За кой ще гласувате на парламентарни избори 2013 ако са днес

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: За кой ще гласувате на парламентарни избори 2013 ако са днес?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Парламентарни избори - 2013

Мнениеот dunavfc » 06 дек 2012 22:57

Tommi написа:
dunavfc написа:Винаги след всяко едно ново правителство чувам едно и също..."Това е най-лошото правителство,което съм виждал".Употребяваше се след управлението на СДС,после при царя,после при тройната коалиция,сега за ГЕРБ...знам че манталитета ни е робски,нихилистичен,пораженски,черноглед,но все пак,защо няма хора,които да кажят "Който и да ни управлява от нас си зависи" ? В България от десетилетия се случват изключителни абсурди за които държавата няма толкова голяма тежест или пък изобщо не зависи от нея,но никога не се упрекваме сами себе си,а все търсим вина в Бойко,Станишев,Доган,Царя,Костов и т.н.

Държавата ли е виновна,че хората масово не си плащат данъците ?
Държавата ли е виновна,че медиците,полицаите и учителите мислят,като своя алтернатива само за чужбина,защото тук са унижавани не само заради ниските заплати,които държавата просто няма как и да иска да увеличи драстично,а заради постояните унижения от страна на самото общество..Как е възможно в една нормална страна да отиде лекар да спаси човешки живот и да бъде зверски пребит ? Как е възможно граждани на една страна ( и то европейска ) да изпитват такова неуважение и омраза към органите на реда,към които обаче винаги се обръщат,когато имат нужда ? Как е възможно пожарник да се употребява,като нещо лошо,пошло,въпреки,че тези хора спасяват човешки животи всеки ден ?
Държавата ли е виновна,че забранява пушенето и веднага хитрият българин,се опитва да намери вратичка,да намери пролука с която на воля да си пуши блажевно ?
Държавата ли е виновна,че хората си хвърлят боклуците направо през балконите ? Държавата ли е виновна,че нейните служители,например в БДЖ,вместо да си вършат работата,точат нафта ?

Не мога да разбера,защо 90 % от българите се оплакват,че политиците крадат и са алчни,а те самите,ако имат възможност и са на техните места,биха били сторили същото :roll:

По принцип тези разсъждения са в правилната посока. Но ми се струва (може и да не съм те разбрал добре), че залиташ твърде много от едната в другата крайност. По-скоро вината е 50:50. ;)

Абсолютно съм съгласен,че процентите са нещо подобно,просто исках да наблегна на това,че трябва много повече да обръщаме внимание на нас,отколкото вечно да се оправдаваме за нашите провали с политиците ;)

CSKA V-na
Контакти:

Мнениеот CSKA V-na » 06 дек 2012 23:02

От доста време насам, като чета форумите и ми се струва, че този народ започва да се пробужда. Мисля, че започна да осъзнава грешката/ поне според повечето хора/ с избора си от последните избори, като дадоха гласа си за сегашната управляваща партия. Аз винаги съм бил симпатизант на лявото политическо течение. До колко то защитава идеите на самия социализъм е съвсем отделен въпрос, поне в България.Никога не съм харесвал СДС, ДСБ и т.н......поне до сега. Сега съм съгласен дори те да спечелят, само да не са тези. Другите поне имат класа за висш политически пилотаж,лидерите им/поне тези досега са политици/ и поне имат някакъв начин на поведение и говорене, докато тези сега са ....жална майка. Виждам, че все още има симпатизанти на ГЕРБ, които ревностно защитават тази партия, което си е тяхно право и няма нищо лошо. Първо както наскоро си говорих с едни познати, това не е партия, тя няма идеи, идеология, ценности, политика, поне не като традиционните партии. Тя има някакив лидери, които за голяма част от обществото са изчерпани и компроментирани и ако не са те, не виждам за какво да си дадеш гласа за тях. От там вариантите са два- или заради тях си попаднал в някоя държавна или общинска служба и си доволен, или бизнеса ти заради "правилните" познати е добър, не е западнал или поне се е запазил на едно ниво, или си жител на София, Бургас/ рекламната витрина на лидера/ и до някъде Пловдив- градове дето се наливат парички, дори за последния не съм сигурен. Но ако си жител на Варна примерно, дето няма значение до сега на коя партия си бил симпатизант, ела да видиш какви пожелания се сипят за ББ и неговото творение- ГРОБ, както се шегуват тук и на изборите опредлено ще си покажат начина на мислене. Отделно е , че и самите местни управници са гола вода, ама те са пак хора на ГЕРБ, поне те ги подкрепиха. Било е всичко, но такова нещо, аз не помня, хората около мен не помнят, работниците плачат, работодателите също, има някаква върхушка, която е доволна и до там. По отношение успехите с магистралите- аз за София, през Бургас и Пловдив не минавам, където се прави основно, така че не ме топли. Това, че имам кола и мога да отида до някъде другаде, не означава, че хората покрай мен имат тази възможност и тези пътища , ама по никакъв начин не им топлят душата или джоба. Дано всичко свърши след няколко месеца, а после което и да дойде, ще е с класи над това.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 06 дек 2012 23:02

