Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Мнениеот za nas e toj religiq » 19 дек 2012 17:01

v.r.s. написа:
za nas e toj religiq написа:
Captain Stottlemeyer написа:
Кашчей написа:....Станко, от моя гледна точка, всеки твой пост в тази тема е глупост.Ти защитаваш своето право да нарушаваш правото ми на чист въздух в заведение, където и на мен понякога ми се посядва.Не, не съм с инвентарен номер, както ви се иска на вас, кръчмарите, но всеки има право на спокойно прекарване на час-два в някое заведение, а не да се задавя от лютив цигарен дим, защото на Станко, Етиловия алкохол, Зуека и подобната им пасмина им си иска да ходят на заведение, ама само ако се пуши. Ми вие, като сте толкова ходещи, защо не ходите и когато не се пуши... нали това ви е вторият дом, защо го зарязвате?

+1 :) Мисля, че прекалено голям шум се вдигна по темата и твърде голямо и излишно внимание се отдели на някои хора. Добър или лош (а Законът за забрана на тютюнопушенето е един наистина добър, европейски закон), законът е за всички и трябва да се спазва. ;) Що се отнася до кръчмаря Станко и неговите "съмишленици" ги поздравявам с текста от една казармена песничка:
Търкай, търкай,
Без да мъркаш.
Ако мъркаш -
Пак ще търкаш...
:lol: :lol: :lol:

Абе вие малоумни ли сте ? На кой ще пречим ако заведенията са разделени за пушачи и не пушачи ??? Щом пушенето не е забранено , защо да ни се налагат ограничения ??? В една свободна страна всеки трябва да има право на избор , особено ако това касае 60% от населението и !!! А примера ви не е никакъв избор , и не виждам нищо демократично в това да се забрани на някой нещо , което не е забранено от държавата !!! Какво ще ви пречи на вас непушачите ако в града има 10 заведения в които да може да се пуши ??? Пък макар и бирата в тях вместо по 3 да е по 6 лева ?? На кой и с какво ще му пречим ми кажете ????????????????????

Като ти е студено навън и не искаш да излизаш, купуваш си електронна цигара и си пушиш на воля в заведението, без да нарушаваш закона и да пречиш на останалите. Не виждам какъв е проблема, доста пушачи след забраната го направиха.

Не ми отговаряш на въпроса ???? Нали проблема е че видиш ли ви тровим ! Като пуша в къщи тровя ли те ?? А ако пуша в заведение в което е направено за такива като мен ще те тровя ли ?????

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 19 дек 2012 17:01

za nas e toj religiq написа:Какво ще ви пречи на вас непушачите ако в града има 10 заведения в които да може да се пуши ??? Пък макар и бирата в тях вместо по 3 да е по 6 лева ?? На кой и с какво ще му пречим ми кажете ????????????????????

Защо да има 10 за непушачи?Нали има пазарна икономика,тя ще определи броя на едните и другите заведения.И защо и от какъв зор бирата и цените в заведенията за пушачи трябва да са по-скъпи.Писна ми от "директивите" и малоумните насилствени правила за потискане и ограничаване на личните права налагани от Съветският (европейски) Съюз. :evil:

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 19 дек 2012 17:05

v.r.s. написа:Като ти е студено навън и не искаш да излизаш, купуваш си електронна цигара и си пушиш на воля в заведението, без да нарушаваш закона и да пречиш на останалите. Не виждам какъв е проблема, доста пушачи след забраната го направиха.

Не,просто ти няма да ходиш в заведения за пушачи.

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 19 дек 2012 17:06

Captain Stottlemeyer написа:
Кашчей написа:....Станко, от моя гледна точка, всеки твой пост в тази тема е глупост.Ти защитаваш своето право да нарушаваш правото ми на чист въздух в заведение, където и на мен понякога ми се посядва.Не, не съм с инвентарен номер, както ви се иска на вас, кръчмарите, но всеки има право на спокойно прекарване на час-два в някое заведение, а не да се задавя от лютив цигарен дим, защото на Станко, Етиловия алкохол, Зуека и подобната им пасмина им си иска да ходят на заведение, ама само ако се пуши. Ми вие, като сте толкова ходещи, защо не ходите и когато не се пуши... нали това ви е вторият дом, защо го зарязвате?

