Ако целта ти е да се заяждаш-ок... Ако все пак си решил да водиш градивна дискусия се замисли над нещата, които пиша. Не съм някой лапещак и много добре си спомням какво даваха от НБА по телевизията по онова време. Някой друг мач по ефир 2 и толкова, а интернет изобщо нямаше. Дори имахме и сателитна антена, но и там нямаше телевизии, които да предават НБА. Сега гледам 90% от мачовете на Лейкърс, въпреки че не сме 20 века след ерата Джордан.

Така че съм вложил някаква мисъл в това, което съм написал, а не го пиша просто да се намирам на приказка... И когато казвам, че сезоните на Кобе са слаби нямам предвид слаби, като 22 и 20 точки средно на мач за Джордан, а слаби, като 7 и 15 точки средно на мач за Кобе! А това за играчите е толкова относително, че няма накъде, защото навремето наистина са играли изброените от теб играчи и да добавя, и Хаким Олайджоун, Айзиа Томас и Реджи Милър, които си заслужава да се споменат, но по времето на Кобе сигурно са играли по-слаби-Леброн Джеймс, Кевин Дюран, Шакил, Кевин Гарнет, Кармело Антъни, Пол Пиърс, Алън Айверсън, Стив Неш, Тим Дънкън, Дерек Роуз, Дуайт Хауърд, а и самият Джордан и т.н., и т.н.?

Затова и казах, че това е относително, защото сам виждаш за какво иде реч, да не говорим и критерии като конкуренция между отборите, като съиграчи и т.н. Затова изказвам мнение, за което лично аз казах, че не ангажирам никой с него и че вероятно мнението ми се дължи на това, че съм гледал огромно количество повече мачове на Кобе, отколкото на Джордан, но за теб изглежда човек няма право на мнение...

П.П. Днес страхотен мач за Лейкърс и смачкаха Портланд. Дори последните 4-5 минути играха в състав-Сукре, Кларк, Мийкс, Дюхон и Ебанкс, което позволи на Блейзърс да скъсят малко разликата... Отново бих отличил Неш-невероятни неща прави. Този път много добър мач и за Дуайт Хауърд, а Гасол започва да се забавлява с тройки, пасове отзад и други шоу-изпълнения, които прави вече втори мач.

Постоянни Кобе Брайънт, Мийкс и Джордън Хил. "Световният мир" игра по-малко време и нормално по-слабо в статистически план. Странно ми е защо Д'Антони не пуска Джеймисън напоследък-може би са се сдърпали нещо? Усеща се промяна в настроението в положителен аспект и дано това помогне за класирането за плейофите, защото ще е трудно с това начало на сезона, пък и времето намалява все повече и повече, и Лейкърс нямат право на много грешки.

В този аспект добре, че бе победен точно Портланд, тъй като е директен противник за влизане в плейофите!

П.П.2 Някой има ли идея как се изчислява този показател ефективност?