната от Димитър Борисов и Иво Иванов сума, да дойде, да купи отбора, пък после да остава за пет години даден треньор. В момента имаме нужда от промяна. Откакто сме ние на власт, никога не сме били толкова ниско в класирането“, коментира Живков.
„Освен Младенов багажа от „Армията“ си стягат Анатоли Нанков и Бисер Цолов, а договорът на Илиян Василев изтече и няма да бъде подновен. Единственият, който остава, е Роко Перота. Мисля, че решението да се разделим е най-правилното както за ЦСКА, така и за треньорския щаб. Срещата премина нормално, разбрахме се коректно. Предложих им да се разделим по взаимно съгласие и им дадох време да размислят и да се консултират с адвоката си.
Аз апелирам към тях следното: да си вземат парите и да си тръгват. Всичко, което им се полага по договор, ще им бъде изплатено. Съгласни са с предложената от нас сума. Неустойка обаче няма да получат“, допълни още един от шефовете на 31-кратният шампион на България.
„В момента се водят преговори с два треньорски екипа – роден и чуждестранен. До вторник ще се знае кой е новият старши треньора на ЦСКА. Пред нас на дневен ред продължава да стои Купата на България и шампионската титла. Ще има строги изисквания спрямо новия треньор“, категоричен бе за финал Живков.