Явно е забранено човек да сподели мнението си, странна логика.
Стискам палци това строителство да не го направим типично по български, тук да резнем, това да махнем, онова да закърпим и крайният резултат да е както се казва едно недоносче, защото този стадион както се направи, така ще остане за едно 40 години напред.
Реконструкцията на стадион Георги Аспарухов
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Oфициална Тема: Реконструкцията на стадион Георги Аспарухов
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]
- Lakokara4a
- Контакти:
Притеснява ме, че това което е дадено като макет е стил 80-те години на миналия век. Стадиона на Челси е подобен, но е строен 86-та година. Отделно ще отнеме 5-6 години да се построи, а дотогава нещата ще се променят още. Направете си труда да видите стадионите по света и ще видите, че това което се предлага е далеч от добрите стандарти. Наистина ще е ново, може да е най-доброто в България, ама нали един път се прави бе мамка му. Искаше ми се като се дават пари така и така да се направи нещо наистина изключително, което да е гордостта на всички левскари. Една Румъния какви стадиони има, другите просто няма да ги споменавам защото можете сами да разгледате в интернет. Айде дано поне стане в срок и да ни радват на него с победи.
- santiliana
Питам се, с това събаряне сектор по сектор...Дали може да стане някоя беля? Какво имам в предвид? При положение, че като се съборят "А" и "Б" и на тяхно място се построят новите, няма ли да е опасно именно за тяхната стабилност последващото взривяване на "В" и "Г" сектори? Това не е някоя бомбичка или пиратка да плякне, а сериозен взрив с голяма детонация. Като че ли беше по-логичен варианта- тотално събаряне и градене от кота "нула" отколкото това типично по български парчетосване. Не зная (може и да има) някъде по белия свят да са събаряни сектор по сектор и на етапи да са вдигани новите. Това го изказвам от чисто човешка гледна точка, да не стане после, че милиони са били хвърлени на вятъра- буквално. Както, между впрочем, кому беше нужно това сериозно "освежаване" (обновяване) на сектор "Б" миналото лято, че даже държавата даде и над половин милион лева? Дори УЖ врагове като Батков, "титаните" и чичо Венци сформираха някаква си организация относно реконструкциите на базите ("Спортна София" мисля, че я нарекоха) за да може бат`Бойко да им отпусне по-бързо париците...Няма логика...
Последна промяна от santiliana на 28 дек 2012 09:57, променено общо 1 път.
- Avanti_Ragazzi
- Контакти:
Lakokara4a написа:Притеснява ме, че това което е дадено като макет е стил 80-те години на миналия век. Стадиона на Челси е подобен, но е строен 86-та година. Отделно ще отнеме 5-6 години да се построи, а дотогава нещата ще се променят още. Направете си труда да видите стадионите по света и ще видите, че това което се предлага е далеч от добрите стандарти. Наистина ще е ново, може да е най-доброто в България, ама нали един път се прави бе мамка му. Искаше ми се като се дават пари така и така да се направи нещо наистина изключително, което да е гордостта на всички левскари. Една Румъния какви стадиони има, другите просто няма да ги споменавам защото можете сами да разгледате в интернет. Айде дано поне стане в срок и да ни радват на него с победи.
Еди хубав стадион за 25 000 до 30 000 човека, е минимум 50 милиона евро! Да не кажа, че може да стигне и 100!!! От къде пари за такова нещо бе хора? тука с 9, 10 милиона евро искат половин стадион да строят! Бъдете реалисти стига глупости!!!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]
- Lakokara4a
- Контакти:
Avanti_Ragazzi написа:Lakokara4a написа:Притеснява ме, че това което е дадено като макет е стил 80-те години на миналия век. Стадиона на Челси е подобен, но е строен 86-та година. Отделно ще отнеме 5-6 години да се построи, а дотогава нещата ще се променят още. Направете си труда да видите стадионите по света и ще видите, че това което се предлага е далеч от добрите стандарти. Наистина ще е ново, може да е най-доброто в България, ама нали един път се прави бе мамка му. Искаше ми се като се дават пари така и така да се направи нещо наистина изключително, което да е гордостта на всички левскари. Една Румъния какви стадиони има, другите просто няма да ги споменавам защото можете сами да разгледате в интернет. Айде дано поне стане в срок и да ни радват на него с победи.
Еди хубав стадион за 25 000 до 30 000 човека, е минимум 50 милиона евро! Да не кажа, че може да стигне и 100!!! От къде пари за такова нещо бе хора? тука с 9, 10 милиона евро искат половин стадион да строят! Бъдете реалисти стига глупости!!!
Парите за стадиона не са моя грижа... Но пък това е форум и темата е публикувана за да има различни мнения. какво лошо има, че на мен стадиона не ми харесва чак толкова при положение, че на 100 други има харесва? На мен ако не ми харесва не ходя на него и готово. Просто ми се иска като е малък поне да е "кукла" Имам чувството че въпроса не е и толкова за пари, колкото някой пак да прибере значителна сума. Пак ще кажа- трябваше като са тръгнали да са си опекли работата и да направят бижу, което в близките години няма да се пипа. Да-това ще е най-хубавото в България, ама какво от това?
Един голям въпрос- как Румъния дето бяха зад нас построиха стадион за чудо и приказ, а ние пак не можем?
santiliana написа:Питам се, с това събаряне сектор по сектор...Дали може да стане някоя беля? Какво имам в предвид? При положение, че като се съборят "А" и "Б" и на тяхно място се построят новите, няма ли да е опасно именно за тяхната стабилност последващото взривяване на "В" и "Г" сектори? Това не е някоя бомбичка или пиратка да плякне, а сериозен взрив с голяма детонация. Като че ли беше по-логичен варианта- тотално събаряне и градене от кота "нула" отколкото това типично по български парчетосване. Не зная (може и да има) някъде по белия свят да са събаряни сектор по сектор и на етапи да са вдигани новите...
Няма да има никакво взривяване на "В" и "Г" сектори! Те са изградени от насип(пръст върху която е излят бетон за трибуните) и ще бъдат премахвани с багери. Взривен ще бъде единствено сектор "А", който е с конструкция от стоманобетон. За тотално събаряне и градене изцяло са нужни около 50 млн. накуп, как мислиш имаме ли ги? В Полша през последните 6-7 години клубните стадиони се строят точно така на етапи, сектор по сектор. Разгледай малко в интернет.

