ЗА МНОГО ГОДИНИ!!!
Споделете вашите очаквания за предстоящата година. Какво мислите ще се случи през 2013-та - големите европейски първенства, ШЛ, Лига Европа, България, националният отбор, трансфери, надежди, страхове... Това е моят поглед и за това включвам неща, които на мен са ми интересни (като например "Левски" и ЛЕ и пропускам доста неща като Премиършип и Примера и др.), а на други - ще са интересни други неща, така че...
Национали
Лично аз очаквам на 15.10.2013г., България да се завърне на сцената на големия футбол с успех над чехите и да се открие пътя за едно устойчиво представяне на нашите в следващите години. Приказките за това как Бразилия не ни трябвало, готвили сме се за ала-бала или са презастраховане или са пълната идиотия. Този отбор щом играе, трябва да печели, ако не печели...значи е ясна работата. Дотук бе лесното. Тази година ще се разбере дали това е поредното чалга изгубено поколение или е съставено от футболисти с топки!
Български клубен футбол
Поредният малоумно слаб сезон. Лично според мен откритието на сезона е и ще е Литекс на Христо Стоичков. Камата си пасна на мястото. Работата му с голобрадите момчета е за завиждане. Голям футболист и широкоскроен човек, той показа на всички как трябва да се прави. В България принципно младите са бъдеще...неосъществено. Те така и не стават настояще. Причините - всички ги знаем. Признанието на Георги Миланов е до голяма степен заслуга и на Стоичков. Няма значение къде ще завършат Литекс - другият сезон (ако запазят отбора и треньора си) те ще са безапелационни. Дано на всички президенти полицията им влезе в къщичките за кученца, че да започнат клубовете да налагат младите! Според мен другата изненада ще е Локо Сф. И при тях няма значение къде ще свършат - та те се бяха запътили към Б група, но с Кокала, според мен, те ще финишират на 6-7 място.
Очаквани разочарования - "Ботев" на Мъри. Така си мисля. Мъри работи по съвсем различен начин от това, което се прави в България. Резултати от работата му, канарчетата могат да очакват към май най-рано. Но предвид факта, че за един полусезон смениха двама треньори...ясна е съдбата на Мъри. Според мен "Ботев" с Феро щяха да имат по-добър край на шампионата. Оставят ли Мъри за следващия сезон, от пловдивчани могат да се очакват приятни изненади, но няма такова ръководство. Може и да съм лош пророк и всъщност да не е така, както го мисля, де. Може още този сезон да се разгърне Мъри, но...
Желая успех на Гонзо във Варна, но той отново не случи на "чорбаджии". Морето е традиционно биткаджийски отбор, точно какъвто е и Гонзо като натура, така че кой знае...
"Левски"
Честно казано, не съм оптимист за "Левски" на Илиан. Пича, просто като човек не е от добра мая. Изключително слабата група ни лъже, че се справяме добре. Да станем шампиони няма пак да даде ясна представа за реалното състояние на отбора. Проблемите. Не просто защитата, а играта в защитен план. В средата. Не може да идва нов футболист и да му връчваш капитанската лента. Това е все едно си се изплюл в лицето на другите. И за какъв футболист говорим. Пелето няма нито паса, който имаше, нито е толкова убедителен при отнемане на топките, той просто е изгорял вече за голям футбол. Да срещу Миньор и Локо Сф може да е великан, но той трябва да е капитан! Каквото и да приказват всички, Влади е истинския капитан. Продадоха Дарко и сега се чудят какво да правят в средата. Марсиньо, Прохазка-мрохазка...айде няма нужда. Само преди два сезона, "Левски" бе отборът с най-добра средна линия у нас. Днес - трагедия... Отпред. Ми който и да е отпред, ако няма кой да подава, какво да говорим. Имаме двама добри нападателя, които обаче Илиев си няма на идея как ще заиграят заедно.
Илиан. Този отбор тъне в посредственост. Имаме изпълнители като Пламен, Дъстли, Гаджев, Жоао, Райков...РАЙКОВ!!! Илиане, знам, че си злобно малко човече, ама това е просто... Илиан не иска любимеца на Гонзо, щото мрази Гонзо. Другото обяснение е, че просто някой друг реди на Илиан отбора. Как да е. Толкова за "Левски". Прогноза: с Илиан и да станем шампиони, в Европа сме до Сараево!
ШЛ
Изненадата Борусия, според мен няма да им позволят съдиите да стигнат до финал, още повече, ако преди това срещнат Ман Юн или Барса. Другата изненада ще е Малага. Според мен неприятната изненада ще е Байерн Мюнхен.
Шампион - някой измежду Барса и Юнайтед.
Лига Европа