+1 :) Мисля, че прекалено голям шум се вдигна по темата и твърде голямо и излишно внимание се отдели на някои хора. Добър или лош (а Законът за забрана на тютюнопушенето е един наистина добър, европейски закон), законът е за всички и трябва да се спазва. ;) Що се отнася до кръчмаря Станко и неговите "съмишленици" ги поздравявам с текста от една казармена песничка:
Търкай, търкай,
Без да мъркаш.
Ако мъркаш -
Пак ще търкаш...
:lol: :lol: :lol:

Поредният "толерантен" непушач, който се радва на чуждото нещастие. Както и обижда цяла група хора също от толерантност... :lol: Вместо да се направи една градивна дискусия, ето това са мненията, които преобладават. Повечето непушачи изобщо не желаят да се съобразят с другите и да си има отделни помещения за пушачи и непушачи. Или пък като са толкова ербапи да оставят пазарната икономика да определи какви ще са заведенията и какво ще се прави в тях. Както аз не съм стъпил в кръчма, а онзи отгоре ме нарича кръчмар, така и никой от вас не е задължен да стъпва в заведения, където се пуши. Може да ходите на кино, на театър и много други места, но естествено предпочитате да се врете именно в тези заведения... Никой не отговори на много важни въпроси, сигурно, защото стоите с факти и доказателства зад позицията си. Никой не каза как така досега не е имало никакъв проблем да се пуши в заведенията, а изведнъж стана толкова голям проблем. Никой не каза защо не се борят срещу производителите на цигари, срещу промишлените замърсители, срещу колите по улиците... Естествено и никой не си сложи ръка на сърцето и да каже колко хора познава умрели от пушене... А иначе си повтарят колко били дискриминирани. Говорят за ценности, а най-голямата човешка ценност е съчувствието, толерантността и човеколюбието. Нещо, което няма нищо общо с обидите ви, с неразбирането на това, че никотинът води до пристрастяване, че ако има едно лесно всеки би отказал цигарите, а не да дава по над 100 лева на месец за въздух... Да живее човеколюбието и културата-тъжна история...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 19 дек 2012 17:10

гражданин от село написа:
za nas e toj religiq написа:Какво ще ви пречи на вас непушачите ако в града има 10 заведения в които да може да се пуши ??? Пък макар и бирата в тях вместо по 3 да е по 6 лева ?? На кой и с какво ще му пречим ми кажете ????????????????????

Защо да има 10 за непушачи?Нали има пазарна икономика,тя ще определи броя на едните и другите заведения.И защо и от какъв зор бирата и цените в заведенията за пушачи трябва да са по-скъпи.Писна ми от "директивите" и малоумните насилствени правила за потискане и ограничаване на личните права налагани от Съветският (европейски) Съюз. :evil:

Говоря примерно , мисълта ми е че проблема може да се реши макар и ние да сме в по неизгодна позиция ! Но странно защо никой не иска да го реши , още пък по малко да ни чуе ! Дават ми сравнение с европа , да ама там хората решават , или поне болшинството ! А при нас става точно обратното, а и всички пишещи са дълбоко заблудени че в ЕВРОПАТА няма заведения за пушачи !

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 дек 2012 17:10

v.r.s. написа:Като ти е студено навън и не искаш да излизаш, купуваш си електронна цигара и си пушиш на воля в заведението, без да нарушаваш закона и да пречиш на останалите. Не виждам какъв е проблема, доста пушачи след забраната го направиха.

Не,просто ти няма да ходиш в заведения за пушачи.

Защо бе,ако иска да си прекара наистина приятно и с приятни и истински хора,да заповяда,но със запалена цигара в ръка,за да не заема място на пушач,който пък от своя страна ще е принуден да мръзне пред някое празно заведение за непушачи :lol: :lol: :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 19 дек 2012 17:11

UltraBlue написа:Нали все се мерим и се оглеждаме в "Запада", искаме да сме като тях, ама искаме и да сме тарикати. Е няма как да стане. Щом там хората могат да приемат един такъв закон и да го спазват, и щом ние искаме да сме като тях, и тук трябва да е така. Радвам се че тази забрана бе наложена и за сега издържа на натиска.

