Ако трябва да сме честни, не знам по кое са номер 1, по- скоро са номер 2 от известно време, като 3-тия определено им диша във врата. Тук говоря за посещаемост( за сравнение вижте
тук и това:
Sportal.bg hits record high traffic
Sportal.bg has once again proven its reputation as the primary news source for sport news in Bulgaria. On September 1st, it reached 1 051 657 daily page views, according to the Google Analytics metric. Beyond sports, this figure is a record for all Bulgarian news web sites.
, ако трябва да говорим и за обем информация, начина на нейното представяне, неща като видео, анализи (от независим източник или някой известен спортист или специалист в спорта) , брой източници на информацията, визия- пак няма място за сравнение. Да не говорим за нулевата интерактивност с посетителите и на ниво сайт и на ниво форум ( за последния с много малки изключения) от страна на екипа. Огромен процент от информацията засяга единствено феновете на Левски и ЦСКА , да не говорим за често срещаните грешки в статиите(най- често при неподписаните), подвеждащите и откровено тъпи заглавия. От това което видях в клипа, ми се струва, че ни чака още по- голямо пожълтяване на сайта , предполагам с цел привличане на още повече посетители, от там следват повече приходи от реклами и т.н.
Плюсове естествено също си имат, стараят се да дават точна информация, за по- важните спортни събития да има анализи, въпреки че едва ли могат да се мерят с един спортал по финансови възможности и брой хора в екипа, успяват да покрият широк спектър от света на спорта.
За финал: не съм медиен експерт, нито пък такъв по направата на сайтове или тяхната поддръжка, не смятам че света или форума се върти около мен, всичко по горе си беше изказване на лично мнение. Не държа то да е вярно, нещо повече за колкото повече неща греша, толкова по- щастлив ще бъда, ала не видях никъде нито думичка да се споменава за форума. Малко е странно, да имаш един от най- големите и посещавани спортни форуми и да не използваш това си предимство. Вече доста месеци се усеща осезаемо присъствие на реклами, малко или много, без всички тези хора в екипа, тези банери едва ли щеше да ги има. Мисля, че поне заради това, този форум заслужава ако не преминаване към по- добра форумна система като SMF или IPB , то поне постоянно присъствие на администратор, който ако не друго да е способен да прави елементарна техническа поддръжка и мънички, но доставящи удоволствие неща като нови емотиконки например. Това се нарича уважение, защото без тези хора във форума, едва ли ще можете да се пъчите с някакви призови места или брой посещения.
Това е, няма грам злоба или някаква самоцелна критика в цялото ми изказване, не търсете такава там, където я няма, просто исках да споделя някои свои виждания за сайта , форума на гонг и хората свързани с тях. Ако някой не харесва какво съм казал- здраве да е, игнорира думите ми и продължава напред. В крайна сметка се надявам в новия сайт тези неща да се изчистят. И като предложение, няма ли да се намери някакво място за феновете в сайта, вместо голи корнери, примерно Фен корнер, където да речем веднъж седмично да се помества някакъв коментар от форума примерно, или викате за целта е ма4.бг