История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот ntodorov » 29 ное 2012 14:54

'M' написа:ntodorov, благодаря за топлото посрещане! Все пак държа да отбележа, че съм привърженик повече на Нефтохимик (детството ми мина с този отбор) и от тази гледна точка не искам да дразня някой с присъствието си тук (нали е форум на Черноморец). От друга страна, живея точно до стадиона в квартал Лазур и често ходя и на мачове на Черноморец откакто отборът играе тук. Хубаво щеше да е да ги няма фенските дразги, но ....нейсе :lol:

Ние сме против тези фенски дразги...Аз съм израсъл и с двата отбора във времената, когато нямаше деление...Все пак историята е такава, каквато си я направим. В сегашно време футболната история се чете, тълкува и създава според интереса.
Българския недостатък да се притежава, маркира, огражда и загражда деформира значителни футболни истини. Никой не гледа напред, всеки се обръща назад. Хора с глави извърнати назад няма, как да вървят напред. Сега, където и, каквото и да прочета иде реч за: " Кои сте вие ?" "Каква история имате ?", "Колко титли имате", Коя година сте създадени". Това са дразгите. Никой не мисли, какво да направим за да вървим напред и всички да сме доволни. Сега по-младите стискат очите, делят произволен промеждутък от време ( най-вече времето от, когато за сефте стъпват на стадиона) и определят всичко по-различно от тяхното мислене, като пошло...Примирявам се, но не се примирявам, че разума вече отстъпи на първичното в инстинкта да се бием, мразим и маркираме територии, като кучета...А живота е толкова кратък и просто устроен.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 29 ное 2012 15:01

Много си прав.... ntodorov ... Много от съгражданите ни имат проблем със семантиката, който се задълбочава, от там произлиза и капсулирането на социума им.... Какво да направим, ако са бургазлии биха разбрали...... но за съжаление ударихме на камък!
Последна промяна от grud на 29 ное 2012 15:18, променено общо 1 път.
ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС - ЗАВИНАГИ В СЪРЦЕТО МИ!
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 29 ное 2012 15:16

Малко са бургазлиите в Бургас.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 29 ное 2012 15:27

За съжаление сте прави. Малко са бургазлиите в Бургас и тези, на които им пука за бургаския отбор. Онзи ден при един форумен събрат се засякохме с едно момче от агитката на другия отбор. Само при споменаването на Черноморец и вече беше "настръхнал", при това бързаше да си тръгва. Аз обаче в типичен калпазански стил го заговорих. Естествено, че не бях учуден от отговорите, които получих..."Ами аз като почнах 1996-7 ма да ходя на мачове Черноморец бяха във Б и В групите, а Нефтохимик бяха силни във А група и беше безплатно - ходехме насам-натам без пари"....
[center]Member of Old School Boys [/center]

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 29 ное 2012 15:36

калпазанчо написа:За съжаление сте прави. Малко са бургазлиите в Бургас и тези, на които им пука за бургаския отбор. Онзи ден при един форумен събрат се засякохме с едно момче от агитката на другия отбор. Само при споменаването на Черноморец и вече беше "настръхнал", при това бързаше да си тръгва. Аз обаче в типичен калпазански стил го заговорих. Естествено, че не бях учуден от отговорите, които получих..."Ами аз като почнах 1996-7 ма да ходя на мачове Черноморец бяха във Б и В групите, а Нефтохимик бяха силни във А група и беше безплатно - ходехме насам-натам без пари"....

Явно всеки си има някаква истина, но пък трябва да се уважава и другата...За да обичаме трябва ли да мразим ? Ей туЙ не мога да си обясня в съвременния ни градско-футболен фолклор.

