Пълната забрана за пушачите остава в сила!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Пълната забрана за пушачите остава в сила!
Варианта за пушене след 22 часа си беше перфектен! Айде аман от тикви да ми казват, какво е полезно и, какво вредно! С
Четох до 7 страница и ми омръзна! Как един поне не помисли, че това може да се прави за децата, поколението след тях, като цяло за бъдещото? След 23 години свободия и анархия стана така, че почти всички пушат, и възрастта на пушачите е паднала много! Защо не помислите дали тая забрана не е въведена не заради вашият кеф пушачи, а заради бъдещето на моите, вашите деца, после техните деца- респективно внуци ни и т.н.
Не виждате ли, че сега почват на по 12-13 години да си пушат съвсем спокойно! Не мислите ли, че точно в тая възраст децата все още растат и се развиват, а пушенето изобщо не помага за това, вижте колко млади хора имат сърдечно-съдови проблеми (естествено, не всички са пушачи и не при всички е заради цигарите, но нима цигарите не увеличават риска)! Според мен тоя закон е въведен с цел превенция- най-вече за момчетата и момичетата в пубертета! Обаче е най-лесно да се сетим за собствения си интерес и дотам, нали?
Не виждате ли, че сега почват на по 12-13 години да си пушат съвсем спокойно! Не мислите ли, че точно в тая възраст децата все още растат и се развиват, а пушенето изобщо не помага за това, вижте колко млади хора имат сърдечно-съдови проблеми (естествено, не всички са пушачи и не при всички е заради цигарите, но нима цигарите не увеличават риска)! Според мен тоя закон е въведен с цел превенция- най-вече за момчетата и момичетата в пубертета! Обаче е най-лесно да се сетим за собствения си интерес и дотам, нали?
Вие сте млада и красива, имате 2 висши образования, владеете перфектно 3 езика, имате руса коса, дълги крака и чаровна усмивка и искате да вземате заплата между 5 и 10 хиляди лева? Вървете на майната си! На нас ни трябва арматурист!
на последния фирмен банкет, пушачите бяха гонени извън заведението да си чешат отровната краста, което пък ги караше да се бъзикат злорадо с останалите, че извън заведението имало повече хора отколкото вътре!
мтака, да отбележа ако не сте забелязали, какво става в горното изречение:
- това е банкет и не е задължително присъствието, но все пак пушачите са дошли! което автоматично парира глупостите че закона намалявал клиентите в заведението! ше кажете, че това е банкет и шефа плаща, но това само ще ви вкара автогол, защото ще покаже че пушачите са и егоистични далавераджии, защото един непушач, нямаше да се полакоми от безплатната храна и щеше да си остане в къщи, само и само да не го опушат с отровен дим!
- другото е че пушачите имат претенцията, че те са основната клиентела на заведенията, и че те работят главно за тях и не би трябвало да им намаляват кефа с разни забрани! това си е Без Коментар!
отделно да добавя че пушачите са една група от хора, които скатават яко от работното време, когато упражняват вредния си навик! също така почти всички от тях си признават, че са пристрастени към цигарите, а като добавим, че и на кутийките с цигари, пише колко са опасни те за здравето, то съвсем спокойно можем да заключим, че ПУШАЧИТЕ СА ТУМОРА НА СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО!!!
истинските европейци са го разбрали това и са си го регламентирали, но при нас явно 5-вековното ни ориенталско робство си казва думата!
само да вметна че до преди този закон, десетилетия наред непушачите излизаха извън заведенията, навънка в студа, само и само да успеят да си вземат една глътка чист въздух!!!
- това е банкет и не е задължително присъствието, но все пак пушачите са дошли! което автоматично парира глупостите че закона намалявал клиентите в заведението! ше кажете, че това е банкет и шефа плаща, но това само ще ви вкара автогол, защото ще покаже че пушачите са и егоистични далавераджии, защото един непушач, нямаше да се полакоми от безплатната храна и щеше да си остане в къщи, само и само да не го опушат с отровен дим!
- другото е че пушачите имат претенцията, че те са основната клиентела на заведенията, и че те работят главно за тях и не би трябвало да им намаляват кефа с разни забрани! това си е Без Коментар!
отделно да добавя че пушачите са една група от хора, които скатават яко от работното време, когато упражняват вредния си навик! също така почти всички от тях си признават, че са пристрастени към цигарите, а като добавим, че и на кутийките с цигари, пише колко са опасни те за здравето, то съвсем спокойно можем да заключим, че ПУШАЧИТЕ СА ТУМОРА НА СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО!!!
истинските европейци са го разбрали това и са си го регламентирали, но при нас явно 5-вековното ни ориенталско робство си казва думата!
само да вметна че до преди този закон, десетилетия наред непушачите излизаха извън заведенията, навънка в студа, само и само да успеят да си вземат една глътка чист въздух!!!

- football.total
- Контакти:
Стига с тази малоумна логика - забрана за пушене равносилна на фалит на заведения. И какво като фалират куп одимени дупки? Хората няма да си пръскат парите за цигари и алкохол а ще ги насочат в други сфери - може би ще се вдигне посещаемостта на фитнес залите. Ще се посещават повче театри, кина. Ще има по голямо търсене на определен вид литература итн. Парите няма да изчецнат просто ще се пренасочат в друг отрасъл от икономиката.
АСМ1899 написа:Четох до 7 страница и ми омръзна! Как един поне не помисли, че това може да се прави за децата, поколението след тях, като цяло за бъдещото? След 23 години свободия и анархия стана така, че почти всички пушат, и възрастта на пушачите е паднала много! Защо не помислите дали тая забрана не е въведена не заради вашият кеф пушачи, а заради бъдещето на моите, вашите деца, после техните деца- респективно внуци ни и т.н.
Какви деца след 22 в заведенията?!
- Levskar-Mitko
- Контакти:
Престанете да се занимавате с онанизми.Дайте да рипнем вси4ки за заплати,детски,пенсий,данъци,осигуровки и кво ли още не.Жизнено необходимо ли е дали ще пушиш вътре или на 5 метра отвън.На мен ли4но не ми пре4и защото аз и сега излизам на терасата независимо от времето,защото не искам стените да ни миришат на фасове,и най ве4е се съобразявам със семейството си.А за мен това е най важно.
Абе, хора, спрете се, бе!!! Какви са тези спорове и научни, и ненаучни, и мнения и глупости. Може ли на мен като пушач изобщо да не ми пречи да не пуша в заведенията? Защо това се изкарва като толкова голям проблем, диспут, конфронтация, спор???? Защо да ходим по свирката на тези, които раздухват изкуствено псевдоскандали и псевдоконфронтации???
Какъв народ сме, бе, това ли е най- големият проблем?
Забраната ограничение на свободата ли е? Какво е свободата за нас в тази държава? Една цигара- повод за вечни спорове? Ами, който иска да си пуши, какво ви грее, ако пък дотам сме опрели! Нали от 15-ти декември някои заведения нарушавали забраната. Ами пушете си, където искате, ако това е проблемът! Кой ще ви глоби, държавата ли дето хърка по патрулките и те гледа като двайсет лева?
Айде нема нужда...
Какъв народ сме, бе, това ли е най- големият проблем?
Забраната ограничение на свободата ли е? Какво е свободата за нас в тази държава? Една цигара- повод за вечни спорове? Ами, който иска да си пуши, какво ви грее, ако пък дотам сме опрели! Нали от 15-ти декември някои заведения нарушавали забраната. Ами пушете си, където искате, ако това е проблемът! Кой ще ви глоби, държавата ли дето хърка по патрулките и те гледа като двайсет лева?
Айде нема нужда...
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"
И цела книга много ще те измори!"
za nas e toj religiq написа:Ще са въздържа от обидни думички, засега. Доколкото знам, автомобилите се ползват предимно на открито и съответно всичките вреди от експозицията на техните газове и други вредни вещества се разреждат така да се каже с нормалния въздух и достигат до човешкото тяло под определена концентрация, която е в хиляди пъти по-ниска от тази в гараж. Следователно цитираният опит не е точен.
Около 80-85 % от заболелите от рак на белия дроб са пушачи. За останалите 15-20 % роля имат някои други от познатите рискови фактори. В България по мои наблюдения този % е по-висок
Добре де какъв ти е дерта на теб ? Ние сме пушачите , ние ще мрем от рак ! Че даже и си плащаме за това на държавата ни ! Като са се загрижили толкова за здравето ни защо не забранят тютюна след като е толкова вреден , а забраняват пушенето ?????????[/quote]
Ще се пробвам да ти обясня дертовете. На държавата (далеч не само нашата, а на всяка такава) дертовете са и, че трябва да се плащат огромни медински и немедициски (изразени в трудозагуба) разходи за нещо, което може да се предотврати и средствата могат да отидат другаде. Личният дерт е, че "мренето" обикновено не става така ,както ти си го мислиш - внезапно и готино, а бавно, болезнено и мъчително, както за теб самия, но и за тези, които към този момент дай Боже да те обичат и ще са наоколо - жена, деца, а понякога и майка и баща. А всъщност пушенето не знам някой да го е забранил, все още. прави се опит да се коригира нормата (пушене) към норма (непушене). Нещо което в т.н. цивилизован свят (термин, окйто не харесвам въобще) на практика се случи в последните 10 години.
Евала на последното мнение. Потребителят ACM ми става фаворит в този форум
Lyubooo написа:на последния фирмен банкет, пушачите бяха гонени извън заведението да си чешат отровната краста, което пък ги караше да се бъзикат злорадо с останалите, че извън заведението имало повече хора отколкото вътре!
Толкова глупости в един пост не бях чел скоро

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
- Jorkorazporko
Идеално ! Ееее доживяхме правителството да вземе адекватно решение и да не се поддаде на натиск на граждани, организации или олигарси! В интерес на всички е да не се пуши на обществени места! Пушачите ще пушат по - малко, няма да се тровят толкова и ще пестят пари, ще намалеят пасивните пушачи, заведенията ще станат доста по - чисти, приветливи и уютни! Хората ще спрат да ходят по заведенията само за да пушат на топло, което ще доведе до затваряне на некачествените заведения и ще повиши качеството на останалите!Няма да се омирисваме на цигари, учениците няма да са заобиколени от пушачи по заведенията и някой от тях може да избегнат вредния навик! Хубаво е да се ограничават вредните и негативните неща в обществения строй! Това означава, че гражданското общество в България се развива! Не ме разбирайте погрешно, аз съм пушач! Хората от форума които ме познават знаят, че пуша! Просто обичам нещата да се променят към по - добро, дори и да е в мой ущърб! Току виж съм спрял да пуша, което ще е хубаво за мене