Касапницата "Лига Европа" отново ще ни покаже унижени големи отбори. Турнирът, който е трън в очите на много от големите и надежда за себедоказване на малките, най-вероятно ще бъде заличен, а решението нищо чудно да се вземе тази година. Що се отнася до шампиона, то стискам палци за Лион...
А как изглеждат нещата според вас?
Очаквания за футболната 2013
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: Очаквания за футболната 2013
Очаквам бесите от Велбъжд Пловдив да надминат мечтите на македонците от разширените територии.Те могат да си измислят повече и да предвиждат неща макар и да не са маите.Онези маи които са живели след планинските беси.А те са техни наследници.И да прибавят някоя и друга година за пенсиониране,но да не приемат някакво друго име или название.Копелетата нямат срама.
1.Национали
Въобще не смятам,че резултатите показани от тази сбирщина може да бъдат показателни.Факт,че Любо Пенев успя да изгради някакъв "отбор" и да спечелим точки,но реалностите са такива,че според мен скоро ще ни разкрият,а и успехите се дължат по-скоро на добрата начална програма.Предстоят ни тежки гостувания на традиционно неудобни съперници като Дания,ЧЕХИЯ,Италия,както и Армения.Иска ми се да вярвам,че ще играем добър футбол,но реално от поне 6-7 години не сме изиграли силен мач.
2.Български клубен футбол
Ако Левски не заиграе някакъв МЕГА ФУТБОЛ,очаквам отбора на Лудогорец Разград да дублира титлата си и то това ще бъде напълно заслужено.ЦСКА с ТИТАН начело и въпреки гръмките покупки,едва ли ще стане шампион скоро,а и някога
(колегите от червения форум знаят за какво говоря).Литекс като че ли преосмисли стратегията си за развитие и като че ли предприеха правилния ход с налагане на юноши от школата.Черноморец Е и ЩЕ си остане фактор в А група.Дано да успеят да дадат време не Мъри в Ботев,защото е наистина много качествен и интелигентен треньор,комбинация която въобще не се среща в България.Той сам вдигна летвата прекалено високо и сега ще трябва да я надскача
Гонзо и Кокала ще имат много работа през пролетта и ако за Емил Велев предизвикателствата са приоритет,Георги Иванов ще трябва да стартира от нулата.
Етър,Монтана,Миньоро и евентуално някой измежду Ботев Враца и Локо София ще изпадне,а определено А група има СПЕШНА НУЖДА от редуциране на отборите.
[offtopic]Задължително смятам,че Боби и ко. трябва НЕЗАБАВНО да напуснат ръководните постове на футболната централа,причините са много и са ясни...[/offtopic]
3.Левски
И аз като колегата не съм впечатлен въобще от сините...Вече 4-та,може би 5-а година се води ТОТАЛНО грешна политика.Илиан е слаб треньор,Иво Тонев е слаб ръководител,а за съжаление изпуснахме прекрасен вариант за треньор като Мъри,който пое Ботев.Смятам,че поне 5-6 футболисти от този състав трябва да се разкарат или трансферират.Ветерани като Йовов и Пелето,както и трансфер на Владо Гаджев.Пак казвам това е лично мнение,но кому е нужно да се заблуждаваме,че играем добре като после идват значително по-слаби отбори като Сараево,БАТ3,Жилина,Тампере,Беверен,Спартак Търнава,но изградени като колектив и ни показват,че не сме стигнали до никъде?!За съжаление смятам,че ще продължи тревожната тенденция за трансфер на поне 4-5 нови футболисти на всеки полусезон и после 15 мача мъка в България...Толкова много пъти сме си ги говорили тези неща във форума на Левски,а и не само
4.ШЛ
Като че ли този турнир изгуби от блясъка си в последните години,а и няма как да е иначе при този толкова раздут формат...Все пак отдавам моите предпочитания за Реал Мадрид с оглед на пагубната разлика в точките с Барса в Ла Лига,а и мисля,че е справедливо да видим ново Класико на финалите на турнира
5.ЛЕ
Очаквам много силен турнир тази година с оглед на отборите,които попаднаха там - Аякс,Лион,немските топ тимове,Атлетико Мадрид,Лацио...Тук обаче отдавам моите предпочитания на Челси като се надявам сините "лъвове" да зарадват нас с успешна игра и завоюване на трофея.Мисля,че ЧЕЛСИ е абсолютния фаворит на букмейкърите за финала в Амстердам през май 2013
Общо взето ми се искаше да съм по-положителен,но реалностите са такива а и трябва да сме обективни.
Въобще не смятам,че резултатите показани от тази сбирщина може да бъдат показателни.Факт,че Любо Пенев успя да изгради някакъв "отбор" и да спечелим точки,но реалностите са такива,че според мен скоро ще ни разкрият,а и успехите се дължат по-скоро на добрата начална програма.Предстоят ни тежки гостувания на традиционно неудобни съперници като Дания,ЧЕХИЯ,Италия,както и Армения.Иска ми се да вярвам,че ще играем добър футбол,но реално от поне 6-7 години не сме изиграли силен мач.

