Разлика между кеативност и изоставане в развитието

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

honda
Контакти:

Re: ЦСКА създава звезди, Левски - митове

Мнениеот honda » 31 дек 2012 13:28

vaskonti написа:
honda написа:
vaskonti написа:
honda написа:Вече съм те съветвал да не пишеш глупостите с желанието си да се направиш на много компетентен. Мариян Христов си е юноша на Левски

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F%D0%BD_%D0%A5%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2
:?: :roll:

Точно си е юноша на Левски. До 19-та си година игра с юношите на Левски. После не бе взет в първия отбор и отиде в отбора на родния си град където игра за малко и отиде в Славия и оттам отново в Левски. Харесва или не такава е истината. Между другото гледал съм му не малко мачове при юношите.

Е, явно ти имаш някаква информация, която никой друг няма, затова няма да споря. Самият Мариян твърди, че първият отбор му е Балкан, но...какво ли знае той.

Никой не е твърдял, че първия отбор на М.Христов не е Балкан- там той е играл като дете, като юноша игра в Левски, по-късно първия отбор в който той игра при мъжете отново е Балкан, но реално като футболист бе изграден в Левски - нещо което не е тайна за никой и самия М.Христов го е казвал много пъти. Ако се съмняваш в моите думи може да се обзаложим с коефицент примерно 5:1 - аз ще заложа 20 хил лева а ти ще заложиш 4 хил.лева ако се окаже че М.Христов е юноша на Левски аз ще взема твоя залог, ако ти спечелиш - ще вземеш моя ;) . Става ли ;) ?
Един съвет- не спори с мен ;) . Споря само за неща в които съм абсолютно сигурен. А в това че М.Христов е юноша на Левски съм сигурен понеже съм го гледал със собствените си очи.
Апропо какво стана с другите теми по които сме спорили с теб ;) - като например колко официални мача изиграха с екипа на ЦСКА мегаталантите от катарската школа "Аспайър"?
Или примерно колко мача ЦСКА изигра на новия си ултрамодерен стадион ,които Титан вече трябваше да са завършили( макар че по тази тема спорих основно с други колеги съфорумници в този форум).
Между другото не бях ли първия в този форум ,който предвиди че с Титан ЦСКА не ги очаква нищо добро и докато те са в ЦСКА вие шампионска титла няма да видите ;) - май пак много изненадващо познах.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Разлика между кеативност и изоставане в развитието

Мнениеот vaskonti » 31 дек 2012 13:47

Няма как да има такъв облог защото очевидно понятието "собствен юноша" е доста размито. Мариян е продукт на Балкан, а това, че по едно време е бил в Левски прави ли го ваш юноша? Защото по същата логика ще кажа, че Бербатов е юноша на ЦСКА, също и Стоичков...
За другите неща - аз съм твърдял, че африканчетата ще играят официални мачове за ЦСКА, така ли? Може и така да е било, но едно ще ти кажа - аз не определям трансферната политика на ЦСКА и не казвам кой да дойде и кой да си ходи. Ще ти припомня, че Драме още няма 18 години - ще ги навърши чак през септември. Ти знаеш ли в момента той къде е и какъв е статутът му? Например в сайта трансфермакт.де пише, че все още е в ЦСКА с договор до 2016г.? Ще спориш ли - нали твърдиш само неща, в които си на минимум 200% сигурен?
А това за Титан, не се иска кой знае каква прозорливост за да го твърдиш. Те са разкрити много отдавна от червените фенове, а дали ти си бил пръв... не знам, не водя подобна статистика. Щом ти помниш, че си бил пръв, ок.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 31 дек 2012 18:38

honda написа:
Old_death написа:
Red Warrior написа:
joro65 написа:Сините е пропускат тази тема........след толкова години подкрепа от съдии и комфорт от журналисти,стигнаха до създаването на един Мариян Христов,който може би се знае много малка част от феновете в Германия и едва ли е известен в друга държава,докато футболистите на ЦСКА репресирани в България,свикнали да се борят срещу неправдата,устояват на трудностите в чужбина и стават там звезди,за разлика от журналистическите сини звезди,които като излезнат на попрището на истинския футбол,загасват много бързо......примери безброй ......като започнем от Искренов и Сираков, та завършим с покорителя на френските футболни сърца ,рицаря на лакътния бой Гондзьо!

