История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот petkan » 29 ное 2012 17:08

'M' написа:
калпазанчо написа:Мен ако питаш - не трябва да се мрази. Други обаче мислят друго. И си мразят, и си промиват мозъци. Тяхна си работа, те резултатите са в техния двор после. Аз лично другия отбор ми е толкова апатичен, че и да се напъна не мога да почуствам нищо :roll: Имаше време, когато съм им симпатизирал, сега просто в мозъка ми е просто като бяло петно когато чуя това име. Някакси нищо не излиза на екрана първосигнално. И въпреки всички техни фенове както Жоро от Чикаго мн правилно определе онзи ден (че си дърпат чушлетата постоянно и все се врат при нас да видим колко са им пораснали :lol: ) постоянно се опитват да провокират - пак не могат да предизвикат някаква реакция в мен. И на челна стойка да застават - все тая 8-)

Е, за да не ставам и аз "чушле" по някакъв начин, обещавам да не ви досаждам повече :) . Със здраве!

И защо пък реши, че досаждаш? Де да имаше повече такива "досадници" като теб!
Всъщност, мисля че поне 80% от любителите на футбола в Бургас разсъждават като теб, а при футболистите %-ът е към 95
Това, че по 20-тина фена от двата отбора са заели някакви крайни позиции, не променя истинската ситуация.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 29 ное 2012 17:25

калпазанчо написа:За съжаление сте прави. Малко са бургазлиите в Бургас и тези, на които им пука за бургаския отбор. Онзи ден при един форумен събрат се засякохме с едно момче от агитката на другия отбор. Само при споменаването на Черноморец и вече беше "настръхнал", при това бързаше да си тръгва. Аз обаче в типичен калпазански стил го заговорих. Естествено, че не бях учуден от отговорите, които получих..."Ами аз като почнах 1996-7 ма да ходя на мачове Черноморец бяха във Б и В групите, а Нефтохимик бяха силни във А група и беше безплатно - ходехме насам-натам без пари"....

Калпазанчо,аз като започнах по-редовно на мачове,Локомотив беше в А окръжна и тъкмо влизаше в Б.После се обедини с Нефтохимик и си играеше дълги години в Б,дори изпадна през 1988 в В група.В края на 70-те и началото на 80-те силният отбор беше Черноморец,при това най-силният Черноморец в историята.Мисля че не е нужно да изброявам имената на футболистите.Всеки от по-старите ги знае наизуст(питай Петкан или К.Димитов).Мачовете не бяха без пари.Отговорите които си получил от фена на Нефтохимик,бъди сигурен че абсолютно същите ще ги получиш след 5-6 години от фен на Черноморец.Той ще ти каже-"Ми аз когато започнах да ходя по мачове през 2008-09,Черноморец беше силен,начело беше Балъков,тук бяха Груев,Буковац,Фреди Бобич и куп звезди от Германия,Аржентина и т.н....мачовете бяха без пари и си ходехме насам-натам,незнаех изобщо че има отбор Нефтохимик,и че той е играл на този стадион много преди нашия.Аз знаех че за нас има само 2 отбора-ПСФК Черноморец,и неговия сателит-съименника му от Поморие
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 29 ное 2012 17:30

Ах, колко неща мога да кажа тук и колко не искам да се меша в обстановката. Едно ще кажа, всеки щом си вика за отбора, не пречи на останалите хора да си поддържат своя по всякакъв начин, има моето уважение. Лека вечер.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 29 ное 2012 18:11

NEFTOCHIMIK 1962 написа:Калпазанчо,аз като започнах по-редовно на мачове,Локомотив беше в А окръжна и тъкмо влизаше в Б.

Няма как от А окръжна да влезе в Б група. Имаше зони. А и аз не помня в тези години Локомотив да е играл в А окръжна. Нефтохимик може, но не и Локомотив.

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 29 ное 2012 18:15

k.dimitrov написа:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:Калпазанчо,аз като започнах по-редовно на мачове,Локомотив беше в А окръжна и тъкмо влизаше в Б.

Няма как от А окръжна да влезе в Б група. Имаше зони. А и аз не помня в тези години Локомотив да е играл в А окръжна. Нефтохимик може, но не и Локомотив.

