История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 21 ное 2012 18:21

Futbolen_istorik написа:приятел няма кой да даде нито лев за историята, тя не е на Дражев, дражевия Черноморец е пряк наследник на Левски и Черноморски спортист основани през 1957г. истинския Черноморец е разформирован от комунистите в началото на 1945г.

Точно така :) Дражевия Черноморец си е наследник на Левски(Бургас) преименуван през 1958 на Ботев,а през 1968 на Черноморец. А Левски не е ли основан през 1920 с името "Гладиатор"?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 21 ное 2012 19:30

Стига вече. Като си вземем от Ивайло Дражев п******т всички документи никой няма да има две мнения по въпроса .
Необходимо беше да се освободим от мазника и да се започне с нов клуб . Имаме си Черноморец и си го подкрепяме . А ако се върнем и на нашето стадион дори и без документацията и историята хората несъмнено ще припознаят кой е техния клуб .
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

nasko75

Мнениеот nasko75 » 22 ное 2012 23:00

Искам си Акаунта написа:
Bartolomej написа:
Futbolen_istorik написа:Може ли някой да даде компетентен отговор през сезона 2005-06г. когато в югоизточната В група играха двата Черномореца на кои стадиони са домакинствали и кой от двата клуба е подкрепян от феновете на Черноморец от предишни сезони

Fenovete si podkrepiha novia svoboden ot Drajev klub.

Истинските фенове на Черноморец си подкрепяха Истинския Черноморец . Нито един нормален фен на при наличието на създадения през 1919 годни отбор нямаше как да подкрепи създадения от Порточанов .

Ами ние бяхме на мача с локо Стара Загора два рейса, не знам кои са подкрепяли ДРажката...който със сигурност не е основан 1919 година
и когато аз, цацата, тошко мутанта, Динко, върбан и още 5 лица, на които съм забравил имената, пътувахме заедно за Асеновград във В група, по пътя разминахме рейса на Дражев...те отиваха за Брестник. Там никой не ги подкрепяше..питай Димитър Йотов, той беше вратар, треньор и шофьор на Дражевия отбор...даже като се контузи в Кърджали, са го чакали да го лекуват в местната болница, за да пътуват обратно...
аз в този сезон вложих много енергия в утвърждаването на клуба, Бях и на 1 събрание...

nasko75

Мнениеот nasko75 » 22 ное 2012 23:01

Искам си Акаунта написа:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:Акаунт,глей ся ко шта напраят шараните :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Каквото искат да ме правят ... и каквото искат да говорят . Добър , лош , без Дражев или с него Черноморец тогава си го имаше . Които си бяхме истински фенове си го подкрепяхме . Нямаше тогава начин да си плюя на физиономията и да тръгна да подкрепям айтоското творение на Йоан и Порточанов ( което си е такова и до днес ) , съставено основно от играчи на Нефтохимик . Най-много да ме дръпнат за езика и да им обясня как точно заигра този Черноморец направо във "В" група ...

аз по-добре знам от тебе как заигра това "творение", тъй като бях на събранието в ресторанта срещу общината...и Хънков, бог да го прости, водеше разговорите с Дражев, след като звънеше на Събев по телефона...а тебе те нямаше. Питай тези, които са били

nasko75

Мнениеот nasko75 » 22 ное 2012 23:06

NEFTOCHIMIK 1962 написа:
Futbolen_istorik написа:приятел няма кой да даде нито лев за историята, тя не е на Дражев, дражевия Черноморец е пряк наследник на Левски и Черноморски спортист основани през 1957г. истинския Черноморец е разформирован от комунистите в началото на 1945г.

Точно така :) Дражевия Черноморец си е наследник на Левски(Бургас) преименуван през 1958 на Ботев,а през 1968 на Черноморец. А Левски не е ли основан през 1920 с името "Гладиатор"?

В жестока заблуда сте...от 1958 до 1968 година отборът знаете как се е казвал - Ботев Бургас. А после като падна комунизма, 1994 Черноморец изпадна. Тогава Юрий Копач беше президент, докато опрпавят документацията...и отборът за малко да бъде регистриран ОФК Бургас заради недоглеждане. Така че това е една от регистрациите
после като влязохме в Б вече бяхме с новата...а Дражев има поне 10 регистрации, да не ги вадя
вие точно коя от всички регистрации ще възстановявате? мога да ви помогна с търсенето :) :mrgreen:

nasko75

Мнениеот nasko75 » 22 ное 2012 23:08

Ти си най-близо до истината, а дори не си от Бургас хахахахахаха :P

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 22 ное 2012 23:14

nasko75 написа:
Искам си Акаунта написа:
Bartolomej написа:
Futbolen_istorik написа:Може ли някой да даде компетентен отговор през сезона 2005-06г. когато в югоизточната В група играха двата Черномореца на кои стадиони са домакинствали и кой от двата клуба е подкрепян от феновете на Черноморец от предишни сезони

Fenovete si podkrepiha novia svoboden ot Drajev klub.