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 29 ное 2012 15:46

Мен ако питаш - не трябва да се мрази. Други обаче мислят друго. И си мразят, и си промиват мозъци. Тяхна си работа, те резултатите са в техния двор после. Аз лично другия отбор ми е толкова апатичен, че и да се напъна не мога да почуствам нищо :roll: Имаше време, когато съм им симпатизирал, сега просто в мозъка ми е просто като бяло петно когато чуя това име. Някакси нищо не излиза на екрана първосигнално. И въпреки всички техни фенове както Жоро от Чикаго мн правилно определе онзи ден (че си дърпат чушлетата постоянно и все се врат при нас да видим колко са им пораснали :lol: ) постоянно се опитват да провокират - пак не могат да предизвикат някаква реакция в мен. И на челна стойка да застават - все тая 8-)

Потребителски аватар
'M'
Контакти:

Мнениеот 'M' » 29 ное 2012 16:12

За мен е изключително важно отношението, което демонстрират едни към други самите футболисти. Когато наскоро се честваха "50 години Нефтохимик" много се зарадвах да видя Радостин Кишишев гордо да позира със зелено-черният екип заедно с много от старите си съотборници (а да не изброявам и всички големи имена обличали и двата екипа). Миналият сезон пък треньорският щаб на Нефтохимик беше от големи футболисти на Черноморец - Ангел Стойков (който дори не е играл за зелените) и Костадин Джамбазов, а по същото време в Черноморец работят хора като Антон Спасов, Велиян Парушев, Станимир Димитров и Тодор Киселичков (вече отново в Нефтохимик). Ами ние всички на практика сме едно семейство :roll: . Разбира се, вие като фенове на Черноморец приемате за напълно закономерно Нефтохимик да бъде на по-ниско ниво, както и обратно - феновете на Нефтохимик смятат че по нищо не можете да се мерите с тях, и може би и двете страни си имате основания на чисто фенска основа. Но това, което аз не мога да възприема са комплексарски изцепки, които демонстрират омраза и пренебрежение към единия отбор. На всеки домакински мач на Нефтохимик от много време насам има едно много хубаво скандиране "Обичам Нефтохимик", което Бог знае защо завършва с "Аз мразя Черноморец" :cry: . Не ме разбирайте погрешно, и аз съм се ядосвал на случващото се в Бургаския футбол през 2009, но, както правилно каза ntodorov по-горе, нали трябва да се гледа напред ? Ето, на стадиона сме пак, отбор имаме, първи сме в групата, за купата добре играем...кому са нужни някакви леки работи ?! А точно от около 2009(скоро след закриването на Нафтекс) имаше и нещо друго, което много ме разочарова. В някакъв фен-форум на Черноморец (не съм сигурен дали още го има някъде на архив) фен на Черноморец беше написал "Много се радвам, че мазутът най-сетне е смачкан и унижен".... Както и сума ти взаимни пожелания през последните години - "вие ще изпаднете", "вие пък няма да повече да влезете", "да ви закриват", "отивайте си едните в Айтос другите в Долно Езерово"...добре, какъв е смисълът от подобни комплексарщини ? Надявам се, че всичко това ще остане в миналото.

Потребителски аватар
'M'
Контакти:

Мнениеот 'M' » 29 ное 2012 16:15

калпазанчо написа:Мен ако питаш - не трябва да се мрази. Други обаче мислят друго. И си мразят, и си промиват мозъци. Тяхна си работа, те резултатите са в техния двор после. Аз лично другия отбор ми е толкова апатичен, че и да се напъна не мога да почуствам нищо :roll: Имаше време, когато съм им симпатизирал, сега просто в мозъка ми е просто като бяло петно когато чуя това име. Някакси нищо не излиза на екрана първосигнално. И въпреки всички техни фенове както Жоро от Чикаго мн правилно определе онзи ден (че си дърпат чушлетата постоянно и все се врат при нас да видим колко са им пораснали :lol: ) постоянно се опитват да провокират - пак не могат да предизвикат някаква реакция в мен. И на челна стойка да застават - все тая 8-)

Е, за да не ставам и аз "чушле" по някакъв начин, обещавам да не ви досаждам повече :) . Със здраве!

