Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Мнениеот CTAHKO » 19 дек 2012 19:09

Докторе,много,много не съм съгласен с теб 8-) Ако ти е интересно защо,питай 8-)Аз пък познавам доста хора,излекували се от рак,без да спират цигарите,но са се ограничили с някои от храните 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 19 дек 2012 19:14

drvasko98 написа:
parvanoff написа:
drvasko98 написа:
parvanoff написа:Естествено и никой не си сложи ръка на сърцето и да каже колко хора познава умрели от пушене...

Аз познавам около 300, сред тях най-важният - баща ми, на 43 години тогава. Имаш ли други въпроси?

Eстествено. Да не си доктор? И какви са им били болестите? И как разбра, че цигарите са били причина, а не замърсеният въздух? Надявам се баща ти да те е възпитал и в честност!
П.П. Интересно ми е в каква среда живееш, тъй като аз не познавам нито един, а доста от тях са били страстни пушачи...

П.П.2 Блу Чемпиънс-прав си. Аз също от доста време твърдя, че има къде-къде по-важни неща от злобата срещу пушачите, но хората са като овцете-следват си първата без да се оглеждат встрани...

Ще се помъча да го обясня максимално простичко. Въздухът е замърсен, всички го дишаме. Хляб ядат огромен брой от нас (понеже някой писа за хляба вчера) Сигурно и повечето е..т независимо какво. Когато над 90% от болните с рак или ХОББ се оказва, че пушат и то не от време на време, а по кутия и повече повече от 20 години (а от друга страна пушат около 45% от населението и то у нас, щото другаде този % отдавна е около 20 и надолу), някои хора по света са направили хипотезата, че причината за това не е точно хляба, мръсният въздух или е..нето, които са поравно разпределени сред всички, а точно цигарите са отличили тези 90% от останалите. И се намерила наука наречена статистика, която имала някакви там сложни математически методи, с които извела някакви зависимости, които пък предала на друга наука наречена медицина. Разбира се тези неща най-вероятно не са въобще верни, тъй като ние много добре знаем, че дядо ни например пушил цигари и живял до 90 години. И наистина значителна част от пушачите живеят без да се разболеят от свързаните с цигарите болести, единственият проблем е, че не е ясно кои точно са тези, които са отнисително защитени и тези, които действително ще си скъсят живота. Пожелавам ви късмет

Ето най-сетне човек, който наистина може да се замисли над нещата и разбира, че всички тези писания са хипотези. А за статистиката неслучайно си има и един майтапчийски термин, а именно "стъкмистика", което на мислещите също може да каже много неща. ;) Да не говорим, че никъде не видях да се споменава пасивното пушене... Късмет и на теб! ;)
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 19 дек 2012 19:15

drvasko98 написа:Ще се помъча да го обясня максимално простичко. Въздухът е замърсен, всички го дишаме. Хляб ядат огромен брой от нас (понеже някой писа за хляба вчера) Сигурно и повечето е..т независимо какво. Когато над 90% от болните с рак или ХОББ се оказва, че пушат и то не от време на време, а по кутия и повече повече от 20 години (а от друга страна пушат около 45% от населението и то у нас, щото другаде този % отдавна е около 20 и надолу), някои хора по света са направили хипотезата, че причината за това не е точно хляба, мръсният въздух или е..нето, които са поравно разпределени сред всички, а точно цигарите са отличили тези 90% от останалите. И се намерила наука наречена статистика, която имала някакви там сложни математически методи, с които извела някакви зависимости, които пък предала на друга наука наречена медицина. Разбира се тези неща най-вероятно не са въобще верни, тъй като ние много добре знаем, че дядо ни например пушил цигари и живял до 90 години. И наистина значителна част от пушачите живеят без да се разболеят от свързаните с цигарите болести, единственият проблем е, че не е ясно кои точно са тези, които са отнисително защитени и тези, които действително ще си скъсят живота. Пожелавам ви късмет

Освен празните пропагандистки приказки никой и никъде не доказал,че точно тютюнопушенето причинява рак или някакви други болести.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 19 дек 2012 19:16

CTAHKO написа:Докторе,много,много не съм съгласен с теб 8-) Ако ти е интересно защо,питай 8-)Аз пък познавам доста хора,излекували се от рак,без да спират цигарите,но са се ограничили с някои от храните 8-)

Убеден съм, че ни си съгласен, няма нужда да ме увещаваш! За съжаление за съгласни само част от болните, а най-съглесни са тези, които са в последните си дни

П.С. Пасивното пушене увеличава риска от 30% до 3 пъти според различните видове статистики. Естествено голевите разлики идват от факта, че много по-трудно може да се изчисли експозицията (или получената доза да го наречем) на пасивния пушач.