Истинските фенове на Черноморец си подкрепяха Истинския Черноморец . Нито един нормален фен на при наличието на създадения през 1919 годни отбор нямаше как да подкрепи създадения от Порточанов .

Ами ние бяхме на мача с локо Стара Загора два рейса, не знам кои са подкрепяли ДРажката...който със сигурност не е основан 1919 година
и когато аз, цацата, тошко мутанта, Динко, върбан и още 5 лица, на които съм забравил имената, пътувахме заедно за Асеновград във В група, по пътя разминахме рейса на Дражев...те отиваха за Брестник. Там никой не ги подкрепяше..питай Димитър Йотов, той беше вратар, треньор и шофьор на Дражевия отбор...даже като се контузи в Кърджали, са го чакали да го лекуват в местната болница, за да пътуват обратно...
аз в този сезон вложих много енергия в утвърждаването на клуба, Бях и на 1 събрание...

Подозирам,че е възможно да съм бил едно от 5-те лица :lol: !При споменаването на Динко,Цацата и Тошко :? !

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 22 ное 2012 23:16

nasko75 написа:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:

В жестока заблуда сте...от 1958 до 1968 година отборът знаете как се е казвал - Ботев Бургас. А после като падна комунизма, 1994 Черноморец изпадна. Тогава Юрий Копач беше президент, докато опрпавят документацията...и отборът за малко да бъде регистриран ОФК Бургас заради недоглеждане. Така че това е една от регистрациите
после като влязохме в Б вече бяхме с новата...а Дражев има поне 10 регистрации, да не ги вадя
вие точно коя от всички регистрации ще възстановявате? мога да ви помогна с търсенето :) :mrgreen:

За кое сме в заблуда? Това което казваш-и аз го казвам същото-от 1958 отбора се казва Ботев,а преди 1958-Левски
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

nasko75

Мнениеот nasko75 » 22 ное 2012 23:22

NEFTOCHIMIK 1962 написа:
nasko75 написа:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:

За кое сме в заблуда? Това което казваш-и аз го казвам същото-от 1958 отбора се казва Ботев,а преди 1958-Левски

Не се е казвал Левски...в Бургас има два отбора с името Левски Бургас без пряка връзка по между си, освен ако не е останал някой футболист, който е играл и през 1947, когато първият Левски е закрит, и е играл през 1956, когато вторият Левски е открит. Което е възможно - все пак става въпрос за 9 години само
След закриването на Черноморец през 1944 и обединението на останалите три градски отбора - Левски, Ботев и Славия Бургас (в района на Колодрума), тимът се казва за кратко ЛюБиСлав. Но после се разформирова и се основават нови 9 отбора, според промишлените и профсъюзни организации, както и ведомствата. Тогава се е казвало, че се почва от нула, от нищото...имам ги в работата кой отбор на коя сфера е бил. Урожая, Бог да го прости, ми е разправял доста. Той и затова така му е прякора, щото е играл първо в Урожай - отбора на ТКЗС-тата, а после в Спартак Бургас
След прекратяването на ДСО-тата има доста футболисти, за които се чудят какво да ги правят. И тъй като Левски и Черноморец са били най-популярните отбори така или иначе, решават да ги възстановят. За Левски - ОК, ама Черноморец е отбора на жандармерията - няма как...и става Черноморски спортист. Но и двата отбора взимат изконните си цветове. Те съществуват две години и се обединяват в Ботев
но от баща ми знам, че през 1958-1968 Ботев е играл в някои моменти и бяло-зелено

nasko75

Мнениеот nasko75 » 22 ное 2012 23:25

Точно тогава бяха първите ми години като журналист - 1993, 1994 - лятото, а през лятото на 1995 си бях трайно в Бургас и работех за Бургас ДНес и утре
прекарвах адски много време на стадиона, цял ден си говорех с Христо Димитров-Ричката - голям великан за мене, всеки разказ ми носеше уникални усещания, както и виждането му за отбора. Но нормално - Ричката, на него животът му е Черноморец. Другият му прякор, за хората извън Бургас, беше Лисицата..

и с Бай СТефан Вълчев...уникален! Тогава на 70+ години, играл е в Черноморец преди 9-и септември 1944...как го изпуснах да си отиде от тоя свят без да му напиша спомените, няма да си го простя. Но сега мисля да поправя по някакъв друг начин тоя пропуск

Върни се в “Черноморец”