Схемата на “А” група 2013/14

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Схемата на “А” група 2013/14

Мнениеот Кашчей » 21 дек 2012 18:08

plamstefanov написа:Не ми се говори повече за В група, нека първо да се оправят А и Б. Това е мое мнение в което аз виждам смисъл но едва ли е изпълнимо. Сега ми кажи
според теб какъв трябва да е формата на първенството,колко отбора, защо, ползи от това и го подкрепи с аргументи защото виждам, че си компетентен по всички въпроси, но не виждам да даваш конкретни предложения които ние /останалите / да обсъдим.

Сегашният вариант на А и Б група са изпитани във времето и не виждам смисъл от промяна.Намаляването на отборите никога не е било и няма да бъде панацея.Като намалят отборите, Венци ще спре ли да продава мачове?Ще спрат ли да идват незнайни чужденци, с незнайни (по-често никакви) качества?Ще се подобри ли работата в ДЮШ?Ще спрат ли родителите да оказват влияние върху треньорите?Ще започнат ли треньорите на "грандовете" да налагат собствени юноши или ще продължат да търсят готови играчи, защото те няма как да не участват в ЕКТ?Ще се роди ли новият Димитър Пенев, като треньор, налагащ млади и неизвестни играчи?Ще спрат ли футболистите да се мъкнат по чалготеки?Ще станат ли по-добри терените, по-уютни стадионите?Ще изчезнат ли идиотите от агитките?

Ще стане ли всичко това, само защото А група ще е с 14, а след това с 12 отбора?Моят отговор е-НЕ, няма да стане!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

plamstefanov
Контакти:

Мнениеот plamstefanov » 21 дек 2012 19:08

Сегашният вариант на А и Б група са изпитани във времето и не виждам смисъл от промяна.Намаляването на отборите никога не е било и няма да бъде панацея.Като намалят отборите, Венци ще спре ли да продава мачове?Ще спрат ли да идват незнайни чужденци, с незнайни (по-често никакви) качества?Ще се подобри ли работата в ДЮШ?Ще спрат ли родителите да оказват влияние върху треньорите?Ще започнат ли треньорите на "грандовете" да налагат собствени юноши или ще продължат да търсят готови играчи, защото те няма как да не участват в ЕКТ?Ще се роди ли новият Димитър Пенев, като треньор, налагащ млади и неизвестни играчи?Ще спрат ли футболистите да се мъкнат по чалготеки?Ще станат ли по-добри терените, по-уютни стадионите?Ще изчезнат ли идиотите от агитките?

Ще стане ли всичко това, само защото А група ще е с 14, а след това с 12 отбора?Моят отговор е-НЕ, няма да стане![/quote]

За повечето неща съм съгласен, но смятам, че ако отборите са 10, Венци ако е продавал по 5 мача сега ще продава по два.За повечето от другите неща носи голяма вина БФС и за това съм на мнение, че трябва да си ходят.Задължителни условия за Х броя юноши, чужденци максимум 3 минали поне през младежките национални гарнитури на държавите си. Тренерите на малките са голям проблем - можеби обучаващи от вън или направо внос на такива.Изключително повишени условия за терени и бази, но кой ще ги направи тези неща. Не ми се иска да си мисля, че нещата не могат да бъдат променени.За 16-те отбора не съм сигурен колко е изпитана тъй като последните 20 години не мисля, че имаме кой знае какви успехи в европа на клубно ниво.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 21 дек 2012 21:33

BadBoy написа:
седемнамалко написа:Не знам, на мен формата ми допада, особено окончатения вариант с 12 отбора, да ме извиняват феновете на Монтана (примерно), но ми омръзнаа да слушам и чета, на кого Монтана е легнала по-качествено този сезон, на Левски ли, На ЦСКА ли, на Лудогорец ли... За мен решението е без Монтана (отново, нищо лично против Монтана, или който и да е друг по-малък отбор), 4 дербита на година, 4 мача с почти равноностойни отбори, това ще елиминира и фактора късмет, до голяма степен, и съдийския фактор (с 4 мача Ботев-Лудогорец няма да има във всичките съдийство като последното), като цяло по-добре, най-вече за международната сцена, лично мнение.

Помниш ли какъв беше интереса към дербито Левски - ЦСКА през сезон 2001/2002, че дори и по ТВ не го излъчваха?

