Няма да има коледни добавки към пенсиите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Няма да има коледни добавки към пенсиите

Мнениеот doktora25 » 10 дек 2012 02:30

Thsmith написа:Да да ... ясно ми е, че щом ти не успяваш - значи никой не е.
Точно мутри и тем подобни никога няма да засегне... най-много да почнат да укриват и малката част от данъците които плащат. Що се отнася до фирмите... никоя фирма или търговец няма да поеме по висок данък върху себе си. Когато разходите за нещо се увеличават (било то и за данък) фирмите не намаляват печалбите си, а просто увеличават цената. И познай кой ще плати този данък всъщност :lol: :lol:
Иначе е ясно, че такъв налог е само един вид наказание за този който може и прави нещо.

Пак ще кажа, проблемът е че у нас работливите и можещите не са справедливо възнаградени за труда си, даже зависимостта е обратна. Връзкарите са едни от най-големите мързеливци, а те със сигурност взимат по-високи заплати и стават шефове. Укриването на данъци е проблем не на данъчната система, а на съдебната. ;) Просто считам че в джоба на мутрите трябва да се бръкне, не ме интересува по какъв начин, може да има и по-подходящи от този данък, но за мен той е възможно решение.
[offtopic]Аз самият не се чувствам свръхквалифициран и свръхтрудолюбив бедняк, може би съм в някакво междинно състояние, но говоря от общите си наблюдения.[/offtopic]
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Бекъма
Контакти:

Мнениеот Бекъма » 10 дек 2012 05:24

RedeviL написа:Бях потресен от изказването му, че пенсионерите сами са си виновни, защото видиш ли били гласували за БСП..Отдавна съм наясно, че по-нагъл човек от този не съществува ама това неговото вече минава всякакви граници!

Защо да е нагъл?Пенсиите не гласуваха ли за едни капачки за буркани?
СПУКАНОГЪРНЕ

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 10 дек 2012 07:35

CHE написа:Всички наши депутати са корумпирани крадци ние сме с наи ниската минимална заплата в Европа само 6 страни са по зле от нас.Не може в анадола да вземат470евро в Хърватска380 в Литва Латвия Естония Полша Чехия Словакия Унгария от 290до360 а в Словения740[все бивши комунистически страни*]а ние да вземаме148 това е геноцит спямо народа.По време на комунизма ние сме били наи развитата комунистическа страна след СССР а сега сме наи зле от всички тези страни и затова са виновни управляващите през тези години. :evil: :evil: :evil:

Понеже става въпрос за любимата ми Полша, мога категорично да потвърдя, че в момента минималната работна заплата е около 1200 злоти, което е около 300 евро. Тук говорим за страни, в които цената на живот е горе- долу аналогична на нашата. Сравненията с Полша и общо взето с държавите съседки и държавите от бившия социалистически блок са подходящи, но за съжаление дори и на този лакмус ние вече доста бледнеем. Как едни могат, други не???
Пенсии, заплати, тринадесети заплати и добавки са само част от проблема, който аз лично бих определил с въпрос: Какво е бъдещето на България и имаме ли воля да променим нещо?
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

chovek s mnenie
Контакти:

Мнениеот chovek s mnenie » 10 дек 2012 08:36

Някой друг очаквал ли е нещо друго от един уникален комплексар, който непрекъснато се сравнява със Станишев, вдигайки му непрекъснато рейтинга.

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 10 дек 2012 09:51

Коледните надбавки потеглиха към Гърция. Там опрощават дългове за милиарди . Техните пенсионери ще получат коледни надбавки. Някъде около 200-300 евро на калпак. А ние , в кочинката на фураж.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 10 дек 2012 10:41

Ще нахвърлям само няколко идеи къде да гледате:
Представителни разходи на парламент,президентство и мин. съвет!
Какви пари се плащат на парламентарно представените партии по закон !
Колко пари ще си раздадат като бонуси в министерства и всякакви други държавни институтции,агенции комисии и т.н.т.!
Командировки (самолетни билети и командировъчни) на всякаква администрация от всички
министерства и държавни комисии и агенции които са си направо луксозни почивки (лично познавам хора
които работят в държавни агенции и прекарват по около 100-на дни в годината в командировки из цял свят
и работа никаква не вършат примерно един от проектите им стои само като идея вече от над 5/6 г. а по него са
били 10-ки пъти в командировки, и този проект дори не е започнат предполагам че този проект за който аз
съм запознат не е единствен случай а такива са болшинство).
С колко е нараснал броя на държавните служители по време на настоящото правителство при положение
че те дойдоха на власт с обещанието да намалят брой и разходи за държавни служители.
Колко пари са похарчени за местене на администрация примерно от един град в друг ?

Относно образованието на народа дето имал такова само да "копа картофи" и да "пасе овце" мога да кажа
че образованието на премиера е дори под това ниво !!! И да коледни добавки трябва да има и ще има
дори в Гърция на която "премиера" и мин. на финансите неуважавания от мен г-н Дянков постоянно се смеят.
Последна промяна от Pichichi на 10 дек 2012 10:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
djjimmy66
Контакти:

Мнениеот djjimmy66 » 10 дек 2012 10:44

Ivo-Chernomoretz написа:Просто бюджетът не е стигнал .... :cry:

Да се донаплюскат ли?

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 10 дек 2012 11:26

Pichichi написа:С колко е нараснал броя на държавните служители по време на настоящото правителство при положение
че те дойдоха на власт с обещанието да намалят брой и разходи за държавни служители.

Е как няма да нарасне администрацията!?Нали после всичко живо ще се впряга за изборите..

kontraiv
Контакти:

Мнениеот kontraiv » 10 дек 2012 11:30

Бойко Борисов и всички останали са българоубийци,те не се интеесуруват от народа ,а всеки гледа да си напълни джобовете и да бяга после в ЮАР. :twisted: :twisted: :twisted:

koreeca
Контакти:

Мнениеот koreeca » 10 дек 2012 11:33

Mitko-Levskar написа:Проблема е голям и ще става още по голям,а именно--трябва да има заводи а не молове,за да може вси4ки ние да работим и произвеждаме за да може да си внасяме данъците и тн. на държавата,а тя да раздава за пенсий,помощи и т.н.,а това нещо го няма.Извод--няма икономика,няма пенсий,заплати,децки и т.н. Много скоро и нас няма да ни има.

Точно казано НЯМА икономика друг е въпроса че не го казват

Върни се в “Свободна зона”