Коледен турнир по футбол за фенове на Черноморец

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Re: Коледен турнир по футбол за фенове на Черноморец

Мнениеот калпазанчо » 02 яну 2013 11:37

Много дълъг анализ мога да направя по въпроса кой кога защо е написал тази статия, но всеки разход на енергия по тия момчета е излишен 8-)
Все пак накратко да маркирам основните моменти - мисля нямаме съмнения от кой е написана - от фенклуба на Нефтохимик. Защо е написана също е вън от съмнение - има няколко ключови фрази, които ясно водят към основната идея - след като на цял Бургас станаха достояние същността на част от т.нар. твърди фенове покрай запалениете знамена и причаканите момчета и момичета и срещата при кмета фенклуба им си търсеше повод да отвърне. Беше въпрос на време. Повод все ще се намери. Ако не- ще се измисли ;) Демек са се опитали да кажат: Ето, ние не сме стока, ама и ония не са по-хубави. Типично по български, всъщност....Как обаче е написана - логически несвързано, объркващо и непрофесионално за един имащ се за голям фенклуб и то с традиции...Какъв е обаче резултата: всеки разумен фен на който и да е от двата отбора дори без да е бил свидетел на описаната ситуация се обърква сериозно и се замисля относно истинността на предаденото. Всъщност някой много му се е приискало покрай това събитие да бъде споменат и той...липса на внимание, комплекси и т.н. са само част от причините за това. Другия извод, който аз като пряко замесен в организацията на турнира (гледам че са споменати и организатори като хора, които са имали негативно отношение към тия момчета) е че, въпреки всичко отбора на ДЮШ на Нефтохимик е съставен от голобради момчета, които бяха дошли да поиграят футбол, да се забавляват (както всички останали), бяха си много доволни от моето (лично) отношение към тях. Е, и те като повечето отбори които чакаха дълго да им дойде реда да играят си имаха своите претенции, но в момента в който отпаднаха определено искаха да имат поне още един мач, че им се играеше...Оттам и целия ми поглед върху напосаното ме води на мисълта, че автора на статията има сериозна нужна от хигиена. Но не такава - физическа, а хигиена на душата. Хигиена на отношението към околните, хигиена към самия себе си. Вътрешна, душевна мръсотия. Колкото и да криеш с външни аромати - не става и не става, смрадта идва отвътре. Едва ли съм човека, който да раздава оценки или да съди хората, но според мен трябва да си с доста ниско самочуствие и доста пропаднал да паднеш толкова ниско да си правиш дори труда да напишеш този текст...:roll: Толкова ниска топка, че да се чудиш да я отиграеш ли, или да чакаш следващо раздаване :?
Дай да видим кога е написана (т.е. дали е актуална новина към датата на събитието, както и ако е достоверна защо е отразена с няколко дни закъснение) - Замерват с бутилки деца от ДЮШ на Нефтохимик на турнир в Бургас
29.12.2012 18:46

п.п. Всъщност като оставим настрана останалото и голямата си самокритичност можем спокойно да кажем: като за първи път - добре. Следващия път трябва по-добре, а след време - ще сме перфектни :mrgreen: Важното е че показахме новото лице на фенклуба както и сме поели по правилния път. И няма да спрем :)
Последна промяна от калпазанчо на 02 яну 2013 12:25, променено общо 1 път.
[center]Member of Old School Boys [/center]

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 02 яну 2013 11:43

Голямо благодаря на всички които помогнаха с организацията, да не ги посочвам поименно. Без вас нямаше да се справим, момчета и момичета. Респект!

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 02 яну 2013 12:26

El greco написа:Миро , ти приятелю си страшен чешит , казвам го с най - добри помисли ! Критичен , няма лошо , ама не ставай като онзи тъпоглавец с голата тиква , ако чете , той сам ще се сети кого имам в пред вид , моля те ! Не се поставяй под един знаменател с него .
Ти , явно си свикнал да се бориш за правдата , нещо което безкрайно уважавам у теб ! Но какво означава , аз съм се разграничил ???? Означава ли това , че утре като се видим няма да изпием по бира и да си почешем езиците ??? Една организация я правят хората , а тук , знаеш по - добре от мен има страхотни хора и аз съм супер радостен , че точно такива хора са движеща сила във фен клуба .
Грешки , правим всички , важното е да се поучим от тях !
А между впрочем , коментарите за турнира са повече положителни отколкото негативни .... Нали знаете как е трябва да си изболедуваме грешките на растежа .
Весело посрещане на Новата Година !