Помня за този мач , че съвсем случайно съвпадаше с посещението на Папата в България и по тази причина не го излъчваха. посещаемостта не беше особено ниска, като се има предвид ,че Левски вече беше станал шампион и на теория. През същата тази 2001/02 Левски имаше отбор доста по-силен от конкурентите, ако си спомнящ( сигурен съм че си спомнящ ;) ) без половината си титуляри и с човек по-малко категорично надигра най-големия си конкурент Литекс в Ловеч и само късмета доведе щастливото за домакините 2:2 с изравнителен гол малко преди края.
За мен лично новата схема определено е стъпка в правилната посока.

Потребителски аватар
R.I.P.
Контакти:

Мнениеот R.I.P. » 21 дек 2012 23:16

Tова е "върхът на простотията", "черешката на тъпотията" на перукан, сами можете да си направите сметка кои ще са тези 12 тима:
1,2,3,4 - Отборите от столицата: ЦСКА, Славия, Локомотив, Левски
5,6 - Отборите от следващия град по големина: Локомотив и Ботев
7 - Морската ни столица и трети по големина град едва ли ще остане без отбор в илита
8 - Черноморец или Нефтохимик Бургас поне един от двата със сигурност
9 - ТЕЦ Марица Изток 2
10 - Кирил Домусчиев
11 - Гриша Ганчев
За последното място - който се намърда. По-точно, който го намърдат и който има по- стабилен финансово спонсор измежду Ботев Враца, Миньор Перник, Монтана, Пиринците, Етър и тн. Другите просто са обречени на затъване и забрава по Б и В групите. Идеален начин да "върнем' българина по стадионите!
БОТЕВ ВРАЦА ДO ГРОБ! ВЕРНИ ДО СМЪРТ!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 21 дек 2012 23:36

plamstefanov написа:Сегашният вариант на А и Б група са изпитани във времето и не виждам смисъл от промяна.Намаляването на отборите никога не е било и няма да бъде панацея.Като намалят отборите, Венци ще спре ли да продава мачове?Ще спрат ли да идват незнайни чужденци, с незнайни (по-често никакви) качества?Ще се подобри ли работата в ДЮШ?Ще спрат ли родителите да оказват влияние върху треньорите?Ще започнат ли треньорите на "грандовете" да налагат собствени юноши или ще продължат да търсят готови играчи, защото те няма как да не участват в ЕКТ?Ще се роди ли новият Димитър Пенев, като треньор, налагащ млади и неизвестни играчи?Ще спрат ли футболистите да се мъкнат по чалготеки?Ще станат ли по-добри терените, по-уютни стадионите?Ще изчезнат ли идиотите от агитките?

Ще стане ли всичко това, само защото А група ще е с 14, а след това с 12 отбора?Моят отговор е-НЕ, няма да стане!

За повечето неща съм съгласен, но смятам, че ако отборите са 10, Венци ако е продавал по 5 мача сега ще продава по два.За повечето от другите неща носи голяма вина БФС и за това съм на мнение, че трябва да си ходят.Задължителни условия за Х броя юноши, чужденци максимум 3 минали поне през младежките национални гарнитури на държавите си. Тренерите на малките са голям проблем - можеби обучаващи от вън или направо внос на такива.Изключително повишени условия за терени и бази, но кой ще ги направи тези неща. Не ми се иска да си мисля, че нещата не могат да бъдат променени.За 16-те отбора не съм сигурен колко е изпитана тъй като последните 20 години не мисля, че имаме кой знае какви успехи в европа на клубно ниво.[/quote]

В шотландия са 10, в австрия са 10, в швейцария са 10... техните първенства с какво ниво са?Като папагали сте, мамаму стара-един каже нещо тъпо и всички го повтаряте до откат, без изобщо да влагате и капка мисъл!не капка, нито молекула, дори неутрино мисъл не влагате-важното е да се повтарят папагалски тъпизмите на някой журналист или на някой фен, който разбира от турнири, колкото аз разбирам от космически полети!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 21 дек 2012 23:48

honda написа:
BadBoy написа:
седемнамалко написа:Не знам, на мен формата ми допада, особено окончатения вариант с 12 отбора, да ме извиняват феновете на Монтана (примерно), но ми омръзнаа да слушам и чета, на кого Монтана е легнала по-качествено този сезон, на Левски ли, На ЦСКА ли, на Лудогорец ли... За мен решението е без Монтана (отново, нищо лично против Монтана, или който и да е друг по-малък отбор), 4 дербита на година, 4 мача с почти равноностойни отбори, това ще елиминира и фактора късмет, до голяма степен, и съдийския фактор (с 4 мача Ботев-Лудогорец няма да има във всичките съдийство като последното), като цяло по-добре, най-вече за международната сцена, лично мнение.