McLovin написа:Е то при тези обстоятелства е кажи - речи сигурно. ГЕРБ няма как да съберат мнозинство сами, а Кунева и ДПС са си на БСП и си вървят в пакет. Като се замисля за политическото ни бъдеще и се депресирам :|

Всичко зависи от Кунева. По принцип за нея не е много изгодно да е в управляваща коалиция нито с ГЕРБ (все пак е "алтернатива" на ГЕРБ), нито с БСП. Затова е важно дали ще избере да остане в опозиция в този парламент (може би по-изгодният вариант за нея), или ще иска да е в управлението заедно с ГЕРБ.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Jorkorazporko

Мнениеот Jorkorazporko » 06 дек 2012 23:06

Пълна глупост! За какво ги правят тези избори не мога да разбера?! Очевадно е, че властта никога не се променя, сменя си само лицата! Бойко, Станишев, Костов, Кунева, Алексей, Слави Бинев - всички са кукли на конци и нямат никаква власт! Над тях стоят хора инкогнито които не се избират, и не се променят! Така е устроена системата на всякъде по света, изборите са хвърляне на прах в очите на хората - създават ни усещането, че нещо зависи от нас, после ни правят жертви на собствения ни избор! Никога не съм гласувал, и не бих го направил освен под натиск! Надявам се скоро да се срине тази ретроградна система, защото тя потиска развитието на човечеството....

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 06 дек 2012 23:10

CSKA V-na написа:От доста време насам, като чета форумите и ми се струва, че този народ започва да се пробужда. Мисля, че започна да осъзнава грешката/ поне според повечето хора/ с избора си от последните избори, като дадоха гласа си за сегашната управляваща партия. Аз винаги съм бил симпатизант на лявото политическо течение. До колко то защитава идеите на самия социализъм е съвсем отделен въпрос, поне в България.Никога не съм харесвал СДС, ДСБ и т.н......поне до сега. Сега съм съгласен дори те да спечелят, само да не са тези. Другите поне имат класа за висш политически пилотаж,лидерите им/поне тези досега са политици/ и поне имат някакъв начин на поведение и говорене, докато тези сега са ....жална майка. Виждам, че все още има симпатизанти на ГЕРБ, които ревностно защитават тази партия, което си е тяхно право и няма нищо лошо. Първо както наскоро си говорих с едни познати, това не е партия, тя няма идеи, идеология, ценности, политика, поне не като традиционните партии. Тя има някакив лидери, които за голяма част от обществото са изчерпани и компроментирани и ако не са те, не виждам за какво да си дадеш гласа за тях. От там вариантите са два- или заради тях си попаднал в някоя държавна или общинска служба и си доволен, или бизнеса ти заради "правилните" познати е добър, не е западнал или поне се е запазил на едно ниво, или си жител на София, Бургас/ рекламната витрина на лидера/ и до някъде Пловдив- градове дето се наливат парички, дори за последния не съм сигурен. Но ако си жител на Варна примерно, дето няма значение до сега на коя партия си бил симпатизант, ела да видиш какви пожелания се сипят за ББ и неговото творение- ГРОБ, както се шегуват тук и на изборите опредлено ще си покажат начина на мислене. Отделно е , че и самите местни управници са гола вода, ама те са пак хора на ГЕРБ, поне те ги подкрепиха. Било е всичко, но такова нещо, аз не помня, хората около мен не помнят, работниците плачат, работодателите също, има някаква върхушка, която е доволна и до там. По отношение успехите с магистралите- аз за София, през Бургас и Пловдив не минавам, където се прави основно, така че не ме топли. Това, че имам кола и мога да отида до някъде другаде, не означава, че хората покрай мен имат тази възможност и тези пътища , ама по никакъв начин не им топлят душата или джоба. Дано всичко свърши след няколко месеца, а после което и да дойде, ще е с класи над това.

