Селекцията в Ливърпул
Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Селекцията в Ливърпул
styopa, аз това написах - че са различни. 
You'll never walk alone !!
[wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/173d4862a94c476ba520bd2a7a3b5f52/tumblr_mlh0l3eWCp1qf0sfyo1_500.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/173d4862a94c476ba520bd2a7a3b5f52/tumblr_mlh0l3eWCp1qf0sfyo1_500.jpg[/wrapimg]
- Karsa Orlong
- Контакти:
Много бих искал да видя един класен таран в Ливърпул, а на Суарес да се даде свободна роля по цялото протежение на терена зад него. Според мен там той би бил максимално ефективен, в Аякс играеше точно на този принцип. За съжаление не мисля, че имаме възможност да дадем парите, които реално струва един класен централен нападател в момента.
- Alonso_Massa
- Контакти:
Karsa Orlong написа:Много бих искал да видя един класен таран в Ливърпул, а на Суарес да се даде свободна роля по цялото протежение на терена зад него. Според мен там той би бил максимално ефективен, в Аякс играеше точно на този принцип. За съжаление не мисля, че имаме възможност да дадем парите, които реално струва един класен централен нападател в момента.
Хунтелаар не е лош вариант пък и няма да е скъп, въпроса обаче е да го навием да дойде точно при нас.
[wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-32O3MZ4OU1Q/TrdGFtNTuXI/AAAAAAAAB2w/5WmX_zMJ1t8/s400/Steven++Gerrard+-+Top+Football+Player+soccer.jpg[/wrapimg]
[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]
аз все още си тая някаква надежда за Кавани 
[offtopic][wrapimg=]http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02474/SL-carragher0_2474548b.jpg[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://4.bp.blogspot.com/-O3uFSSdTI5g/TuDx_ggXNNI/AAAAAAAAAJg/gS86TiPiXZA/s1600/%D1%81%D0%B8%D1%80.gif[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://4.bp.blogspot.com/-O3uFSSdTI5g/TuDx_ggXNNI/AAAAAAAAAJg/gS86TiPiXZA/s1600/%D1%81%D0%B8%D1%80.gif[/wrapimg][/offtopic]
- liverpool96
- Контакти:
Ние отървахме възможността да вземем Лонг за 4 млн. паунда когато на практика си беше на пазара, а сега се сетихме да вадим три пъти повече. Иначе и аз си го харесвам, голмайстор е на Уест Бром, техничен е, много бърз и борбен. Ако помните мача ни с УБА, той ни беше най-голямата заплаха и най-много тормозеше Шкъртел и Агер. Така че както някой се изрази по-горе - ще е добре ако имаме всякакви типажи нападатели. Нека дам един пример с Юнайтед. Ван Перси може да играе на фланга, така и да си е типичния "target man". Умее и да се връща по-назад, за да разиграва. Руни има подобни качества, но като цяло е по-разчупен и клиничен. Ернандес играе на ръба на засадата, докато Уелбек играе в зоната между лявото крило и нападателя. Така че дъртия много добре си е преценил нещата, въпроса е ние какво ще измайсторим на пазара през Януари. Както казах - за мен Лонг ще е добър вариант, но разбира се тези 12 млн. ми се струват множко. Сигурен съм, че ще си партнира със Суарес по много добър начин. А и да не забравим, че и Венгер, и Съра непрестанно купуват подобни играчи и ги развиват, та накрая Реал и Барса вадят по 30 млн. за тях. Както и да е, това е съвсем друг въпрос за разглеждане. Иначе аз съм "ЗА" този трансфер, стига да се дадат правилните пари за играча, а не упоменатите 12 млн. 
shelvey33 написа:styopa, аз това написах - че са различни.
Не съм те разбрал.
liverpool96 написа:Нека дам един пример с Юнайтед. Ван Перси може да играе на фланга, така и да си е типичния "target man". Умее и да се връща по-назад, за да разиграва. Руни има подобни качества, но като цяло е по-разчупен и клиничен. Ернандес играе на ръба на засадата, докато Уелбек играе в зоната между лявото крило и нападателя. Така че дъртия много добре си е преценил нещата, въпроса е ние какво ще измайсторим на пазара през Януари.
При манчо нормално да си имат група от четирима нападатели.При тях е малко по-директен футбола който си играят.Според мен разковничето при нас не трябва да се върти около централния нападател и колко гола ще вкара той(както е в манчо).При нас е важно всички да вкарват голове.Ако погледнем към Суонзи в предния сезон.. виждаме,че не са разчитали само на един човек,а всички в нападение са допринасяли с голове.Дани Греъм 12 гола,Синклеър 8,Гилфи 7,Дайър 5(32 от общо 44 в предния сезон).
При нас освен Суарес... другите почти не бележат.
На този етап е важно да имаме алтернатива на Суарес,но който ще да е ... едва ли може да реши генерално проблемите в нападение.
- liverpool96
- Контакти:
styopa написа:shelvey33 написа:styopa, аз това написах - че са различни.
Не съм те разбрал.
liverpool96 написа:Нека дам един пример с Юнайтед. Ван Перси може да играе на фланга, така и да си е типичния "target man". Умее и да се връща по-назад, за да разиграва. Руни има подобни качества, но като цяло е по-разчупен и клиничен. Ернандес играе на ръба на засадата, докато Уелбек играе в зоната между лявото крило и нападателя. Така че дъртия много добре си е преценил нещата, въпроса е ние какво ще измайсторим на пазара през Януари.
