Футболист на Левски за 2012-та година

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Футболист на ЛЕВСКИ за 2012 година

Анкетата завърши на 01 яну 2013 00:31

Пламен Илиев
58
33%
Дъстли Мюлдер
19
11%
Станислав Ангелов
0
Няма гласове
Владимир Гаджев
4
2%
Христо Йовов
2
1%
Жоао Силва
1
1%
Симеон Райков
2
1%
Базил Де Карвальо
29
17%
Кристовао Рамос
46
26%
Иван Цветков
13
7%

Общо гласове: 174

Потребителски аватар
stoyankd

Re: Футболист на Левски за 2012-та година

Мнениеот stoyankd » 21 дек 2012 09:31

TristaNNN написа:
BadBoy написа:Илиев не е лош вратар, но повече от това което е в момента ръста му няма да позволи да надгради, че той към момента нямам спомен, но има ли спасена дузпа?

Относно темата може би само Рамос показа някакво постоянство през календарната година.

Признавам че физиката (в случая ръст) е важна, но Илиев има спасявания които дори по-"голям" вратар няма да извади. Вече говорим за рефлекс, баланс и позициониране-Илиев има тези качества, които ако приемем че си прав за развитието, компенсират ръста. За пример веднага мога да ти дам един Кьопке, бивш национален вратар на Германия (95-97 ако не ме лъже паметта). Не беше много висок, но имаше котешка пъргавина и змийско позициониране.

Примера, който си дал е неудачен. Сега футбола е много по-силов. Дори вратар като Икер Касияс(182.2см., 85.50кг.) има проблеми последните години. Няма как Илиев с тази физика(180см.,70кг.) да постигне нещо сериозно. Ето ти малко статистика на най-хитовите вратари в момента-М.Нойер(193см., 93кг.), Петер Чех(196см., 91.6кг.), Тибо Куртуа(1.99см., 88.8кг.), Фрейзер Фостър(1.98см., 94кг.) Както виждаш освен, че са много по-високи те са и много по-силни. Мисля, че в това е най-големият проблем на Илиев и трябва много да работи във фитнеса. Илиев е вече две години в Левски и сравнявайки го с Боби Михайлов, Владо Делчев, Митко Иванков, Стефан Стайков, Гошо Петков или Пламен Николов е едно пълно недоразумение. Леввски има нужда от по-качествен вратар и се надявам скоро да го намери.

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 21 дек 2012 12:06

Пламен Илиев
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 21 дек 2012 12:09

stoyankd написа:
TristaNNN написа:
BadBoy написа:Илиев е вече две години в Левски и сравнявайки го с Боби Михайлов, Владо Делчев, Митко Иванков, Стефан Стайков, Гошо Петков или Пламен Николов е едно пълно недоразумение. Леввски има нужда от по-качествен вратар и се надявам скоро да го намери.
Дали има такива обаче? Аз бих искал и Гиби, Наско, Кокала, Емо Спасов, Мъри Стоилов, Илиан Илиев, Кайзера и още много други, ама просто ги няма.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 21 дек 2012 22:33

stoyankd написа:Примера, който си дал е неудачен. Сега футбола е много по-силов. Дори вратар като Икер Касияс(182.2см., 85.50кг.) има проблеми последните години. Няма как Илиев с тази физика(180см.,70кг.) да постигне нещо сериозно. Ето ти малко статистика на най-хитовите вратари в момента-М.Нойер(193см., 93кг.), Петер Чех(196см., 91.6кг.), Тибо Куртуа(1.99см., 88.8кг.), Фрейзер Фостър(1.98см., 94кг.) Както виждаш освен, че са много по-високи те са и много по-силни. Мисля, че в това е най-големият проблем на Илиев и трябва много да работи във фитнеса. Илиев е вече две години в Левски и сравнявайки го с Боби Михайлов, Владо Делчев, Митко Иванков, Стефан Стайков, Гошо Петков или Пламен Николов е едно пълно недоразумение. Леввски има нужда от по-качествен вратар и се надявам скоро да го намери.

