Литекс (Ловеч) - Черноморец (Бургас) FT.1-0

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
subzero
Контакти:

Re: Литекс (Ловеч) - Черноморец (Бургас) FT.1-0

Мнениеот subzero » 09 дек 2012 00:49

BadBoy написа:
subzero написа:А причина да не вярвам на колегите си не виждам. ;)

Причината се казва пристрастност и замъгляване на трезвото мислене след загубата. ;)

Те не са такива. Още повече,че си знаем мястото в момента . ;) Не сме Левски,ЦСКА или Лудогорец. Това обаче,не е причина да са базикат с нас. ;)
[center]Изображение[/center]
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 09 дек 2012 04:06

BadBoy написа:Ако изтъкнете една причина съдиите да помагат на Ловеч в този мач ще се съглася.
Какво променя победата, Ловеч какво печелят с нея?
Някой наши съдии просто толкова си могат.

За мача нищо не мога да кажа, тъй като не съм го гледал, а по радио коментар изводи не желая да си правя.
Относно червения картон http://www.sportal.bg/video.php?video=52090 всеки сам може да прецени дали съдията е сгрешил или не, за мен е чист такъв, играча се откъсва сам фронтално срещу вратата.

Ти майтап ли си правиш бе, пич? Първо, че до него има още един защитник, а хайде още веднъж го прегледай и ми кажи къде точно е нарушението, че аз 5 пъти го гледах не го видях! Или да разбирам, че като нападател тръгне и защитниците нито с тяло, нито с рамо не могат да играят, "длъжни" са просто да се "разтварят" във въздуха и да му оставят коридор?! Хванаха ли го с ръка, спънаха го отзад ли, сам беше срещу вратаря ли, влизане с бутони с двата крака, опасна игра? Нищо такова не видях, доколкото чух и думите на Траян, камерата не е хванала и още един защитник! Че Миланов си е надежда на целия български футбол е факт, ама отсега да тръгва с тези номера, хайде стига! Ама не е виновен той! Не е виновен тоя, който яде тиквеника! Честно!.....

izumrud
Контакти:

Мнениеот izumrud » 09 дек 2012 10:13

subzero написа:
BadBoy написа:Ако изтъкнете една причина съдиите да помагат на Ловеч в този мач ще се съглася.

За мача нищо не мога да кажа, тъй като не съм го гледал, а по радио коментар изводи не желая да си правя.
Относно червения картон http://www.sportal.bg/video.php?video=52090 всеки сам може да прецени дали съдията е сгрешил или не, за мен е чист такъв, играча се откъсва сам фронтално срещу вратата.

Мииии,според мен,понякога съдиите помагат на единия отбор без да искат. Просто щото така са свикнали или заради нечие име. Аз лично не съм гледал мача и нямам наблюдение,но вярвам на колегите. Не е нужно Литекс да имат участие в това. Факт е ,че Черноморец е бил рязан !! А,че е възможно и да е от възможностите на съдията също е вероятно. ;)

Аз лично не съм сигурен, че са помагали на Ловеч...и защо винаги когато играят два отбора, съдията е хванат от единия? Ей, какви хора сте - има поговорка народна по въпроса, но вие все не помните
аз лично не бих се изненадал, ако съдията е хванат от Ботев или от Левски, или пък от Чарбата

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 09 дек 2012 10:27

BadBoy написа:
subzero написа: Аз лично не съм гледал мача и нямам наблюдение,но вярвам на колегите.

Аз също не съм гледал мача, но сляпата вяра и то във футбола е лошо нещо и преди човек да даде крайно мнение е хубаво да гледа с очите си нещата.
Ето Херо реве за отсъдения червен картон, но както се вижда от репортажа същият въобще не е пресилен и си чист такъв.

