Шампионска лига с 64 отбора?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
russia

Шампионска лига с 64 отбора?

Мнениеот russia » 27 ное 2012 23:31

В УЕФА умуват за Шампионска лига с 64 отбора, премахват Лига Европа?

Президентът на Европейската футболна централа – УЕФА Мишел Платини заяви, че ръководството на организацията планува сериозни промени в Шампионската лига и Лига Европа, като дори е възможно вторият по важност турнир да бъде изцяло премахнат.
Радикалните мерки могат да влязат в сила от 2015 година, като се предвижда форматът на Шампионската лига и най-вече финалната му фаза да бъде променен с 64 тима, вместо сегашните 32.

„В момента тече дебат за формата на европейските футболни турнири, които ще се провеждат от 2015 до 2018 година“, призна Мишел Платини.
„Дискутираме нещата, а окончателното решение ще бъде взето през 2014 година. Нищо не е решено все още“, каза още френската легенда.

В същото време президентът на УЕФА заяви, че не е притеснен от твърденията, че богатите европейски клубове възнамеряват да създадат своя собствена лига, конкурентна на Шампионската.
„Това е въпрос, който се коментира постоянно. Не ме тревожи тази идея. Не виждам как би могла да сработи извън рамките на УЕФА. Кой ще свири мачовете? На кои стадиони ще се играят те“, запита Платини.
THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.

Потребителски аватар
russia

Re: Шампионска лига с 64 отбора?

Мнениеот russia » 27 ное 2012 23:34

Как ви се струва идеята? Добра или лоша е за нашите представители? :)
THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 27 ное 2012 23:35

И с това тотално заключват вратите на ШЛ за отборите от чергата на Полша, България, Норвегия, Швеция, Словакия, Унгария и други подобни.
Мен още ми липсва КНК и Интертото, той мисли един турнир да остави...
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
russia

Мнениеот russia » 27 ное 2012 23:39

ehh написа:И с това тотално заключват вратите на ШЛ за отборите от чергата на Полша, България, Норвегия, Швеция, Словакия, Унгария и други подобни.

Има нещо вярно в това, което казваш! КНК не беше лош турнир, Интертото пък играеше ролята на "последния влак"! ;)

Потребителски аватар
Пловдивчанинът
Контакти:

Мнениеот Пловдивчанинът » 27 ное 2012 23:40

Силен ход е премахването на Лига Европа, тоя турнир няма никакъв смисъл и разликата между него и Купата на УЕФА е огромен. Но пък Лигата да е от 64 отбора не ми се струва решение. КНК няма как да се върне поради простата причина, че силните отбори няма да искат да печелят купите на страните си, защото предпочитат да играят в ШЛ.

Потребителски аватар
russia

Мнениеот russia » 27 ное 2012 23:45

Пловдивчанинът написа:Силен ход е премахването на Лига Европа, тоя турнир няма никакъв смисъл и разликата между него и Купата на УЕФА е огромен. Но пък Лигата да е от 64 отбора не ми се струва решение. КНК няма как да се върне поради простата причина, че силните отбори няма да искат да печелят купите на страните си, защото предпочитат да играят в ШЛ.

На "силните" не им пречи да си стават шампиони и да си взимат и купата на страната! Нали пак ще играят в по-силния турнир?!?

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Мнениеот Red_Pride » 27 ное 2012 23:51

направо да махат всякакви групи и да връщат директните елиминации
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
mironi88
Контакти:

Мнениеот mironi88 » 27 ное 2012 23:51

Просто всичко е пари. И на мен ми, и на всички фенове ще им е интересно да има един турнир само на директни елиминации, но финансовата част, следователно стимула на отборите ще куца и той няма да е предизвикателен. Единствения турнир в който в момента отборите играят по-скоро заради реномето и славата му, а не изцяло заради финансите сякаш е ФА къп.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
MaRTo1233
Контакти:

Мнениеот MaRTo1233 » 27 ное 2012 23:56

И с 256 участника да е ... трудно ще влезнем :)
[center]ИзображениеИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 27 ное 2012 23:57

russia написа:
ehh написа:И с това тотално заключват вратите на ШЛ за отборите от чергата на Полша, България, Норвегия, Швеция, Словакия, Унгария и други подобни.

Има нещо вярно в това, което казваш! КНК не беше лош турнир, Интертото пък играеше ролята на "последния влак"! ;)

Ами логиката е следната. Телевизията коли и беси в спорта. Атрактивни събития -> повече приходи от реклами -> повече пари за участващите в тези събития. Едно на ръка, че телевизията иска да има колкото се може повече спортни събития. Затова връщането на една КНК ще осигури още материал, който да се излъчва.
Не мисля, че правилният ход е с разводняване на ШЛ, защото в крайна сметка този турнир съвсем ще изгуби от блясъка си. Само си представете, каква навалица ще бъде в началото, преди да дойдат истинските мачове, които всички чакат. А и каква ШЛ ще бъде, като ще участват по 5-6 от отбора от големите страни. Трябва отново да се върнат европейските турнири към това, което бяха. Почти ясно разграничена ШЛ, в която да участват шампионите + втория и третият от страните от топ 3 и само вторият от страните от трето до десето място.
Няма да е лошо Лига Европа също да бъде събрана, защото в момента ми се струва много разводнена с тия безброй групи, като съм сигурен, че зрителският интерес въобще не е голям. Зрителският интерес ще бъде по-голям при групи, макар и по-малко на брой, но с по-отбрани отбори. Представете си например, че вместо Арсенал, Шалке, Малага да участват в ШЛ, участват в Лига Европа, пък било то и при по-малко на брой групи и мачове, дали Лига Европа няма да е интересен турнир, а?
А пък носителите на купи в отделните държави да си участват в собствен турнир. Мисля, че е съвсем нормално това, тъй като са спечелили участие в Европа не през шампионата. Така ще се раздава още една купа, в края на май ще има още един финал, в края на май ще имаме още един град домакин. А всичко това води до с което започнах.
Според мен това е решението, а не да се направи една супа от що къде има интересен отбор. А и така големите няма да бъдат недоволни, защото безсмислените за тях мачове, ще бъдат и по-малко на брой.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Върни се в “Футбол - Свят”