Не го приемай като лична напрадка, но примерите ти са меко казано неуместни. Да сравняваш Илиев с Касияс и Чех ... :roll: Ок, това е твое лично право, но изпускаш много важен факт: Илиев е на 21-22. Вратарите които даваш за пример на колко са в момента, и по-важното е какви са били съотношенията тегло-височина, когато са били на възрастта на Илиев? Разбираш ли, няма как играч на тази възраст да се вписва в перфектните вратарски габарити, а в същото време да притежава котешки рефлекс и позициониране. Технически е възможно, но ако си такъв играч името ти ще фигурира в дебелите книги по футболна история, а ние все пак сме в България и живеем в 2012.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 21 дек 2012 22:57

Сравнявайте Илиев с физиката на Де Хеа примерно ;) Испанецът беше адски хърбав като дойде в Юнайтед.... после малко го "наляха", но може още да наякне ;) Всичко с времето си

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 21 дек 2012 23:09

TodorT написа:Сравнявайте Илиев с физиката на Де Хеа примерно ;) Испанецът беше адски хърбав като дойде в Юнайтед.... после малко го "наляха", но може още да наякне ;) Всичко с времето си

Да, но да внимават как "наливат" Илиев, че едни симпатяги преди време почнаха да си наливат играчите след което всички знаем какво се случи ;)
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 21 дек 2012 23:52

TristaNNN написа:
TodorT написа:Сравнявайте Илиев с физиката на Де Хеа примерно ;) Испанецът беше адски хърбав като дойде в Юнайтед.... после малко го "наляха", но може още да наякне ;) Всичко с времето си

Да, но да внимават как "наливат" Илиев, че едни симпатяги преди време почнаха да си наливат играчите след което всички знаем какво се случи ;)

Затова казвам всичко с времето си! Надявам се, че в ЛЕВСКИ работят достатъчно квалифицирани кадри и знаят как се прави :)

Потребителски аватар
stoyankd

Мнениеот stoyankd » 23 дек 2012 00:14

TristaNNN написа:Не го приемай като лична напрадка, но примерите ти са меко казано неуместни. Да сравняваш Илиев с Касияс и Чех ... :roll: Ок, това е твое лично право, но изпускаш много важен факт: Илиев е на 21-22. Вратарите които даваш за пример на колко са в момента, и по-важното е какви са били съотношенията тегло-височина, когато са били на възрастта на Илиев? Разбираш ли, няма как играч на тази възраст да се вписва в перфектните вратарски габарити, а в същото време да притежава котешки рефлекс и позициониране. Технически е възможно, но ако си такъв играч името ти ще фигурира в дебелите книги по футболна история, а ние все пак сме в България и живеем в 2012.

Тибо Куртоа е по-млад от Пламен Илиев, Де Хея е по-голям с няколко месеца. Има достатъчно примери, които оборват тезата ти. Веднага ти посочвам друг много талантлив вратар, по-малък от Пламен- Марк-Андре Тер Щеген. Аз съм висок 182см. и като играя баскетбол с децата в махалата съм център. Според теб, имам ли шанс за НБА с тоя ръст? Така и Пламен, за България горе-долу става, но за нещо по-сериозно-не.

vaceole1914
Контакти:

Мнениеот vaceole1914 » 23 дек 2012 18:39

За мен Мюлдер и Рамос дават класа на отбора.Много силен Мюлдер в последните есенни кръгове,за това гласувам за него!

stilian
Контакти:

Мнениеот stilian » 30 дек 2012 20:47

Гласувах за Рамос, защото беше най-постоянен, жалко че в някой мачове не участваше, заради катрони.
Мюлдер, обаче е безспорна класа, в последните мачове показа целият си блясък.

Върни се в “Архив”