Не си гледал мача, а си категоричен, като селска даскалка...И понеже аз съм го гледал да споделя:
Първо: Има много наши загуби, които не ги коментираме, защото са си резонни. Там си търсим грешките и си ги признаваме. Да си чул да имаме някакви претенции към съдията в мача за купата срещу Локо СФ ? Дори Херо похвали съдията и призна провала ни. Там грешките си ги знаем, но за Ловеч...
Това е класически жълт картон при все, че рамото на Венко Филипов е опасна игра, но да допуснем...нарушение и жълт картон.
Гледайки видеото, на което ти се уповаваш поне става ли ти ясно, в коя зона е то ? Пред нашата врата ли ? В центъра на терена ли ? Познай.
Гледайки това видео, виждаш ли разположението на нашите играчи, виждаш ли кой е последния играч в тази ситуация ? Познай.
Като не си гледал мача видял ли си, как на Боли му плющяха корите и ги чувахме дори ние, а съдията свиреше...обратни фаулове. :shock: :shock: :shock:
Като не си гледал мача сигурно не си видял тоталното объркване на чернодрежко, който усещайки грешката си с червения картон даде жълт картон ( за симулация на играч на Литекс и то в единствената ситуация, когато имаше наистина нарушение срещу него. Нарушението му беше буквално на линията на наказателното поле...Ква файда за нас, като в 65-тата минута ни бяха подрязани крилата през копана барабар. Инициативата си беше наша и тотална до тази минута. След това чернодрежко я предостави на домакините. С 10 човека вече ни беше трудно, въпреки, че не ми ставаше ясно, как щяха да ни вкарат гол. Голът падна по единствения възможен начин след майсторско отиграване на Георги Миланов и едно русо момче, чието име не знам, но определено победата за Литекс беше поднесена на тепсия и може би в чест на Гриша Ганчевия рожден ден. Факт, който научихме малко след мача.
Иначе ние играхме много компактно, грамотно и приятно до минутата на раздора. Имахме 4-5 чисти положения, които профукакхме. На близкостоящите до мен споделих, че този мач ще заприлича на кошмар за нас щом така аристократично пропускаме...За съжаление се оказах прав и, ако футбола няма логика то със сигурност си има закон: " Щом не вкарваш, ще ти вкарат". И логиката и закона му си бяха в час вчера. Губещия беше Черноморец.
Снощи се засякохме на вечеря с футболистите на Предела. Тяната Колев каза нещо, което няма да как да се подмине:
" За това време, в което играя тук, тъй ли един съдия не ни помогна, защото знам и съм усещал помощ от съдия, но в други отбори където съм играл"
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Ivo-Chernomoretz
Контакти:

Мнениеот Ivo-Chernomoretz » 09 дек 2012 12:27

От четеното от мен ми става ясно как съдията грубо ни закопа ! Прожължаваме напред с Локото и само напред ! Важно е , че ХЕРО е доволен от момчетата !

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 09 дек 2012 13:05

kartago написа:

Ти майтап ли си правиш бе, пич? Първо, че до него има още един защитник, а хайде още веднъж го прегледай и ми кажи къде точно е нарушението, че аз 5 пъти го гледах не го видях! Или да разбирам, че като нападател тръгне и защитниците нито с тяло, нито с рамо не могат да играят, "длъжни" са просто да се "разтварят" във въздуха и да му оставят коридор?! Хванаха ли го с ръка, спънаха го отзад ли, сам беше срещу вратаря ли, влизане с бутони с двата крака, опасна игра? Нищо такова не видях, доколкото чух и думите на Траян, камерата не е хванала и още един защитник! Че Миланов си е надежда на целия български футбол е факт, ама отсега да тръгва с тези номера, хайде стига! Ама не е виновен той! Не е виновен тоя, който яде тиквеника! Честно!.....