Мариян Христов е юноша на Балкан Ботевград, после го доизгражда Славия и чак след това отива в Подуяне.

Мариан пристигна като готов и завършен футболист от Славия в Левски.Трансфера му бе по линията СИК-ВИС,с дейното участие на Сираков.По паметливите помнят,че той бе една от причините Раев да ходи остриган като новобранец.За съжаление такива между сините няма.Ще им дам жокер.Оказа се,че има почти двукратна разлика между обявената трансферна цена в България и тази,обявена в Германия ;) Дерзайте сини приятелки!Утре може да се окаже,че и новия ви стадион е построен "с доброволния труд и средствата на феновете" ;)

Вече съм те съветвал да не пишеш глупостите с желанието си да се направиш на много компетентен. Мариян Христов си е юноша на Левски- игра в една група с Михаил Михайлов ,който по-късно стана голмайстор на А група с Левски(Кн) , с Румен Иванов ,който игра в Етър после в Ботев(Пд) мина през Левски и игра успешно в Швейцария, дори мисля че стана голмайстор на първенството, със сина на Войн Войнов, със Стефан Юруков който по-късно направи име в Литекс, както и със настоящия помощник треньор на Левски Николай Митов( мисля че беше с една година по-голям) и т.н.. Бяха много силен набор- непобедими от връстниците си.На нито едно от тези момчета не беше предложено да премине в Левски след завършване на юношеската си кариера,което беше и обяснимо донякъде понеже тогава в първия отбор по на 21-22 години бяха собствените юноши набор 69 и 70 - В.Йотов, Г.Донков, Г.Славчев, Ил.Груев, В.Илиев, Д.Попов, Здр.Здравков дошлия на 19 години от Бдин Д.Боримиров , както и малко по-големите дошли от други отбори Ст.Стоилов, Ил.Илиев, Зл.Янков и за тези момчета набор 72-73 нямаше място в първия отбор и бяха пуснати в други отбори. М.Христов мина през Ботев(Ботевград) и Славия преди да бъде закупен отново от Левски за 250 хил долара.
С трансфера на М.Христов в Левски Н.Сираков няма нищо общо - в онзи момент той беше все още действащ футболист . Както трансфера на М.Христов няма и нищо общо с някакви отношения СИК-ВИС- разбирам че си голям разбирач по темата ,но би ли ми казал какво общо имаше Левски с ВИС или СИК през 1995 ;) ?
И при входящия и при изходящия трансфер на М.Христов спортно технически директор на Левски беше Анд. Желязков. през времето което М.Христов игра в Левск, Н.Сираков нямаше нищо общо с клуба.
Това какви суми се обявяват в българската или някоя друга преса няма никакво значение - всички договори се подписват от президента/собственика или от финансовия директор ,а не от спортно-техническия директор- няма спортно-технически директор в Левски( предполагам и във всеки един друг клуб) ,който да е подписвал договор без съгласието на собственика.
Наистина Сираков беше остриган гола глава, но това беше много след като М.Христов беше продаден на Кайзерслаутерн през 1997. Сираков беше остриган някъде през 2001 или 2002(мисля че беше през есента на 2001) ,но при всички след изгонването на М.Чорни от България ,което беше през август 2000.

Друг път недей да даваш жокери ,ако не можеш да разпознаваш картите ;) . Защото да не се окаже ,че на 4 реда си написал 5 фактически грешки.
Весела и щастлива Нова Година!

