Нов формат за АПФГ.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
zap_lv
Контакти:

Re: Нов формат за АПФГ.

Мнениеот zap_lv » 18 дек 2012 13:55

Проблемът не е в схеми ,формати ,идеи и каквото още искате ,проблемът е в мениджмънта на отборите ,собственици мутри или бизнесмени с бели якички ,които хем не разбират от футбол ,хем дават акъл за отбора си .
А група да е съставена само от отбори с банкови гаранции,обучение на треньорите за всички възрастови групи ,парите за "класни чужденци" да отиват за много терени , основни ремонти на терените ,чак тогава да се слага отопление ,и чакане постепенно да излязат качествени юноши ,а не да се пускат само защото са юноши .
Колкото по-малко отбори има в А група ,толкова по-лесно се уговарят мачове ,по лесно е да корумпираш останалите 9 отбора в първенството ,отколкото останалите 15 .Нека хипер мега гига класните Лудогорец ,ЦСКА ,Левски ,Литекс и Ботев ,като виждат безсмислено да играят срещу слабаци ,да пускат повече юноши и дълбоки резерви в тези мачове да трупат опит и самочувствие за важните мачове .

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 19 дек 2012 00:06

grasiani написа:Това с 10-12 отбора си го избийте от главата няма да стане тази работа.Те нашите футболисти едвам издържат при 30 мача на сезон плюс 6-7 мача за по добрите отбори за купата,и евротурнирите още поне 4 мача, при така както предлагат някои 36-44 мача на сезон смятайте колко мача стават общо а има и играчи които играят в националния отбор това няма да стане убеден съм.Плюс това ще се увеличат средствата за подръжка на стадионите тъй като ще се играят повече мачове премии заплати на футболисти треньори съдии ,средства за възстановяване на играчите,по голяма група от играчи за всеки отбор и накрая като ударят чертата и някои отбори ще излязат на червено.И какво ще е това първенство на България в което ще играят тимове от 5-6 града .Струва ми се 4 пъти футболни срещи в годината между отборите прекалено,ще се загуби смисъла на дерби-мача ще станат някакви рутинни срещи,представям си мачове Славия-Локо Сф 4 пъти много ми се виждат колко хора ще отидат да ги гледат те сега не ходят,или Левски-ЦСКА предполагаме че всичко е решено в шампионата дали в полза на единия дали на другия няма значение и остава да се играе 4 мач, къде ще е тръпката и колко хора ще отидат стадиона ,докато при 2 мача на сезон макар и вече при решен шампионат втората среща пак си има интрига най малкото като доказване и реванш.Да не говорим за абсурда 18-20 отбора Б група.

zap_lv написа:Проблемът не е в схеми ,формати ,идеи и каквото още искате ,проблемът е в мениджмънта на отборите ,собственици мутри или бизнесмени с бели якички ,които хем не разбират от футбол ,хем дават акъл за отбора си .
А група да е съставена само от отбори с банкови гаранции,обучение на треньорите за всички възрастови групи ,парите за "класни чужденци" да отиват за много терени , основни ремонти на терените ,чак тогава да се слага отопление ,и чакане постепенно да излязат качествени юноши ,а не да се пускат само защото са юноши .
Колкото по-малко отбори има в А група ,толкова по-лесно се уговарят мачове ,по лесно е да корумпираш останалите 9 отбора в първенството ,отколкото останалите 15 .Нека хипер мега гига класните Лудогорец ,ЦСКА ,Левски ,Литекс и Ботев ,като виждат безсмислено да играят срещу слабаци ,да пускат повече юноши и дълбоки резерви в тези мачове да трупат опит и самочувствие за важните мачове .

Напълно съм съгласен и с двамата.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

allez_les_blues
Контакти:

Мнениеот allez_les_blues » 19 дек 2012 09:58

за купата съм абсолютно за това да бъдат два мача.От къде накъде примерно, ще играят Левски и Литекс, и мачът ще е в Ловеч? По коя логика? Нали са водещи отбори, защо единия да има предимство? Ами Левски 5 години нямаше домакински мач за купата срещу силен отбор бе! 2008година-отпадаме в Ловеч, 2009- във Варна, 2010-пак в Ловеч, миналата година в Пловдив...в същото време, ЦСКА примерно от както се играеше само по един мач, не се сещам да са гостували на някой силен отбор- винаги домакини, и дежурното им обяснение беше, че дядо Пенчо имал късмет при жребия...ай стига моля ви се :lol:
[wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/cec5bbba9156abab3f8f0b9f09e3104b/tumblr_mvqczbeEU11sr39gto1_500.gif#_=[/wrapimg]