Да вмъкна нещо. Крайно неприятно впечатление ни направи държанието на Миланов на терена. Много ми харесваше това момче и никога не съм очаквал това от него. Позволяваше си да държи тон на съдията, буквално му се караше, като добаваше и движения с ръцете. Съдията не посмя нищо да му каже, даже си навеждаше главата.
А как реагираше на опити за оспорване от наши футболисти. Един от епизодите - още в петата минута при следната ситуация: в нашата дясна половина топката е отнета от краката на наш футболист с явен фаул, Венци притиска в гръб противниковия играч, който е поел топката след това, същият пада и топката излиза в тъч в наша полза. Неочаквано съдията свири фаул в полза на Литекс, но Венци се обръща и протестира, че фаулът срещу нашия състезател преди това е бил много по-явен. Съдията без да се замисли му вади жълт картон, при положение,че Венци няма нито едно нарушение на правилата преди това. И въпреки, че Венци в ситуацията бе напълно прав и ние освирквахме съдията, Херо скочи и на висок глас започна да се кара на .....Венци, защото няма право да оспорва съдийско решение.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 09 дек 2012 13:47

Моето мнение. Нека не бъде ангажиращо за другите.
Много прилично играхме. Стегнато, компактно и разумно. До 65 -тата минута, минутата на картона владеехме играта. Инициативата беше наша, а когато играчите на Литекс владееха топката се омешваха в безпътица - подаваха си по ширина на игрището или търсеха "улички" за скрити извеждащи подавания. Не намираха такива и се изнервяха. Бодуров, Страхил Попов и другите момчета до тях не подбираха средства да събарят, задържат или удрят нашите играчи. Бързите пробиви на Боли и Утара почти винаги завършваха с повален наш играч я от лакът, я от балтия, я от грубо изблъскване. Странно защо, но аршина мереше само нашите единоборства, свиреха се фаулове в наш ущърб за полъх на вятъра дори. Все пак и ние си имахме вина за загубата и то доста голяма. Непростими пропуски направихме. Боли и Венци имаха възможност сами срещу вратаря и то в първите минути на мача...Профукаха ги аристократично. Терена беше твърд, а според Тяната Колев и замръзнал на места. Трябваше да се играе за първа топка и да се играе на сигурно. Двата отбора разполагаха с еднотипни футболисти разпределени в еднакво съотношение - такива с виртуозна техника и играчи с чисто бойна такава. След 20 - тата минута двубоя остана да се решава от последните. Имаше много остри единоборства, но както и по-горе писах съдията ги съдеше по различен начин. Въпреки всичко създадохме немалко голови положения и ситуации. Ловчанлии по трибуните бяха млъкнали и си гризяха ноктите, а ние чакахме гол в тяхната врата. Не падаше и не падаше. През втората част Ицо вкара Галин Иванов и Литекс се пораздвижи, но така, че да не ни пречи на тактиката. Тактиката ни беше изчаквателна след, като пропуснахме идеалните възможности за гол в първите минути. В защита бяхме с клещи - Траян, Гошо, Пламен, Венко и Фо Поре бяха стегнали в морски възел всичко около себе си, а подстъпите към нашата врата затворени със средновековни порти. Не виждах, как Литекс ще ни пробият.
Над 100 шарана в Ловеч вече се притеснявахме, че няма да успеем да вземем максимума от този мач. До 65-тата минута не ни вълнуваше алтернативния равен резултат. След 65-тата минута отново се сетихме, че във футбола ни роден има и други фактори и се приземихме на земята със скоростта на птичи екскремент. Тогава се започна и умопомрачението на съдията Костадинов. Същия вече изглеждаше неадекватен, а ние очаквахме следващата му стъпка - дузпа в наша вреда. Съответно 100-те шарана започнахме да скандираме "К*р за БФС", "БФС е мафия", Съдията - педер*аст" и прочие заучени фрази, които идваха да покажат нашето несъгласие с отсъжданията и грубото поругаване на смисъла от едно честно съревнование.
При все, че останахме в числено неравен състав, изнервени, обругани и буквално спирани с всякакви средства от съдия и противници ( Боли, Утара, Венци, Венко и Гошо Терзиев по-добре знаят)продължавахме да изглеждаме солидно. От този момент вече критериите и очакванията ни относно изхода за този двубой се разминаха, като японски влакове на прав участък - бързо и внезапно. Съдията Алаксандър Костадинов вече се въртеше, като пумпал и от центробежните сили на въртеливите му движения реалността вече му убягваше. изплашен от неадекватността си даде жълт картон за "симулация" на Галин Иванов, чиито крака този път бяха безпощадно подсечени от крайниците на Г. Терзиев и Пламен Димов. Крайниците на последните бяха, като храсторез Щил в този момент, но...чернодрежко вече не знаеше, къде и как да свирне за да не стане неговата " дискретност" прекалено арогантна.
