Вицепрезидентът М.Попова: Да махнем доживотния затвор...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Re: Вицепрезидентът М.Попова: Да махнем доживотния затвор...

Мнениеот Corwin » 28 ное 2012 15:59

1977 написа:Ти много хуманен ще дойдеш бе приятелю!А убития от този същия имал ли е алтернативата -да живея или да умра?

Аз просто смятам, че доживотната е по-кофти наказанието както за осъдения, така и за държавата.
Е какво предлагаш:да ги пускаме за да убият някой друг?Или да ги трепаме направо?

Мисля, че се изказах съвсем ясно и никъде не съм споменал пускане на свобода.

Xamy
Контакти:

Мнениеот Xamy » 28 ное 2012 16:03

Най-накрая да се чуе, че имаме и Вице...
Да се замени доживотния затвор с доживотно модериране на сайта на гонг...

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 28 ное 2012 16:28

Мисля, че реагирате малко първосигнално и не мислите в по-далечен план. ;) Знаете ли колко струва един затворник на държавата за период от 1 месец - около 800 лева. А че един надзирател получава само около 700 лева. Е хайде представете си колко ще струва на всички нас данъкоплатците 1 такъв човек да лежи доживот, ако е сравнително млад, да кажем на 40 години.
Не казвам, че е правилно да се махне това наказание, в никакъв случай. Просто не бива да мислим с желание за мъст и винаги да искаме да накажем извършителя колко се може по-жестоко. Защото така нищо не постигаме - само го озлобяваме, той седи в затвора дълго време, контактува с други престъпници, става асоциален и след определен период време мисленето му става изцяло криминално и просто той не може да вирее в нормална среда. Гледали сте "Изкуплението Шоушенк", знаете как е ;) Защо мислите в Норвегия онзи урод Брайвик получи толкова леко за нас наказание, което същевременно е най-тежкото възможно там. :roll: И аз се чудих, и аз се маех, но така работят там, там искат не толкова да накажат, колкото да превъзпитат и да окажат въздействие на правонарушителя, за да няма рецидив.
Трябва веднъж завинаги да се разбере, че не може за кокошкарски престъпления винаги да се иска най-тежкото наказание, затвор и т.н., защото всеки затворник струва адски много пари на държавата. Не може да се иска и смъртно наказание, при условие, че в цяла Европа такова има само в Беларус. ;) Как е в така наречените "бели" държави ? Наказанията не са сурови, но ги има и се прилагат винаги, тоест правоохранителните органи работят и не са корумпирани както тук. Всеки потенциален престъпник преди да извърши нещо се замисля и знае, че ако бъде хванат, едва ли ще му се размине. Тоест има страх от закона, няма чувство за безнаказаност, както тук ... Защото тук знаеш, че и да изтрепеш с тъп нож цяла детска градина, ако имаш пари и връзки, ще те пуснат условно. Това ни е проблемът тук, а не какви наказания имаме ;)
Изображение

toniha2
Контакти:

Мнениеот toniha2 » 28 ное 2012 16:39

БРАВО!!!!! Мъдро и навременно предложение.Нека следващата стъпка е премахването на затворите изцяло :mrgreen:

Потребителски аватар
batmanlevski
Контакти:

Мнениеот batmanlevski » 28 ное 2012 16:41

пожелавам на тази мърша дето го е предложила да изнасилят и убият някое от децата й за да види как се чувстват родителите на такива деца,а после ще я питам дали ще мисли по този начин
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
stn

Мнениеот stn » 28 ное 2012 16:59

1977 написа:
Corwin написа:А какво общо има член втори?

Цялата държавна власт произтича от народа.
Това сме ние братле.БГ народа.А ние сме против премахването :mrgreen:

Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 28 ное 2012 17:06

Те не могат и не искат да оправят законодателството за справедливо наказание, тръгнали да оправят милостинята. Палячовци! Затворите са пълни с "кокошкари", на свобода са рекетьори, измамници, наркоплсьори, корумпирани държавни чиновници, мултимилионери от приватизации...но видиш ли на първо четене е по-важен въпроса какво аджеба да го правим психопатът убиец на деца- "да го пуснем ли след 20 год. или да го чакаме да си умре вътре?" Пълна дебилщина.
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

haha

Мнениеот haha » 28 ное 2012 17:30

Nikona написа:Аз пък искам да върнат смъртното наказание...... хората са казали "смърт за смърт" има такива изроди дето искам да се пържат на стола.

Те за пияните олигофрени на пътя дето всекидневно правят катастрофи и убиват хора им дават условни присъди, ти искаш смъртно наказание. Няма как да стане, поради факта, че държавата ни е изостанало с около половин век от нормалните страни.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 28 ное 2012 18:02

Nikona написа:Аз пък искам да върнат смъртното наказание...... хората са казали "смърт за смърт" има такива изроди дето искам да се пържат на стола.

И добре пак ще попитам, какво ще се промени когато има смъртно наказание? Абсолютно нищо. Целта на наказанията не е удовлетворение за близките и на този който го е извършил да му е гадно. Целта е примерът.

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 28 ное 2012 20:03

stn написа:
Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.

Аз продължавам да пропускам нещо с този член :)

Върни се в “Свободна зона”