Каручке,и тоя път се изложи като кифла:
Мариян Георгиев Христов е български футболист, национал. Роден е на 29 юли 1973 г. в Ботевград. Висок е 194 см и тежи 83 кг. Играл е като полузащитник и нападател за отборите на Балкан (Ботевград), Славия, Левски (София) и Кайзерслаутерн (Германия). От есента на 2004 г. играе за Волфсбург (Германия)

Не зная от къде черпиш тая информация,но повече подозирам,че твърденията ти са плод повече на мокрите ти мечти,отколкото отговарят на действителността.Мариан почва да играе в мъжкия отбор на Левски на 22-23 годишна възраст вече като изграден футболист.Точно заради трансфера на Христов в Германия,Сираков отиде в Израел при чичо Миша и се върна остриган като новобранец.Беше казал,че е продал Христов за 700000 марки,но в един немски сайт излезе информация за трансфер от 1.5 милиона в същата валута.Смени си източника на информацията или взимай приспивателни,които нямат като страничен ефект розави мечти ;) Пожелавам ти весело посрещане на Новата година!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Blue1914VMV
Контакти:

Мнениеот Blue1914VMV » 01 яну 2013 01:53

Първо за много години!!! Второ Мариян Христов игра в Левски от 1995 до 1997!! Сираков се върна като директор в 1999!!!! какъв Чорни и подстригване на Сираков заради Мариян сънуваш само ти можеш да кажеш но според фактите каквито изложих си в ГОЛЯМА грешка!!!

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 01 яну 2013 05:09

Blue1914VMV написа:Първо за много години!!! Второ Мариян Христов игра в Левски от 1995 до 1997!! Сираков се върна като директор в 1999!!!! какъв Чорни и подстригване на Сираков заради Мариян сънуваш само ти можеш да кажеш но според фактите каквито изложих си в ГОЛЯМА грешка!!!

За много години и на тебе!

от Old_death на 30 Дек 2012 19:52

Red Warrior написа:
joro65 написа:
Сините е пропускат тази тема........след толкова години подкрепа от съдии и комфорт от журналисти,стигнаха до създаването на един Мариян Христов,който може би се знае много малка част от феновете в Германия и едва ли е известен в друга държава,докато футболистите на ЦСКА репресирани в България,свикнали да се борят срещу неправдата,устояват на трудностите в чужбина и стават там звезди,за разлика от журналистическите сини звезди,които като излезнат на попрището на истинския футбол,загасват много бързо......примери безброй ......като започнем от Искренов и Сираков, та завършим с покорителя на френските футболни сърца ,рицаря на лакътния бой Гондзьо!

Мариян Христов е юноша на Балкан Ботевград, после го доизгражда Славия и чак след това отива в Подуяне.

Мариан пристигна като готов и завършен футболист от Славия в Левски.Трансфера му бе по линията СИК-ВИС,с дейното участие на Сираков
.Видя ли някъде да говоря за Сираков като за директор?Случая с разминаването на сумите по трансфера на Христов излезе на бял свят няколко години след осъществяването му.Като си толкова информиран защо не споделиш каква бе причината Сираков да се върне остриган от Израел?
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 01 яну 2013 10:53

Old_death написа:
honda написа:
Old_death написа:Мариан пристигна като готов и завършен футболист от Славия в Левски.Трансфера му бе по линията СИК-ВИС,с дейното участие на Сираков.По паметливите помнят,че той бе една от причините Раев да ходи остриган като новобранец.За съжаление такива между сините няма.Ще им дам жокер.Оказа се,че има почти двукратна разлика между обявената трансферна цена в България и тази,обявена в Германия ;) Дерзайте сини приятелки!Утре може да се окаже,че и новия ви стадион е построен "с доброволния труд и средствата на феновете" ;)