В ответната пък атака Боли се откъсна по фланга и започна да набира скорост и траверс към Илко Пиргов, когато беше посрещнат от играч на Литекс с яростта на ранен биг...В резултат от тази среща се чуха корите на Боли, а тъмнокожия играч направи падане противно на всички физични закони. И когато целия стадион и ние очаквахме поне жълт картон за "ругача" се оказа, че нарушението всъщност е било на Боли :) :shock: , най-вероятно заради "наглостта" му да търси гол в противниковата врата. След тази ситуация не ни трябваше нито акъл, нито пристрастност за да усетим, че на нас няма да ни бъде позволено да отбележим гол, няма да ни се свирят фаулове, ще бъдем натикани в нашата половина, но пък явно и ...Литекс няма да получат удобно изпълнение от 11 метра. Започна едно тягостно за нас развитие на мача, тягостно и за ловешките фенове. Те не знаяха как да ни вкарат гол, ние вече не знаехме, как да контраатакуваме. Утара се прибра по-назад с ясното съзнание, че напред опциите му бяха унищожени. Паланков, влезлия Станислав Дрянов (на мястото на останалия "безработен" в предни позиция Венци Христов) и Цоньо наситиха и малкото пространство пред Фо Поре, Траян, Пламен и Гошо. Топката влизаше в някакви карамболи и се лашкаше между плът и футболни обувки докато наказателното поле пред Тяната Колев си оставаше необходено, замръзващо и девствено до оная проклета 89-та минута, когато точно това пространство беше майсторски използвано от Галиин Иванов и наистина играещия страхотно Гошо Миланов. Младока получи топката, някак си. Получи я, по-скоро като тото-шанс, отколкото, като резонна възможност. Младока нямаше време дори да се ощипе по бузките от този неочакван дар и отигра ситуацията по единствено правилния за него, Литекс и 500-те фенове на домакините начин. Т. е - вкара топката във вратата...Кошмар за нас, футболистите и щаба ни. Нечестно, алогично, но напълно закономерно въпреки съдийските субективности. Закономерно, заради неписаното правило и аксиома за мен, че когато не вкарваш ще ти вкарат. Като за капак имам и теорема относно логиката и футбола, но пък...каквото и да имам се прибрахме без точка от един мач до 70-тата минута на, който единствените ни притеснения бяха, кога ще вкараме гол за победата. С оглед развитието на двубоя до тази минута никой от тези над 100 шарана не мислеше, че можем да загубим. Нямахме и грам основание за това.
ПС: Иначе за тези, които не можаха да дойдат на мача, тези, които са извън страната и града:
Тръгнахме 100 човека от Бургас, като по пътя към нас се присъединиха още акули (от Русе и София). В Ловеч с нас влязоха още 3-ма човека на средна възраст, които бяха с шалове на Черноморец. Хора, които никой от нас не беше виждал или познавал.
Бяхме с два автобуса и коли. Имахме 4 тъпана, голям транспарант 15х2 с надпис "Долу ръцете от Херо. Той е нашата светиня", много знамена и транспаранти. Завърнаха се много стари муцуни в това число и хора, които не са стъпвали на Лазур. Създадохме колорит, имахме настроение. След края на мача фен от Ловеч каза, че е бил :shock: от нас и, че не е очаквал повече от 30 бургазлии в Ловеч.
Бяхме придружавани от патрулка (от Бургас до Ловеч и обратно).
Държахме се прилично по време на път и спирките за почивка. Когато вечеряхме на Предела собствениците на тамошното заведение ни посрещнаха доста резервирано, когато "налазвахме" там, но на тръгване ни изпратиха до вратата с пожелания за успехи, внимателно пътуване ( беше адски студено горе, а пътя заледен) и нови срещи. Явно хората са имали други презумпции за футболни фенове. Настроението им беше допълнително приповдигнато и от дошлия малко след нас автобус на представителния отбор. Тук трябва да кажа и нещо, което по-скоро ме натъжава: Играчите ни бяха гладни. Хапнаха там. Наредиха се чинно на опашка и си поръчаха, кой скара( за из път), кой биволско мляко, кой боб чорба, кой вафла. Всеки си плащаше масрафа...Хапнаха бързо и на крак. Тяната Колев се залъга с едно кисело мляко прав до нас, докато си хортувахме с него...Не знам, какви са професионалните традиции или хранителен режим в нашия отбор, но определено след такъв мач, такъв студ и такова психическо и физическо изхабяване подобна "вечеря" на крак си е неподходящ завършек за деня. :|
Дори ние, като фенове си посрещнахме и изпратихме играчите докато си ядяхме супите преди да си получим обилните мръвки на скара.
Иначе. Доволен съм от всичко. Само резултата не ме удовлетвори, но...пък бяхме силни и, като публика и, като отбор. А и се чуват едни добри новини с привкус на пари, но нека се чуе от официоза ни първо - сетне от нас. ;)