Това е едно мнение с което аз лично не съм съгласен,но ми харесва,интелигентния начин по който се представя друга алтернатива,друг начин на управление.Ти имаш абсолютното право да бъдеш ляв и да симпатизираш на такъв вид политика,но не мисля,че това ще го намериш в редиците на БСП ;) Аз съм твърдо десен,но ако лявото в България бъде,като това в Скандинавия,не бих имал нищо против в някой направления да се приложи и тук.Но евала ти правя,че не изпадаш в драматични вопли за това,как всеки който гласува за ГЕРБ е малоумник,глупав и олигофрен,защото остави мен,но има страшно интелигентни и кадърни хора,които харесват тази партия и това е тяхно право..
Последна промяна от dunavfc на 06 дек 2012 23:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ASENOVSKI VOYN
Контакти:

Мнениеот ASENOVSKI VOYN » 06 дек 2012 23:10

dunavfc написа:
Къде съм написал глупости ? Питам сериозно,ако си прав,ще се извиня ;)

Ами ще се опитам да ти го обясня по възможно най-разбираемият начин :

Ако не държавата ( тези които са избрани да управляват, защото те в момента са държавата ), кой да следи дали всички си плащаме данъците, дали има корупция, дали в държавното предприятие някой не източва нафтата и т.н.

Ако не държавата то кой да направи така, че лекарите, учените и младите хора да не искат да заминават за чужбина а да си останат тук :!:

Не трябвали държавата да направи така, че думата пенсионер да не е синоним на бедност, мизерия, глад, недоимък, срам и т.н.

Не знам на колко си години но много бъркаш ако си мислиш, че държавата не е виновна за нещата които си изброил ;)

В една страна наречена Швейцария,хората имаха невъобразимата съвест да поискат от тамошните власти да им вдигнат данъците...наречи го манталитет. Разбира се там е "невъзможно" политиците да крадат,да правят далавери и да "работят" за себе си... Тук държавата наскоро не въведе ли,всеки касов апарат да бъде директно свързан с НАП„това според теб не е ли положителна крачка от страна на държавата ? Но,въпреки това държавата не е всевластна и затова,много хора дори и след този метод,тънката си карат по старите далавераджийски сметки и успяват да прецакат държавата.

Ти как предлагаш държавата да се справи със своите служители - мошеници ? Да сложи на всеки по един джипиес и да го следи с камери ли ? После пак ще има реване,как им потъпква човешките права.

Ако държавата имаше възможността да увеличи заплатите на полицаите,медиците,пожарникарите и учители,дали според теб нямаше да го направи ? Да държавата може и трябва да повиши правата на споменатите сфери и всеки,който посегне на тях да отговаря пред съда за това,но ти като човек,щом тръгваш с мисълта да биеш лекари и Маргарет Тачър да дойде на власт,няма как да ти промени манталитета ;)

Ако ти беше премиер,г-н икономист,как би процедирал с заплатите и пенсиите на хората,очаквам нормален и адекватен отговор,да те видя,като си такъв критик,какво е твоето решение ;)

Ако аз бях премиер щях най-напред да се опитам да направя така, че България да се превърне от страна консуматор в страна производител. А когато го постигна това всичко останало, ще се нареди от само себе си ;)
9 МАРТ 1230 Битката при Клокотница
"В лято 6738, индикт 3 аз, Иван Асен, в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария цар Асен, излязох на война в Романия и разбих гръцката войска, а самия цар кир Теодор Комнин взех в плен."

