Книгите на убитите Георги Стоев и Боби Цанков?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

САМО ЦСКА ОБИЧАМЕ!
Контакти:

Книгите на убитите Георги Стоев и Боби Цанков?

Мнениеот САМО ЦСКА ОБИЧАМЕ! » 24 ное 2012 08:36

Въпросът ми е какво мнението ви за книгите на Стоев и Цанков мир на праха им!Аз прочетох 6 книги на Георги Стоев и мисля,че човека е казвал истината когато е писал тези книги.Никой нормален няма да лъже с риск да го убият нали?Та веднага излиза другият въпрос привикани ли са героите на книгите им на разпит?Ако не са защо?Разбира се поне тези герои които са живи а те са много малко!

venger
Контакти:

Re: Книгите на убитите Георги Стоев и Боби Цанков?

Мнениеот venger » 24 ное 2012 09:33

Първо, аз съм прочел всичките книги на Георги Стоев и според мен има доста доза истина като цяло. Интересувам се от тази тема, защото човек трябва да познава историята си- и в най- добрите, и в най- лошите й краски. Чел съм и други неща за това време и съм си съставил горе- долу някаква представа за т.нар. "преход".
Проблемът е, че спадам към по- младото ;) поколение и не съм преживял истински тези времена, а четенето донякъде изкривява представите, получава се т.нар. книжно познание. Но всеки сам решава за себе си в кое да вярва и в кое не. По принцип съм отворен към мнения на тази тема, които биха били и по- обективни, и по- точни от моите.
Като цяло съм настроен позитивно към книгите на Стоев.
Второ, за писаниците на Боби Цанков не мога да кажа нищо, защото не съм чел нищо , а и няма да чета. Имам познати, които косвено са го познавали и мнението им като цяло е негативно за този човек. А и нещата, които правеше в ефира първо на радио "Вива" и после по телевизиите допълнително засилват представата ми за Боби Цанков и неговото т.нар, творчество.
И трето, има филм за този период- "ИМало едно време на изток". Преди около година имаше тема за филма, но никой не можа да даде информация за него. Пускан е само няколко пъти на голям екран и нищо повече. За филма мненията са по- скоро положителни. А вече дали той умишлено е затъмняван или не, аз лично мога само да гадая. В България все пак всичко се случва. Но ако някой има все пак информация относно филма, да пише.
Това е общо взето мнението ми по темата, ще се радвам да има и други включили се! :)
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
C2H5OH
Контакти:

Мнениеот C2H5OH » 24 ное 2012 10:01

Да не им вадя костите на хората, но бяха измислени герои!

САМО ЦСКА ОБИЧАМЕ!
Контакти:

Мнениеот САМО ЦСКА ОБИЧАМЕ! » 24 ное 2012 11:34

venger написа:Първо, аз съм прочел всичките книги на Георги Стоев и според мен има доста доза истина като цяло. Интересувам се от тази тема, защото човек трябва да познава историята си- и в най- добрите, и в най- лошите й краски. Чел съм и други неща за това време и съм си съставил горе- долу някаква представа за т.нар. "преход".
Проблемът е, че спадам към по- младото ;) поколение и не съм преживял истински тези времена, а четенето донякъде изкривява представите, получава се т.нар. книжно познание. Но всеки сам решава за себе си в кое да вярва и в кое не. По принцип съм отворен към мнения на тази тема, които биха били и по- обективни, и по- точни от моите.
Като цяло съм настроен позитивно към книгите на Стоев.
Второ, за писаниците на Боби Цанков не мога да кажа нищо, защото не съм чел нищо , а и няма да чета. Имам познати, които косвено са го познавали и мнението им като цяло е негативно за този човек. А и нещата, които правеше в ефира първо на радио "Вива" и после по телевизиите допълнително засилват представата ми за Боби Цанков и неговото т.нар, творчество.
И трето, има филм за този период- "ИМало едно време на изток". Преди около година имаше тема за филма, но никой не можа да даде информация за него. Пускан е само няколко пъти на голям екран и нищо повече. За филма мненията са по- скоро положителни. А вече дали той умишлено е затъмняван или не, аз лично мога само да гадая. В България все пак всичко се случва. Но ако някой има все пак информация относно филма, да пише.
Това е общо взето мнението ми по темата, ще се радвам да има и други включили се! :)

