v.r.s. написа:za nas e toj religiq написа:Captain Stottlemeyer написа:Кашчей написа:....Станко, от моя гледна точка, всеки твой пост в тази тема е глупост.Ти защитаваш своето право да нарушаваш правото ми на чист въздух в заведение, където и на мен понякога ми се посядва.Не, не съм с инвентарен номер, както ви се иска на вас, кръчмарите, но всеки има право на спокойно прекарване на час-два в някое заведение, а не да се задавя от лютив цигарен дим, защото на Станко, Етиловия алкохол, Зуека и подобната им пасмина им си иска да ходят на заведение, ама само ако се пуши. Ми вие, като сте толкова ходещи, защо не ходите и когато не се пуши... нали това ви е вторият дом, защо го зарязвате?
+1Мисля, че прекалено голям шум се вдигна по темата и твърде голямо и излишно внимание се отдели на някои хора. Добър или лош (а Законът за забрана на тютюнопушенето е един наистина добър, европейски закон), законът е за всички и трябва да се спазва.
Що се отнася до кръчмаря Станко и неговите "съмишленици" ги поздравявам с текста от една казармена песничка:
Търкай, търкай,
Без да мъркаш.
Ако мъркаш -
Пак ще търкаш...
![]()
![]()
Абе вие малоумни ли сте ? На кой ще пречим ако заведенията са разделени за пушачи и не пушачи ??? Щом пушенето не е забранено , защо да ни се налагат ограничения ??? В една свободна страна всеки трябва да има право на избор , особено ако това касае 60% от населението и !!! А примера ви не е никакъв избор , и не виждам нищо демократично в това да се забрани на някой нещо , което не е забранено от държавата !!! Какво ще ви пречи на вас непушачите ако в града има 10 заведения в които да може да се пуши ??? Пък макар и бирата в тях вместо по 3 да е по 6 лева ?? На кой и с какво ще му пречим ми кажете ????????????????????
Като ти е студено навън и не искаш да излизаш, купуваш си електронна цигара и си пушиш на воля в заведението, без да нарушаваш закона и да пречиш на останалите. Не виждам какъв е проблема, доста пушачи след забраната го направиха.
Не ми отговаряш на въпроса ???? Нали проблема е че видиш ли ви тровим ! Като пуша в къщи тровя ли те ?? А ако пуша в заведение в което е направено за такива като мен ще те тровя ли ?????