Нов формат за АПФГ.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Нов формат за АПФГ.

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 дек 2012 17:14

doktora25 написа:Друга интересна идея, макар и революционна, която би довела до повече мачове е групова фаза в турнира за купата, когато останат 32 или 16 отбора с по 2 мача всеки срещу всеки.

И аз съм за групова фаза в турнира за Купата.
Но ми се струва, че няма смисъл да е прекалено раздута.
В смисъл, няма да има голяма полза от групи тип - ЦСКА, Етрополе, Локо Пд. Разлог.
А при 8, дори 4-ри групи, шанса за безсмислени групи не е никак малък.

За мен най-добре като останат 8-те най-добри, тогава да са 2 групи.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 17 дек 2012 18:16

Тия ирландски,руски плейофи за мен е несериозна работа,един път имаше подобно нещо и беше пълна пародия напълно безмислени мачове в последните кръгове,за мен този вариант с 16 отбори си е най добър и е най интересен и най пасва за България и като климатични особености и като развитие на клубовете 14 отбора са малко а 18 примерно пък са много правени са експерименти в миналото и къде видяхте в сериозните шампионати такива плейофи допълнителни мачове нито в Англия,Германия,Испания,Италия,Франция,Португалия.Навсякъде там има по бедни отбори изпадат, фалират но не съм видял да си намаляват отборите заради това или да измислят разни щуротии,даже обратно увеличавали са отборите си и после пак са се връщали на традиционните си формати.Тук сме царе да измисляме всякакви глупости които нито ще повишат нивото на футбола нито ще има някакъв ефект икономически,всички като някакви папагали един като каже намаляване на отборите и всички в един хор почват да припяват.Иначе това за групи в турнира за купата е добра идея,но когато останат 8 отборите по 2 групи така някой отбори ще увеличат мачовете си на до към 38-40.

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 17 дек 2012 19:17

zlatan написа:Израелска схема може да бъде въведена във футбола ни за следващия шампионат. Догодина в “А” група ще участват 14 отбора, което означава 26 кръга. Според израелския вариант след изиграването им първите 6 отбора изиграват още 5 мача, като домакините се определят от жребий. По същия начин последните 8 тима ще участват в допълнителни 7 двубоя.

Отбор Х ако в тези 5 мача се уцели да бъде домакин, къде е равнопоставеността?

Нашето първенство е домакинско и крайният изход на мачовете на 80% зависи от това кой на кого е домакин, така че с трети мачове тук няма да вирее. На примависта мога да изброя редица мачове, на които крайният изход е строгозависим от фактора домакинство.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> Image

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 17 дек 2012 19:31

santiliana написа:Според освен формата, трябва да се промени и времето на провеждане на първенствата- като сезон "Пролет- Есен" е най-логичният. Не може сега, та чак до март месец да не се играе никакъв мач, а после да се "претупат" някак си за 2 месеца мачовете от втория полусезон + тези от Купата. Най- нормалното е да се започва на чисто- да речем от средата на март и последният кръг да е в края на ноември. Така хем ще се избегнат мразовити терени, хем и отборите, участващи в ЕКТ ще бъдат в игрова форма. А вече формата, както и да го измъдрят онези кратуни от БФС, все ще има недоволни. Просто защото първото място е само едно. ;)

Най-тъпия формат е Пролет-лято и минусите му са адски много, а най-големия минус е в ЕКТ и точно по тази причина руснаците смениха формата на есен-зима.
Клик -->> Image

sandi74

Мнениеот sandi74 » 17 дек 2012 19:39

kambata написа:Абе какви ирландски системи ви гонят. Прави се групата 10 отбора 36 мача или 12 отбора 44 мача. Всичко останало са глупости.

Твърдо подкрепям.