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 06 дек 2012 23:13

ASENOVSKI VOYN написа:
dunavfc написа:
Къде съм написал глупости ? Питам сериозно,ако си прав,ще се извиня ;)

Ами ще се опитам да ти го обясня по възможно най-разбираемият начин :

Ако не държавата ( тези които са избрани да управляват, защото те в момента са държавата ), кой да следи дали всички си плащаме данъците, дали има корупция, дали в държавното предприятие някой не източва нафтата и т.н.

Ако не държавата то кой да направи така, че лекарите, учените и младите хора да не искат да заминават за чужбина а да си останат тук :!:

Не трябвали държавата да направи така, че думата пенсионер да не е синоним на бедност, мизерия, глад, недоимък, срам и т.н.

Не знам на колко си години но много бъркаш ако си мислиш, че държавата не е виновна за нещата които си изброил ;)

В една страна наречена Швейцария,хората имаха невъобразимата съвест да поискат от тамошните власти да им вдигнат данъците...наречи го манталитет. Разбира се там е "невъзможно" политиците да крадат,да правят далавери и да "работят" за себе си... Тук държавата наскоро не въведе ли,всеки касов апарат да бъде директно свързан с НАП„това според теб не е ли положителна крачка от страна на държавата ? Но,въпреки това държавата не е всевластна и затова,много хора дори и след този метод,тънката си карат по старите далавераджийски сметки и успяват да прецакат държавата.

Ти как предлагаш държавата да се справи със своите служители - мошеници ? Да сложи на всеки по един джипиес и да го следи с камери ли ? После пак ще има реване,как им потъпква човешките права.

Ако държавата имаше възможността да увеличи заплатите на полицаите,медиците,пожарникарите и учители,дали според теб нямаше да го направи ? Да държавата може и трябва да повиши правата на споменатите сфери и всеки,който посегне на тях да отговаря пред съда за това,но ти като човек,щом тръгваш с мисълта да биеш лекари и Маргарет Тачър да дойде на власт,няма как да ти промени манталитета ;)

Ако ти беше премиер,г-н икономист,как би процедирал с заплатите и пенсиите на хората,очаквам нормален и адекватен отговор,да те видя,като си такъв критик,какво е твоето решение ;)

Ако аз бях премиер щях най-напред да се опитам да направя така, че България да се превърне от страна консуматор в страна производител. А когато го постигна това всичко останало, ще се нареди от само себе си ;)

Очаквам първо да ми отговориш на нещата които съм написал,защото ме обвини,че съм глупак и пиша глупости ;)
За 4 год. щеше ли да успееш да направиш страната ни от консуматор в производител и какво щеше да стимулираш да се произвежда ?

Потребителски аватар
Adramelech
Контакти:

Мнениеот Adramelech » 06 дек 2012 23:14

За "Глас народен" на Светльо Витков. Ясно е, че няма никакъв шанс да ги спечели изборите, както е и ясно, че всички в момента са един дол дренки. Така поне гласа ми няма да отиде на вятъра или най-малкото, няма да бъде изяден (така да се каже) от някой мангал, който като го питат за кого е гласувал, казва за еди кой си номер, без дори да знае на коя партия е въпросният номер.

Само се чудя, за колко ли кратко време ще се съберат подписите за един референдум, ако той е нещо от сорта на "Трябва ли броят на депутатите в Народното събрание да бъде намален" или "Трябва ли депутатите да взимат минимална работна заплата"?
[center][rimg]http://store.img-share.eu/Grunge-Bulgarian-Flag-by-TheDrake92_jpgbIM0ClR.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Asterix
Контакти:

Мнениеот Asterix » 06 дек 2012 23:30

ГЕРБ . Ще е престъпление да се гласува за комунягите начело с мазния С.С.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 06 дек 2012 23:32

Бата мата! :shock: И след 21-ви ли ще има избори и парламенти? :( И какъв край е това като всичко ще си бъде по старому. :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”