Нов формат за АПФГ.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Re: Нов формат за АПФГ.

Мнениеот Red_Pride » 17 дек 2012 11:07

Варианта с плейофите е пълен провал. Нали имаше преди няколко години, първенството стана без интересно рано рано,даже си спомням че бихме Левски с 1-0 с гол на Владо Манчев и мача не се предаваше по никоя телевизия :mrgreen:
Най добре си е сегашния вариант ама трябва да има строги мерки за уредени мачове и своеволия визирам цирковете от миналата година в Перник :oops:
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Avanti_Ragazzi
Контакти:

Мнениеот Avanti_Ragazzi » 17 дек 2012 11:08

Следващият сезон ще са 14 отбора и това е, решено е вече! Въпроса е, че е пълен абсурд да се играят само 26 кръга! Това ще е е...ти простотията честно!!! А за да се играят повече мачове трябва или да има плейофи, или трето завъртване! Но при трето завъртване ще играе жребия и ще има адски много недоволни! Затова варианта с плейофи е по-добрият!
И не забравяйте, че сме България и тука има два, три терена с отопление само! И на практика от средата на Декември до средата на Февруари е невъзможно за игра! А през останалите седмици на декември и февруари когато се играе футбол, той е повече ръгби! Така, че за мен максимума мачове които могат да се играят в един сезон на А група са 36, не повече такива неща като 39 мача или 44 мача са пълен абсурд за България. Както като климат, така и като терени! Есенният сезон винаги може да се удължи като започне не Август а Юли. Ама пролетта няма как, там имаш малко от Февруари, целия Март и Април, и Май (но ако има световно или европейско) няма как да го използваш целият месец, а само 2 или 3 седмици от него! Така, че 36 мача си е оптималното, както и да го гледаме. Все пак има и купа не забравяйте!

А иначе за мен най-добрият вариант е 10 отбора всеки срещу всеки 4 пъти, общо 36 мача. И евентуално 12 отбора всеки срещу всеки по-два пъти и след което се разделят на две групи първа горна и втора долна шестица и се изиграват още по 10 мача. Всеки срещу всеки по-два пъти, общо 32 мача! Такива неща като трето завъртване с жребий са немислими за нашият балкански манталитет, да в Дания може да става така, но тук никога няма да се възприеме това нещо! И ще има вечно недоволни и мъркащи отбори и фенове, както и безброй съмнения за този жребий, абсурд е такава система за България, пълен абсурд!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 17 дек 2012 11:23

Puldin написа:
zlatan написа:само да попитам схемата в Русия-тези първи 6-отбора запазват ли си точковия актив преди тези мачове от първата шестица.
Питането ми е всичко което са спечелили като точков актив през сезона се запазва и за тези плейофи.
Наистина не съм запознат с тази схема в Русия-изглежда добра.
Истината е че трябва повечко мачове между по-силните отбори.
А дали Левски и ЦСКА искат намаляне на А-група е несериозно.

Схемата в Русия е като нашата в момента, просто някои хора пишат без да са проверили.
Миналата година играха плейофи, защото искаха да преминат в сезон есен-пролет, а не както имаха пролет-есен и плейофите им се явяваха като трети сезон.

Грешката е моя, не уточних, че става въпрос за изминалия шампионат на Русия. :oops: Посипвам си главата с пепел. :lol: Само че в Русия не играха плейофи, а разделиха турнирната таблица на две осмици, като отборите от всяка осмица играха отново помежду си по два пъти, запазвайки точковия си актив. ;) Така за три третини от първенството (или три сезона: пролет-есен-пролет) всеки отбор изигра по 44 мача.
В българския вариант тази (или подобна) схема е напълно възможна в рамките на 2 сезона с 12 или 14 отбора. 8-)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 17 дек 2012 11:41, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
santiliana

Мнениеот santiliana » 17 дек 2012 11:40

Според освен формата, трябва да се промени и времето на провеждане на първенствата- като сезон "Пролет- Есен" е най-логичният. Не може сега, та чак до март месец да не се играе никакъв мач, а после да се "претупат" някак си за 2 месеца мачовете от втория полусезон + тези от Купата. Най- нормалното е да се започва на чисто- да речем от средата на март и последният кръг да е в края на ноември. Така хем ще се избегнат мразовити терени, хем и отборите, участващи в ЕКТ ще бъдат в игрова форма. А вече формата, както и да го измъдрят онези кратуни от БФС, все ще има недоволни. Просто защото първото място е само едно. ;)
И рекъл Господ: "Само Левски!",
и направил небето синьо!

