Извинявайте, че пиша тук, ама в момента нямам възможност да се ровя по нета и да чета.
Тъй като по Коледа карам колата на баща ми, която е с летни гуми исках да попитам:
- задължителни ли са зимните гуми? Ако да, какви са глобите/наказанията?
- има ли някаква дефиниция за това кои какви са или пък някаква маркировка, която го обозначава?
Мерси предварително (сори, че не на спортна тематика, ама все пак основно мъже гледат спорт, та предполагам ще има компетентни мнения)
Зимни гуми (малко помощ)?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Зимни гуми (малко помощ)?
[center]
[/center]

- Червени_шампиони
- Контакти:
Re: Зимни гуми (малко помощ)?
50 лева е глобата. Незнам дали е влязла в сила, но се говореше за такова нещо преди няколко месеца.
Последна промяна от Червени_шампиони на 24 дек 2012 19:46, променено общо 1 път.
СЕКТОР Г - ТОВА СИ ТИ!
[wrapimg=]http://i.imgur.com/O0kE0WP.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i.imgur.com/O0kE0WP.jpg[/wrapimg]
Зимните гуми не са задължителни съгласно закона за движение по пътищата, условието е да имат грайфер не по малък от 1.6мм, мисля че не би трябвало да има нормален човек който да кара зимата с летни гуми.Това е от мен.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]
BadBoy написа:Зимните гуми не са задължителни съгласно закона за движение по пътищата, условието е да имат грайфер не по малък от 1.6мм, мисля че не би трябвало да има нормален човек който да кара зимата с летни гуми.Това е от мен.
Абсолютно точно.
BadBoy написа:Зимните гуми не са задължителни съгласно закона за движение по пътищата, условието е да имат грайфер не по малък от 1.6мм, мисля че не би трябвало да има нормален човек който да кара зимата с летни гуми.Това е от мен.
Мерси за инфото : )
Иначе не се притеснявай и аз не харесвай идиотите на пътя - единствената причина да се осмелявам да карам с летни гуми е, че бащата живее до Границата с Гърция и тук си е пролет нито сняг има, нито лед, пък и съм на кратки разстояния... просто ме интересуваше евентуално, ако ме спрат катаджии, какво точно е положението.
[center]
[/center]

- Cesc Fabregas
- Контакти:
Не е задължително да има сняг и лед, за да са ти нужни зимни гуми. При постоянни температури под 10-12 градуса над 0та контролът с летни гуми не е както при 20 например. 

Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !
- Жоро Бекъма
BadBoy написа: мисля че не би трябвало да има нормален човек който да кара зимата с летни гуми.Това е от мен.
Много хора карат със летни гуми. (Причината е ясна каква е) Това е от мен

[center]
[/center]

Който кара с летни гуми зимата е абсолютен потенциален убиец! Като нямате пари за гуми- не карайте бе, возете си се на обществен транспорт, не рискувайте живота на хората!
Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев
Alex написа:BadBoy написа:Зимните гуми не са задължителни съгласно закона за движение по пътищата, условието е да имат грайфер не по малък от 1.6мм, мисля че не би трябвало да има нормален човек който да кара зимата с летни гуми.Това е от мен.
Мерси за инфото : )
Иначе не се притеснявай и аз не харесвай идиотите на пътя - единствената причина да се осмелявам да карам с летни гуми е, че бащата живее до Границата с Гърция и тук си е пролет нито сняг има, нито лед, пък и съм на кратки разстояния... просто ме интересуваше евентуално, ако ме спрат катаджии, какво точно е положението.
Ако зимата караш с летни гуми не само че си идиот на пътя, ти и извън него трябва да си пълен кретен. Кво като няма лед и сняг? То разликата е че зимните са по меки като смес от летните и дори при студове не се втвърдяват толкова. Ти с летни се едно караш с найлон.
Човека ви попита нещо и само един му отговори като хората. Останалите го обиждат и му обясняват какъв идиот е. Типично по български.
"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен."
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн