Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Мнениеот Кашчей » 18 дек 2012 18:09

joro65 написа:Морски мелеш едно и също,а въобше не спомена какво ти пречат пушачите ,като си в зала за непушачи!

Ти колко дискотеки си виждал, в които помещенията за пушачи и непушачи са отделени със солидна стена?А колко квартални кръчми, с 5-6 маси вътре могат да си позволят разделяне?Да не би като аз съм на маса за непушачи, а съседната да е за пушачи има особен ефект?

Пушачите се оплакват май, защото им е отнето изконното право да тровят непушачите навсякъде, където ги срещнат-заведения, спирки, влакове, по улицата.Пичевете с цигара в устата имат само права май и никой не мисли за задължения от тях :evil:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 18 дек 2012 18:10

joro65 написа:

А ти четеш ли?? .не съм прочел за преградите.Това значи ,че не си против отмяната на забраната Казах,не съм видял това ,което си писал за помещенията и недей с определения за малоумство....да прочете някъде да съм те обидил?

Ами като не си го видял тогава какво ми говориш, че ОТ МНЕНИЯТА МИ НЕ ЛИЧАЛО, да не съм против това решение :shock: Хем признава, че не го е видял за преградите (странно как не си като го казвам още в началото, а колегата Мclovin примерно го е видял), хем ми казва, че не си личало :shock: ???

Не те обиждам, а констатирам. Изредих ти три причини поради които САМО ТИ може да не си видял и да продължаваш да твърдиш нещо.
Последна промяна от MORSKI на 18 дек 2012 18:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 18 дек 2012 18:13

MORSKI написа:Станко несериозен е примерът ти с автомобилите. Такъв пример говори или за безсилие, или са липса на интелект. Стегни се малко. Несъвместими са нещата ;) Да не говорим, че автомобилната индустрия от поне 50 години прави все по-икономични и екологични коли, а цигарената индустрия чак в последните няколко се задейства с тези електронни цигари.

Впрочем какъв ви е проблемът да ползвате тях?

Все едно да попиташ,какъв е проблема надуваема кукла да ти прави свирка :lol: :lol: :lol: И не,примерът ми не е несериозен,защото този закон за цигарите се прокара под претекста за здравето на хората и населението и едва ли не изкараха,че това е единствената причина за какви ли не заболявания.А това,както е ясно и на малките деца не е така и е едно отвличане на вниманието на хората от основните причинители на тези заболявания 8-) Да не говорим,че това изобщо не се прави в името на здравето на хората ;) Освен автомобилите,мога да ти дам още стотици примери за фактори увреждащи здравето ти ;) Така че в общи линии,безсилието е на властимащите 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 18 дек 2012 18:17

Хич не ми пука за фалиращите заведения. Нито едно стойностно заведение с качествена кухня и добри цени няма да фалира. Обратното - дупките да фалират. И без това ни цакат с грамажа и им пием ментетата. Иначе нямам нищо против пушачите да бъдат отделени така както бяхме ние.. Само че този път те да са в кофти мястото и в аквариуми като в зоопарк. Не разбирам защо не разрешат поне зимата те да ползват тези отделения за които видиш ли колко пари дали бизнесмените. Уж има добра вентилация.. Да пушат там пък ако непушач отиде там си е негов проблем. Малките заведения да бъдат само за непушачи, а тези които уж вкараха пари (дебело подчертавам уж) да бъдат със зони за пушачи и непушачи през зимата.
110 години любов!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 18 дек 2012 18:19

CTAHKO написа:
MORSKI написа:Станко несериозен е примерът ти с автомобилите. Такъв пример говори или за безсилие, или са липса на интелект. Стегни се малко. Несъвместими са нещата ;) Да не говорим, че автомобилната индустрия от поне 50 години прави все по-икономични и екологични коли, а цигарената индустрия чак в последните няколко се задейства с тези електронни цигари.

Впрочем какъв ви е проблемът да ползвате тях?

Все едно да попиташ,какъв е проблема надуваема кукла да ти прави свирка :lol: :lol: :lol: И не,примерът ми не е несериозен,защото този закон за цигарите се прокара под претекста за здравето на хората и населението и едва ли не изкараха,че това е единствената причина за какви ли не заболявания.А това,както е ясно и на малките деца не е така и е едно отвличане на вниманието на хората от основните причинители на тези заболявания 8-) Да не говорим,че това изобщо не се прави в името на здравето на хората ;) Освен автомобилите,мога да ти дам още стотици примери за фактори увреждащи здравето ти ;) Така че в общи линии,безсилието е на властимащите 8-)

Не ти е правилен примерът за автомобилите по ред причини. Иначе ти схванах идеята и тук си прав. Най-малкото, за което прокараха този закон е здравето на хората. Това е ясно. На никой не му пука в парламента за народа. Но е факт, че съществуват пасивни пушачи и, че хора, които не пушат и не са пушили никога, страдат и здравословно от пушачи. Защото на работа се пуши, в семейството се пуши и т.н. Цял живот се надишваш с дим, който не си желал.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 18 дек 2012 18:21

McLovin написа:Ужас :shock: Нямам електромобил защото струва 1/2 от жилището в което живея, а нямам уменията да си направя сам. Въпроса е, че няма индивид в нормалните цивилизовани страни, който да не изпитва облаги от транспорта. От зрънцето с което се прави хляб до панелите железата и абсолютно всичко което се сетиш свързано със строителство, енергетика, ВСИЧКО зависи от транспорта! Да, имало е свят прети моторните превозни средства, но какъв е бил той? Искаш да ми кажеш, че е еднакво да "натровиш хората" с изпарения от линейки и пожарни, които спасяват човешки животи ежедневно и това да си правиш кефа като си пушиш в заведениятя?