Помниш ли какъв беше интереса към дербито Левски - ЦСКА през сезон 2001/2002, че дори и по ТВ не го излъчваха?

Помня за този мач , че съвсем случайно съвпадаше с посещението на Папата в България и по тази причина не го излъчваха. посещаемостта не беше особено ниска, като се има предвид ,че Левски вече беше станал шампион и на теория. През същата тази 2001/02 Левски имаше отбор доста по-силен от конкурентите, ако си спомнящ( сигурен съм че си спомнящ ;) ) без половината си титуляри и с човек по-малко категорично надигра най-големия си конкурент Литекс в Ловеч и само късмета доведе щастливото за домакините 2:2 с изравнителен гол малко преди края.
За мен лично новата схема определено е стъпка в правилната посока.

Кое и е правилното?Ще станат ли отборите по-силни, само защото мачовете са 36?Ако ти имаш 36 излизания пред публика, но преди това си манкирал... тези 36 излизания щете направят ли по-силен?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Bojko Berojko
Контакти:

Мнениеот Bojko Berojko » 22 дек 2012 11:06

R.I.P. написа:Tова е "върхът на простотията", "черешката на тъпотията" на перукан, сами можете да си направите сметка кои ще са тези 12 тима:
1,2,3,4 - Отборите от столицата: ЦСКА, Славия, Локомотив, Левски
5,6 - Отборите от следващия град по големина: Локомотив и Ботев
7 - Морската ни столица и трети по големина град едва ли ще остане без отбор в илита
8 - Черноморец или Нефтохимик Бургас поне един от двата със сигурност
9 - ТЕЦ Марица Изток 2
10 - Кирил Домусчиев
11 - Гриша Ганчев
За последното място - който се намърда. По-точно, който го намърдат и който има по- стабилен финансово спонсор измежду Ботев Враца, Миньор Перник, Монтана, Пиринците, Етър и тн. Другите просто са обречени на затъване и забрава по Б и В групите. Идеален начин да "върнем' българина по стадионите!

Напълно съгласен съм с това. От това по-голяма простотия едва ли можеха да измислят, как по-точно ще стане ,че интереса да се удвои примерно.
Какъв ще е интереса и какви пари ще получават отборите от Б група,все някой ще трябва да влезе в А група ? Ще има няколко отбора 3-4-5 ,които ще циркулират от А в Б и обратно.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 22 дек 2012 13:41

Естествено,че отборите трябва да бъдат намалени. Не става дума за това,че ще се дигне класата на А група, за това,че в България не може да се поддържа първенство с 16 отбора. Нека да са 10 отбора, но всичките да отговарят на високи изисквания, като например нормален терен, добра сигурност на стадиона за феновете и т.н..

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 22 дек 2012 14:08

Alexx написа:Естествено,че отборите трябва да бъдат намалени. Не става дума за това,че ще се дигне класата на А група, за това,че в България не може да се поддържа първенство с 16 отбора. Нека да са 10 отбора, но всичките да отговарят на високи изисквания, като например нормален терен, добра сигурност на стадиона за феновете и т.н..

И откъде разбра, че в България не може да се поддържа схема с 16 отбора?Няма ли да е по-добре 16 отбора да отговарят на съвременните изисквания за стадиони, вместо само 10?А като няма да се вдига класата на шампионата и на отборите, за чий е тогава това намаляване?След като ще са същите мърши (други няма откъде) нека си джиткат 16 отбора.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 22 дек 2012 14:16

Последните години доказват,че А група не може да поддържа 16 отбора. Никой не иска да спазва каквито и да е изисквания, никой не си оправи стадионите, никой не си оправи терените(разбира се има изключения). С 10 отбора няма гаранция,че ще се вдигне качеството, но съм сигурен,че с 10 отбора няма да падне качеството толкова много колкото с 16.

Върни се в “Футбол - България”