При манчо нормално да си имат група от четирима нападатели.При тях е малко по-директен футбола който си играят.Според мен разковничето при нас не трябва да се върти около централния нападател и колко гола ще вкара той(както е в манчо).При нас е важно всички да вкарват голове.Ако погледнем към Суонзи в предния сезон.. виждаме,че не са разчитали само на един човек,а всички в нападение са допринасяли с голове.Дани Греъм 12 гола,Синклеър 8,Гилфи 7,Дайър 5(32 от общо 44 в предния сезон).
При нас освен Суарес... другите почти не бележат.
На този етап е важно да имаме алтернатива на Суарес,но който ще да е ... едва ли може да реши генерално проблемите в нападение.
Така е, тук съм напълно съгласен. Не е въпроса да се разчита на един човек, все пак футбола е колективна игра и всеки трябва да взима активно участие в изграждащите се атаки. Да вземем за пример дори Ювентус. Там се разчита прекалено много и на халфовете. Маркизио, Видал, та дори и Пирло са нагърбени с много, много тежки функции. Нападателите им също бележат, но като цяло тежестта пред гола се пада за всеки един, не само за играчите в предни позиции. Бих сложил за пример дори и Борусия Дортмунд. Някои ще си кажат, че разчитат само на Левандовски. Гледал съм им една камара с мачове и мога да кажа, че Ройс, Гьотце, Перишич, та дори и защитниците начело с Шмелцер, Суботич, Хумелс и Пишчек имат за задача да допринасят максимално много в атака. При тях съм забелязал следното явление, че когато техен футболист, който играе в предни позиции е с топката, максимално много хора от защитния вал напредват и създават панически хаос в отбраните на противниците им. Наскоро бях гледал в един английски сайт, който "разшифрова" подобни тактически загадки. Както знаем, в момента Гьотце е използван предимно на дясното крило. Докато гледах двубоите им с Реал се натъкнах на интересното нещо, че когато един измежду Гьотце, Перишич, Блайшиковски или Гроскройц е с топката, Пишчек и Шмелцер заходжат бързо зад тях и пробягват целия фланг, с което ангажират противниковите крайни защитници, като междувременно се освобождава пробойна между крайния и централния защитник, от която могат да се възползват Левандовски и Ройс. Схемата им е толкова опасна, че е почти невъзможно да се противопоставиш на невероятната дисциплина, бързина, техника и клиничност на играчите на Дортмунд, освен ако не излезеш с двама дефанзивни полузащитника, което обаче преобръща функциите на отбора в прекалено защитни. В реванша на "Бернабеу" Моуриньо може би е видял нещо подобно и започна с Кедира и Алонсо, които са си типични дефанзивни полузащитници. Въпреки това едвам успяха да се доберат и до равния. Правете си сметка за какво става на въпрос...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D-QiUtIcfaM[/youtube]
Пример в който играхме наистина тактически брилянтно, за съжаление са твърде твърде малко мачовете в които наистина смазваме противника и си вкарваме положенията.
Пример в който играхме наистина тактически брилянтно, за съжаление са твърде твърде малко мачовете в които наистина смазваме противника и си вкарваме положенията.
- liverpool96
- Контакти:
Въпроса не опира до това, че трябва да се вземе нападател, който да вкарва редовно. Въпроса е там, че по тая логика трябва да сменим целия отбор, само защото отделните единици пропускат чисти възможности пред вратата. Според мен всичко опира до тренировката и до колко се набляга на ударите, завършващите удари и ударите от дистанция. Гледайки по друг начин на нещата, при Кени се стараехме да използваме максимално много фланговете, като не обръщахме особено голямо внимание на тези жизненоважни изстрели по посока на вратата. Сега при Роджърс сме целеустремени да наложим максимално много стила си на игра за отрицателно време, за да надграждаме с нови попълнения през двата идващи трансферни прозореца (зимния и летния). На мнение съм, че през зимата ще попълним дупките, а вече през лятото ще се прави мащабна селекция с цел да има поне два равностойни избора на всеки пост (изключвам нападателя, където според мен са нужни поне четирима, ако искаме да се борим на няколко фронта).
- tisho_ynwa
- Контакти:
liverpool96 написа:Въпроса не опира до това, че трябва да се вземе нападател, който да вкарва редовно. Въпроса е там, че по тая логика трябва да сменим целия отбор, само защото отделните единици пропускат чисти възможности пред вратата. Според мен всичко опира до тренировката и до колко се набляга на ударите, завършващите удари и ударите от дистанция. Гледайки по друг начин на нещата, при Кени се стараехме да използваме максимално много фланговете, като не обръщахме особено голямо внимание на тези жизненоважни изстрели по посока на вратата. Сега при Роджърс сме целеустремени да наложим максимално много стила си на игра за отрицателно време, за да надграждаме с нови попълнения през двата идващи трансферни прозореца (зимния и летния). На мнение съм, че през зимата ще попълним дупките, а вече през лятото ще се прави мащабна селекция с цел да има поне два равностойни избора на всеки пост (изключвам нападателя, където според мен са нужни поне четирима, ако искаме да се борим на няколко фронта).
дори и да си прав, но на думи е много лесно да се каже всичко както ни се иска, въпроса е в действителност какво ще е дереджето на 1 февруари в състава и на 13 май в класирането