Е , задължително ли трябва да съм член на фенклуба , за си чешем езиците на по бира . :lol: Какво се е променило . Преди имаше неработещ фенклуб на който не бях член , сега има работещ такъв на който няма да съм член . Ако това е повод да не се пие бира с приятели ( защото аз поне ви смятам за такива ) , значи света се е чалнал тотално . А и тази дума - "разграничавам" ... От какво да се разграничавам ? Че той фенклуба , все още не е декларирал нито една принципна позиция от която да се разграничавам ;)
За организацията мога да давам оценки само като част от отбор участник ... каквото съм имал да напиша по въпроса , написал съм го . Повече - на по бира ;)
На статията реагирах , защото с Владо и Тошко си говорихме друго нещо . Което естествено си е само разговор . Това и написах - надявам се , че не това е Официалната позиция на фенклуба . Това , че някои определени хора са хващат за една точно определна дума и го приемат на лична основа си е техен проблем .

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 02 яну 2013 12:43

k.dimitrov написа:
xapdyep написа:Поздравления, че сте нападнали момчета от единия отбор на турнира! После вие никога не създавате напрежение?!!! Рицарите на бели коне! Поздравления - МЪЖЕ...
http://football24.bg/novina/96709-zamer ... r-v-burgas

Миро, това вярно ли е? Единият е твоят отбор. Каква връзка имат Върбан и Борис с това, те не са в твоя отбор. И как може Върбан да е бил пиян, след като той игра с отбора си до полуфинала (аз гледах този мач) и се държеше съвсем нормално на терена. Аз бях на другото поле и при мен идва полицай да пита за боя между два фена(футболисти) на Нефтохимик, единият от които попаднал в болница. Разбрах, че нападателят е задържан. Но това беше, след като отборът на Нефтохимик отпадна на моето поле след загуба с 1-3 от отбора "Акулеско", който достигна до финала. По време на двубоя им по нищо не личеше, че е имало спречкване преди това. Момчетата бяха спокойни, възпитани и въпреки че загубиха, оставиха добри впечатления.

Ами ... какво да ти кажа . Като чета статията имам чувството че въобще не съм бил там . :mrgreen: В нея има толкова истина , колкото и в онази на другия Журналист ...
Бутилки с вода , хвърлени по вратаря нямаше със сигурност , защото по това време бях на терена и нямаше начин да не забележа подобно нещо . За въпросните скандирания - имаше ама в друг мач на други отбори . Инцидента го видяхме всичките 12 човека на терена едва след като съдията прекъсна мача . Колкото до псувни и закани ... пълни глупости . След мача се поздравих с момчетата и ги питах дали са разбрали какъв е проблема . Отговориха ми , че си нямам идея какво е станало . И че специално тях никой не ги е заплашвал .

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 02 яну 2013 14:12

NEFTOCHIMIK 1962 написа:
k.dimitrov написа:
xapdyep написа:Поздравления, че сте нападнали момчета от единия отбор на турнира! После вие никога не създавате напрежение?!!! Рицарите на бели коне! Поздравления - МЪЖЕ...
http://football24.bg/novina/96709-zamer ... r-v-burgas

Миро, това вярно ли е? Единият е твоят отбор. Каква връзка имат Върбан и Борис с това, те не са в твоя отбор. И как може Върбан да е бил пиян, след като той игра с отбора си до полуфинала (аз гледах този мач) и се държеше съвсем нормално на терена. Аз бях на другото поле и при мен идва полицай да пита за боя между два фена(футболисти) на Нефтохимик, единият от които попаднал в болница. Разбрах, че нападателят е задържан. Но това беше, след като отборът на Нефтохимик отпадна на моето поле след загуба с 1-3 от отбора "Акулеско", който достигна до финала. По време на двубоя им по нищо не личеше, че е имало спречкване преди това. Момчетата бяха спокойни, възпитани и въпреки че загубиха, оставиха добри впечатления.

