Схемата на “А” група 2013/14

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Re: Схемата на “А” група 2013/14

Мнениеот ogrizko » 21 дек 2012 13:14

Броят на отборите не е никак лош, обаче схемата като цяло е тъпа :!: звучи ми уникално зле да се делят отборите на 2 половини .....на мен много повече би ми допаднала схема от 3 мача всеки срещу всеки, или общо 33 мача за годината :idea: така примерно левски може да домакинства на цска 2 пъти към 1, а може и обратното ...и така нещата стават много по-непредвидими и интересни, няма такива формалния разделяния на класи едва ли не и шампионатът ще бъде интересен за всички до края :roll: при тази схема ще се избегне и пренасищането с мачове... представете си примерно левски - цска пролетта 1 път в редовния сезон още 2 пъти в плейофите ...и да речем се паднат и за купата на разменено гостуване на полуфиналите... значи за 1 полусезон ще се срещнат общо само 5 пъти :shock: абе наистина ще стане голямо пренасищане, защото и следващия сезон пак ще е така, в дебютния сезон на новата схема на бфс може още хората да са ентусиазиране, ама после интереса ще спадне значително заради подобно пренасищане на мачове със силните или между слабите ...при 3 мача публиката все още ще има интерес и ще се стимулира да си подкрепя отборите в домакинствата и не се знае кой с каква програма ще има - за едни ще е по-трудна, а за други по-лесна, така че публиката определено до край ще си подкрепя отборите и в домакинствата и в гостуванията и понеже ще се срещнат с всички отбори в шампионата, а не само с 3-4 по 2 пъти ...то ще има интерес до края :roll: тогава мисля, че и ТВ мачовете ще имат по-голям интерес, съответно парите от ТВ права ще са повече и за клубовете ще има по-големи приходи !!
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
haiobaio
Контакти:

Мнениеот haiobaio » 21 дек 2012 13:19

@ DmG
Мислиш ли го това наистина?
Могат да са безинтересни и то много безинтересни.
Нали футболът е за феновете? На Левски-Цска 2001г. имаше 3-4 хиляди души, щото беше интрига, нали?
Ще видите, че този формат не е ефективен и ще го премахнат набързо.
Посещаемостта ще е безумно ниска последните кръгове, освен ако не се спори за титла.
Това е.

Потребителски аватар
haiobaio
Контакти:

Мнениеот haiobaio » 21 дек 2012 13:20

ogrizko написа:Броят на отборите не е никак лош, обаче схемата като цяло е тъпа :!: звучи ми уникално зле да се делят отборите на 2 половини .....на мен много повече би ми допаднала схема от 3 мача всеки срещу всеки, или общо 33 мача за годината :idea: така примерно левски може да домакинства на цска 2 пъти към 1, а може и обратното ...и така нещата стават много по-непредвидими и интересни, няма такива формалния разделяния на класи едва ли не и шампионатът ще бъде интересен за всички до края :roll: при тази схема ще се избегне и пренасищането с мачове... представете си примерно левски - цска пролетта 1 път в редовния сезон още 2 пъти в плейофите ...и да речем се паднат и за купата на разменено гостуване на полуфиналите... значи за 1 полусезон ще се срещнат общо само 5 пъти :shock: абе наистина ще стане голямо пренасищане, защото и следващия сезон пак ще е така, в дебютния сезон на новата схема на бфс може още хората да са ентусиазиране, ама после интереса ще спадне значително заради подобно пренасищане на мачове със силните или между слабите ...при 3 мача публиката все още ще има интерес и ще се стимулира да си подкрепя отборите в домакинствата и не се знае кой с каква програма ще има - за едни ще е по-трудна, а за други по-лесна, така че публиката определено до край ще си подкрепя отборите и в домакинствата и в гостуванията и понеже ще се срещнат с всички отбори в шампионата, а не само с 3-4 по 2 пъти ...то ще има интерес до края :roll: тогава мисля, че и ТВ мачовете ще имат по-голям интерес, съответно парите от ТВ права ще са повече и за клубовете ще има по-големи приходи !!