Убеден съм,че разхождаш гаджето си или жена си в пожарна или в линейка и хобито ти е да спасяваш хора в свободното си време:lol: Какво ми го даваш този пример :lol: Говоря за личния ти автомобил.И съм убеден,че като отиваш или се връщаш от работа си сам в колата ;) А знаеш ли колко са като теб 8-) Пак ти казвам,щом ти тровиш други,ще търпиш и теб като те тровят :!:
Последна промяна от CTAHKO на 18 дек 2012 18:28, променено общо 1 път.

rzEtw
Контакти:

Мнениеот rzEtw » 18 дек 2012 18:25

Не знам защо се оплакват пушачите. При пушене в заведение, непушачите са тези, които са дискриминирани, ако може да се нарече така. А пък това с отделянето със разни стъкларии, дървени, тухлени стени е най-малоумното решение, което е най-зле за ресторантьорите/собственици на дискотеки и т.н. Представяте ли си дансинга в дадена дискотека да е разделен на две с някакво стъкло и от едната страна да е мългиво като бонг парти. Не ми пречат цигарите, ама предпочитам да дишам чист въздух и в без това задушните барове/дискотеки/кръчми и т.н и после да не се налага дрехите ми да стоят 1 седмица на проветрение.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 18 дек 2012 18:26

MORSKI написа:Не ти е правилен примерът за автомобилите по ред причини. Иначе ти схванах идеята и тук си прав. Най-малкото, за което прокараха този закон е здравето на хората. Това е ясно. На никой не му пука в парламента за народа. Но е факт, че съществуват пасивни пушачи и, че хора, които не пушат и не са пушили никога, страдат и здравословно от пушачи. Защото на работа се пуши, в семейството се пуши и т.н. Цял живот се надишваш с дим, който не си желал.

Виж сега,за това да не се пуши на работното място съм абсолютно съгласен :!: Както и в обществните сгради и учреждения,но не и в заведенията.Ок,работя в заведение и за мен това се явява работно място и аз нека да нямам право да пуша,както и не пуша като съм на работа,но е редно клиентите да имат избор,какъвто в случая нямат 8-)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 18 дек 2012 18:28

CTAHKO написа:
McLovin написа:Ужас :shock: Нямам електромобил защото струва 1/2 от жилището в което живея, а нямам уменията да си направя сам. Въпроса е, че няма индивид в нормалните цивилизовани страни, който да не изпитва облаги от транспорта. От зрънцето с което се прави хляб до панелите железата и абсолютно всичко което се сетиш свързано със строителство, енергетика, ВСИЧКО зависи от транспорта! Да, имало е свят прети моторните превозни средства, но какъв е бил той? Искаш да ми кажеш, че е еднакво да "натровиш хората" с изпарения от линейки и пожарни, които спасяват човешки животи ежедневно и това да си правиш кефа като си пушиш в заведениятя?

Убеден съм,че разхождаш гаджето си или жена си в пожарна или в линейка :lol: Какво ми го даваш този пример :lol: Говоря за личния ти автомобил.И съм убеден,че като отиваш или се връщаш от работа си сам в колата ;) А знаеш ли колко са като теб 8-) Пак ти казвам,щом ти тровиш други,ще търпиш и теб като те тровят :!:

По твоята логика трябва да се забрани отоплението с твърдо гориво, да се забранят ТЕЦ-овете, да се забранят полетите със самолет....въобще масовият транспорт да отпадне, само защото Станко не може да изпуши една цигара, когато отиде на кръчма!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 18 дек 2012 18:30

CTAHKO написа:

Убеден съм,че разхождаш гаджето си или жена си в пожарна или в линейка :lol: Какво ми го даваш този пример :lol: Говоря за личния ти автомобил.И съм убеден,че като отиваш или се връщаш от работа си сам в колата ;) А знаеш ли колко са като теб 8-) Пак ти казвам,щом ти тровиш други,ще търпиш и теб като те тровят :!:

С тия цени на горивата не мога да си позволя да разхождам каквото и да е :lol: Но си прав, че много хора си ползват автомобилите ненужно! Тук идва въпросът колко от тях са пушачи? И тогава те имат правата да тровят двойно ли? :roll: :lol: Шегата на страна, и аз съм на мнение, че трябва да има отделени зони за пушачите в заведенията, но наистина да се спазват някакви критерии. Аз самият от време на време запалвам по нещо, но нямам желание други хора да ми дишат дима.
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Върни се в “Свободна зона”