NEFTOCHIMIK 1962 написа:nasko75 написа:NEFTOCHIMIK 1962 написа:Futbolen_istorik написа:приятел няма кой да даде нито лев за историята, тя не е на Дражев, дражевия Черноморец е пряк наследник на Левски и Черноморски спортист основани през 1957г. истинския Черноморец е разформирован от комунистите в началото на 1945г.
Точно така

Дражевия Черноморец си е наследник на Левски(Бургас) преименуван през 1958 на Ботев,а през 1968 на Черноморец. А Левски не е ли основан през 1920 с името "Гладиатор"?
В жестока заблуда сте...от 1958 до 1968 година отборът знаете как се е казвал - Ботев Бургас. А после като падна комунизма, 1994 Черноморец изпадна. Тогава Юрий Копач беше президент, докато опрпавят документацията...и отборът за малко да бъде регистриран ОФК Бургас заради недоглеждане. Така че това е една от регистрациите
после като влязохме в Б вече бяхме с новата...а Дражев има поне 10 регистрации, да не ги вадя
вие точно коя от всички регистрации ще възстановявате? мога да ви помогна с търсенето

За кое сме в заблуда? Това което казваш-и аз го казвам същото-от 1958 отбора се казва Ботев,а преди 1958-Левски
Не се е казвал Левски...в Бургас има два отбора с името Левски Бургас без пряка връзка по между си, освен ако не е останал някой футболист, който е играл и през 1947, когато първият Левски е закрит, и е играл през 1956, когато вторият Левски е открит. Което е възможно - все пак става въпрос за 9 години само
След закриването на Черноморец през 1944 и обединението на останалите три градски отбора - Левски, Ботев и Славия Бургас (в района на Колодрума), тимът се казва за кратко ЛюБиСлав. Но после се разформирова и се основават нови 9 отбора, според промишлените и профсъюзни организации, както и ведомствата. Тогава се е казвало, че се почва от нула, от нищото...имам ги в работата кой отбор на коя сфера е бил. Урожая, Бог да го прости, ми е разправял доста. Той и затова така му е прякора, щото е играл първо в Урожай - отбора на ТКЗС-тата, а после в Спартак Бургас
След прекратяването на ДСО-тата има доста футболисти, за които се чудят какво да ги правят. И тъй като Левски и Черноморец са били най-популярните отбори така или иначе, решават да ги възстановят. За Левски - ОК, ама Черноморец е отбора на жандармерията - няма как...и става Черноморски спортист. Но и двата отбора взимат изконните си цветове. Те съществуват две години и се обединяват в Ботев
но от баща ми знам, че през 1958-1968 Ботев е играл в някои моменти и бяло-зелено