Вече съм те съветвал да не пишеш глупостите с желанието си да се направиш на много компетентен. Мариян Христов си е юноша на Левски- игра в една група с Михаил Михайлов ,който по-късно стана голмайстор на А група с Левски(Кн) , с Румен Иванов ,който игра в Етър после в Ботев(Пд) мина през Левски и игра успешно в Швейцария, дори мисля че стана голмайстор на първенството, със сина на Войн Войнов, със Стефан Юруков който по-късно направи име в Литекс, както и със настоящия помощник треньор на Левски Николай Митов( мисля че беше с една година по-голям) и т.н.. Бяха много силен набор- непобедими от връстниците си.На нито едно от тези момчета не беше предложено да премине в Левски след завършване на юношеската си кариера,което беше и обяснимо донякъде понеже тогава в първия отбор по на 21-22 години бяха собствените юноши набор 69 и 70 - В.Йотов, Г.Донков, Г.Славчев, Ил.Груев, В.Илиев, Д.Попов, Здр.Здравков дошлия на 19 години от Бдин Д.Боримиров , както и малко по-големите дошли от други отбори Ст.Стоилов, Ил.Илиев, Зл.Янков и за тези момчета набор 72-73 нямаше място в първия отбор и бяха пуснати в други отбори. М.Христов мина през Ботев(Ботевград) и Славия преди да бъде закупен отново от Левски за 250 хил долара.
С трансфера на М.Христов в Левски Н.Сираков няма нищо общо - в онзи момент той беше все още действащ футболист . Както трансфера на М.Христов няма и нищо общо с някакви отношения СИК-ВИС- разбирам че си голям разбирач по темата ,но би ли ми казал какво общо имаше Левски с ВИС или СИК през 1995 ;) ?
И при входящия и при изходящия трансфер на М.Христов спортно технически директор на Левски беше Анд. Желязков. през времето което М.Христов игра в Левск, Н.Сираков нямаше нищо общо с клуба.
Това какви суми се обявяват в българската или някоя друга преса няма никакво значение - всички договори се подписват от президента/собственика или от финансовия директор ,а не от спортно-техническия директор- няма спортно-технически директор в Левски( предполагам и във всеки един друг клуб) ,който да е подписвал договор без съгласието на собственика.
Наистина Сираков беше остриган гола глава, но това беше много след като М.Христов беше продаден на Кайзерслаутерн през 1997. Сираков беше остриган някъде през 2001 или 2002(мисля че беше през есента на 2001) ,но при всички след изгонването на М.Чорни от България ,което беше през август 2000.

Друг път недей да даваш жокери ,ако не можеш да разпознаваш картите ;) . Защото да не се окаже ,че на 4 реда си написал 5 фактически грешки.
Весела и щастлива Нова Година!

Каручке,и тоя път се изложи като кифла:
Мариян Георгиев Христов е български футболист, национал. Роден е на 29 юли 1973 г. в Ботевград. Висок е 194 см и тежи 83 кг. Играл е като полузащитник и нападател за отборите на Балкан (Ботевград), Славия, Левски (София) и Кайзерслаутерн (Германия). От есента на 2004 г. играе за Волфсбург (Германия)

Не зная от къде черпиш тая информация,но повече подозирам,че твърденията ти са плод повече на мокрите ти мечти,отколкото отговарят на действителността.Мариан почва да играе в мъжкия отбор на Левски на 22-23 годишна възраст вече като изграден футболист.Точно заради трансфера на Христов в Германия,Сираков отиде в Израел при чичо Миша и се върна остриган като новобранец.Беше казал,че е продал Христов за 700000 марки,но в един немски сайт излезе информация за трансфер от 1.5 милиона в същата валута.Смени си източника на информацията или взимай приспивателни,които нямат като страничен ефект розави мечти ;) Пожелавам ти весело посрещане на Новата година!

