Мнениеот a boy named goo » 10 сеп 2009 00:37
Знаете ли, съгласен съм, че трябва ни чуждестранен треньор, но не защото не харесвам Мъри, дори напротив. Независимо, че съм цесекар, много пъти съм си изказвал мнението, че Стоилов е един от най-добрите български треньори. Факт е, че обаче, че ни трябва треньор, който може да внесе респект в съблекалнята, трябва ни треньор, който няма да е заложник на мениджърски интереси (няма какво да се лъжем, в момента в националния ги има и то в изобилие). На нас ни трябва да треньор, който може да нареди състава така, че да успеем да вземем максималното от дадените мачове.
Няма смисъл да се лъжем, следаващите квалификации няма да е по-различно. Пак България ще остане извън голям форум, ако не бъдат взети спешни мерки. Ето виждаме, че и във волейбола и баскетбала след приличането на чуждестранни треньори успяваме да дръпнем нагоре. Днес националния ни тим по баскетбол (който е един от най-слабите в Европа) почти до края държеше интригата в мача срещу Литва - един от най-силните тимове в света. Това се случи защото България имаше един наистина голям треньор в лицето на Пини Гершон.
Обешах, че ще си изкажа мнението за Мъри след квалификациите, ето, че го казвам сега. За доброто на българския футбол Станимир Стоилов и Наско Сираков трябва да напуснат националния ни отбор и да бъдат взети чужденци, които действително биха могли да нпарвят нещо. Това е единственият път.
Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал.
Джон Фицджералд Кенеди