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 09 дек 2012 13:53

To kaто цяло поведението на Ловчанлии беше нагло , комплексарско и типично за по-малките градчета . Още в центъра на Ловеч един искаше да яде шамари като започна да говори глупости за Херо , после на касите се правиха продавачките на шефове на стадиона , а накрая и с тези тонколони дето ни ги пускаха вече преляха чашата . Ще ми пускат "Бургаски вечери" да провокират и да дразнят хората . Ебаси комплексарите .
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 09 дек 2012 14:11

Bartolomej написа:To kaто цяло поведението на Ловчанлии беше нагло , комплексарско и типично за по-малките градчета . Още в центъра на Ловеч един искаше да яде шамари като започна да говори глупости за Херо , после на касите се правиха продавачките на шефове на стадиона , а накрая и с тези тонколони дето ни ги пускаха вече преляха чашата . Ще ми пускат "Бургаски вечери" да провокират и да дразнят хората . Ебаси комплексарите .

Да допълня, че пускаха и една весела песничка: Оранжево небето, оранжевите хора.
Преди мача, след него и на полувремето умишлено пускаха радиоуредбата на макс с опит да ни заглушават явно...Но за самия мач нямаше как да се получи.
Комплексите на малките БГ градчета са едни и същи. Визирам и Разград. Усещането след този мач се доближава до това в Разград, само, че в Делиормана трябваше да решаваме съдба на медали в късен етап от първенството и може би за това там чувствах повече подигравка, но слагайки мачовете на кантар - орязването беше еднакво гадно.
ПС: Дидо: За центъра на Ловеч само дочух от Павел. :) Бяхме много акули и плувахме в различни води из Северна България. :)

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 09 дек 2012 15:06

Нейчо, жив и здрав да си приятелю! Щастлив съм, че те познавам!

П.П. Болката от загубата беше започнала да попреминава, но след отзивите ви, пак се завърна. Особено като разбрах какво рязане е било :( Все пак, щом въпреки всички странични фактори сме били по-добрите и то като гости на Литекс, поне ни остава надеждата за по- добро представяне и по-предно класиране през пролетта!
[center]Изображение[/center]

Върни се в “Черноморец”