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 19 дек 2012 17:58

doktora25 написа:
grasiani написа:Това с 10-12 отбора си го избийте от главата няма да стане тази работа.Те нашите футболисти едвам издържат при 30 мача на сезон плюс 6-7 мача за по добрите отбори за купата,и евротурнирите още поне 4 мача, при така както предлагат някои 36-44 мача на сезон смятайте колко мача стават общо а има и играчи които играят в националния отбор това няма да стане убеден съм.Плюс това ще се увеличат средствата за подръжка на стадионите тъй като ще се играят повече мачове премии заплати на футболисти треньори съдии ,средства за възстановяване на играчите,по голяма група от играчи за всеки отбор и накрая като ударят чертата и някои отбори ще излязат на червено.И какво ще е това първенство на България в което ще играят тимове от 5-6 града .Струва ми се 4 пъти футболни срещи в годината между отборите прекалено,ще се загуби смисъла на дерби-мача ще станат някакви рутинни срещи,представям си мачове Славия-Локо Сф 4 пъти много ми се виждат колко хора ще отидат да ги гледат те сега не ходят,или Левски-ЦСКА предполагаме че всичко е решено в шампионата дали в полза на единия дали на другия няма значение и остава да се играе 4 мач, къде ще е тръпката и колко хора ще отидат стадиона ,докато при 2 мача на сезон макар и вече при решен шампионат втората среща пак си има интрига най малкото като доказване и реванш.Да не говорим за абсурда 18-20 отбора Б група.

zap_lv написа:Проблемът не е в схеми ,формати ,идеи и каквото още искате ,проблемът е в мениджмънта на отборите ,собственици мутри или бизнесмени с бели якички ,които хем не разбират от футбол ,хем дават акъл за отбора си .

Напълно съм съгласен и с двамата.

