История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот Bourgas » 29 ное 2012 20:54

NEFTOCHIMIK 1962 написа:
Bourgas написа:Като говорим за записи на бургаски мачове... Много има, който иска, да казва. Ще помогна както мога.

Ми пускай да ги видим де

Кажи ми кой мач те интересува. Този нашия, който не съм имал възможност да го гледам, не съм го търсил, ще пробвам.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 29 ное 2012 20:57

Toс мач го има в архивите на БНТ със сигурност . Предполагам има начин да се поиска копие
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 29 ное 2012 20:58

Bourgas написа:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:
Bourgas написа:Като говорим за записи на бургаски мачове... Много има, който иска, да казва. Ще помогна както мога.

Ми пускай да ги видим де

Кажи ми кой мач те интересува. Този нашия, който не съм имал възможност да го гледам, не съм го търсил, ще пробвам.

Който и да е.Стига да е колкото се може по-стар.........например баража с Локо Пд...еле пък ако имаш нещо от 70-те-супер
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 29 ное 2012 21:05

Дизел, ако ти изнамеря, спираш заяжданките тук. Хайде излизам аз.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 29 ное 2012 21:38

Bartolomej написа:Toс мач го има в архивите на БНТ със сигурност . Предполагам има начин да се поиска копие

100% го има.Късно вечерта излъчиха репортаж по БНТ.Коментира го великия Николай Галов от Пловдив(лека му пръст)...Помня още думите му........"Днес Б-груповия Черноморец бе по-достоен да носи синия цвят".(..Черноморец игра изцяло в синьо в този мач)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
Futbolen_istorik
Контакти:

Мнениеот Futbolen_istorik » 29 ное 2012 21:41

История на Зоните: Зоните стартират за сезона 1959-60г. Локомотив и Нефтохимик в зоните:
1962-63г. 5. Локомотив (Бургас)
1963-64г. 2. Локомотив (Бургас) и 7. Нефтохимик (Бургас)
1964-65г. 1. Нефтохимик (Бургас) 3. Локомотив (Бургас)
1965-66г. 1. Локомотив (Бургас)
1966-67г. 1. Локомотив (Бургас) 5. Нефтохимик (Бургас)
1967-68г. 2. Нефтохимик (Бургас)
1968-69г. 8. Нефтохимик (Бургас)
1969-70г. Нефтохимик (Бургас) изваден от групата, но резултатите му не са анулирани условно 16 място
1974-75г. няма зони
1975-76г. 3. Локомотив (Бургас)
1976-77г. 7. Локомотив (Бургас)
1977-78г. 3. Локомотив (Бургас)
1978-79г. 3. Локомотив (Бургас), след този сезон зоните са разформировани за сезона 1981-82г. стартират В групите.
4 май 1924г. е велика дата за спорта в Ст. Загора на него ден спортистите от "Борислав" и "Рекорд" си подават другарска ръка и поставят основите на една здрава и мощна организация "Бероя"

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 29 ное 2012 23:33

Би ли ми дал информация друг бургаски отбор попадал ли е в зоните, интересува ме най-вече Миньор. Баща ми ме е водил на негови мачове, но не знам на какво ниво беше, бях много малък. Още, през 74-75 как се е провел шампионата, след като е нямало зони.

b.s.crew
Контакти:

Мнениеот b.s.crew » 30 ное 2012 00:25

Мача от Хаково и аз го търсих под дърво и камък и накрая разбах кой има касета.Едно лице забравих как се казва идваше преди редовно и на гостуванията.Приятел на Венци и негов набор някъде,държеше (той или дъщеря му ) едно кафенце зад едната врата на игрището на механото се пада ул.Дунав мисля ,че се казва улицата.Който види Венци да го пита за кординати.

Потребителски аватар
cena62
Контакти:

Мнениеот cena62 » 30 ное 2012 13:09

Както обещах почнах да сканирам доста стари неща на Черноморец,ето програмата за Есен 1999г.
Черноморец Есен '99
[center]Черноморец Бургас !
[/center]

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 30 ное 2012 13:58

cena62 написа:Както обещах почнах да сканирам доста стари неща на Черноморец,ето програмата за Есен 1999г.
Черноморец Есен '99

Златен си Любчо.
Спомних си този толкова симпатичен отбор от ония години. Години в, които "масовия" бургазлия ходеше безплатно на мач на стадион Нефтохимик и залагаше томболи с чушкопеци от Ритони...
Всеки отбор си знаеше стадиона. По това време и експериментите на Порточанов с обиграване на негови играчи в отбора на Черноморец беше попривършил. От този състав помня всички, някои ги бях забравил, като Гергин Петров например... ТуЙ Станимир Георгиев пък имаше страхотна физика и беше голямо перде. Истински таран. Физиката му много наподобяваше тази на Ростислав Грозданов ( дизела знае). После мисля, че Славия го взеха и му се поорязоха крилете. Балан, Венко Петков, Наско Янков, Банев...ееех... Когато Бургаско пиво ни стана спонсор няма да забравя билбордовете в града, в които Илиян Банев позираше с фланелка и надпис Бургаско пиво. Точно нея година Бургаско пиво беше със страхотно качество...Такъв беше и отборът ни. За съжаление безпаричието и по-късния отказ на белгийските пивовари да произвеждат пивото в Бургас затвори кепенците на едно ползотворно сътрудничество. Повечето от футболистите са мои набори или около моите години. Джамбазов, Иван Дончев ( юноши бледи тогава) и Иван Тенев пък живееха в Манхатън и барабар с Тошко Киселичков си смучиха кайфето след тренировки. Аз им се чудих, че с часове обсъждаха даден мач и живееха с мисълта за него...По-младите от тях надали вече се вълнуват толкова. През тези години Черноморец започваше да трупа първите негативи от вътрешно-користни цели и идеи. Държеше се от инерцията създадена през годините и от останалите му макар и по-малко, но верни фенове. Останалите фенове се вляха в редиците на лъскавия Нефтохимик пленени от опърничавия и неотстъпчив Порточанов. Каквото искаше публиката - това се прожектираше. Черноморци попаднаха в сянката, а журналистите пишеха: "По-малкия брат на Шейховете" визирайки топлите все още отношения между ръководствата на двата клуба и изявяващия, като по-титулуван, по - паричен по ония години Нефтохимик.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Върни се в “Черноморец”