Хубаво мнение!Така аз бих искал да коментирам това,че много хора казаха Георги Стоев вообще не бил част от тези неща а само си измислял това абсолютно не е така защото той показва пръстена който му е бил даден от Поли Пантев съжалявам,че навлизам в подробности.Боби Цанков пък е документиран дългогодишен съдружник на много лица свързани с престъпния свят.Неминуемо има и доста художествена измислица в книгите,но истината в книгите за мен е абсолютна!

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 24 ное 2012 12:19

За Боби Цанков сефте чувам че е имал книги. На Георги Стоев преди 2-3 години ми беше щукнало и се зарибих по неговите книги и изчетох не малко от неговите писаници. Сега вече след като мина време откакто ги четох и преосмислих някои неща ми се струва че повечето неща които ги е писал са си чисти измислици. Всичко се въртеше около него, и Маджо и Пантев и другите СиКаджии уж са го имали всичките като за брат а пък той се изкарва че е бил троен или четворен агент(уше на всички). Иначе като изключим тези му "изхвърляния че е най-важен" най-интересното от писанията са му подробните описания на 3 или 4 поръчкови убийства (от негова гледна точка). Тези убийства наистина са се случили, има ги по вестниците, но дали са се случили точно по този начин - незнам, то малко хора знаят де, а дали е истина е работа на следователите да разберат. Факт е че беше оставен доста дълго време да си пише историите, което говори че повечето неща са измислени и не е притеснявал особено мафията. Но явно и някое от описаните убийства или в част от описанието има доза истина, защото накрая някой изпрати човек да го застреля на пъпа на София. Интересно ми е само безхаберието или некадърността на полицаите ни които не разкриха нито един наемен убиец. И ни обясняват как е невъзможно да се разкрият извършителите на подобен род деяния и в същото време холандците хванаха този който застреля Косьо Самоковеца на центъра на Амстердам само за 2-3 дена след убийството. Темата е много обширна и в тоя дух може да си разсъждаваме до утре сутринта...

el_tigre
Контакти:

Мнениеот el_tigre » 24 ное 2012 12:34

Аз също съм прочел всичките книги на Стоев,със сигурност има много украсени неща,но това е нормално.Все пак са пресъздадени доста случки на които автора не е присъствал лично.Кое е вярно и кое не,мисля че никой от нас не може да се наеме да коментира,а и малко останаха живите знакови фигури от 90те години.Спомням си че в последната си книга беше казал че в следващата част ще разкрие кой е убил Георги Илиев.Аз лично уважавам Георги Стоев,заради смелоста му да напише тези книги,директно с имена на хора,организации,които много хора не смеят да изрекат.Бил съм много малък в тези години и не е коректно да коментирам,но поне са били мъже и хора с чест,за разлика от днешните които се изживяват в подземния свят..
Мога да ви препоръчам да прочетете книгите на Надя Чолакова-Живей Бързо.

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Мнениеот Red_Pride » 24 ное 2012 12:45

препоръчвам също "Вулгарни Романи " на Христо Калчев "Взлом" и "9милиметра" на Слави Ангелов
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 24 ное 2012 15:33

Градски легенди и художествена измислица са книгите им, общо взето. Ама са писани от хора, които са живели в това време в тия среди, ако не факти, поне аромата на времето можеш да усетиш.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
Adrian Monk
Контакти:

Мнениеот Adrian Monk » 25 ное 2012 11:13

защо написа:Градски легенди и художествена измислица са книгите им, общо взето. Ама са писани от хора, които са живели в това време в тия среди, ако не факти, поне аромата на времето можеш да усетиш.

А покрай художествената измислица има твърде много истина... ;) Аз съм живял в това време. 8-)
"... Знаете, че преди победата на деветосептемврийската революция в спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашистки елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Затова създадохме нашия ЦСКА". Д. Джуров

Върни се в “Свободна зона”