Ма точно червено-сините реват. Те го искат тоя формат и си го налагат. Иначе ще е страшно реване, както винаги е било от тяхна страна.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 21 дек 2012 13:28

ми, съгласен съм ...нямаме достатъчно силни отбори в БГ, нека да се намалят на 12... и вече тия 12 да играят по 3 пъти помежду си, какви деления и глупости да ги е**** на мен още отсега ми става скучно като се замисля колко ще са тъпи мачовете едни и същи да се играят по 100 пъти :shock: същевременно последния 12ти отбор изпада за сметка на 1я от Б група, 2я и 3я от Б играят бараж в 2 мача с 10я и 11я от А група ...това е оптималната за мен поне схема:
12 отбора
3 мача помежду тях
1 само изпада директно
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 21 дек 2012 13:37

Ако не се лъжа, може би ще има и цикъл сряда-събота, сто процента ще трябва да има, понеже има и купи и евротурнири, та съвсем не знам как ще удържат фронта що се отнася до физиката някои отбори :cry: и едва ли могат да ги вместят само през уикендите толкова много мачове. Да приемем, че не успеят да ги вместят... колко човека ще идат в работно време на мач? :? По-малко и от 250 сигурно... Замисля ли се някой въобще колко идиотски ще изглеждат отборите ни в събота и неделя - "дербитата" в повече само ще изтощят футболистите ни още повече, а от тях и без това нищо не става! ;) :cry: :cry:

Нима очаквате в сряда да играят юношите примерно както се прави в по-нормалните страни? :cry: Струва ми се, че ще е голяма стъпка назад тази схема, но в един момент наистина трябва да бъде въведена, за да нямат време за "Син Сити" примерно, а да тренират усърдно. :) Ще поживеем и ще видим. Такава ни е действителността в България, че каквато и схема да е, пак ще затънем още повече. Въпрос с повишена трудност: колко години ще съществува Лудогорец след още един или два евентуални провала, защото български отбор няма да може да помирише никакви групи след като се променят и схемите за евротурнирите след време... и трябва да сме подготвени за това. :(

Единственият вариант беше да има елиминационна фаза след като се изигрят 26-те кръга за мястото за което имат шанс. Всичко останало ще е само в тежест за българския футбол според мен! Само да речем фенът ще е доволен, че примерно ЦСКА е ударил два пъти Левски като гост :) , друго не виждам което да е от полза... едва ли на някой му пука за тв правата, с тях по никакъв начин няма да се развием във футболно отношение. :( На всичко отгоре няма да вземат никакви пари, тъй като никой от нас или поне повечето няма да могат и да искат да се бръкнат за платената телевизия, което значи А група на тъмно за бедните!

Големи приходи, не ме карайте да се смея.
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
tonito
Контакти:

Мнениеот tonito » 21 дек 2012 15:24

Ще свършат дългите почивки за примадоните.Няма почти половин година да се разхождат по лагери и да взимат пък и пълен размер заплати за това.Но както всичко останало и на този формат ще му намерят цаката.

plamstefanov
Контакти:

Мнениеот plamstefanov » 21 дек 2012 16:45

Keine Lust написа:
plamstefanov написа:Първите от четирите В групи играят play-off и двата най-добри се класират, а последните два от Б отпадат директно. Винаги може да се уточни при желание. Даже си мисля, че две В групи /западна и източна/ по 10 отбора на тоя етап в нашия футбол са абсолютно достатъчни. И пак казвам, че моето мнение не го налагам на никой, а просто го споделям

Играеш 30 мача завършваш на първо място, но въпреки всичко още един сезон си на същото ниво :shock: . За източна и западна В група изобщо и дума не може да става, все пак отборите на това ниво са с аматьорски статут и всяка година има поне 7-8 отбора които не завършват сезона. Във северозападна В група отборите са само 12, защото няма финансова възможност групата да се допълни до 16. Как си представяш Дунав Селановци да отиде да гостува на Места Хаджидимово и обратно :lol: . Стига сте гледали Висша лига и помислете все пак в коя държава се намирате.