Точно Миро май е предотвратил по-големи инциденти.Той се е извинил заради постъпките на онези двамата(Вирбан и другия)...но най-добре той да каже

Не , приятелю . Основната заслуга да не се стигне до по-големи инциденти е на Върбан ( който не се поддаде на провокациите ) и на Тошко който беше в ролята на буфер . Говорил съм с някои от дошлите фенове на Нефтохимик ... но нищо повече ...
Не съм се извинявал за нищо , просто защото не съм видял какво се е случило . Както се оказва обаче , наистина не е имало повод за извинения . Единствено което казах беше , че наистина е простотия АКО 30 годишен мъж налита на 16-17 годишни деца ( щото за мен са си деца ) . Не ми приписвай заслуги , защото Журналистът пак ще ме обвини че се опитвам да се само изтъквам :mrgreen:

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 02 яну 2013 14:18

Бургас е Зелен...!!! написа:
ntodorov написа:
Въпреки напрежението нашите момчета са премазали противника с 4:0.

Прочитайки това в статията ми става ясно пристрастието на източника. Преди да пишем глупости ( като тези на колегата "зелен Бургас", които изтрих) нека да разберем и другата истина.

Писах че ще дам курбан за мир и благоденствие и за двете страни в спора . "Върбан Неделчев и Борис Николов" споменати са и имена , ако смяташ че всичко е скалъпено съди медиите ..

Тц ... не от медиите . ;) Тя теорията за хвърлените бутилки се появи около 20 минути след като стана ясно че фен на Нефтохимик е ударил друг фен на Нефтохимик . Защото докато си говорих навън с едно от вашите момчета ( дошли да раздават правосъдие ) , причината която той изтъкна за присъствието им е че " някой се е обадил по телефона да каже , че има бит фен на Нефтохимик , който е в болница" . След като побойника го прибраха с такси се заговори за хвърлените бутилки с вода . ;)

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 02 яну 2013 14:57

nasko75 написа:към другият човек, който винаги има особено мнение
радвам се, че си напуснал...по документи. Ще се радвам, ако напуснеш и по принцип. Относно това къде съм бил и къде не съм бил, можеш да попиташ Тошко и Владо къде бях и отзовал ли съм се. Аз им предложих и друга помощ, която те отказаха, но не го правя на въпрос
Аз също не бях на работа и за събранието, и сега - и дойдох от София, ако не ти е ясно. Като и за много други случаи, но не смятам да ти обяснявам, все пак не си от нашия отбо, нали така?
Владо ми звънна 5 минути преди да вляза в киното...на другия ден бях на срещата след газене в снега от вилата извън града, за да дойда и да бъда в полза...Така че айде да не се мерим по полезност, че тук не ти е силната страна

Защо не се регистрираш в някой мазутски форум и там да обясняваш кой е истинския Нефтохимик? Според мене, ще си прекараш добре

или пък, нали щеше да възстановяваш Дражевия клуб...направи му първо форум. И там напиши, че и той не е истинския (което е самата истина, м/у другото)...Ще си пишете с Дражката - той има нет и в панделата, гаранция

А за останалите ти грешки няма да пиша.

