"Стадион "Българска армия" - ремонтни дейности"

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Re: Ще строи ли ЦСКА нов стадион?

Мнениеот Кировец » 22 дек 2012 17:55

Кашчей написа:Личното ми мнение е, че ако си намерите солиден спонсор, на когото да продадете правата върху името на стадиона (няма как иначе, ако нямаш свежи пари за стадион) и го построите ще е чудесно.Проблемът е, че никой не иска да строи само стадион, с евентуално ресторант, фен магазин и някаква фитнес зала само, а друго в Борисовата няма как да е законно.Много клубове по света си построиха нови стадиони в покрайнините, но ЦСКА няма да преживее срамът от това, клубният стадион да не е на пъпа на София ;)

Не знам. Мисля си, че ако отбора беше друг много неща щяха да се окажат законни. Нищо не ме изненадва.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 22 дек 2012 21:04

Кировец написа:
Кашчей написа:Личното ми мнение е, че ако си намерите солиден спонсор, на когото да продадете правата върху името на стадиона (няма как иначе, ако нямаш свежи пари за стадион) и го построите ще е чудесно.Проблемът е, че никой не иска да строи само стадион, с евентуално ресторант, фен магазин и някаква фитнес зала само, а друго в Борисовата няма как да е законно.Много клубове по света си построиха нови стадиони в покрайнините, но ЦСКА няма да преживее срамът от това, клубният стадион да не е на пъпа на София ;)

Не знам. Мисля си, че ако отбора беше друг много неща щяха да се окажат законни. Нищо не ме изненадва.

Ако парламентът променеше някои закони-да.Ако законът за тереториалното развитие си е същият-не.В него влиза и правилникът за парковите територии, а там изрично е упоменато, че в парк мол не се строи..силно казано мол, но търговски обект, несвързан с отдих, спорт и развлекателна дейност-не, не се строи.
Между другото, на Гергов му отказаха строеж на тенис кортове в Борисовата градина... дали и той е цесекар и затова му е отказано?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 23 дек 2012 09:45

Кашчей написа:
Кировец написа:

Ако парламентът променеше някои закони-да.Ако законът за тереториалното развитие си е същият-не.В него влиза и правилникът за парковите територии, а там изрично е упоменато, че в парк мол не се строи..силно казано мол, но търговски обект, несвързан с отдих, спорт и развлекателна дейност-не, не се строи.
Между другото, на Гергов му отказаха строеж на тенис кортове в Борисовата градина... дали и той е цесекар и затова му е отказано?

Кашчей, имаш ли идея как да си обясним търговският мини квартал, изграден в Ловния парк, който е част и продължение на Борисовата градина? Знам, че не си от София и вероятно много лесно забравяш за него, но те съветвам да си спомняш за това всеки път, когато решиш да ни обясняваш какво било забранено да се прави там.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 23 дек 2012 12:20

Васконти, към случая с Ловния парк съвсем наскоро се присъедини и този на Западен парк, където ще се строи София ленд 2

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 23 дек 2012 17:59

bobonikolov написа:Васконти, към случая с Ловния парк съвсем наскоро се присъедини и този на Западен парк, където ще се строи София ленд 2

В София ленд има ли търговски обекти, несвързани с отдих и спорт?Например магазини за обувки, за чанти, за облекла, парфюмерии, кинкалерии и галантерии?Ако отговорът е ДА-то имате право да атакувате в съд недаването на линия за строеж на стадион с мол до него.Ако отговорът е НЕ-за какво говорим тогава?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 23 дек 2012 22:42

Кашчей написа:
bobonikolov написа:Васконти, към случая с Ловния парк съвсем наскоро се присъедини и този на Западен парк, където ще се строи София ленд 2

В София ленд има ли търговски обекти, несвързани с отдих и спорт?Например магазини за обувки, за чанти, за облекла, парфюмерии, кинкалерии и галантерии?Ако отговорът е ДА-то имате право да атакувате в съд недаването на линия за строеж на стадион с мол до него.Ако отговорът е НЕ-за какво говорим тогава?

Всъщност, от примерно 30 обекта, само един е спортен - школата на Малееви. Там е офиса на Oracle, Токуда, хотел и още няколко офис сгради. Вярно - няма кинкалерия и пасмантерия, но все пак...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 24 дек 2012 01:31

Кашчей написа:

Всъшност истината около София ленд е следната - за да се появи този лунапарк, който вече не съществува някак си така съвсем случайно бе променен статута на 400 декара земя от Ловния парк и този парцел вече нямаше статут на такъв. Сам разбираш, че в нашата мила китна държавица някой е гушнал цифра пари за да се случи това нещо. Иначе то нямаше да се случи и София ленд нямаше да го има въобще. Случая със Западен парк обаче е съвсем различен. Там терена си е обшински като самата община възнамерява да позволи изграждането на София ленд 2 на територията на парка БЕЗ да се променя статута на земята в парка. И понеже инфото, че се обявява конкурс за фирма - изпълнител е от близо година то вече процедурата сигурно е минала и там може би се строи следващия София ленд. И какво излиза - за едни може - като си платят или ако е самата община, а за други - като ЦСКА например не може. Господин Диков ако беше истински честен човек трябваше да подаде оставка още в момента в който се появи и този случай със Западен парк, където според мен има явно нарушение на същите тези наредби и закони, на които се позова, когато публично се изказа, че ЦСКА не може да строи в Борисовата градина. Самата община ги поругава най - нахално, но за другите те трябва да са задължителни. Обясни ми в този случай как българина да повярва на съдебна система, държавна власт и т.н. и самия той да започне да спазва законите? Аз лично не знам.
П.С. Току що открих инфо за процедурата:
Само един е кандидатът за концесията за Западния парк в столицата, съобщава "Капитал Daily" в днешния си брой. Това е новоучреденото обединение "Уест парк" (от английски - Западен парк), в което влизат компаниите "Нелко 22" и регистрираната на Британските Вирджински острови MТ Rose Corporation през 1999 г.

Във вторник изтече удълженият срок за подаване на оферти в Столичната община, която отвори единственото предложение в четвъртък. Концесионният договор предвижда местната власт да даде 500 декара от Западния парк за 25 години без такса. В следващите седмици назначената от столичния кмет комисия ще трябва да реши дали "Уест парк" може да продължи участието си в процедурата, след което да премине към детайлно разглеждане на предложението на обединението и обвързващата оферта.

Кандидат-концесионерът е обединение, създадено в средата на септември, като водещ партньор в него е "Нелко 22", управлявано от Добромира Пачулова. Регистрираната на Вирджинските острови компания пък се управлява от Валентин Йорданов Димитров.

В заявлението си за участие обединението гарантира, че е в състояние, ако бъде избрано, "да обезпечи организационно и кадрово изпълнението на концесионния договор". "Уест парк" декларира още, че по повод процедурата е във връзка с Корпоративна търговска банка за издаване на банкова гаранция.

Изискването беше кандидатът да има поне 1 млн. евро оборот през една от последните три години, както и дълготрайни материални активи за 2011 от 500 хил. евро. Но участникът може и да не покрива изисквания, а да докаже, че трето лице отговаря на условията. Доказателствата обаче трябва да са обвързващи, затова е възможно да е предоставена гаранцията от Корпоративна банка.

"Нелко 22" е регистрирано през 2002 г., като в момента фирмата е собственост на Добромира Пачулова и Ирена Иванова, но в период от две години - между 2006 и 2008, дял в нея е имал и представителят на другата компания в обединението Валентин Йорданов Димитров. Основната дейност на "Нелко 22" е вътрешна и външна търговия. Според публикувания в Търговския регистър финансов отчет на дружеството за 2011 г. приходите му са в размер на 2.17 млн. лв. и идват основно от продажба на стоки.

Година по-рано компанията е отчела оборот от над 7.4 млн. лв. Тогава тя печели обществена поръчка за доставка на разпалващо гориво за държавната ТЕЦ "Марица-изток 2", чиято стойност е над 7.3 млн. лв. и това е единствената публична информация за дейността на дружеството.

През 2009 и 2008 г. фирмата на практика почти не е имала приходи. "Нелко 22" участва в управлението на "Про уейв", което за кратко имаше лиценз на алтернативен оператор, но заради неплащане бе отнет от регулатора. В дружеството акционер с 36% е бил вече споменатият Валентин Димитров.

Компанията притежава дял от 5.2% от фалиралия врачански торов завод "Химко", а управителят на "Нелко 22" Добромира Пачулова е била в управлението на комбината. Поредната връзка на "Нелко 22" с Валентин Димитров е, че самият той е бивш директор на "Химко" в периода точно преди фалита на частното дружество.

Максималният срок на договора общината определи на 25 години, а минималните инвестиции са 11 млн. лв. Частният партньор обаче няма да заплаща концесионна такса на общината и ще се ползва от всички приходи от търговските и спортните обекти, както и от атракционите и др. Според условията за участие в процедурата всички дейности, свързани със строителство в парка, концесионерът ще трябва да направи през първите три години (когато трябва да вложи най-малко около 5.5 млн. лв.), а за останалите години до края на договора той ще поддръжка парка - алеи, пейки, осветление, растителност и т.н.

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 24 дек 2012 09:41

Да живее Булгаристан! :lol:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 24 дек 2012 12:10

Кировец написа:Да живее Булгаристан! :lol:

Булгаристан няма нищо общо в случая, защото такива игри се въртят навсякъде по света.

Вашият проблем със стадиона е, че държите да е на точно това място и няма да преживеете да е на друго в София.Без да осъзнавате, че на това място ще е поне с 50% по-скъп, но нали не вие давате парите.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 24 дек 2012 12:15

Кашчей написа:
Кировец написа:Да живее Булгаристан! :lol:

Булгаристан няма нищо общо в случая, защото такива игри се въртят навсякъде по света.

Вашият проблем със стадиона е, че държите да е на точно това място и няма да преживеете да е на друго в София.Без да осъзнавате, че на това място ще е поне с 50% по-скъп, но нали не вие давате парите.

Само да те питам, понеже аз не съм много осведомен - едно време, когато са правили този стадион там ли е бил центъра на София?

Върни се в “ЦСКА”