Бъркаш,бате,бъркаш...........
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 29 ное 2012 18:17

'M' написа:За мен е изключително важно отношението, което демонстрират едни към други самите футболисти. Когато наскоро се честваха "50 години Нефтохимик" много се зарадвах да видя Радостин Кишишев гордо да позира със зелено-черният екип заедно с много от старите си съотборници (а да не изброявам и всички големи имена обличали и двата екипа). Миналият сезон пък треньорският щаб на Нефтохимик беше от големи футболисти на Черноморец - Ангел Стойков (който дори не е играл за зелените) и Костадин Джамбазов, а по същото време в Черноморец работят хора като Антон Спасов, Велиян Парушев, Станимир Димитров и Тодор Киселичков (вече отново в Нефтохимик). Ами ние всички на практика сме едно семейство :roll: . Разбира се, вие като фенове на Черноморец приемате за напълно закономерно Нефтохимик да бъде на по-ниско ниво, както и обратно - феновете на Нефтохимик смятат че по нищо не можете да се мерите с тях, и може би и двете страни си имате основания на чисто фенска основа. Но това, което аз не мога да възприема са комплексарски изцепки, които демонстрират омраза и пренебрежение към единия отбор. На всеки домакински мач на Нефтохимик от много време насам има едно много хубаво скандиране "Обичам Нефтохимик", което Бог знае защо завършва с "Аз мразя Черноморец" :cry: . Не ме разбирайте погрешно, и аз съм се ядосвал на случващото се в Бургаския футбол през 2009, но, както правилно каза ntodorov по-горе, нали трябва да се гледа напред ? Ето, на стадиона сме пак, отбор имаме, първи сме в групата, за купата добре играем...кому са нужни някакви леки работи ?! А точно от около 2009(скоро след закриването на Нафтекс) имаше и нещо друго, което много ме разочарова. В някакъв фен-форум на Черноморец (не съм сигурен дали още го има някъде на архив) фен на Черноморец беше написал "Много се радвам, че мазутът най-сетне е смачкан и унижен".... Както и сума ти взаимни пожелания през последните години - "вие ще изпаднете", "вие пък няма да повече да влезете", "да ви закриват", "отивайте си едните в Айтос другите в Долно Езерово"...добре, какъв е смисълът от подобни комплексарщини ? Надявам се, че всичко това ще остане в миналото.

Браво колега, това, което си написал, се опитваме да втълпим на ръководството на Нефтохимик. Защо хора като теб не са там. Ще е много по-лесно общуването между двата клуба.

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 29 ное 2012 18:19

NEFTOCHIMIK 1962 написа:
k.dimitrov написа:

За кое, че имаше зони или че Локомотив не е играл в А окръжна. До 1978 год. съм почти на 90% сигурен.

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 29 ное 2012 18:27

k.dimitrov написа:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:
k.dimitrov написа:

За кое, че имаше зони или че Локомотив не е играл в А окръжна. До 1978 год. съм почти на 90% сигурен.

Да,зони имаше.Ние бяхме в зона "Загоре" Прав си като казваш до 1978.Локомотив влезе в Б група през 1980.През сезон 1979-80 зони нямаше.Локомотив стана първи логично в окръжната група убедително с голова разлика 118:16 или нещо такова,абе много на малко :) Победителите от бившата зона Загоре(Бургас,Ямбол,Сливен,Ст Загора,Хасково и т.н.) се срещнаха в кфалификационен турнир в гр. Каварна за да определят един отбор който ще влезе в Б група и Локото ги размаза :) ЖСК ЛОКОМОТИВ БУРГАС В ЮЖНА Б РФГ Каварна:26 юни 1980 г. Отборът на Локомотив Бс е новият член на Южна Б РФГ след като спечели кфалификационния турнир в Каварна и Балчик! След 2 победи с по 2:1 над Хеброс Харманли и Загорец Нз,вчера в решителен мач бургаските футболисти спечелиха победа с 2:0 над Волан(Стара загора).Съдия на мача беше Антон Василев от Силистра. Срещата премина при смазващо превъзходство на ЖСК Локомотив който се представи значително по-добре от предните срещи. От състава отсъстваха Дойно Янакиев и вратаря Петров който получи контузия,но обладани от високата цел железничарите атакуваха непрекъснато и ликуваха накрая с голове на Асенов(33 мин)и Демирев(87 мин).Ето и хронология на събитията в мача. 8 мин-Демирев стреля от удобна позиция в аут. 13 мин-отново Демирев остава сам срещу вратаря но би в него. 33мин-Христов прехвърля с глава бранителите,Асенов овладя топката и стреля неспасяемо-1:0. 35 мин-Пробив на Демирев,подава към Желязков но той пропуска. 36 мин-Желязков бие в ръцете на вратаря. 53 мин-Асенов провира топката под плонжа на вратаря,но тя излиза в аут. 67 мин-Асенов отблизо бие в аут 68 мин-Христов остава сам срещу вратаря но бие в аут 69 мин Желязков бие в аут 71 мин-Демирев стреля в ръцете на вратаря. 87 мин-Самостоятелен пробив от ляво на Демирев,мощен удар по диагонала от 30 метра и 2:0-победата е вече сигурна! Съставът на ЖСК ЛОКОМОТИВ БУРГАС: ЛЮБОМИР ПЕТРОВ(30 мин-СТАНКО СТОЯНОВ),НИКОЛАЙ ХРИСТОВ,ГОСПОДИН ПАВЛОВ,БОЖИДАР ТОДОРОВ,АТАНАС ХРИСТОВ,(75-НИКОЛАЙ БОЕВ),ГЕОРГИ АНГЕЛОВ,ВАЛЕНТИН ДАМЯНОВ,АСЕН АСЕНОВ,КОСТАДИН ДЕМИРЕВ...СТАРШИ ТРЕНЬОР:ЛЮБОМИР БОРИСОВ...Трениорът на отбора помоли да благодарим на всички за постигнатия голям успех! КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ТУРНИРА: 1.ЖСК ЛОКОМОТИВ-7т-6:2 2.Загорец-6т-9:3 3.Волан-4т-4:6 и т.н