2.Български клубен футбол
Ако Левски не заиграе някакъв МЕГА ФУТБОЛ,очаквам отбора на Лудогорец Разград да дублира титлата си и то това ще бъде напълно заслужено.ЦСКА с ТИТАН начело и въпреки гръмките покупки,едва ли ще стане шампион скоро,а и някога

Етър,Монтана,Миньоро и евентуално някой измежду Ботев Враца и Локо София ще изпадне,а определено А група има СПЕШНА НУЖДА от редуциране на отборите.
[offtopic]Задължително смятам,че Боби и ко. трябва НЕЗАБАВНО да напуснат ръководните постове на футболната централа,причините са много и са ясни...[/offtopic]
3.Левски
И аз като колегата не съм впечатлен въобще от сините...Вече 4-та,може би 5-а година се води ТОТАЛНО грешна политика.Илиан е слаб треньор,Иво Тонев е слаб ръководител,а за съжаление изпуснахме прекрасен вариант за треньор като Мъри,който пое Ботев.Смятам,че поне 5-6 футболисти от този състав трябва да се разкарат или трансферират.Ветерани като Йовов и Пелето,както и трансфер на Владо Гаджев.Пак казвам това е лично мнение,но кому е нужно да се заблуждаваме,че играем добре като после идват значително по-слаби отбори като Сараево,БАТ3,Жилина,Тампере,Беверен,Спартак Търнава,но изградени като колектив и ни показват,че не сме стигнали до никъде?!За съжаление смятам,че ще продължи тревожната тенденция за трансфер на поне 4-5 нови футболисти на всеки полусезон и после 15 мача мъка в България...Толкова много пъти сме си ги говорили тези неща във форума на Левски,а и не само

4.ШЛ
Като че ли този турнир изгуби от блясъка си в последните години,а и няма как да е иначе при този толкова раздут формат...Все пак отдавам моите предпочитания за Реал Мадрид с оглед на пагубната разлика в точките с Барса в Ла Лига,а и мисля,че е справедливо да видим ново Класико на финалите на турнира

5.ЛЕ
Очаквам много силен турнир тази година с оглед на отборите,които попаднаха там - Аякс,Лион,немските топ тимове,Атлетико Мадрид,Лацио...Тук обаче отдавам моите предпочитания на Челси като се надявам сините "лъвове" да зарадват нас с успешна игра и завоюване на трофея.Мисля,че ЧЕЛСИ е абсолютния фаворит на букмейкърите за финала в Амстердам през май 2013

Общо взето ми се искаше да съм по-положителен,но реалностите са такива а и трябва да сме обективни.

Поклон пред най-великия отбор на Левски 1963-1968!
"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"
"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"
Тъй акот голяма част от Топ-първенствата са решени очаквам интригата да се насочи изцяло към Шампионската лига, където очаквам много оспорвани битки до финала и трофея.
За съжаление въпреки свежия полъх за нашите национали им предричам доста неуспешна година. Според мен не може да се говори за класиране на Световно първенство, пък дай Боже да ме опровергаят напълно.
В България титлата ще вземе Лудогорец, а купата най-вероятно Левски. На есен очаквам една идея по-добро представяне в Европа, но като цяло без някакви значими успехи, което означава пак без наш отбор в някакви групи.
Доброто за нашия футбол може да додйе от един два качествени трансфера зад граница /визирам Жоро Миланов най-вече/
За съжаление въпреки свежия полъх за нашите национали им предричам доста неуспешна година. Според мен не може да се говори за класиране на Световно първенство, пък дай Боже да ме опровергаят напълно.
В България титлата ще вземе Лудогорец, а купата най-вероятно Левски. На есен очаквам една идея по-добро представяне в Европа, но като цяло без някакви значими успехи, което означава пак без наш отбор в някакви групи.
Доброто за нашия футбол може да додйе от един два качествени трансфера зад граница /визирам Жоро Миланов най-вече/
- GGMU_forever
Юнайтед тази година май няма да има голяма конкуренция от Сити,пък и аз искам освен Висшата лига да спечелим и ШЛ,но там е по-сложно.Все пак
очаква ни Реал Мадрид,който е с експерт Моуриньо и хем звезди,хем CR7(той е звезда разбира се.Само да не си помисли някой нещо друго).Аз въпреки
това съм оптимист,че имаме шансове.Ние имаме Ван Перси,Рууни,Видич и Фърдинанд.Те са спасението според мен,особено първия.Общо взето очаквам да спечелим дубъл Висша лига и ШЛ(Дано).
[offtopic]Впрочем искам CR7 да се върне в Юнайтед
[/offtopic]
очаква ни Реал Мадрид,който е с експерт Моуриньо и хем звезди,хем CR7(той е звезда разбира се.Само да не си помисли някой нещо друго).Аз въпреки
това съм оптимист,че имаме шансове.Ние имаме Ван Перси,Рууни,Видич и Фърдинанд.Те са спасението според мен,особено първия.Общо взето очаквам да спечелим дубъл Висша лига и ШЛ(Дано).

