А тука можете да ги видите на голям екран.
http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2744806
Според мен Филипов е преди Миланов на линията на топката и реално след като играе с топката Миланов връхлита върху него. За другите моменти не е нужен коментар. Явно е, че съдията свири избирателно в полза на Литекс, а страничните се стъписват от неговите отсъждания.
Съдийски отсъждания на рефера в Ловеч (видео)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
-
- Контакти:
- Искам си Акаунта
Re: Съдийски отсъждания на рефера в Ловеч (видео)
Не съм гледал мача , така че не мога да оценям поведението на съдиите . Но това клипче е ... "смях в залата" . Нахвърляни определен брой тенденциозно подбрани моменти , не могат да служат за доказателство . Отделно в над 80% от ситуациите в клипа , решенията са правилни . Пак казвам - само по репортажи не може да се изгради обективно мнение за работата на съдийската бригада и нейното поведение . Но съм играл организиран футбол и знам , че един съдия може да повлияе резултата в един двубой , но в никакъв случай няма да чака последните секунди за да реши изхода му . Със сигурност , АКО е имало поръчение съдията да помогне на Литекс да спечели мача , то това щеше да се случи поне няколко минути по-рано . Зa спорните моменти :
1. Дори нарушението на Христов беше за жълт картон в 6-та минута . Пробяга над 20 метра , без да има никакъв шанс да играе с топката и след това изблъска играча на Литекс с ръка ... пак без да има някакво намерение да играе с топката . По правилник - всяко умишлено нарушение се наказва с жълт картон . А доколкото се вижда от клипа - картона му беше показан за протестите след това .
2. Червения картон е класически - спиране на голова атака . В правилника си е казано ясно - последния човек в защита спрял атака която може да доведе до отбелязване на гол получава червен картон . Венко беше последен в отбрана и извърши нарушение . Няма никакво значение дали нарушението е извършено отзад , отстрани или фронтално срещу атакуващия играч . Другия играч на Черноморец е на поне 3 метра встрани от ситуацията .
3. Положението с претенции за засада преди гола - ами най-общо казано , нищо не се вижда . По-скоро няма засада отколкото има . А и самата голова атака е съвсем отделна игрова ситуация и двете нямат връзка помежду си . За мен по-смущаващ е шпалира който играчите на Черноморец направиха на Миланов при гола .
В резюме - склонен съм да повярвам на хората които са били на стадиона ( защото ги познавам ) , че съдията е действал в ущърб на Черноморец . Но категорично не съм съгласен , че съдиите са причина за загубата . Еле пък от "доказателстваният материал" в клипа . Пък изгледах и други клипове . Не съдията изпусна 100 % положения ... и не съдията проспа головата атака на Литекс .
1. Дори нарушението на Христов беше за жълт картон в 6-та минута . Пробяга над 20 метра , без да има никакъв шанс да играе с топката и след това изблъска играча на Литекс с ръка ... пак без да има някакво намерение да играе с топката . По правилник - всяко умишлено нарушение се наказва с жълт картон . А доколкото се вижда от клипа - картона му беше показан за протестите след това .
2. Червения картон е класически - спиране на голова атака . В правилника си е казано ясно - последния човек в защита спрял атака която може да доведе до отбелязване на гол получава червен картон . Венко беше последен в отбрана и извърши нарушение . Няма никакво значение дали нарушението е извършено отзад , отстрани или фронтално срещу атакуващия играч . Другия играч на Черноморец е на поне 3 метра встрани от ситуацията .
3. Положението с претенции за засада преди гола - ами най-общо казано , нищо не се вижда . По-скоро няма засада отколкото има . А и самата голова атака е съвсем отделна игрова ситуация и двете нямат връзка помежду си . За мен по-смущаващ е шпалира който играчите на Черноморец направиха на Миланов при гола .
В резюме - склонен съм да повярвам на хората които са били на стадиона ( защото ги познавам ) , че съдията е действал в ущърб на Черноморец . Но категорично не съм съгласен , че съдиите са причина за загубата . Еле пък от "доказателстваният материал" в клипа . Пък изгледах и други клипове . Не съдията изпусна 100 % положения ... и не съдията проспа головата атака на Литекс .
Всъщност на всички ни е ясно,че водения от Стоичков Литекс е леееко театрален. Всяко единоборство завършва с падане и лежане. Така,че вината е не само съдийска. 

[center]
[/center]
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]
- Искам си Акаунта
subzero написа:Всъщност на всички ни е ясно,че водения от Стоичков Литекс е леееко театрален. Всяко единоборство завършва с падане и лежане. Така,че вината е не само съдийска.
Част от футбола ... ама и да не си на мястото на нашите съдии . Като гледах вчера , каква помия сътвориха арбитрите на Манчестерското дерби ... ами те нашите съдии са направо за ШЛ .

k.dimitrov написа:А тука можете да ги видите на голям екран.
http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2744806
Според мен Филипов е преди Миланов на линията на топката и реално след като играе с топката Миланов връхлита върху него. За другите моменти не е нужен коментар. Явно е, че съдията свири избирателно в полза на Литекс, а страничните се стъписват от неговите отсъждания.
Ники аз съм на същото мнение като теб.Още на стадиона от нашета позиция се виждаше че Венко е преди Миланов но не бях на 100% сигурен.Мен друго ми е интересно как главния видя нарушението като беше в полето на Черноморец а страничния които беше на линията не сигнализира.Когато имаше нарушения от неговата страна той яростно размахваше байряка.Дано някъде излезе целия мач та да видат тези които ни упрекват че само сме се оплаквали.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...