Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
ogrizko написа:Броят на отборите не е никак лош, обаче схемата като цяло е тъпазвучи ми уникално зле да се делят отборите на 2 половини .....на мен много повече би ми допаднала схема от 3 мача всеки срещу всеки, или общо 33 мача за годината
така примерно левски може да домакинства на цска 2 пъти към 1, а може и обратното ...и така нещата стават много по-непредвидими и интересни, няма такива формалния разделяния на класи едва ли не и шампионатът ще бъде интересен за всички до края
при тази схема ще се избегне и пренасищането с мачове... представете си примерно левски - цска пролетта 1 път в редовния сезон още 2 пъти в плейофите ...и да речем се паднат и за купата на разменено гостуване на полуфиналите... значи за 1 полусезон ще се срещнат общо само 5 пъти
абе наистина ще стане голямо пренасищане, защото и следващия сезон пак ще е така, в дебютния сезон на новата схема на бфс може още хората да са ентусиазиране, ама после интереса ще спадне значително заради подобно пренасищане на мачове със силните или между слабите ...при 3 мача публиката все още ще има интерес и ще се стимулира да си подкрепя отборите в домакинствата и не се знае кой с каква програма ще има - за едни ще е по-трудна, а за други по-лесна, така че публиката определено до край ще си подкрепя отборите и в домакинствата и в гостуванията и понеже ще се срещнат с всички отбори в шампионата, а не само с 3-4 по 2 пъти ...то ще има интерес до края
тогава мисля, че и ТВ мачовете ще имат по-голям интерес, съответно парите от ТВ права ще са повече и за клубовете ще има по-големи приходи !!
Keine Lust написа:plamstefanov написа:Първите от четирите В групи играят play-off и двата най-добри се класират, а последните два от Б отпадат директно. Винаги може да се уточни при желание. Даже си мисля, че две В групи /западна и източна/ по 10 отбора на тоя етап в нашия футбол са абсолютно достатъчни. И пак казвам, че моето мнение не го налагам на никой, а просто го споделям
Играеш 30 мача завършваш на първо място, но въпреки всичко още един сезон си на същото ниво. За източна и западна В група изобщо и дума не може да става, все пак отборите на това ниво са с аматьорски статут и всяка година има поне 7-8 отбора които не завършват сезона. Във северозападна В група отборите са само 12, защото няма финансова възможност групата да се допълни до 16. Как си представяш Дунав Селановци да отиде да гостува на Места Хаджидимово и обратно
. Стига сте гледали Висша лига и помислете все пак в коя държава се намирате.
plamstefanov написа:Keine Lust написа:plamstefanov написа:Първите от четирите В групи играят play-off и двата най-добри се класират, а последните два от Б отпадат директно. Винаги може да се уточни при желание. Даже си мисля, че две В групи /западна и източна/ по 10 отбора на тоя етап в нашия футбол са абсолютно достатъчни. И пак казвам, че моето мнение не го налагам на никой, а просто го споделям
Играеш 30 мача завършваш на първо място, но въпреки всичко още един сезон си на същото ниво. За източна и западна В група изобщо и дума не може да става, все пак отборите на това ниво са с аматьорски статут и всяка година има поне 7-8 отбора които не завършват сезона. Във северозападна В група отборите са само 12, защото няма финансова възможност групата да се допълни до 16. Как си представяш Дунав Селановци да отиде да гостува на Места Хаджидимово и обратно
В момента в А, Б и В групите играят около 100 отбора.Във формата който предлагам в трите групи ще участват 40 тима от които 20 във В група.А и Б група в момента са 30 което означава че 10 от тях ще преминат във В и 10 трябва да се допълнят от сега играещите там.Та искаш да ми кажеш, че от сега играещите около 60 отбора във В група няма 10 които да са що годе финансово стабилни за да пътуват в половин България /западна или източна/? В края на крайщата търсим качество а не количество. Който не може да си позволи да пътува 300км да играе в регионалните групи.А и Б - професионални, В - полупрофесионална.Ако сега почнеш да ме питаш и за регионалните групи няма да ти отговарям защото все пак темата е за А група
Кашчей написа:plamstefanov написа:Keine Lust написа:plamstefanov написа:Първите от четирите В групи играят play-off и двата най-добри се класират, а последните два от Б отпадат директно. Винаги може да се уточни при желание. Даже си мисля, че две В групи /западна и източна/ по 10 отбора на тоя етап в нашия футбол са абсолютно достатъчни. И пак казвам, че моето мнение не го налагам на никой, а просто го споделям
В момента в А, Б и В групите играят около 100 отбора.Във формата който предлагам в трите групи ще участват 40 тима от които 20 във В група.А и Б група в момента са 30 което означава че 10 от тях ще преминат във В и 10 трябва да се допълнят от сега играещите там.Та искаш да ми кажеш, че от сега играещите около 60 отбора във В група няма 10 които да са що годе финансово стабилни за да пътуват в половин България /западна или източна/? В края на крайщата търсим качество а не количество. Който не може да си позволи да пътува 300км да играе в регионалните групи.А и Б - професионални, В - полупрофесионална.Ако сега почнеш да ме питаш и за регионалните групи няма да ти отговарям защото все пак темата е за А група
В- групите са на регионален принцип.А идеята ти за Източна и Западна В-групи е убийствено неосъществима (това е по-мекото определение, което мога да дам).
Върни се в “Футбол - България”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 2 госта