NEVER BACK DOWN ! Изображение

Търново1929
Контакти:

Мнениеот Търново1929 » 17 дек 2012 12:02

12 отбора,22 кръга и крайно класиране!!!!Защо са допълнителни мачове,ирландски,израелски ,руски системи?Да гледаме безсмислени мачове ли?Още повече ,че това с жребиите за домакинство не поставя при равни условия отборите!!!!Ако си представим мачове за 2-ра шестица,ще има такива,които могат да решават дали ще си 7или8-ми,мислите ли ,че ще се играе футбол!!!Това се отнася и за 1-та шестица!!!По 3-ри мача??Сега едва издържаме да гледаме по 2-а,а за 3-ри да не говорим!Нима така ще вдигнем качеството,абсурд!!!!!!!!

Потребителски аватар
Avanti_Ragazzi
Контакти:

Мнениеот Avanti_Ragazzi » 17 дек 2012 12:02

santiliana написа:Според освен формата, трябва да се промени и времето на провеждане на първенствата- като сезон "Пролет- Есен" е най-логичният. Не може сега, та чак до март месец да не се играе никакъв мач, а после да се "претупат" някак си за 2 месеца мачовете от втория полусезон + тези от Купата. Най- нормалното е да се започва на чисто- да речем от средата на март и последният кръг да е в края на ноември. Така хем ще се избегнат мразовити терени, хем и отборите, участващи в ЕКТ ще бъдат в игрова форма. А вече формата, както и да го измъдрят онези кратуни от БФС, все ще има недоволни. Просто защото първото място е само едно. ;)

Стига бе човек, колко държави като нас имат голяма зимна пауза?

-България,
-Сърбия
-Хърватия
-Босна
-Румъния
-Чехия
-Полша
-Унгария
-Словакия
-Украйна
-Дания
-Австрия
-Швейцария
-Русия
-Албания
-Македония
-Черна Гора
-Молдова
-Словения
-Азербайджан
-Грузия

Всички тия държави са сезон есен-пролет и имат пауза колкото нас, от два месеца и половина до три месеца, дори три месеца и половина! Проблема не е в това нещо. Проблема е в липсата на качествени терени, и най-вече на такива с отоплителна система. Които да позволяват да се играят мачове през декември и февруари! Както е в Германия да речем!!! Която едно време също имаше голяма пауза зимата, но след 2000-та всички отбори си сложиха отопление на терените. И сега хората си играят мачове през време немислимо за нас!

Даже си спомням как Левски игра една контрола с Вердер и тя завърши 3-3 в Анталия! Това е било или февруари 2001 или февруари 2002 година, тогава бях 9 или 10 клас! Защото тогава го слушах тоя мач в кухнята на леля ми! През тези 2 години в рамките на три месеца ми се налагаше след училище да преспивам по-два, три дни в апартамента на леля ми! Щото тя беше в чужбина заедно с мъжа си! Та тогава си спомням как си готвех в кухнята и слушах тая контрола на Левски! Паузата в Германия тогава изобщо не беше малка като сега! Просто сега хората си имат терени с отопление и си намалиха зимната пауза на половина, даже и повече!
Последна промяна от Avanti_Ragazzi на 17 дек 2012 12:18, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 17 дек 2012 12:12

Против плейофи съм.След като е ясно ,че 14 отбора ще участват в А група,ирландската система ми харесва най-много.Да ще има ощетени от жребият за 3 мач като домакин ,но пък ще има повече интересни мачове и много повече интрига :geek:
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

FeeL
Контакти:

Мнениеот FeeL » 17 дек 2012 12:27

ми делят на две първата седмица и втората седмица и едните си играят за европа другите за оставане в групата

bm1914ls
Контакти:

Мнениеот bm1914ls » 17 дек 2012 13:12

А защо не 12 отбора и 44 мача? Подходящ е и другият вариант-10 отбора и 36 мача.При 12 изпадат последните четири тима,при 10 последните 3 тима.

Върни се в “Левски”