и последно - извън темата, към вички: момчета, този ли е нашия форум или другия?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ако някога решиш да зарежеш журналистиката , то спокойно можеш да се пробваш като комик в някоя телевизия . Надявам се обаче ( за твое добро ) , че не си писал горното под въздействие на силни упойващи препарати . Все пак ще го повторя :
1. НЕ СИ пиша активи , защото НЕ СЪМ допринесъл с нищо за организацията на турнира . Ако ти си прочел нещо друго ... накарай някой който разбира български да ти го преведе .
2. НЕ СЪМ си предлагал помощта , защото помоищ се иска ... не се натрапва . Казах на Владо че нямам агнажименти в дните около турнира . След като никой не ми се обади , значи не е имало нужда от мен .
3. Относно пътуванията . НЕ СЪМ имал себе си предвид . Аз живея на 10 минути път пеша от мястото на провеждане на турнира . Говорех за всички онези хора ( доста от тях симпатизиращи на Черноморец ) , които пътуваха от Несебър , Варна и околните селища по 2 -3 пъти до Бургас , за да изиграят един мач . НО както се подразбира от статията ти ... грубо казано - да го духат . Организацията е била на много добро ниво - техен си е проблема че са решили да участват .
4. В мазутски форуми няма какво да правя . Не са ми интересни .
5. Обещавам да обмисля сериозно препоръката ти относно "Дражевия Черноморец" . И без това скоро ми предложиха нтересна идея в тази насока . Нямам прретенции да познава изоснови историята на ОНЗИ Черноморец . Щом ти казваш , че не е ИСТИНСКИЯ , ти се доверявам . НО със сигурност знам , че ИСТИНСКИЯ Черноморец не е основан преди 7 години и половина и не се явява правоприемник на Вихър Айтос .

извън темата . Тук е форум на ГОНГ . Щом те дразнят мненията ми тук , стой си в ИСТИНСКИЯ форум . Там няма да ти се налага да ги четеш . ;)

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 02 яну 2013 15:02

Ако трябва все пак да влизам в подробности - говорих с поне 10 души - очевидци на инцидента с удареното хлапе. Както с хора от организацията, така и странични наблюдатели, така и с момчета от цитирания отбор - "Най-добрата фирма". Най-общо казано тази статия е някакъв странен микс от събития, които или не са се случвали, или са се случили по друго време на други хора...Момчетата от ДЮШ на Нефтохимик бяха изцяло в анцузи на Нафтата, техния първи двубой беше и самото откриване на Турнира. За него мач бяха дошли и действащи футболисти на зеления отбор. В залата по това време имаше огромно стълпотворение и на двете игрища. Отношението към отбора в зелени екипи беше абсолютно същото както и към техния съперник, както и към всеки друг тим взел участие в първия ни турнир. И това става пред над 200 чифта очи....Момчетата играха няколко мача преди да отпаднат на четвърт-финал. Пред вид недобрата ни организация и провеждането на турнира само на 1 игрище през целия първи ден всички мачове се играеха с огромно закъснение. Поради този факт имаше и участници, които бяха леко изнервени. Единственото което можехме да направим беше да разговаряме приятелски с тях и да се мъчим да ги накараме да ни влезнат в положение. Момчетата от "Най-добрата фирма" също на няколко пъти негодуваха. Нямаше нищо необичайно. Как точно това име на отбор е попаднало във въпросната статия за мен е загадка. Как пък е намесен отбор в който играеха Миро (Искам си Акаунта) и адаша Vladu е по-голямата мистерия в случая. Въпросните скандирания по адрес на вратаря (на друг мач и на други отбори) са си приятелски подмятания между приятелски отбори и са си нещо като традиция на мачове помежду им. Както и на мачове на Черноморец също ги има, не е нещо кой знае колко обидно да изпееш с весел тон "В гъза на вратарчето" на аверчета с които се познавате и играете редовно 8-) Въпросния инцидент се е случил помежду други познаващи се играчи - фенове на Нефтохимик. Пак повтарям - момчетата се познават, фенове са на Нефтохимик :!: По разказ на няколко очевидци, пострадалото момче е псувало няколко пъти, след което другото не се е стърпяло и го е ударило. Веднага са разтървани, като лично момчета от организаторите (мен ме нямаше по това време в залата) са отишли при пострадалия, посъветвали са го да отиде до МБАЛ, както и са взели тел. за контакт с него, като след това на няколко пъти са му се обаждали да се интересуват какво му е състоянието...