[offtopic]Впрочем искам CR7 да се върне в Юнайтед

[offtopic][center][wrapimg=]http://38.media.tumblr.com/60b8d8a3587a729fe27775832821684f/tumblr_n6uwkeSuAE1rztzhzo1_r1_500.png[/wrapimg][/center][/offtopic]
В ШЛ се надявам финал Барса-Реал/Юнайтед
Байерн мисля, че си изпуснаха шанса, Юве и Дортмунд са силни, но не достатъчно според мен да играя финал....ще видим

Байерн мисля, че си изпуснаха шанса, Юве и Дортмунд са силни, но не достатъчно според мен да играя финал....ще видим

ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошлоИначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

Национали
Очаквам националите да продължат доброто си представяне в квалификациите, според мен ще има и победи, и загуби срещу големите при втората врътка и най-вероятно трето място накрая в групата. Това ще бъде една добра основа за Евро 2016 и ако Любо продължи да работи спокойно класирането за него ще бъде постижима цел.
Български клубен футбол
Споделям вижданията на автора на темата. Прогнозирам битка до последните кръгове между Левски и Лудогорец за титлата. Другите евроучастници ще са ЦСКА и Литекс (ако не си разпродадат сега основните играчи, в противен случай Ботев Пд). Шампионът мисля че ще се класира за групите на Лига Европа.
Левски
Нека първо да видим селекцията, че всичко се пази в дълбока тайна и тогава можем да правим заключения за шансовете за титлата и купата, но според мен едното от двете ще вземем. Иначе съм съгласен с metodito, че играта показана през есента не ни дава поводи за оптимизъм, но през зимата всичко може да стане.
ШЛ
Шампионската лига ще бъде спечелена от някой от следните отбори: Байерн, Борусия Д, Реал или Ювентус.
На четвъртфиналите английски отбор няма да има, ще има 3 немски, 2 или 3 испански (Реал, Малага и евентуално Барселона), ПСЖ, Ювентус и вероятно Милан. По-точни прогнози не мога да направя преди да съм видял жребия до края, но мисля че ще има четвъртфинал между 2 немски отбора.
Лига Европа
Много ми е трудно да направя прогноза за изхода. Шансовете на всеки от отборите зависят и от зимния трансферен прозорец. Ще стискам палци на немските, италианските и източноевропейските отбори пък каквото стане. Бих се зарадвал и на достойно представяне на Аякс. Неговото място е в най-големите европейски битки.
Очаквам националите да продължат доброто си представяне в квалификациите, според мен ще има и победи, и загуби срещу големите при втората врътка и най-вероятно трето място накрая в групата. Това ще бъде една добра основа за Евро 2016 и ако Любо продължи да работи спокойно класирането за него ще бъде постижима цел.
Български клубен футбол
Споделям вижданията на автора на темата. Прогнозирам битка до последните кръгове между Левски и Лудогорец за титлата. Другите евроучастници ще са ЦСКА и Литекс (ако не си разпродадат сега основните играчи, в противен случай Ботев Пд). Шампионът мисля че ще се класира за групите на Лига Европа.
Левски
Нека първо да видим селекцията, че всичко се пази в дълбока тайна и тогава можем да правим заключения за шансовете за титлата и купата, но според мен едното от двете ще вземем. Иначе съм съгласен с metodito, че играта показана през есента не ни дава поводи за оптимизъм, но през зимата всичко може да стане.
ШЛ
Шампионската лига ще бъде спечелена от някой от следните отбори: Байерн, Борусия Д, Реал или Ювентус.
На четвъртфиналите английски отбор няма да има, ще има 3 немски, 2 или 3 испански (Реал, Малага и евентуално Барселона), ПСЖ, Ювентус и вероятно Милан. По-точни прогнози не мога да направя преди да съм видял жребия до края, но мисля че ще има четвъртфинал между 2 немски отбора.
Лига Европа
Много ми е трудно да направя прогноза за изхода. Шансовете на всеки от отборите зависят и от зимния трансферен прозорец. Ще стискам палци на немските, италианските и източноевропейските отбори пък каквото стане. Бих се зарадвал и на достойно представяне на Аякс. Неговото място е в най-големите европейски битки.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Аз очаквам и си пожелавам през 2013 - Титан да фалира и да изчезне от картата на България и повече и да не чуя за тях !
[center]
[/center]