В пе.дерастията също изоставаме от "Запада" и мисля,че трябва да се въведе аналогичен закон за педали и непедали,както за пушачи и непушачи.

В Америка и Великобритания вече се приеха закони за хомо-бракове. Още догодина ( помни ми думата ), нашите гейове в парламента ще обсъждат този въпрос, под егидата " СВОБОДА ЗА ГРАЖДАНИТЕ" или нещо подобно :)
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 дек 2012 17:17

parvanoff написа:Поредният "толерантен" непушач, който се радва на чуждото нещастие. Както и обижда цяла група хора също от толерантност... :lol: Вместо да се направи една градивна дискусия, ето това са мненията, които преобладават. Повечето непушачи изобщо не желаят да се съобразят с другите и да си има отделни помещения за пушачи и непушачи. Или пък като са толкова ербапи да оставят пазарната икономика да определи какви ще са заведенията и какво ще се прави в тях. Както аз не съм стъпил в кръчма, а онзи отгоре ме нарича кръчмар, така и никой от вас не е задължен да стъпва в заведения, където се пуши. Може да ходите на кино, на театър и много други места, но естествено предпочитате да се врете именно в тези заведения... Никой не отговори на много важни въпроси, сигурно, защото стоите с факти и доказателства зад позицията си. Никой не каза как така досега не е имало никакъв проблем да се пуши в заведенията, а изведнъж стана толкова голям проблем. Никой не каза защо не се борят срещу производителите на цигари, срещу промишлените замърсители, срещу колите по улиците... Естествено и никой не си сложи ръка на сърцето и да каже колко хора познава умрели от пушене... А иначе си повтарят колко били дискриминирани. Говорят за ценности, а най-голямата човешка ценност е съчувствието, толерантността и човеколюбието. Нещо, което няма нищо общо с обидите ви, с неразбирането на това, че никотинът води до пристрастяване, че ако има едно лесно всеки би отказал цигарите, а не да дава по над 100 лева на месец за въздух... Да живее човеколюбието и културата-тъжна история...

Споко,утре ще е гласуването в НС,да не им дойде,като гръм от ясно небе :lol: Тогава да видим кой ще мърка и кой и какво ще търка :lol:

П.П. СВОБОДА ЗА КРЪЧМАРИТЕ :lol: :lol: :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 19 дек 2012 17:20

za nas e toj religiq написа:
v.r.s. написа:

Като ти е студено навън и не искаш да излизаш, купуваш си електронна цигара и си пушиш на воля в заведението, без да нарушаваш закона и да пречиш на останалите. Не виждам какъв е проблема, доста пушачи след забраната го направиха.

Не ми отговаряш на въпроса ???? Нали проблема е че видиш ли ви тровим ! Като пуша в къщи тровя ли те ?? А ако пуша в заведение в което е направено за такива като мен ще те тровя ли ?????[/quote]

Как точно ще ги раделят на пушачи и непушачи и след като има смесена компания непушачите няма ли да са принудени да седят в задимено заведение?
Относно вариянтите за промени съм ги написал в друг коментар. Ако има разделни заведения, то тези за пушачи да плащат по-високи данъци и такси, а това най-вероятно ще доведе и до поскъпване на напитките и кухнята. Както и при връщането на отделни зали, то залата за непушачи да се намира там където е бара на заведението, оркестъра и дансинга. Но това важи за заведенията, а какво да кажем за дискотеките, там как ще бъдат разделени пушачи от непушачи?
А ти ми отговори какво ти пречи да пушиш безвредната за останалите електронна цигара, така хем ще задоволяваш никотиновият глад, хем няма да пречиш на останалите от компанията?

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 19 дек 2012 17:29

Парванофф , няма такава думичка в наща държава бе брат ! От вчера си задавам едни и същи въпроси и нито един от философите непушачи не отговори на тях ! Точно обратното , всеки влиза и води пледоарии колко хубав и правилен е закона ! Никой не отчита факта че закона е хубав за 40% от населението ни ! А никой не каза че този проблем може да се реши и без да има недоволни ! Още по странното е че всички са радетели на европейското и демокрацията , а закона не е никак демократичен ! Как може да се налага ограничения на нещо което не е забранено ??? ОК , пречим им , ами да ни разделят тогава , на кой ще пречим ???

Върни се в “Свободна зона”