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 29 ное 2012 18:42

NEFTOCHIMIK 1962 написа:
k.dimitrov написа:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:
k.dimitrov написа:Няма как от А окръжна да влезе в Б група. Имаше зони. А и аз не помня в тези години Локомотив да е играл в А окръжна. Нефтохимик може, но не и Локомотив.

Да,зони имаше.Ние бяхме в зона "Загоре" Прав си като казваш до 1978.Локомотив влезе в Б група през 1980.През сезон 1979-80 зони нямаше.Локомотив стана първи логично в окръжната група убедително с голова разлика 118:16 или нещо такова,абе много на малко :) Победителите от бившата зона Загоре(Бургас,Ямбол,Сливен,Ст Загора,Хасково и т.н.) се срещнаха в кфалификационен турнир в гр. Каварна за да определят един отбор който ще влезе в Б група и Локото ги размаза :) ЖСК ЛОКОМОТИВ БУРГАС В ЮЖНА Б РФГ Каварна:26 юни 1980 г. Отборът на Локомотив Бс е новият член на Южна Б РФГ след като спечели кфалификационния турнир в Каварна и Балчик! След 2 победи с по 2:1 над Хеброс Харманли и Загорец Нз,вчера в решителен мач бургаските футболисти спечелиха победа с 2:0 над Волан(Стара загора).Съдия на мача беше Антон Василев от Силистра. Срещата премина при смазващо превъзходство на ЖСК Локомотив който се представи значително по-добре от предните срещи. От състава отсъстваха Дойно Янакиев и вратаря Петров който получи контузия,но обладани от високата цел железничарите атакуваха непрекъснато и ликуваха накрая с голове на Асенов(33 мин)и Демирев(87 мин).Ето и хронология на събитията в мача. 8 мин-Демирев стреля от удобна позиция в аут. 13 мин-отново Демирев остава сам срещу вратаря но би в него. 33мин-Христов прехвърля с глава бранителите,Асенов овладя топката и стреля неспасяемо-1:0. 35 мин-Пробив на Демирев,подава към Желязков но той пропуска. 36 мин-Желязков бие в ръцете на вратаря. 53 мин-Асенов провира топката под плонжа на вратаря,но тя излиза в аут. 67 мин-Асенов отблизо бие в аут 68 мин-Христов остава сам срещу вратаря но бие в аут 69 мин Желязков бие в аут 71 мин-Демирев стреля в ръцете на вратаря. 87 мин-Самостоятелен пробив от ляво на Демирев,мощен удар по диагонала от 30 метра и 2:0-победата е вече сигурна! Съставът на ЖСК ЛОКОМОТИВ БУРГАС: ЛЮБОМИР ПЕТРОВ(30 мин-СТАНКО СТОЯНОВ),НИКОЛАЙ ХРИСТОВ,ГОСПОДИН ПАВЛОВ,БОЖИДАР ТОДОРОВ,АТАНАС ХРИСТОВ,(75-НИКОЛАЙ БОЕВ),ГЕОРГИ АНГЕЛОВ,ВАЛЕНТИН ДАМЯНОВ,АСЕН АСЕНОВ,КОСТАДИН ДЕМИРЕВ...СТАРШИ ТРЕНЬОР:ЛЮБОМИР БОРИСОВ...Трениорът на отбора помоли да благодарим на всички за постигнатия голям успех! КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ТУРНИРА: 1.ЖСК ЛОКОМОТИВ-7т-6:2 2.Загорец-6т-9:3 3.Волан-4т-4:6 и т.н

Извинявай, не бях тогава в страната. Никога не съм очаквал, че на някой може да му дойде на акъла да измисли това - от А окръжна директно да се влиза в Б група. Разликата в класите е от небето до земята. То затова и Локомотив е завършил с такава голова разлика. Тогава в състава му бяха много бивши състезатели на Черноморец, доскоро играли в А група. Явно някой голям комунистически ум го е измислил.
Последна промяна от k.dimitrov на 29 ное 2012 18:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 29 ное 2012 18:45

Може ли запис от видеокасета да се прехвърли на друг носител,така че да се излъчи тук? ...........Имам впредвид най-великия мач в историята на Черноморец........

Върни се в “Черноморец”