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 17 дек 2012 19:45

Повече 36 мача си избиите от главите, че могат да бъдат изиграни у нас, така че какви 44 кръга ви гонят не зная
Клик -->> Image

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 17 дек 2012 20:53

За мен лично най-добрата схема е 10 отбора и единна Б група с 18 или 20 отбора. Като в А група играят помежду си по 4 пъти, като 9-я и 10-я от А група отпадат директно ,а 7-я и 8-я играят бараж с 3-я и 4-я от Б група.
В единната Б група може да играят и вторите отбори на водещите отбори ( Левски, ЦСКА, Литекс, Лудогорец , Ботев(Пд)) като в Б група няма да се позволяват чужденци извън ЕС( и без друго те не са много в по-скромните отбори. Така ще се даде възможност по-лесно да се налагат млади български момчета. Защото при сега действащата система е много трудно на отбори като Левски, ЦСКА , Лудогорец, Ботев да налагат юноши понеже за тях всеки мач е от много голямо значение и не могат да си позволят експерименти. Така ще се даде възможност на момчета като Вутов, Долапчиев, Г.Костадинов, Цоневи и т.н. да играят много по-често на достатъчно високо ниво.
Поради много малкия брой отбори в А група при един такъв формат ще се намали значително броя на мачове без значение ,както и на отбори ,които не играят за нищо . Също така всеки отбор би искал да играе в А група понеже приходите биха били много по-сериозни.
При един такъв формат и Б група би била достатъчно силна и без друго в момента в Б група играят отбори ,които нямат никакво желание да играят в Б група, реално биха останали само водещите отбори от сегашната Б група плюс 6 отбора от сегашната А група плюс 4-5 Б отбора на водещите ще се получи и достатъчно интересна Б група.
Сегашния формат с 16 отбора е прекалено раздут. Да ме извиняват ,но сравнения с водещите първенства в Европа са несериозни- най-малкото чисто демографски и финансово разликите са огромни. примерно бюджета на отбори от нашата А група е колкото е бюджета на отбори от 4-та дивизия в Германия или Англия. Уважавам всички отбори ,но участието в А група на отбори като Светкавица, Черноморец Бургас(София) и няколко други като тях за мен е абсолютно безпредметно. Много по-добре е да играят отбори ,които могат да си го позволят. Като могат да бъдат поставени и изисквания да инсталират отопление под терена( за да може да се играе и през декември и февруари), както и осветление за да може да се играят мачове на осветление през лятото. Който не оправи стадино-във Б група.

Потребителски аватар
kireto2
Контакти:

Мнениеот kireto2 » 17 дек 2012 22:12

sandi74 написа:
kambata написа:Абе какви ирландски системи ви гонят. Прави се групата 10 отбора 36 мача или 12 отбора 44 мача. Всичко останало са глупости.

Твърдо подкрепям.

И аз подкрепям!

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 17 дек 2012 22:36

бедни ли са отборите триста схеми за пет пари
финансово стабилните отново ще са си в челото, а тези в по-незавидно положение ще са в изпадащите.
първия сезон вероятно ще е добре, но след това ще влязат нови два слаби отбора които автоматично ще са при изпадащите.
Интересното за масовия зрител при 10 отбора ще е, че отбори като Черно море, Славия, Локо Сф ще изпадат в Б група
Клик -->> Image

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 18 дек 2012 02:14

Това с 10-12 отбора си го избийте от главата няма да стане тази работа.Те нашите футболисти едвам издържат при 30 мача на сезон плюс 6-7 мача за по добрите отбори за купата,и евротурнирите още поне 4 мача, при така както предлагат някои 36-44 мача на сезон смятайте колко мача стават общо а има и играчи които играят в националния отбор това няма да стане убеден съм.Плюс това ще се увеличат средствата за подръжка на стадионите тъй като ще се играят повече мачове премии заплати на футболисти треньори съдии ,средства за възстановяване на играчите,по голяма група от играчи за всеки отбор и накрая като ударят чертата и някои отбори ще излязат на червено.И какво ще е това първенство на България в което ще играят тимове от 5-6 града .Струва ми се 4 пъти футболни срещи в годината между отборите прекалено,ще се загуби смисъла на дерби-мача ще станат някакви рутинни срещи,представям си мачове Славия-Локо Сф 4 пъти много ми се виждат колко хора ще отидат да ги гледат те сега не ходят,или Левски-ЦСКА предполагаме че всичко е решено в шампионата дали в полза на единия дали на другия няма значение и остава да се играе 4 мач, къде ще е тръпката и колко хора ще отидат стадиона ,докато при 2 мача на сезон макар и вече при решен шампионат втората среща пак си има интрига най малкото като доказване и реванш.Да не говорим за абсурда 18-20 отбора Б група.

Върни се в “Левски”