Към grasiani
Какво значи, че нашите футболисти не могат да играят по 40 мач на сезон? Аз лично не виждам проблем да ги изиграят . Интересно как Ромарио е успял да изиграе над 1200 мача на най-високо ниво през кариерата си. Не мисля че има някакви физиологични различия между нашите футболисти и колегите им от другите страни. Както се увеличават разходите , то ще се увеличат и приходите . Според теб какво биха предпочели от Ботев(Пд) да играят пред повече от 15 000 зрители срещу Левски или ЦСКА или срещу Монтана или Етър( без да искам да обиждам отборите на Монтана или Етър) ами приходите драстично ще покрият разходите . За мен това е единия от пътищата да се увеличат приходите на клубовете. Повярвай ми телевизиите ще искат да предават и ще платят повече да предават примерно Левски-Ботев(Пд) или ЦСКА- Лудогорец. При формат с 10 отбора няма да има едно ядро от отбори,които не играят за нищо. При сегашната схема 1/3 от отборите играят за нищо - нито имат шанс да участват в ЕКТ нито пък ще изпаднат. Мачовете с тези отбори ,които не играят за нищо обикновено оставят съмнения за уреждане. При схема с 10 отбора общо взето всеки мач ще се играе на кръв, понеже никой няма да иска да отпадне или да си жертва участието в ЕКТ за да пусне другия отбор.
Реално в България няма повече от 10-12 отбора ,които са финансови стабилни. Другите отбори играят донякъде за да отбият номера, ако попиташ футболистите на отборите след 12 място болшинството от тях ще отговорят ,че предпочитат да играят в Б група отколкото А група понеже в момента общо взето я вземат заплата ,я не а за премия общо взето само ако някой друг отбор ги стимулира да скочат срещу друг. Колкото и да е странно това са реалностите че футболистите на опашкарите в А група получават по-малко отколкото във водещите отбори в Б група.
Към zap_lv
Общо взето съм напълно съгласен с теб ,само си пропуснал една подробност, че реално 1/3 от отборите в А група се издържат от местните общински бюджети. Нереално е да мислиш че в един общински футболен клуб ще се намеря пари за ремонт на терени и развитие на ДЮШ. Несериозно е да си мислиш че един ОС ще даде на един треньор в ДЮШ заплата по-висока от тази на председателя на ОС или кмета. Напълно подкрепям идеята ти за банкови гаранции , въпроса е че такива може да дадат не повече от 10-12 отбора, реално и ДЮШ се развива от същия брой отбори.
Точно заради това ,че е по-добре парите за чужденци да се дават за развитие на школата съм написал че в Б група да няма чужденци. За мен е абсолютно безсмислено в един общински ФК със стадион приличаш разорана нива в полупланинско село да има 3-ма бразилци, по какъв начин се развива българския футбол и кой печели от това?
Абсолютно не съм съгласен ,че по-лесно да корумпираш 9 0тбора отколкото 15, защото когато останат 10 финансово стабилни отбора то тогава корумпирането ще става доста по-трудно. Например на Левски ще бъде много по-трудно да корумпира Лудогорец отколкото примерно Видима или Светкавица. Просто при формат с 16 отбора винаги има 2-3 отбора ,който просто не са в крак с останалите. На мен лично мача Левски-Етър въобще не ми хареса на кого е необходимо да има подобни мачове ,аз при моите над 50 години ако бях влезнал на терена най-вероятно щях да вкарам гол във вратата на Етър просто играчите на Етър по една или друга причина оказаха практически никаква съпротива на Левски. Според мен такива мачове са абсолютно безсмислени. Докато ако играят само обезпечени отбори нещата ще стоят по малко по-друг начин. Отделно драстично ще намалеят съмненията за полягания. Аз лично не мога да си представя примерно че Ботев(Пд), Лудогорец, Левски, ЦСКА, Черно море(колкото и да е странно на някои ТИМ може да са всякакви но никога не лягат знам 2 случая на футболисти на Черно море , които са си позволили да продадат определен мач и в двата случая на въпросните футболисти това им беше последния мач в морето , боя и глобите са си отделно ;) ). може да полегнат на някого . Ще останат само редовните заподозрени Славия и Локо (Пд) ,но и те ще имат много малко шансове да го направят понеже 2-3 полягания и хоп в Б група.
Какво по-хубаво от това да гледам повече мачове с интрига . При схема с 10 отбора реално всеки ще знае за какво играе и никой няма да бъде сигурен предварително в изхода на всеки мач. Така нашите футболисти ще се научат да играят и тренират при по-високи натоварвания а и ще има много повече истински мачове.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 19 дек 2012 20:23

honda написа:На мен лично мача Левски-Етър въобще не ми хареса на кого е необходимо да има подобни мачове ,аз при моите над 50 години ако бях влезнал на терена най-вероятно щях да вкарам гол във вратата на Етър просто играчите на Етър по една или друга причина оказаха практически никаква съпротива на Левски.

Сега ще ти обясня на кого е необходим този мач "Левски-Етър".
1. На 10-те хиляди търновлии, които на пролет ще напълнят Ивайло да гледат Левски. (както и други наши водещи отбори). Това е най-важната причина.
2. На отбора на Етър, който ще вземе пари от ТВ права за тоя мач (както и за още 3-4мача през сезона), които в Б група няма как да ги вземе. Тези пари при един нормален мениджмънт може да се използват за полезни неща (напр. за школата). Сериозно ли считаш че тези пари е по-добре да се дадат на някой от отборите в десятката, които ще продължат да ги дават за съмнителни чужденци?
3. Ако има някой много талантлив играч, водещите отбори много по-лесно ще го забележат, отколкото ако отборът играе в Б група (справка Пламен Илиев).
4. Левски и другите евробойци имат нужда от мачове срещу по-слаби на теория противници, които паркират автобуса, за да намерят универсална рецепта за противодействие и да се научат да ги бият със затворени очи. Защото после идват в Европа отбори като Мура, Сараево, Тампере, БАТЕ (от 2008) и се вижда какво става.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

allez_les_blues
Контакти:

Мнениеот allez_les_blues » 21 дек 2012 19:31

аз само на разбрах, след края на редовния сезон, точките ще се делят ли на две, както беше през сезон 2001/02?..примерно отбор спечелил 70 точки през редовния сезон, стават 35 точки.Съответно ако след редовния сезон разликата между първия и втория е 10 точки, става 5 за плейофите..
[wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/cec5bbba9156abab3f8f0b9f09e3104b/tumblr_mvqczbeEU11sr39gto1_500.gif#_=[/wrapimg]

Върни се в “Левски”