Първо Честита Нова Година. С пожелания за много здраве и щастие.
След като не вярваш на мен може да отвориш "Световна Футболна Енциклопедия", Р. Пайташев, изд Труд, 2010, София. стр 528 долу в дясно 5 ред отдолу нагоре и ще намериш отговора на нашия спор.
Ако продължаваш да не ми вярващ ти предлагам да се обзаложим- нещо подобно на това ,което предложих на vaskonti само че понеже си ми по-симпатичен ти предлагам по-изгодни условия- коефициент 10:1 - аз ще заложа минимум 50 хил лева , а ти 5 хил. лева , ако се окаже че М.Христов е бил юноша на Левски ще взема твоя залог, ако се окаже че не е бил юноша на Левски ти ще вземеш моя залог. Ако си толкова уверен че това ,което съм написал е "плод на мокрите ми мечти"- действай, направо ти предлагам новогодишен подарък ,какъвто дори и Дядо Коледа не ти е носил ;) .
Имаш 3-ри възможности:
1. Да приемеш облога.
2. Да се извиниш и да признаеш , че си сгрешил - нещо в което няма нищо лошо ,всеки може да бъде подведен от пристрастията и желанията си.
3. Да не направиш нито 1 нито 2 и да станеш за смях и да се покажеш като мижитурка и форумно мишле.
Ти си на ход ;) .
Вече ти писах че Сираков няма нищо общо с нито с купуването на М.Христов от Левски , нито с продажбата му. В периода ,когато М.Христов игра в мъжкия отбор на Левски 1995-97 , Сираков беше в Славия , дори на известния финал на Купата между Левски и Славия двамата бяха много близо да се сбият помежду си. В периода 1992-1998 спортно технически директор на Левски беше Анд. Желязков. М.Чорни няма никакво отношение към трансфера на М.Христов в Кайзерслаутерн понеже той стана собственик на Левски 2 години след като като бе извършен въпросния трансфер.
Малко в кръга на шегата този милиардер М.Чорни бил голям хаптал - вместо да прочете каква сума е вписана в договора , решава да се информира от думата на Сираков и от немската преса :o . Или сега може би вдянах - той сигурно не може да чете :mrgreen: Сериозно ли мислиш че някой ще тръгне да се информира за един договор от пресата при положение ,че той или представлявано от него лице подписва договора( това лице никога не е бил Сираков).
Вече ти писах кога беше остриган Сираков , като си мисля че най-вероятно беше в началото на 2003 - при всички случай много след като М.Христов бе трансфериран в Германия. Причина за това бяха няколко съмнително завишени входящи трансфери в Левски извършени по настояване на Н.Сираков . Става дума по-специално за трансфери на играчи от Славия и играчи свързани със сръбския Обилич . По специално става дума за Г.Бачев, М.Кушев, М.Станков, и особено за Н.Милованович, С.Зимунич и Савич, както и много странното привличане за 2,5 млн лева на Г.Чиликов от Нефтохимик при положение че Левски в онзи момент имаше 4 централни нападатели и сключен предварителен договор с още един централен нападател и Чиликов се явяваше 6-я централен нападател в Левски. За никой не е тайна изключителна близките отношения на Сираков както и шефовете на Славия -по-специално с В.Стефанов и покойния бай Миле, така и с Коце Маца (на когото Сираков е кум), така и с Порточанов. Но във всичките тези случаи става дума за входящи трансфери в които Левски плаща трансферната сума и всички комисионни. Въобще и дума не може да става за подобни схеми приизходящитрансфери още по-малко с немски клуб. Такава схема е възможна само ако двете страни примерно В.Стефанов и Сираков играят заедно и трансферната сума се завишава и част от нея се връща на този ,който я плаща. Вече много пъти писах ,че трансфера на М.Христов няма нищо общо с подобни схеми. Все пак сума ,която се дължи по един договор е тази ,която е вписана в договора, а не тази ,която е написана във вестниците и се коментира в медийното пространство.
Честно- сериозно ли ги беше написал тези глупости в твоя пост или беше решил да си направиш майтап :lol: .
Още веднъж пожелания за много здраве и щастие на всички колеги съфорумци през Новата 2013.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 01 яну 2013 11:48