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 29 ное 2012 16:22

'M' написа:За мен е изключително важно отношението, което демонстрират едни към други самите футболисти. Когато наскоро се честваха "50 години Нефтохимик" много се зарадвах да видя Радостин Кишишев гордо да позира със зелено-черният екип заедно с много от старите си съотборници (а да не изброявам и всички големи имена обличали и двата екипа). Миналият сезон пък треньорският щаб на Нефтохимик беше от големи футболисти на Черноморец - Ангел Стойков (който дори не е играл за зелените) и Костадин Джамбазов, а по същото време в Черноморец работят хора като Антон Спасов, Велиян Парушев, Станимир Димитров и Тодор Киселичков (вече отново в Нефтохимик). Ами ние всички на практика сме едно семейство :roll: . Разбира се, вие като фенове на Черноморец приемате за напълно закономерно Нефтохимик да бъде на по-ниско ниво, както и обратно - феновете на Нефтохимик смятат че по нищо не можете да се мерите с тях, и може би и двете страни си имате основания на чисто фенска основа. Но това, което аз не мога да възприема са комплексарски изцепки, които демонстрират омраза и пренебрежение към единия отбор. На всеки домакински мач на Нефтохимик от много време насам има едно много хубаво скандиране "Обичам Нефтохимик", което Бог знае защо завършва с "Аз мразя Черноморец" :cry: . Не ме разбирайте погрешно, и аз съм се ядосвал на случващото се в Бургаския футбол през 2009, но, както правилно каза ntodorov по-горе, нали трябва да се гледа напред ? Ето, на стадиона сме пак, отбор имаме, първи сме в групата, за купата добре играем...кому са нужни някакви леки работи ?! А точно от около 2009(скоро след закриването на Нафтекс) имаше и нещо друго, което много ме разочарова. В някакъв фен-форум на Черноморец (не съм сигурен дали още го има някъде на архив) фен на Черноморец беше написал "Много се радвам, че мазутът най-сетне е смачкан и унижен".... Както и сума ти взаимни пожелания през последните години - "вие ще изпаднете", "вие пък няма да повече да влезете", "да ви закриват", "отивайте си едните в Айтос другите в Долно Езерово"...добре, какъв е смисълът от подобни комплексарщини ? Надявам се, че всичко това ще остане в миналото.

Дай боже повече хора да мислят, като теб.
И на мен ми тежат тези "изцепки". Любител на "бургаския футбол" вече е мръсна дума. На времето волю или неволю в нас ( моето поколение) имаше шовинизъм. Местен и бургаски. Настръхвал съм, като галско петле, когато чуех нещо лошо за Бургас. По моите години нямахме много забавления и футболът беше ( и все още е) всичко за мен. Спортните успехи на футболния терен ги отъждествявах с гладиаторските битки. Бие ли бургаския отбор бие града ми. То от там е тръгнал и смисъла на съревнованието де...Сега вече е различно. Копираме чужд модел и подражаваме пошли обичаи от разпадащи се общества.

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 29 ное 2012 16:41

'M' написа:
калпазанчо написа:Мен ако питаш - не трябва да се мрази. Други обаче мислят друго. И си мразят, и си промиват мозъци. Тяхна си работа, те резултатите са в техния двор после. Аз лично другия отбор ми е толкова апатичен, че и да се напъна не мога да почуствам нищо :roll: Имаше време, когато съм им симпатизирал, сега просто в мозъка ми е просто като бяло петно когато чуя това име. Някакси нищо не излиза на екрана първосигнално. И въпреки всички техни фенове както Жоро от Чикаго мн правилно определе онзи ден (че си дърпат чушлетата постоянно и все се врат при нас да видим колко са им пораснали :lol: ) постоянно се опитват да провокират - пак не могат да предизвикат някаква реакция в мен. И на челна стойка да застават - все тая 8-)

Е, за да не ставам и аз "чушле" по някакъв начин, обещавам да не ви досаждам повече :) . Със здраве!

Не, не, не. В никакъв случай. Коментарите ти дотук мн ми харесват и ти не попадаш в този общ знаменател ;) Държа да го знаеш. Винаги съм приветствал нормалните фенове, независимо на кой отбор са фенове. Напоследък по стадионите останаха малко хора, половината от тях с някакви налудничави идеи. А и си далеч от понятието досада ;)
п.п. Тук почти никой не желае лошото на отбора Нефтохимик, макар почти всички да не харесваме феновете на този отбор (по разбираеми причини)

Върни се в “Черноморец”