- Avanti_Ragazzi
- Контакти:
Lakokara4a написа:Avanti_Ragazzi написа:Lakokara4a написа:Притеснява ме, че това което е дадено като макет е стил 80-те години на миналия век. Стадиона на Челси е подобен, но е строен 86-та година. Отделно ще отнеме 5-6 години да се построи, а дотогава нещата ще се променят още. Направете си труда да видите стадионите по света и ще видите, че това което се предлага е далеч от добрите стандарти. Наистина ще е ново, може да е най-доброто в България, ама нали един път се прави бе мамка му. Искаше ми се като се дават пари така и така да се направи нещо наистина изключително, което да е гордостта на всички левскари. Една Румъния какви стадиони има, другите просто няма да ги споменавам защото можете сами да разгледате в интернет. Айде дано поне стане в срок и да ни радват на него с победи.
Парите за стадиона не са моя грижа... Но пък това е форум и темата е публикувана за да има различни мнения. какво лошо има, че на мен стадиона не ми харесва чак толкова при положение, че на 100 други има харесва? На мен ако не ми харесва не ходя на него и готово. Просто ми се иска като е малък поне да е "кукла" Имам чувството че въпроса не е и толкова за пари, колкото някой пак да прибере значителна сума. Пак ще кажа- трябваше като са тръгнали да са си опекли работата и да направят бижу, което в близките години няма да се пипа. Да-това ще е най-хубавото в България, ама какво от това?
Един голям въпрос- как Румъния дето бяха зад нас построиха стадион за чудо и приказ, а ние пак не можем?
Тоя стадион струва € 234 million

[offtopic]

Другият в Клуж който е за 30 000 струва € 45 million

[offtopic]

И накрая този в Плоещ струва € 17.5 million, но е за 15 000 човека, не за 28 000!!!

[offtopic]

Къде ни слагаш тука нас с тях!!!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
Lakokara4a написа:Един голям въпрос- как Румъния дето бяха зад нас построиха стадион за чудо и приказ, а ние пак не можем?
Не го харесвай имаш право, но като казваш, че финансирането не е твоя грижа се замисли за тези, на които е грижа.

За стадиона в Румъния ще ти кажа, че го изгради държавата и струва 230 млн. евро. Какво мислиш, че ще се случи в България, ако Бойко извади 230 млн. евро за стадион, при положение, че още доста хора мрънкат за 50-те млн. евро, които се похарчиха за Арена "Армеец"?
Lakokara4a написа:Един голям въпрос- как Румъния дето бяха зад нас построиха стадион за чудо и приказ, а ние пак не можем?
[offtopic]Не бой се, цесекиститите казаха че техния нов стадион ще бъде за чудо и приказ

[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Стадиона изграден изцяло ще струва около 20 милиона евра, а може и повече защото пари се харчат не само за самото съоръжение, а и за площа около него.