vaskonti написа:Няма как да има такъв облог защото очевидно понятието "собствен юноша" е доста размито. Мариян е продукт на Балкан, а това, че по едно време е бил в Левски прави ли го ваш юноша? Защото по същата логика ще кажа, че Бербатов е юноша на ЦСКА, също и Стоичков...
За другите неща - аз съм твърдял, че африканчетата ще играят официални мачове за ЦСКА, така ли? Може и така да е било, но едно ще ти кажа - аз не определям трансферната политика на ЦСКА и не казвам кой да дойде и кой да си ходи. Ще ти припомня, че Драме още няма 18 години - ще ги навърши чак през септември. Ти знаеш ли в момента той къде е и какъв е статутът му? Например в сайта трансфермакт.де пише, че все още е в ЦСКА с договор до 2016г.? Ще спориш ли - нали твърдиш само неща, в които си на минимум 200% сигурен?
А това за Титан, не се иска кой знае каква прозорливост за да го твърдиш. Те са разкрити много отдавна от червените фенове, а дали ти си бил пръв... не знам, не водя подобна статистика. Щом ти помниш, че си бил пръв, ок.

Нали си много уверен - цитираш някакви източници, ако си толкова уверен в думите приеми облога ;) . Понятието "юноша на един отбор" е пределно ясно- това е футболист ,който е получил картотека за съответната юношеска формация на същия клуб и преди това не е имал картотека в мъжката формация на друг клуб. Мариян Христов безусловно отговаря на тези условия.Би ли споделил по какво реши че е М.Христов е продукт на Балкан. Хр.Стойчков със сигурност не отговаря на тези условия - понеже преди да дойде в ЦСКА играеше в мъжкия отбор на Хеброс(Харманли) ,а и дойде на 19 години- възраст по-голяма от тази разрешена да бъде картотекиран като юноша, отделно той не беше учащ - едно време за да играещ в юношеското първенство трябваше да бъдеш ученик, а той не беше. За Бербатов не съм запознат с подробностите.
За африканските талантите съм писал достатъчно в друга тема- явно съм познал ,след като ме цитираш ;) .
За Титаните- ами съм си писал мнението през 2009 , когато много интелигентните фенове на ЦСКА ги носеха на ръце и чакаха да бъде построен ултрамодерния стадион на ЦСКА, просто имам наблюдения върху работата им и ми ясно какво може да се очаква от тях. Както май бях и първия човек в този форум ,който спомена името Кирил Домусчиев и какво ще се случи след появата му, него и работата му ги познавам още по-добре ;) .

Потребителски аватар
cska - maina

Мнениеот cska - maina » 01 яну 2013 14:06

хонда, едно въпросче имам- Стилян Петров, Бербатов, Мартин Петров юноши ли са на ЦСКА, след като имат мачове за дюш на ЦСКА? Аз не ги приемам като наши юноши, както и не приемам Мариян за ваш, по простата причина, че 1-2г прекарани в някоя школа не те прави юноша на този отбор! Общо взето е въпрос на лично мнение!
Ако Бог не съществува, животът би бил абсурден. Той не би имал нито смисъл, нито ценност, нито цел. У. Крейг

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 01 яну 2013 19:20

Хонда, преди да предлагаш облози да сключим един друг.Ако намериш мой цитат,в който казвам,че Христов не е юноша на Левски,ще ти дам 10000 лева.Ако не представиш такъм до утре вечерта,ще ми се извиниш или ми се обади на личен да ти кажа къде и как ще ми дадеш 100 лева.Не ме търси за друго и не ми коментирай постовете!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 01 яну 2013 21:27

honda написа:
vaskonti написа:Няма как да има такъв облог защото очевидно понятието "собствен юноша" е доста размито. Мариян е продукт на Балкан, а това, че по едно време е бил в Левски прави ли го ваш юноша? Защото по същата логика ще кажа, че Бербатов е юноша на ЦСКА, също и Стоичков...

Нали си много уверен - цитираш някакви източници, ако си толкова уверен в думите приеми облога ;) . Понятието "юноша на един отбор" е пределно ясно- това е футболист ,който е получил картотека за съответната юношеска формация на същия клуб и преди това не е имал картотека в мъжката формация на друг клуб.

Ще ти припомня това в някоя друга тема, в която аз ще твърдя че Бербатов или Иван Иванов са юноши на ЦСКА, а ти се опиташ да ми кажеш, че не са.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Върни се в “ЦСКА”