В момента в А, Б и В групите играят около 100 отбора.Във формата който предлагам в трите групи ще участват 40 тима от които 20 във В група.А и Б група в момента са 30 което означава че 10 от тях ще преминат във В и 10 трябва да се допълнят от сега играещите там.Та искаш да ми кажеш, че от сега играещите около 60 отбора във В група няма 10 които да са що годе финансово стабилни за да пътуват в половин България /западна или източна/? В края на крайщата търсим качество а не количество. Който не може да си позволи да пътува 300км да играе в регионалните групи.А и Б - професионални, В - полупрофесионална.Ако сега почнеш да ме питаш и за регионалните групи няма да ти отговарям защото все пак темата е за А група

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 21 дек 2012 17:11

Не важно каква ще е схемата след като участниците са едни и същи.Преди години пак правиха експеримент.Преди плейофите отборите които не се бореха за призови места и не бяха застрашени от изпадане масово продаваха мачове за да може противника да натрупа точки преди решителните двубои.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 21 дек 2012 17:18

plamstefanov написа:
Keine Lust написа:
plamstefanov написа:Първите от четирите В групи играят play-off и двата най-добри се класират, а последните два от Б отпадат директно. Винаги може да се уточни при желание. Даже си мисля, че две В групи /западна и източна/ по 10 отбора на тоя етап в нашия футбол са абсолютно достатъчни. И пак казвам, че моето мнение не го налагам на никой, а просто го споделям

Играеш 30 мача завършваш на първо място, но въпреки всичко още един сезон си на същото ниво :shock: . За източна и западна В група изобщо и дума не може да става, все пак отборите на това ниво са с аматьорски статут и всяка година има поне 7-8 отбора които не завършват сезона. Във северозападна В група отборите са само 12, защото няма финансова възможност групата да се допълни до 16. Как си представяш Дунав Селановци да отиде да гостува на Места Хаджидимово и обратно :lol: . Стига сте гледали Висша лига и помислете все пак в коя държава се намирате.

В момента в А, Б и В групите играят около 100 отбора.Във формата който предлагам в трите групи ще участват 40 тима от които 20 във В група.А и Б група в момента са 30 което означава че 10 от тях ще преминат във В и 10 трябва да се допълнят от сега играещите там.Та искаш да ми кажеш, че от сега играещите около 60 отбора във В група няма 10 които да са що годе финансово стабилни за да пътуват в половин България /западна или източна/? В края на крайщата търсим качество а не количество. Който не може да си позволи да пътува 300км да играе в регионалните групи.А и Б - професионални, В - полупрофесионална.Ако сега почнеш да ме питаш и за регионалните групи няма да ти отговарям защото все пак темата е за А група

В- групите са на регионален принцип.А идеята ти за Източна и Западна В-групи е убийствено неосъществима (това е по-мекото определение, което мога да дам).
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

plamstefanov
Контакти:

Мнениеот plamstefanov » 21 дек 2012 17:58

Кашчей написа:
plamstefanov написа:
Keine Lust написа:

В- групите са на регионален принцип.А идеята ти за Източна и Западна В-групи е убийствено неосъществима (това е по-мекото определение, което мога да дам).

Не ми се говори повече за В група, нека първо да се оправят А и Б. Това е мое мнение в което аз виждам смисъл но едва ли е изпълнимо. Сега ми кажи
според теб какъв трябва да е формата на първенството,колко отбора, защо, ползи от това и го подкрепи с аргументи защото виждам, че си компетентен по всички въпроси, но не виждам да даваш конкретни предложения които ние /останалите / да обсъдим.

Върни се в “Футбол - България”