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 02 яну 2013 15:20

Пристигнах точно 5 ми нути след като въпросните фенове на Нефтохимик си бяха тръгнали - в интерес на истината идвайки към залата видях някакви силуети на младежи около 18-20 години...Доколкото разбрах - пристигнали да раздават правосъдие, понеже техен фен бил бит и е в болница. На място се уверили че техния фен е ударен веднъж от друг техен фен. Тръгнали си. След малко се върнали с друга история, че някой хвърлял бутилки с вода по играчи, които са техни фенове или футболисти от школата :roll: Към този момент в залата на подобно опиосание отговаряха само Най-добрата фирма и част от Аматьорите (50 на 50 от момчета от школата на Нафтата и на Черноморец ;) ) Говорих и с двата отбора дали са били замервани с нещо. Отговора беше отрицателен. Дори момчетата от Аматьорите се въмущаваха от реакциите на феновете на Нефтохимик...Точния израз на момчета с долница на Нефтохимик беше: "Празни работи, хора без работа". Заставам изцяло зад думите си и с името си зад това.
След няма и 5 минути пристигна следовател, разследващ полицай или каквато там длъжност изпълняваше човека...Разпита набързо свидетели, направи си записки и си тръгна. Доколкото разбрах информацията за инцидента е дошла от болничното заведение....Интересно е намесването на негативното отношение на организаторите към точно този отбор - Най-добрата фирма...Имам им телефоните на момчетата, мога и сега да им се обадя да ги питам дали са почуствали такова. Аз лично с тях си говорих на няколко пъти и съм убеден, че момчетата не знаят за какво иде реч...По-забавното е некоректното цитиране имената на Върбан и Борис. Тук вече си признавам, че толкова долна история не съм очаквал. Въпросните момчета (познавам ги мнооого добре) бяха в залата наистина. Видях ги и преди тази случка и след това. Върбан ама в никакъв случай не беше пил алкохол, тъй като си чакаше мача който щеше да ги прати на полуфинал, а те определено искаха да достигнат поне финал...Борис пък е последния човек, който ще прави подобни неща, за които сте го цитирали. Освен че ги познавам, се доверявам на над 10 души с които лично съм разговарял и те определено не са правили нищо такова, нито са били в нетрезво състояние. Единствено вярно е че са били в залата....

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 02 яну 2013 15:32

Всъщност им благодаря както на Върбан, такаи на Борис, както и на останалите момчета, че не са се подвели по акъла на онези! Просто са запазили самообладание и не са отвърнали на провокацията. Излишно е да обяснявам че целта на дошлите филмирани момченца е била именно да се прославят с поредната си глупава постъпка. Дори съм убеден че два дни са търсили начин и повод да ни навестят. Просто новината за коледния ни турнир с 44 отбора им е била в съзнанието целия уикенд! Оценка на индивиди с няколко висящи дела, множество задържания в районните полицейски управления на страната (като в повечето са били в нетрезво състояние) няма да давам. Хора, които се хвалят че не знаят имената на 3ма играчи на собствения си отбор не са от моя калибър и обкръжение...Нека хората сами си преценят ситуациите. Едни хора (пишман хулиганите) правят золуми, другите (официалния фенклуб) се червят заради тях и накрая скалъпват някаква статия с невярно съдържание. Старата песен на нов глас - ама ние не сме виновни, ама еди кой си ни провокира - оправдания, оправдания, оправдания.....
п.п. Както съм казвал и преди - апатични сте ми. Каквото и да направите или кажете/напишете не може да ми се задържи в съзнанието повече от няколко часа. Просто не пораждате никаква емоция и реакция. Не и в моето съзнание. Мозъка ми е така утроен - оценям хората според делата им и ги категоризам. Такива като споменатите лица са ми в игнор листата и трудно минават през спам филтъра на мозъка ми. Дори да го направят, пак ги архивирам някъде и не мисля за тях. Не ги съдя, не ги им се сърдя, не ме е яд на тях, не ги съжалявам, нищо....Като бяло петно са ми. Толкова по темата за тази случка.
Вървим по правилния път и това е важното. Посоката е вярна, скоростта си зависи от нас.

Върни се в “Черноморец”