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 19 дек 2012 19:16

drvasko98 написа:Ще се помъча да го обясня максимално простичко. Въздухът е замърсен, всички го дишаме. Хляб ядат огромен брой от нас (понеже някой писа за хляба вчера) Сигурно и повечето е..т независимо какво. Когато над 90% от болните с рак или ХОББ се оказва, че пушат и то не от време на време, а по кутия и повече повече от 20 години (а от друга страна пушат около 45% от населението и то у нас, щото другаде този % отдавна е около 20 и надолу), някои хора по света са направили хипотезата, че причината за това не е точно хляба, мръсният въздух или е..нето, които са поравно разпределени сред всички, а точно цигарите са отличили тези 90% от останалите. И се намерила наука наречена статистика, която имала някакви там сложни математически методи, с които извела някакви зависимости, които пък предала на друга наука наречена медицина. Разбира се тези неща най-вероятно не са въобще верни, тъй като ние много добре знаем, че дядо ни например пушил цигари и живял до 90 години. И наистина значителна част от пушачите живеят без да се разболеят от свързаните с цигарите болести, единственият проблем е, че не е ясно кои точно са тези, които са отнисително защитени и тези, които действително ще си скъсят живота. Пожелавам ви късмет

Спрете се с тези измислени статистики и проценти де :) По каква статистика или математическа формула ще ми обясниш например в една африканска държава в средата на джунглата, където всичко живо от племето пафка, къде тютюн, къде трева( квото дала земята и дъждът :lol: ) и години наред няма заболеваемост от рак, а продължителноста на живота е сравнително висока :roll: И съм сигурен, че този факт не го знаеше, нали? и ако се замислиш защо не го знаеш, ще си близо и до отговора до колко са достоверни статистиките сред развитите държави ;)
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 19 дек 2012 19:19

drvasko98 написа:Пасивното пушене увеличава риска от 30% до 3 пъти според различните видове статистики.

Сега ще си мерим статистиките ли? :lol:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 дек 2012 19:20

drvasko98 написа:
CTAHKO написа:Докторе,много,много не съм съгласен с теб 8-) Ако ти е интересно защо,питай 8-)Аз пък познавам доста хора,излекували се от рак,без да спират цигарите,но са се ограничили с някои от храните 8-)

Убеден съм, че ни си съгласен, няма нужда да ме увещаваш! За съжаление за съгласни само част от болните, а най-съглесни са тези, които са в последните си дни

П.С. Пасивното пушене увеличава риска от 30% до 3 пъти според различните видове статистики. Естествено голевите разлики идват от факта, че много по-трудно може да се изчисли експозицията (или получената доза да го наречем) на пасивния пушач.

Бъди сигурен,че храните и индустриалните замърсители имат по-голяма заслуга за увеличението на раково болните,от колкото цигарите 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 19 дек 2012 19:24

BLUE CHAMPIONS написа:Спрете се с тези измислени статистики и проценти де :) По каква статистика или математическа формула ще ми обясниш например в една африканска държава в средата на джунглата, където всичко живо от племето пафка, къде тютюн, къде трева( квото дала земята и дъждът :lol: ) и години наред няма заболеваемост от рак, а продължителноста на живота е сравнително висока :roll: И съм сигурен, че този факт не го знаеше, нали? и ако се замислиш защо не го знаеш, ще си близо и до отговора до колко са достоверни статистиките сред развитите държави ;)

Коя е тази страна, колко е продължителността на живота там?

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 19 дек 2012 19:35

drvasko98 написа:
BLUE CHAMPIONS написа:Спрете се с тези измислени статистики и проценти де :) По каква статистика или математическа формула ще ми обясниш например в една африканска държава в средата на джунглата, където всичко живо от племето пафка, къде тютюн, къде трева( квото дала земята и дъждът :lol: ) и години наред няма заболеваемост от рак, а продължителноста на живота е сравнително висока :roll: И съм сигурен, че този факт не го знаеше, нали? и ако се замислиш защо не го знаеш, ще си близо и до отговора до колко са достоверни статистиките сред развитите държави ;)

Коя е тази страна, колко е продължителността на живота там?

Ами моята информация е за първите проучвания за тютюнопушенето около 50-те и 60-те години на миналия век. Споменава се Родезия като страната с най-много пушачи на глава от населението , което е било над 90%, сигурно от 10-годишни са ги почвали, знам ли, но и до този момент раково болни или рана смъртност са много редки случаи :)
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 19 дек 2012 19:37

BLUE CHAMPIONS написа:

Спрете се с тези измислени статистики и проценти де :) По каква статистика или математическа формула ще ми обясниш например в една африканска държава в средата на джунглата, където всичко живо от племето пафка, къде тютюн, къде трева( квото дала земята и дъждът :lol: ) и години наред няма заболеваемост от рак, а продължителноста на живота е сравнително висока :roll: И съм сигурен, че този факт не го знаеше, нали? и ако се замислиш защо не го знаеш, ще си близо и до отговора до колко са достоверни статистиките сред развитите държави ;)

А ти защо не отидеш в тази държавица за да си пафкаш на воля? Кеф ти цигарка, кеф ти тревичка. Хем ще живееш дълго, че и рака няма да те докопа. Сега не се знае колко заведения има там и дали в Африка изобщо има закрити заведения, но това да ти е проблема.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Върни се в “Свободна зона”